Şimdi Ara

2800 TL i5-6600 sistem oluşturma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni bir sistem oluşturacağım. 2800 TL bütçem var ve bu bütçeye monitör, kasa ve ekran kartı dahil değildir. Kendi oluşturduğum aşağıdaki sistem hakkında yorumlarınızı merak ediyorum? Bileşenlerin uyumluluk sorunu ve güç kaynağı hakkında yorum yapabilir misiniz? Bu bileşenlerden oluşan farklı sistem tavsiyeleriniz olursa onlara da açığım.

Teşekkürler, iyi forumlar.
     2800 TL i5-6600 sistem oluşturma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• h170 yerine, b150
    650 w yerine 500w bir psu tercih edilip
    stock işlemci soğutucu yerine de sessiz ve işlemciyi daha serin tutacak bir model alınabilir.
    bunların dışında kaby lake beklemenizi tavsiye ederim
  • SSD lere o kadar para vermektense i56600k alırım
  • Chillout C kullanıcısına yanıt
    PSU için dediğinizi dikkate alacağım. Başta h170 ve b150 arasında kaldım aslında, çok bir fark da yok fiyat olarak b150 daha uygun hatta fakat sata hız konusunda h170 daha iyiydi.

• bep0b B kullanıcısına yanıt
    İşlemci ve anakart seçimime dikkat ettiyseniz o.c. yapmayacağım. Dolayısıyla K serisi işlemcilere ve Z serisi anakarta para vermek pek mantıklı olmaz. Kaldı ki SSD bence günümüzde hız için imkan varsa sistem de olması gereken en mantıklı bileşenlerden biri. Tavsiye ettiğiniz işlemci modeline gelecek olursak, 6600K alıp yanına birde güzel bir sıvı soğutucu almalısınız. Yoksa verim alınamaz düzgün bir şekilde. Buda fiyat olarak i7 6700 ediyor belkide geçiyordur. İ5 6600K + sıvı soğutucu almak yerine, i7 6700 + stok fan bana göre çok daha mantıklı.

• bep0b B kullanıcısına yanıt
    artık ssd şart hocam sistem hdd de takozluyor . en yavaş parça hdd artık ve ssd siz bilgisayara tahammül edemiyorum. benim i5 6600 arkadaşımın i7 6800 den daha hızlı çünkü onda hdd var. ve inan pc en zayıf halkası olan hdd ile randıman alamıyor. ondan ssd şart . ha 128 alsın i5 6600k yapsın o ayrı. ama ssd şart.
  • anlmydn A kullanıcısına yanıt
    bence stok fan her türlü mantıksız hocam, stok hızlarda işlemci yanmaz sonuç olarak ancak 1200 tl lik işlemciyi yüksek ısı altında yormanın ve verim düşürmenin ne anlamı var. özellikle uzun saatler işlemci yük altında çalışacaksa 120mm ekonomik bir sıvı soğutma ve iyi bir hava soğutma şart bana göre

• ekran kartınız nedir?
    Stok fan için şunu söyleyebilirim; özel fan soğutuculara göre gerçekten sesli çalışıyor. Bu bile başlı başına başka bir fan soğutucu almak için bir sebeptir. Soğutması da tabi ki bir CM Hyper Evo gibi olmayacaktır. Bu yönlerden bende stok fan taraftarı değilim. Ama tartıştığımız konuyu f/p olarak ele almamız lazım. Ürünleri ayrı doğrultularda tartışırsak çok mantıklı olarak sizin dediğiniz doğru. Stok fan çokta aman aman kötü değil iş görür. Şöyle bir örnek vereyim;

TERCİH-1 :

- i5 6600K : 990 TL
    - Corsair H55 CW-9060010-WW Sıvı Soğutma Sistemi : 329 TL
    TOPLAM: 1319 TL

TERCİH-2 :

- İ7 6700 : 1273 TL + STOK FAN BEDAVA OLARAK KUTUDAN ÇIKIYOR.

TERCİH-3 :

- i7 6700 : 1273 TL
    - Deep Cool Gammaxx 300 120x25mm Fan CPU Soğutucu : 97 TL
    - TOPLAM: 1370 TL

(Fiyatlar sinerji.gen.tr üzerinden alındı)

i7 ve i5 işlemciler farklı segment ürünleri ama dediğim gibi tartıştığımız konu için f/p olarak düşünürsek 6700 stok fan veya özel fanla 6600K'dan bana göre hem daha ucuz hem daha mantıklı hemde o.c. ile uğraşmamış olursunuz. Benim görüşüm bu şekilde.

