Şimdi Ara

28 km yol yürümek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
3
Favori
9.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar yarın arkadaşla lefkoşadan girneye yürümeyi düşünüyoruz 28km ögleden sonra 4 gibi yola çıksak kaç saat sürer sizce varmamız ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

28 Km Yürüyüş: Kapsamlı Bir Kılavuz

28 km yürümek zorlu ancak tatmin edici bir yolculuk olabilir. İster deneyimli bir yürüyüşçü olun ister yeni başlıyorsanız, bu mesafenin nasıl yürüneceği hakkında kapsamlı bir kılavuz hazırladık.

Mesafe ve Süre:

28 km, ortalama bir yürüyüş hızına sahip bir kişi için yaklaşık 5-6 saatlik bir yürüyüştür. Bir insanın saatte ortalama 4-5 km yürüdüğünü varsayarsak, bu mesafeyi tamamlamak için 24 km kaç saat sorusunun cevabı yaklaşık 5-7 saattir.

Hazırlık:

Herhangi bir yürüyüşe başlamadan önce, iyi hazırlanmak çok önemlidir. Uygun yürüyüş ayakkabıları giyin ve hava koşullarına göre giyinerek kat kat giyin. Yanınıza bol miktarda su ve atıştırmalık alın. 28 km gibi uzun bir mesafe için yürüyüş bastonu kullanmak da faydalı olabilir.

Yürüyüş Sırasında:

Yürüyüşünüz sırasında düzenli aralıklarla mola vermek önemlidir. Her 45-60 dakikada bir 5-10 dakikalık mola vermeyi hedefleyin. Bu molalar, dinlenmek, su içmek ve atıştırmalık yemek için fırsat sağlayacaktır. Yürürken sabırlı olun ve aşırı zorlamayın.

Rotayı Planlama:

28 km'lik yürüyüş rotanızı dikkatlice planlayın. Araziyi araştırın ve yükseklik kazancı ile kayıplarını dikkate alın. Mümkünse, inişli çıkışlı tepeler yerine düz arazileri olan bir rota seçin.

Güvenlik:

Herhangi bir yürüyüşte güvenlik bir önceliktir. Telefonunuzu yanınıza alın ve bir arkadaşınızla veya aile üyenizle yürüyüş planınızı paylaşın. Ormanda yürümeyi planlıyorsanız, ayıların veya diğer vahşi hayvanların varlığına dikkat edin.

İyileşme:

28 km'lik bir yürüyüşün ardından iyileşmeniz için zaman ayırmanız önemlidir. Bol sıvı tüketin ve sağlıklı beslenin. Kas ağrısını gidermek için ılık bir banyo yapmak veya masaj yaptırmak yardımcı olabilir. Yürümeye çok hızlı bir şekilde geri dönmeyin ve vücudunuza tam olarak iyileşmesi için zaman verin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • yürürseniz aradaki dinlenmeleride sayarsak 4 km/h averajla dinlenerek 10 saat de varırsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: naqıo

yürürseniz aradaki dinlenmeleride sayarsak 4 km/h averajla dinlenerek 10 saat de varırsın

En erken 8 saatte.
  • 28 km gayet yürünebilecek bir yoldur şayet ben 21 km koşmuştum antreman ile 2 saate. 28 km yürümek eğer vücudunuz fit ise gayet yapılabilir bi eylemdir. normal yürüyüş 5 km hız/ saat civarında yürünür
    28 km tahminime göre 5 saat ile 4 saat arası sürer.
  • vücut alışkın değilse eklem sorunları yaşayabilirsiniz.
  • Aklima The Good, The Bad and The Ugly geldi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: soon

28 km gayet yürünebilecek bir yoldur şayet ben 21 km koşmuştum antreman ile 2 saate. 28 km yürümek eğer vücudunuz fit ise gayet yapılabilir bi eylemdir. normal yürüyüş 5 km hız/ saat civarında yürünür
    28 km tahminime göre 5 saat ile 4 saat arası sürer.

BU nasıl bir hesap? Ortalama 5 km ile yürür diyip 4-5 saatte varırsınız demişsiniz. Ben 6 saatten önce zor diyorum. Hava soğuk ise süre dahada artacaktır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hergün 15 km Yürümek
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 9 kmyi ağır tempoda yürüyerek 2 saatte gittim. Bence hiç kalkışmayin

• quote:

Orijinalden alıntı: safa_oyuncu

9 kmyi ağır tempoda yürüyerek 2 saatte gittim. Bence hiç kalkışmayin

/>

• ben sizin yaşınızdayken bırak 24 km. yi 54 km. yi 2 saatte giderdim..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • lisedeyken arkadaşımla sapancadan adapazarına yürürdük. güzel oluyor. yanına bir arkadaşını alırsan sıkıcı olmaz. bi de erken çıkmanızı öneririrm
  • Ben 15 km yürütmüştüm 3 saat sürmüştü. Mola vermeniz gerekecek yolda oturup dinlenebileceğiniz acıkınca yemek yiyebileceğiniz bi yer var mı.

• quote:

Orijinalden alıntı: samilton

ben sizin yaşınızdayken bırak 24 km. yi 54 km. yi 2 saatte giderdim..

Tabi tabi

• 15km yolu 10 arkadaş yürümüştük 4 saate yakın sürmüştü
  • Arkadaşlar bütün cevaplar için teşekkürler biz 1 saate yola çıkarız sanırım yemek su yanımızda olacak ekstradan battaniye alıcaz akşama gece üşürsek yolda diye sırtımıza atıp gidicez işte. Yarın veya bugün fotoğrafları paylaşırım burda yol halimizi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pixart -- 9 Şubat 2013; 13:41:18 >
  • daha okurken yoruldum lan :(
  • Lefkoşa çıkışı Gönyeli çemberinden Girneye 18 km.
  • 3 saate yürürsünüz normal bir insansanız.Ortalama bir insan 8-10 km hızla yürür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NewtonunKafasınaDüşenElma

Lefkoşa çıkışı Gönyeli çemberinden Girneye 18 km.

18 mi 28 mi hocam o.O
  • quote:

Orijinalden alıntı: samilton

ben sizin yaşınızdayken bırak 24 km. yi 54 km. yi 2 saatte giderdim..

hocam motor kaç beygir?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.