Bildirim
28'İNCİ MKNZ.P.TUG. (BARIŞ GÜCÜ) K .LIĞI ANKARA MAMAK (26. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
Giriş
-
EGitim birligi
28 İNCİ MKNZ.P.TUG. (BARIŞ GÜCÜ) KH. VE KH.BL. / ANKARA MAMAK / ANKARA
Esas birligi
MSB HARİTA GN.K.LIĞI KH. / ANKARA ÇANKAYA / ANKARA
Bilgi alabilirmiyim
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Eğitim Birliği
Esas Birliği
28 İNCİ MKNZ.P.TUG. (BARIŞ GÜCÜ) İS.SVŞ.BL. / ANKARA MAMAK / ANKARA
Arkadaşlar nedir bu İS. SVŞ. BL.? Bilgisi olan aydınlatırsa sevinirim.
353.KD olarak biz de koğuş ve kadro olarak karargah takımı altında eğitim gördük. Şans eseri 17 kişilik bir takım olarak yine karagah takımında kaldık. Ustada fazla yabancılık çekmeden adapte olduk takıma. Bizim acemi eğitimini 1.Tabur verdi. Bu yıl ne olur bilinmez. Geçen yıl ilk kez acemi eğitimi verildiği için aksaklıklar vardı. Bu eğitim döneminde olmaz diye düşünüyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Eğitim Birliği: 28 İNCİ MKNZ.P.TUG. (BARIŞ GÜCÜ) KH. VE KH.BL. / ANKARA MAMAK / ANKARA
Esas Birliği: 28 İNCİ MKNZ.P.TUG. (BARIŞ GÜCÜ) K.YRD.LIĞI 4 ÜNCÜ MKNZ.P.TB. 3 ÜNCÜ MKNZ.P.BL. / ÇANKIRI MERKEZ / ÇANKIRI -
Acemi : 28 İNCİ MKNZ.P.TUG. (BARIŞ GÜCÜ) KH. VE KH.BL. / ANKARA MAMAK / ANKARA
Usta : MSB HARİTA GN.K.LIĞI KH. / ANKARA ÇANKAYA
Hayırlı tezkereler herkese
353.KD'den selamlar
Lojistik, Kolordu, Karargah bölüğüne düşmediyseniz biraz zorlanabilirsiniz. Taburlar biraz zordur, özellikle yeni gelen 3/4'ler'in alayı enkaz. Ama canınızı sıkmayın. 1-2 ay zorlanırsınız, sonra sizi uygun bir görev verirler, kafanız rahatlar. Bir de bizim 353 KD çok kalabalık geldi, uyum sorunu yaşamazsınız. Size yardımcı olurlar. Misal 2.tabur 1.bölükte 26 tane kısa dönemiz, diğer taburlarda da aşağı yukarı aynı sayı var. Dedelerinizle iyi geçinin, onlardan boşalan yerlere zıplayabilirsiniz. 2.Tabur 1.Bölüğe düşen özelden mesaj atsın, her türlü yardımcı olurum. -
quote:
Orijinalden alıntı: S R T
353.KD'den selamlar
Lojistik, Kolordu, Karargah bölüğüne düşmediyseniz biraz zorlanabilirsiniz. Taburlar biraz zordur, özellikle yeni gelen 3/4'ler'in alayı enkaz. Ama canınızı sıkmayın. 1-2 ay zorlanırsınız, sonra sizi uygun bir görev verirler, kafanız rahatlar. Bir de bizim 353 KD çok kalabalık geldi, uyum sorunu yaşamazsınız. Size yardımcı olurlar. Misal 2.tabur 1.bölükte 26 tane kısa dönemiz, diğer taburlarda da aşağı yukarı aynı sayı var. Dedelerinizle iyi geçinin, onlardan boşalan yerlere zıplayabilirsiniz. 2.Tabur 1.Bölüğe düşen özelden mesaj atsın, her türlü yardımcı olurum.
Eyvallah.