• Tristan23 kullanıcısına yanıt
    Ram konusunda dediğiniz doğru, 2-3 ay içerisinde bende dediğiniz gibi 16 GB olarak güncellemeyi düşünüyordum. Anakartı b150 seçmemin tek sebebi ssd hızı. H170 e göre daha yavaş. Geri kalan özellikleri b150 ile aynı aslında.
    Sistem tavsiyeniz içinde teşekkürler.
  • Ekran kartını iki ay sonra temin edeceğim. Yaklaşık olarak 1500 TL ye kadar bir ekran kartı düşünüyorum. Bu ara işlerim yoğun olacağından oyun falan pek vakit ayıramayacağım. O yüzden işlemci grafiği HD 530 bir iki ay yeter sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: anlmydn

Stok fan için şunu söyleyebilirim; özel fan soğutuculara göre gerçekten sesli çalışıyor. Bu bile başlı başına başka bir fan soğutucu almak için bir sebeptir. Soğutması da tabi ki bir CM Hyper Evo gibi olmayacaktır. Bu yönlerden bende stok fan taraftarı değilim. Ama tartıştığımız konuyu f/p olarak ele almamız lazım. Ürünleri ayrı doğrultularda tartışırsak çok mantıklı olarak sizin dediğiniz doğru. Stok fan çokta aman aman kötü değil iş görür. Şöyle bir örnek vereyim;

TERCİH-1 :

- i5 6600K : 990 TL
    - Corsair H55 CW-9060010-WW Sıvı Soğutma Sistemi : 329 TL
    TOPLAM: 1319 TL

TERCİH-2 :

- İ7 6700 : 1273 TL + STOK FAN BEDAVA OLARAK KUTUDAN ÇIKIYOR.

TERCİH-3 :

- i7 6700 : 1273 TL
    - Deep Cool Gammaxx 300 120x25mm Fan CPU Soğutucu : 97 TL
    - TOPLAM: 1370 TL

(Fiyatlar sinerji.gen.tr üzerinden alındı)

i7 ve i5 işlemciler farklı segment ürünleri ama dediğim gibi tartıştığımız konu için f/p olarak düşünürsek 6700 stok fan veya özel fanla 6600K'dan bana göre hem daha ucuz hem daha mantıklı hemde o.c. ile uğraşmamış olursunuz. Benim görüşüm bu şekilde.

Hocam zaten benim verdiğim örnek de aynı doğrultuda ancak sıvı soğutma şart değil tabi 6700 için, sessiz çalışan aftermarket bi hava soğutma da iş görecektir, stok olmasın yeterki.

Oyun testlerin de oc edilmiş 4,6mhz 6600k ile 3,7 mhz 6700 işlemcilerin aynı fps yi yakaladığını görebilirsiniz. Ancak bu durum 1080p de 100fps üzerinde 1070 gtx gibi bir gpu da 6600k lehine dönecektir saat hızından dolayı.

6700 ün ise productivity için avantajı olacaktır.
    Sonuç olarak artık ne amaçla kullanılacağına bağlı biraz da. Benim tercihim 6600k + silverstone tundra td03 lite olurdu 990+280=1280tl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chillout -- 30 Kasım 2016; 14:1:0 >

Yüksek fps değeri açısından verdiğiniz bilgiye bişey diyemem hocam. Uç noktalarda iki işlemciyi karşılaştırma yapmadım, iddaa etmeyeceğim haklı olabilirsiniz. Birde sistem toplamanın kişiden kişiye değişen yüzlerce kombinasyonu var. Dediğiniz gibi kullanım amacıda önemli bu durumda.

• http://www.ebrarbilgisayar.com/hunter157-i5-6500-16gb-120gb-ssd-1tb-4gb-rx470-600w-pmu355336

bu parçalardan toplayabilirsin veya elinde ekran kartı kasa vs varsa

http://www.ebrarbilgisayar.com/mage240-i5-6600k-16gb-240gb-ssd-1tb-3gb-gtx1060-750w-pmu356547

bu tarz bir kasada yapabilirsin sistem hazır olduğu için tek tek yazmadım bu arada açıklamasında parçalar yazıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: memokayancık

http://www.ebrarbilgisayar.com/hunter157-i5-6500-16gb-120gb-ssd-1tb-4gb-rx470-600w-pmu355336

bu parçalardan toplayabilirsin veya elinde ekran kartı kasa vs varsa

http://www.ebrarbilgisayar.com/mage240-i5-6600k-16gb-240gb-ssd-1tb-3gb-gtx1060-750w-pmu356547

bu tarz bir kasada yapabilirsin sistem hazır olduğu için tek tek yazmadım bu arada açıklamasında parçalar yazıyor

Mega 240 modeli mantıklı toplanmamış. 6600K ile B150 birlikte çalışabilir ancak kullanıcı o.c. yapamaz bu şekilde. Z sınıfı bir anakart eklemeleri daha doğru olurdu.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.