Şimdi Ara

2700tl oyun bilgisayarı bayrama kadar alınacak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
1.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Normalde yeter diye dusunuyorum bir hatam varsa arkadaslar duzeltir. Seasonicte cok fazla kablo kalabaligi var rahatsiz olmam diyorsaniz seasonic alabilirsiniz sonucta DH de tavsiye edilen psu larin cok buyuk bir bolumunu seasonic olusturuyor ayrica sessizde. Anakart z68 gd65 guzel bir secim olacaktir sli icin daha ust modeller gereksiz. Dolar son 3 gundur dususte 1.805 ten 1.77 ye dustu. Biraz daha beklerseniz 1.7 lere kadar dusebilir gibi. Buda sizin alacaginiz sistemin fiyatinda 120 lira gibi bir miktara denk gelir ki ozel sogutmali ekran karti ve psu nun fiyatinin biraz daha pahali olcagini goz onunde bulundurursak tamda ihtiyaciniz olan miktar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seank

Normalde yeter diye dusunuyorum bir hatam varsa arkadaslar duzeltir. Seasonicte cok fazla kablo kalabaligi var rahatsiz olmam diyorsaniz seasonic alabilirsiniz sonucta DH de tavsiye edilen psu larin cok buyuk bir bolumunu seasonic olusturuyor ayrica sessizde. Anakart z68 gd65 guzel bir secim olacaktir sli icin daha ust modeller gereksiz. Dolar son 3 gundur dususte 1.805 ten 1.77 ye dustu. Biraz daha beklerseniz 1.7 lere kadar dusebilir gibi. Buda sizin alacaginiz sistemin fiyatinda 120 lira gibi bir miktara denk gelir ki ozel sogutmali ekran karti ve psu nun fiyatinin biraz daha pahali olcagini goz onunde bulundurursak tamda ihtiyaciniz olan miktar.

sli olayından vazgeçtik.
    sistem son halini aldı.29unda alınacak sanırım dolar konusunda haklısınız.

İ5 2500k işlemci
    Msi p67a-g45 b3 anakart
    Gskill ripjaws 8(4*2) gb 1600 mhz cl9
    MSI N570GTX Twin Frozr III Power Edition/OC, GTX 570, 1280 MB, 320 Bit, Ekran Kartı link
    Samsunf spinpoint f3 hd103sj 1 tb hard disk
    Samsung 22x dvd-rw
    XILENCE Gaming Edition SPS-XP750.CS.R3, 750W, APFC, 13.5 cm Fan, Güç Kaynağı
    Cooler master haf 912

Toplam:2343 tl

son kez sorayım eksen bilgisayar toplyıp verir herhalde bilgisi olan arkadaşlardan son bir yorum istiyorum.
    ilginiz ve yardımlarınız için çok teşekkürler

• Anakartı en azından GD55 yapın derim ben. Arkadaşınız ilerde sli yapmak isterse ve yapmak durumunda kalırsa yeni bir anakart almak yerine şimdi 60 lira fazladan versin kafası rahat olsun.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fenerliste

WD CAVİER BLACKTEN UZAK DUR BERBAT OTESİ DANDİK! Aşırı ses çıkarıyo ve disk yarıya gelince m bilmem yavaşlıyo. Kesinlikle wd marka hdd alma hata yaparsn

Bukadarda karalamamak lazim bendede var wd black sesinden cokta sikayetci degilim. Birde forumda okumustum sanirim FAALS serisi blackler daha iyi oluyormus. Duydugumu soyluyorum dogruluk payini bilemem ama bos yere soylemezler diye dusunuyorum. Paketin uzerinden seri numarasina bakarsiniz alacaginiz zaman.

alırsan al ben karşılaştığım sorunu ve hayal kırıklığımı dile getirdim. Kullanıcı gözünden, pc'min ses çıkarması beni üzer sistemime bak bilgilerden üst düzey bir sistemim var ve yeni. tek hayal kırıklığım hdd wd cavier black ! bunu bilir bunu söylerim kişiye göre değişir diye birşeyde söylenmesi doğru değil, çünkü kimse istemez pc den böyle rahatsız edici bir ses çıkmasını özelliklede hdd den böyle bir ses çıkması beni gerçekten hayal kırıklığına uğrattı sen wd al kullan beni ilgilendirmez.