Eğitim Birliği
Esas Birliği
28 İNCİ MKNZ.P.TUG. (BARIŞ GÜCÜ) 3 ÜNCÜ MKNZ.P.TB. 3 ÜNCÜ MKNZ.P.BL. / ANKARA MAMAK / ANKARA
STATÜ: KISA DÖNEM ER
SINIF : PİYADE -
Eğitim
28 İNCİ MKNZ.P.TUG. (BARIŞ GÜCÜ) KH. VE KH.BL. / ANKARA MAMAK
Güncel bilgi var mı arkadaşlar ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extreme257 -- 26 Ocak 2014; 22:16:52 > -
evet güncel bilgiye ihtiyaç var -
Sanıyorum ki sizler de Loj.Des.K.lığı'na bağlı KH Takımı altında acemilik yapacaksınız. Biz de burada eğitim gördük. Eğitim bölükleri oluşturup takım takım ayrı eğitim veriliyor. Eğitimleri Uzm.Çvş.'lar veriyor. Bizle beraber KH takımı altında eğitim gören herkes Loj.Des.K.lığı'nda kaldı. Kimi Hizmet Bl.'ne gitti. Kimi Sahra, kimi Bakım, kimi Sıhhiye. Bu bölük yada takımların işi askerlik yapmak değil. Piyade Taburları gibi sabahtan akşama askerlik yapan birliklere destek olmak.. Görünen siz eğitimi bizde alıp taburlara geçeceksiniz. Taburların sıkıntılı olduğunu duyarız hep. Bilenler anlatsa daha faydalı olur oraları..
Acemide bizim yaşadığımız en büyük sıkıntı yemekhane-eğitim alanı-koğuşlar bölgesi arasındaki yaklaşık 1,5'ar km'lik mesafeleri uygun adım gidip gelmekti. Loj.Des.Koğuş binasında 2 koğuşu tamamen bize vermişlerdi. Yattığımız koğuşun hemen karşısında 8 kabinli bir banyo, alt katında daha büyük bir banyo ve tuvalet olduğu için banyo-su sorunu yaşamadık. Şimdi kazanlara bizim tertipler bakıyor, hiç sıkıntı yaşamıyoruz. Berberimiz ayrı, koğuş binasının altında kantin ve gazino var. Lig Tv'den maçları izleyebiliyoruz. Yemekler hiç fena sayılmaz. Yemeği yiyemediği için aç kalan birini görmedim. Kışla içinde pide, lahmacun, adana vs. yapıp telefonla sipariş alıp arabayla gönderen bir restoran açıldı. Fiyatlar 3-5TL mertebesinde. Neredeyse her binada cocacola otomatı var. Nescafe otomatı da gazinolarda mevcut. Kantinlerde acil ihtiyaçlar satılıyor. Çorap,don,atlet,traş takımı,traş kolonyası,sabunlar,şampuanlar vs. Mach3'ü ve traj jellerini uygun fiyata alabilirsiniz. Öncekilere göre kilit işlerde ağırlıklı KD'ler görev yapıyor. Bizim takımın başında 352UD Atğm. var. 2Hafta oldu geleli. O bize biz ona alışmaya çalışıyoruz.
Askerlik süresi sevk tarihinden itibaren sayılıyor. İlk gelen olmak gibi bir idealiniz yoksa teslim tarihinin son günü mümkün mertebe erken saatlerde gelin. Kayıt kabul işlemleri zaman alıyor. Biz 28'e gelen 353KD olarak 599 kişiydik :) Ben bir gün erken geldim çok faydasını gördüm. Geçen yıl biz acemi, onlar acemiye acemi gibi bir durum vardı. Bu yıl daha düzenli olacağını tahmin ediyorum. Gelmeden isimlik ve künyenizi yaptırın derim(10TL bile tutmaz) Eninde sonunda yaptırılacak. Biz künyelerimizi kendimiz yaptırdık.
Şimdiden hepinize hayırlı olmasını diliyorum.
