Şimdi Ara

2600xt Kullanabilir Miyim??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bilgisayarım günümüz pclerine göre oldukça yavaş kaldı..Küçük bir upgrade yapmak istiyorum amaç güncel oyunları orta grafiklerle oynamak ve hd dvd ve bluray filmleri seyretmek..Aslında çok fazla oyun oynayamadığımdan hd kısmı daha önemli..Sistemdeki anakart Gigabye GA-8SG800
    Bu anakartla SAPPHIRE ATI HD 2600XT 512MB AGP ekran kartını kullanabilir miyim?Anakartın sitesinde şöyle bir ifade var kafamı karıştırdı..
    "1 x AGP slot (8x/4x, AGP 3.0 compliant), supports 1.5v display card only."

Eğer kullanabilirsem bu kart hd videolarda (1080p) büyük bir performans getirisi sağlar mı??

Sistemim:

Pentium 4 2.4 Ghz
    Gigabye GA-8SG800
    1 Gb DDR2
    200 Gb Samsung HDD
    Winfast Geforce FX5600

• büyük getiri sağlamaz gibime geliyor çünkü işlemci çok düşük yani 1080p bir video açtığınızda görev yöneticisinden bakarsanız işlemci sürekli %100de kullanılır ve ona rağman takılmalar olur(yani hd video özellikle 1080p için işlemci çok önemli)

voltaj konusunu tam bilmiyorum ama herhangi bir sorun olacağını zannetmiyorum,alacağın kartta agp ve muhtemelen 8x olacağı için sorun çıkmayacaktır

ustalar bir baksın kesin kararı verirsin,hiickimse doğru söylüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RapscallioN -- 12 Şubat 2008; 3:08:24 >
  • Anakartınla bu ekran kartını kullanabilirsin.Monitöründe 1080p hd videolarıda izleyebilirsin.Ama işlemci yavas kalır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: rcay251

"1 x AGP slot (8x/4x, AGP 3.0 compliant), supports 1.5v display card only."

Burayı dikkate alın pat diye kullanabilirsin kullanamazsın yazmak ne kolay yahu. @ufuks sana özellikle söylüyorum canım kardeşim bi oku(= açıkla bi adam burda tıkalı kalmış, ben emin olamadım yazmadım bişey misal. Ya aldı da kart çalışmadı yandı bişey oldu
  • Koraycıgım agp8x demek zaten 1.5 volt demek.O yuzden sorun yok.Anakart 1.5 voltluk Agp kartları destekliyor.Yami 5-3- ve 3.3 voltluk pcı degil.

agp4x-8x 1.5 volt ceker agp 2x 3.3 volt cekerler agp universal ikisinide verebilir hem 1.5 volt hem de3.3 volt verebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufuks -- 12 Şubat 2008; 3:14:56 >
  • evet hd de büyük getirisi olur işlemciniz okadar etkilemeyebilir çünkü karrta video hızlandırma uvd mevcut uvd donanımsal olarak video yu hızlandırıyor rakip nvidianın provideo hd den daha başarılı olduğu söyleniyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: ufuks

Koraycıgım agp8x demek zaten 1.5 volt demek.O yuzden sorun yok.Anakart 1.5 voltluk Agp kartları destekliyor.Yami 5-3- ve 3.3 voltluk pcı degil.

agp4x-8x 1.5 volt ceker agp 2x 3.3 volt cekerler agp universal ikisinide verebilir hem 1.5 volt hem de3.3 volt verebilir

He şöyle, bak şimdi süper oldu, adamın içindeki kurtları öldürdün, aynen devam

Performans olarak da eski kartınıza göre gözle görülür güzel bir artış olacaktır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Modem tavsiye alabilir miyim?
    geçen yıl açıldı
    KASKOMU KULLANABİLİR MİYİM?
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: bulentozi1905gs

evet hd de büyük getirisi olur işlemciniz okadar etkilemeyebilir çünkü karrta video hızlandırma uvd mevcut uvd donanımsal olarak video yu hızlandırıyor rakip nvidianın provideo hd den daha başarılı olduğu söyleniyor

Atinin sitesinden baktım 2600 serisi icin 1080p destegi vari.Tam ifade soyle:

The ATI Radeon™ HD 2600 delivers a remarkable combination of DirectX® 10 gaming performance and hardware processed 1080p video. Connect to big-screen TVs with HDMI including built-in 5.1 surround audio to enjoy Blu-ray™ and HD DVD movies.

Amaben yine de islemcinin takılmalara dene olacagını dusnuyorum.
  • kesinlikle takılmalar olacaktır o işlemci ile olacak iş değil bence,neyse kullanan varsa daha net birşey söyleyebilir belki

p4 3.0

1gb ram

6600td

ile izlenmiyor
  • 3ghz presscot
    1gb ram 1920x1080 cozunurlukte sırf denemek icin hd kısa bi görüntü indirmiştim msn dahi acık olsa seslerde ve görüntüde takılma oluyordu... suan %50 işlemci kullanıyor, sende büyük ihtimal bukadar olmaz ama izlemeni sağlar diye duşünüyorum...

1950 ler icin oyun performansında daha iyi diyorlar sadece oyun içinse onuda arastırabilrsin. ben o ekran kartını denizlide bulamadım o yüzden pekte arastırmadım.

bide 512 mb almana gerek oldugunu dusunmuyorum...
    DX10 testleri (TIKLA)

burda dx10 destekli kartları test etmişler 512 coğu zaman 256mb liktan geride kalmıs... testteki kartların hepsi pci-e tabi ama 512mb fiyat farkına degicek bi performans farkı olmucaktır...

Yazlım olarak hd agp kartlar biraz zayıf bu donanimla daha iyisini yapması gerekir bence... suan sapphire in sitesindeki son driver i kullanıyrm... nfs pro stree harici sorun cıkmadı.
    buda link i ihtiyac duyanlar icin
    2600xt agp WinXP icin driver (TIKLA)

• Cevaplar için çok teşekkürler arkadaşlar.Şimdilik 2600xt ile idare edip yaza 4 çekirdekli bir sistem toplamaya karar verdim, yardımlarınız için tekrar teşekkürler...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.