ben önermiyorum! "yorum hürdür"

• quote:

quote:

quote:

WD CAVİER BLACKTEN UZAK DUR BERBAT OTESİ DANDİK! Aşırı ses çıkarıyo ve disk yarıya gelince m bilmem yavaşlıyo. Kesinlikle wd marka hdd alma hata yaparsn

Bukadarda karalamamak lazim bendede var wd black sesinden cokta sikayetci degilim. Birde forumda okumustum sanirim FAALS serisi blackler daha iyi oluyormus. Duydugumu soyluyorum dogruluk payini bilemem ama bos yere soylemezler diye dusunuyorum. Paketin uzerinden seri numarasina bakarsiniz alacaginiz zaman.

alırsan al ben karşılaştığım sorunu ve hayal kırıklığımı dile getirdim. Kullanıcı gözünden, pc'min ses çıkarması beni üzer sistemime bak bilgilerden üst düzey bir sistemim var ve yeni. tek hayal kırıklığım hdd wd cavier black ! bunu bilir bunu söylerim kişiye göre değişir diye birşeyde söylenmesi doğru değil, çünkü kimse istemez pc den böyle rahatsız edici bir ses çıkmasını özelliklede hdd den böyle bir ses çıkması beni gerçekten hayal kırıklığına uğrattı sen wd al kullan beni ilgilendirmez.

Surekli ses cikiyormu rahatsiz edecek derecede?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bizzat Samsung hd 103sj kullanıcısıyım gayet memnunum geçmiş zamanlarda Seagate kullandım çok fazla bad sector oluyordu ve takılmalar donmalar mavi ekranlar neye sayarsan artık ama diğer bileşenleriniz gayet güzel olmuş hayırlı olsun.
  • sadece sistem bu bütçe ile iyi çıkmaması mümkün değil de oyun bilgisayarını oyun bilgisayarı yapan ekipman nerde. onların toplamı da 500 ü geçebilir.

Oyun mouse'u
    Oyun Klavyesi
    oyun kulaklığı (5.1 gerçek ses veren)
    oyun mouse pad'i

bir de şunu eklemeyi unuttum oyun bilgisayarı için bence Cooler master haf 912 mükemmel bir kasa. hem soğutma hem tasarım ve ışıklandırma güzel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cindimaturab -- 27 Ağustos 2011; 10:13:08 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Surekli ses cikiyormu rahatsiz edecek derecede?

sürekli değil, bilgisayar açılırken ilk 5 dk takır tukur ses çıkarıyor. Daha sonra işleme göre takır tukur ses çıkarmaya devam ediyor hdd'e yazma başlayınca yani. Örneğin oyundasın oyunu sevliyosun ses çıkarmaya başlıyor, oyunda bolum gecıyosun ses cıkarma yıne baslıo hdd nezaman aktif olursa ozaman ses çıkarmaya başlıyo ve evet ses rahatsız edici derecede oluyo. Kimse istemez hdd sinden ses gelmesini.

• CPU: INTEL i7 2600K 3.40 GHz Quad Core Socket 1155 8MB, 32nm, 95W, OverClock (Dist Grantili) 313 $ ( 561,21 TL)
    ANAKART: MSI P67A-C45 B3, P67, DDR3, PCIExp, Socket 1155, 2133Mhz 144 $ ( 258,19 TL)
    BELLEK - RAM: G.SKILL RipjawsX 8 GB (2X 4GB) DDR3 1600 MHZ RAM CL9 (1.5 Volt) INTEL Sandy Bridge Uyumlu 99 $ ( 177,51 TL)
    HARD DISK: SAMSUNG 500 GB HDD SATA II 16 MB 7200 rpm 52 $ ( 93,24 TL)
    EKRAN KARTI: MSI GTX 560Ti N560GTX-Ti Hawk, 1024 MB, PCIExp Ekran Kartı, Direct X11, GDDR5, 256 bit, 950/4200 289 $ ( 518,18 TL)
    KASA: COOLER MASTER CM 690 II (RC 692) GX 650W 80+ Güç Kaynaklı Kasa 179 $ ( 320,95 TL)
    DVD / Blue-ray: SAMSUNG 22X DVD-RW Double Layer Siyah SATA 26 $ ( 46,62 TL)
    OVERCLOCK VE SOĞUTMA: INTEL LGA 1366 İşlemci Soğutucusu 9 $ ( 16,14 TL)
    TOPLAM : 1.992,02 TL
    KDV (%18) : 358,56