-
Herkese Merhabaa ,
Bizde acemiliği burda yaptık şuandada burdayz.Acemilik on numara arkdşlar hiç düşünmeyin usta birliğide taburuna göre değişiyor.Tankçı olan arkdşlar biraz şansız diyebilirim.Tank taburuna gelecek arkdşlarla inş ilk gün tanışırız zaten muhtemelen aynı yerde kalırız sizinle ama genel olarak rahatz.Geldğnzde 353.KD Seko derseniz beni bulursunz :) Son özgür günlerinzin tadını çıkarın derim arkdşlar :) -
Saygılar kardeşime ..çok güZel açıklamış...arkadaşlar hiçbirşeyi takmayın...milletin yaptığı abuk sabuk yorumlarıda bir kenara bırakın...herşey yaşanıp görülüyor ve herzaman farklılıklar oluyor...bizim gerçekten koğuş ortamı olarak muhteşem bir ortamımız vardı ..hepimiz 353 kd :) sadece bol bol uygun adımda yürüdük eee okadarda olsun askerlil yapmaya geldik :) şuanda ustada hemen hemen hernirimiz özellikle lojistikte sabit yerlerdeyiz..siZlerde öyle olursunuz...siZden isteğim etliye sütlüye karışmayın..kendi tertipleriniz ve bizlerle muhattap olun..şanslısınızki baya varız...birse ara sıra göreceğiniz bazı durumlara aldırış etmeyin...hee gelirken öyle abartmayın eşyanızı.. Birde mutlaka yanınızda mavi tükenmez kalem alın ...arkadaşın dediği gibi künye isimlik bunları gelmeden yaptırmanızda fayda var...hee birde casio saat almayın :) 15gün kullanabildim :) normal 10 liralık saatten alın :) dedimya rahat gelin rahat gidin beyler...353 kd yozgatlı :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: leventleventt
Eğitim Birliği: 28 İNCİ MKNZ.P.TUG. (BARIŞ GÜCÜ) KH. VE KH.BL. / ANKARA MAMAK / ANKARA
Esas Birliği: 28 İNCİ MKNZ.P.TUG. (BARIŞ GÜCÜ) K.YRD.LIĞI 4 ÜNCÜ MKNZ.P.TB. 3 ÜNCÜ MKNZ.P.BL. / ÇANKIRI MERKEZ / ÇANKIRI
353 KD'den selamlar. 3. Bölüğe düşmüşsün, 93/4ler gelince biraz karıştı ama artık düzeldi, siz gelene kadar daha da rahatlar. Biz de aynı şekilde acemilik mamak usta çankırıydı ancak biz mamakta acemilik yapmadık, ustalığı çankırı olanların hepsi çankırıya gönderildi, çankırıda yaptık acemiliğimizi, sizin de büyük ihtimal öyle olur.
Çankırı nasıl bir yer dersen, askerlerden yana sıkıntın olmasın, uzun dönem, kısa dönem herkes birlikte, askerlerden ziyade subaylar(asteğmenler hariç) ızdırap olmakta genelde, uzman çavuşların %90'ı iyi. Usta birliğine katıldığında yaklaşık 20 belki de daha fazla kd deden olacak :)
ben askere gelmeden önce ilk araştırdığımda sürgün yeri tarzı yorumlar okumuştum, şüphede kalmıştım baya, evet aslında sürgün yeri, rdm denilebilir ama gerçekten bu dert edilecek bir şey değil, emin ol askerlerle problemin olmayacak, olsa da normal hayatta olduğu kadar olur.
Ben gelmeden uzun dönemlere karşı önyargılıydım, uzak durun, yakınlaşmayın denildi bize ancak bunları söyleyenlerin çoğu yanıldı, aramızda çok iyi, çok samimi arkadaşlıklar kuruldu.
Bol şans :)
-
quote:
Orijinalden alıntı: GENEVIÈVE
Eğitim Birliği
Esas Birliği
28 İNCİ MKNZ.P.TUG. (BARIŞ GÜCÜ) 3 ÜNCÜ MKNZ.P.TB. 3 ÜNCÜ MKNZ.P.BL. / ANKARA MAMAK / ANKARA
STATÜ: KISA DÖNEM ER
SINIF : PİYADE
benimki için söylebileciğiniz birseyler varmı arkadaşlar -
Selamlar arkadaşlar,
Esas Birliği: 28 İNCİ MKNZ.P.TUG. (BARIŞ GÜCÜ) K.YRD.LIĞI 4 ÜNCÜ MKNZ.P.TB. KH. VE KH.BL. / ÇANKIRI MERKEZ / ÇANKIRI
Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim. -
merhaba arkadaşlar;
28 İNCİ MKNZ.P.TUG. (BARIŞ GÜCÜ) K.YRD.LIĞI 4 ÜNCÜ MKNZ.P.TB. 2 NCİ MKNZ.P.BL. / ÇANKIRI MERKEZ / ÇANKIRI -
SLM arkadaşım bende ayın birlik ama topçu sınıf ankara soğuk olur detaylı bilgi yok çok fazla şimdiden hayırlı tezkeler.... -
Slm arkadaşım benimde usta ve acemilik aynı yer şubat 5 teslim olacağım sınıfım topçu birlik olmak iyidir.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X