Şimdi Ara

Roaccutane acayip kusma yaptı :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
23.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim yüzümde tek tük sivilce çıkardı ama durduramazdım sürekli çıkardı 2 haftada bi bende bu yüzden roaccutane a başladım 4. ayın sonuna geldim nerdeyse ama şu an yüzümün alın hariç her tarafı sivilce kustu inen sivilcelerde kırmızı kırmızı leke bıraktı napcam ben geçirmek için krem falan yok mu iz,kızarıklık geçiren

• Yapay Zekanın Yanıtı

Roaccutane Tedavisinde Sivilce Kusması

Roaccutane (izoretinoin), şiddetli akne vulgaris tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Bu ilaç, sivilcelerin neden olduğu iltihabı azaltarak çalışır. Ancak Roaccutane kullanımı, bazı hastalarda mide bulantısı ve kusma gibi yan etkilere neden olabilir.

Roaccutane Sivilce Kusması Ne Kadar Sürer?

Roaccutane tedavisi sırasında kusma genellikle tedavinin ilk birkaç haftasında ortaya çıkar. Bu kusma dönemi kişiden kişiye değişmekle birlikte genellikle 1-2 hafta sürer. Bazı hastalarda kusma daha uzun sürebilir veya tedavi boyunca devam edebilir.

Roaccutane Kusma Dönemi

Roaccutane kusma dönemi, tedaviyi sürdürmek için zor bir zaman olabilir. Kusmanın şiddeti kişiden kişiye değişebilir. Bazı hastalarda hafif mide bulantısı ve ara sıra kusma yaşanırken, diğerlerinde şiddetli kusma olabilir.

Kusmanın Olmaması

Bazı hastalarda Roaccutane kullanımı sırasında hiç kusma görülmeyebilir. Bunun nedeni, bireylerin ilaca farklı tepki vermesidir. Kusmanın olmaması, tedavinin etkisiz olduğu anlamına gelmez.

Önemli Uyarılar

Roaccutane kullanımı sırasında kusma yaşarsanız, aşağıdaki önlemleri almanız önerilir:

• Bol sıvı tüketin.
    • Hafif ve sık yemekler yiyin.
    • Kusma şiddetliyse veya devam ediyorsa doktorunuza başvurun.

Roaccutane tedavisinin potansiyel yan etkileri hakkında doktorunuzla konuşmak önemlidir. Kusma gibi yan etkileri yönetmek için önlemler alarak, Roaccutane tedavisini başarıyla tamamlayabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bunu doktoruna sorsana yav

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sordum zaten bi pomad verdi büyük sivilceler için ama hiç bi işe yaramadı
  • Ve lekeleri geçirmek istiyorum diyince tedavi bitince hallederiz diyor ama ben şimdi geçirmek istiyorum
  • o kullandığın ilaç önce bi sürü sivilce yapıp sonra geçiriyordu sanki kullanmadımda kuzen kullanıyordu.

Kurtulmuştu hepsinden.
  • Doğru öyle ama benim bi sürü sivilcem çıktı hepside sarı uçlu ve iltihaplı çıkıyor normalde öyle çıkmazdı ve 1 ay sivilce geçmiyo sonra izi hiç geçmiyor.Sabah öğle akşam yüzümü temizliyorum cildim yenilensin diye elma yiyorum günde bir defa ama nafile
  • İlk 3-4 ay sivilceleri artırır.
    5-6'da temizler.

6 Ay kullanımdan sonra bırakılır.

8-9. Aylarda sivilcesiz temiz bir yüze kavuşulur.

Genel tedavi mantığı böyle. Bende de böyle oldu.

Lekeler hemen geçmez. Zamanla kendini temizler. Yaklaşık 6 ay filan alır o da. Ya da lazer ki lazer de hemen değil aylarını alır seansıydı şusuydu busuydu.

Not : Doktorun tedavi bitince jel sabun krem filan verecek. Onları kullan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Tenth Doctor -- 27 Ocak 2017; 3:31:2 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Anksiyete tamamen Geçti
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bende de öyleydi hiç geçmeyecek gibi geliyordu ama birden temizleniyor 5.ayın sonuna doğru, devam et yolu bitirdin sayılırsın gerçekten sonuç güzel oluyor.bol su içmeyi ihmal etme

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilk başta bende de kusma yapmıştı tedavinin sonlarına doğru geçiyor. o yaptığı kızarıklık vesairede hapı bıraktıktan sonra 1-2 ay içinde geçiyo. kırmızı sivilce izleriyse bıraktıktan sonra 5-6 ay içinde geçiyo. ama çukurluklar geçmez. çukurluk yoksa sadece kırmızı sivilce izleri varsa ve hoca tedaviden sonra onlar için lazer yapalım falan derse yaptırma. çukurluk varsa da iazeri sadece çukur olan yerlere yaptır. bu arada bıraktıktan sonra bazı doktorlar isotrexin diye bi jel var onu verir, sakın kullanma. ben kullandığıma bin pişman oldum tahriş falan etti. riske girmene değmez. ama ne olursa olsun tedaviyi yarı da kesme. yan etkileri hapı bıraktıktan sonra geçiyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.