NAKİT / HAVALE (TL) : 2.350,59 TL
    www.novabilgisayar.com

• nvidia alacaksan anakartı sli destekli al. ileride sistem güncellerken problem olmasın. p67a gd53 iyi bir model. ama tavsiyem g45 ile powercolor 6950 çift fanlı alman. 6950 gtx 560dan üstündür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: maziman

quote:

Normalde yeter diye dusunuyorum bir hatam varsa arkadaslar duzeltir. Seasonicte cok fazla kablo kalabaligi var rahatsiz olmam diyorsaniz seasonic alabilirsiniz sonucta DH de tavsiye edilen psu larin cok buyuk bir bolumunu seasonic olusturuyor ayrica sessizde. Anakart z68 gd65 guzel bir secim olacaktir sli icin daha ust modeller gereksiz. Dolar son 3 gundur dususte 1.805 ten 1.77 ye dustu. Biraz daha beklerseniz 1.7 lere kadar dusebilir gibi. Buda sizin alacaginiz sistemin fiyatinda 120 lira gibi bir miktara denk gelir ki ozel sogutmali ekran karti ve psu nun fiyatinin biraz daha pahali olcagini goz onunde bulundurursak tamda ihtiyaciniz olan miktar.

sli olayından vazgeçtik.
    sistem son halini aldı.29unda alınacak sanırım dolar konusunda haklısınız.

İ5 2500k işlemci
    Msi p67a-g45 b3 anakart
    Gskill ripjaws 8(4*2) gb 1600 mhz cl9
    MSI N570GTX Twin Frozr III Power Edition/OC, GTX 570, 1280 MB, 320 Bit, Ekran Kartı link
    Samsung 22x dvd-rw
    Cooler master haf 912

Toplam:2343 tl

son kez sorayım eksen bilgisayar toplyıp verir herhalde bilgisi olan arkadaşlardan son bir yorum istiyorum.
    ilginiz ve yardımlarınız için çok teşekkürler

İşlemci: +
    Anakart: - MSI z68 gd 80 veya gd 65, isterseniz p67 çipset alın, ama eğer hiç cf sli yapmıcam diyorsanız c45 de alabilirsiniz, son önerim z68-g45
    Ekran kartı: -http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-39787-MSI-N560GTX-Ti-Twin-Frozr-II-OC--GTX-560-Ti--1GB--256Bit--GDDR5--Ekran-Karti.html( 570 ile arasında 4-5 fps gibi bir fark var değmez)
    hdd: +
    psu: +
    kasa: +

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Özgür Güneş -- 27 Ağustos 2011; 21:38:41 >

• yorumlar için teşekkürler arkadaşlar.
    öncelikle nvidia isteğinden vazğeçti arkadaşım. ati 6950 almayı düşünüyoruz. gtx560tidan sanırım daha iyi.
    ancak;
    @veto1214 verdiği testte 570 ile 6950 kıyası var ama 570 daha iyi duruyor.
    @Özgür Güneş bey ise 570 4-5 fps fark var demiş
    kısaca 6950 560tidan daha iyi midir ?

eğer cevap 6950 ise powercolorun çift fanlı modeli + p67 gd65 model anakart ile alıp ilerde cf ye yapmayı mantıklı bulduk. z68 çipsetin getirisi fazla ise arada 50-60 tl sanırım fark var o da alınabilir.
    simdilik sorunlar bunlar
    ilginiz için teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: cindimaturab

sadece sistem bu bütçe ile iyi çıkmaması mümkün değil de oyun bilgisayarını oyun bilgisayarı yapan ekipman nerde. onların toplamı da 500 ü geçebilir.

Oyun mouse'u
    Oyun Klavyesi
    oyun kulaklığı (5.1 gerçek ses veren)
    oyun mouse pad'i

bir de şunu eklemeyi unuttum oyun bilgisayarı için bence Cooler master haf 912 mükemmel bir kasa. hem soğutma hem tasarım ve ışıklandırma güzel

haklısınız ancak ben sadece kasa, mönitör kısmıyla bildiğim kadarıyla ve sizlerin yardımıyla ilgileniyorum. gerisi onun keyfi. yorumunuz için teşekkürler.

