Şimdi Ara

28 inc 4K Monitor Performans Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yakın zamanda 4k bir monitör almayı planlıyorum. Size hangi monitörü almalıyım diye sormayacağım. Merak ettiğim elimdeki ultrabook un 4K ile çalışma performansı hakkında. Lenovo u330t ultrabook a sahibim. Dahili ekran kartı mevcut Intel HD 4400. Ekran çözünürlüğü 1366x768. Bu cihazı 4K bir monitöre bağladığımda oyun dışında nasıl bir performans alırım. Bilgisayarda donma yavaşlama gibi sorunlara sebep olabilir mi?

Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: uguryes

Merhaba arkadaşlar,

Yakın zamanda 4k bir monitör almayı planlıyorum. Size hangi monitörü almalıyım diye sormayacağım. Merak ettiğim elimdeki ultrabook un 4K ile çalışma performansı hakkında. Lenovo u330t ultrabook a sahibim. Dahili ekran kartı mevcut Intel HD 4400. Ekran çözünürlüğü 1366x768. Bu cihazı 4K bir monitöre bağladığımda oyun dışında nasıl bir performans alırım. Bilgisayarda donma yavaşlama gibi sorunlara sebep olabilir mi?

Teşekkürler.

HDMI portun varsa ve max çözünürlüğün 4k'yı destekliyorsa 30hz olarak görüntü alırsın ama performansı hakkında bir yorum yapamayacağım hiç kullanmadım. Benim HD4000'de 4k alamıyordum diye hatırlıyorum. Bence grafik performansın yeterli değilse ki değil bence, 4k işine hiç girme yakın zamanda desktop kurmak gibi bir düşüncen yoksa tabi. Çünkü 30hz'de monitör inanılmaz rahatsız ediyor.

• Serkandrgn kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler. İnternette diğer kaynaklarda araştırdığım kadarıyla hd4400 4k çözürnüğü destekliyor. Ancak dediğiniz gibi hdmi dan 30 hz görüntü alabilirim. Sizce aynı durum 2K bir monitörde de oluşacak mıdır? Aldığım monitorun biraz uzun ömürlü olmasını istiyorum. Laptopu değiştirdiğim zaman, ileride bir zamanda 2k bir laptop aldığımda örneğin, full hd bir monitore bağlamak mantıklı olmayacak diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uguryes

Cevap için teşekkürler. İnternette diğer kaynaklarda araştırdığım kadarıyla hd4400 4k çözürnüğü destekliyor. Ancak dediğiniz gibi hdmi dan 30 hz görüntü alabilirim. Sizce aynı durum 2K bir monitörde de oluşacak mıdır? Aldığım monitorun biraz uzun ömürlü olmasını istiyorum. Laptopu değiştirdiğim zaman, ileride bir zamanda 2k bir laptop aldığımda örneğin, full hd bir monitore bağlamak mantıklı olmayacak diye düşünüyorum.

HDMI 60hz 1440p destekler sorun yaşamazsın hz olayında sadece performans sıkıntısı yaşarsın. Ayrıca 4k monitörü 1440p'de de kullanman mümkün. Ben kendi monitörümde bazı oyunları 1440p'de oynuyorum tek ekran kartım olduğu için. Sorun olmuyor.
  • Serkandrgn kullanıcısına yanıt
    Bilgiler için teşekkürler tekrar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.