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maziman -- 27 Ağustos 2011; 23:05:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: maziman

yorumlar için teşekkürler arkadaşlar.
    öncelikle nvidia isteğinden vazğeçti arkadaşım. ati 6950 almayı düşünüyoruz. gtx560tidan sanırım daha iyi.
    ancak;
    @veto1214 verdiği testte 570 ile 6950 kıyası var ama 570 daha iyi duruyor.
    @Özgür Güneş bey ise 570 4-5 fps fark var demiş
    kısaca 6950 560tidan daha iyi midir ?

eğer cevap 6950 ise powercolorun çift fanlı modeli + p67 gd65 model anakart ile alıp ilerde cf ye yapmayı mantıklı bulduk. z68 çipsetin getirisi fazla ise arada 50-60 tl sanırım fark var o da alınabilir.
    simdilik sorunlar bunlar
    ilginiz için teşekkürler

570 ile 6950 arasında 300tl fark var
    hd 6950 almak mantıklıdır

http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-43568-POWERCOLOR-Radeon-HD6950--1GB--GDDR5--256-Bit--Ekran-Karti.html

• valla raid veya ssd li sistem kurmayacaksan p67 alabilirsin, ekran kartı powercolor 6950 olsun, bence hiç cf işine girmeyin, normal bir msi z68-g45 alın, 2-3 senede bir ekran kartınızı upgrade edin, teknolojinin hızına yetişilmiyor, 2 nin katları gibi artıyor çünkü 2 4 8 16 ....
  • artık hd 7000, gtx 590'lar çıkacak aralığa kadar bekle. daha ucuza getirirsin.
  • Diğer parçalarına baktım ve herhangi bir sıkıntı yok anakartı arkadaşların örenmiş olduğu P67-G45 Serisinden ve diğer verilen serileri bütçenize uygun olarak ayarlayın derim ama overclock işi ile uğraşmayın eğer yapamazsanız diye normal düz bir Msı 560 twinfrozr ekran kartı alabilirsiniz yada ati isterseniz HD6950 Veyahut vs serilerini alabilirsiniz sizin en son yazmış olduğu ekran kartıda olur.. ama 2 Gb olmasına kesinlikle gerek yok çünkü Niye derseniz bunlar sadece GRAFİK-TASARIM Vs tarzı işlemlerde gerektiriyor aksi takdirde 1 gb bile yeterlidir.
    Psuyu ilk başta Seasonic ile beraber yazılan HAF 912 Kasasını alabilirsiniz.(SEASONİC kaliteli ve sağlam güç kaynağıdır bunu göz önüne alın derim.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: baris_yildiz

artık hd 7000, gtx 590'lar çıkacak aralığa kadar bekle. daha ucuza getirirsin.

Hocam donanimhaber in sitesinde powercolor ile yaptığı röportajda 2012 yılının ilk 4 ayında çıkacağını söyledi o kadar beklenmez .

İntel i5 2500k
    MSI P67A - G45
    Gskill Ripjaws 8gb 1600 Mhz Cl9
    Powercolor 6950
    Samsung HD103SJ
    SEASONIC SEA-SS-750AT ( Çok çok daha iyi bir Psu dur aradaki 25tl ye değer )
    Samsung Dvd-Rw
    CM Haf 912 veya Cm Rc 690 II ( 912 den daha büyüktür )

Şimdi bak bi fiyata ne oluyor .
  • yardımlarınız için teşekkürler arkadaşlar
    sistemi aldık şöyleki mecidiyeköy mağazada gd65 anakart, ripjaws ramler, seasonicin hiç bir modeli ve haf912 yoktu. bu nedenle;

İ5 2500k işlemci
    Msi p67a-gd55 b3 anakart
    Gskill sniper 8(4*2) gb 1600 mhz cl7
    Asus gtx560ti
    Samsung 22x dvd-rw
    Cooler master haf 922
    ve philips 222e2sb mönitörü aldık.
    bayramdan önce almakta ısrarcı olduğu için arkadaşım durum böyle sonuçlandı.

toplam 2723tl
    yardımlarınız için tekrar teşekkürler.
    şimdiden iyi bayramlar..
  • Hayırlı olsun, güzel olmuş.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.