Şimdi Ara

29 Yaşında kpss hazırlanıyorum bu bizim ülkeye mahsus bişey mi? (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
8
Favori
8.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ManyetikRenozans

quote:

Orijinalden alynty: Indigo

quote:

Orijinalden alynty: Utkuhan

quote:

Orijinalden alynty: Indigo

quote:

Orijinalden alynty: ayhanbilgin

quote:

Orijinalden alynty: In God We Trust

quote:

Orijinalden alynty: musanpa

quote:

quote:

Orijinalden alynty: ayhanbilgin

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

i?letme mezunu 48 alyp atanan var bunlar gerçekten haklamy oluyor :)

Madem bu ülkede senin gibi gençlere yazyk,madem çok yeteneklisiniz girin özel sektöre,kimse yetenekli çaly?ana az maa? vermez.

özel sektör zaten o demek.

1-ayn?tain olsan bile adam seni sigortasyz ,asgari maa?yn bile altynda çaly?tyracak.

2-özel sektör diye bir?ey yok gerçekte.50 milyonda 1 belki gerçekten parasyzlyktan açlyktan koskoca ?irketler yaratanlar var(örnek twitter facebook gibi ?eyler) ama geri kalanyn da kesin ve kesin devlet ve askeriye i?birli?iyle çaly?an ki?iler.
    -örnek : sefillik çekip babasynyn verdi?i harçlykla(!) ikea gibi ?irket kuranlar var.bir örnekte hacy sabancynyn ba?aryly i? adamy(!) olmasy.
    -gerçi microsoft ,facebook , twitter google amerika ve di?er devletlere istihbarat sa?lyyor.

3-özelle?tirme ady altynda yiyecek,içecek,sa?lyk,giyim,ula?ym,enerji kaynaklarynyn, askeriye ve devletin ba?yndakilerle ortak çaly?an arkaplan adamyna göstermelik verilip(örnek ba?aryly 1984-özal-i? adamy hüsnü özye?in) onlary zengin etmektir.bunlaryn masrafyny ötekilere vergi denen ?eyle ödetecekler.
    -inanmayan hüsnü özye?inin hayata survivor gibi atylmasyny inceleyebilir.(amerikada yüzbinlerce dolar olan okullara 1000$ ile devam edecek ,sonra kalan 3 dolarla giri?imcilik yapyp milyar dolarlar kazanacak)

ba?ary masaly
    http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/22129318.asp

özel sektörün ne kadar özel oldu?unu anlarsynyz. "Kapitalistler moskovaya"
    http://www.sabah.com.tr/Ekonomi/2012/02/29/husnu-ozyeginin-en-buyuk-hatasi

4-devletin ba?ynda olan ba?bakan vs vs bunlaryn özel sektörü savunmasy ama kendilerininde bizzat devlette olmalarynda bir anormallik yok mu?

5- kpss de "huuuaaa özel sektör ne süper" sorularynyn sorulmasyny anormallik de?il mi? madem özel sektör çok iyi neden kpss ye ba?vuruyorsun sayyn aday de?il mi? git kendi koç holdingini kur.öyle de?il mi?

Uzaktan yakyndan alakasy yok babam 22 ki?i çaly?tyryyor lise mezunu 7.000 lira alan da var elektrik mühendisi olup 1.400 alan da Ylkokul mezunu olup 1000 lira alan da.Demek ki i? adamyn kendisinde bitiyormu?.Ayryca babam 1979da Ardahanyn da?yndan Ystanbula üniversiteye gelmi? ?uan Türkiyenin en büyük elektrik ?irketlerinden birinin sahibi demekki sen zeki ve çaly?kansan bu i? oluyor beceriksizsen hayatyn boyunca ba?kasyna yykmaya çaly?yyorsun.

Babanyz 22 ki?i mi 22 bin ki?i mi çaly?tyrmakta?Türkiyenin en büyük elektrik ?irketlerinin birine sahipse sadece 22 ki?ilik bir kadroya sahip olmasy pek olasy olmaz sanki.

En büyü?ü demedim en büyüklerinden biri dedim ayryca bizim bünyemizde çaly?an sayysy 22 ta?eronlara i? yaptyryyor babam.

ady ne ?irketin?

Ya byrak ?unu.Daha öncede hukuk bürosu vardy 22 avukaty olan.?öyle gelirimiz böyle kazanyyoruz diye uçuk rakamlar yazyyordu.Birkaç soru sordum cevap gelmedi.Bir de özel mesajla sövdü bana.Muhtemelen emanet bilgisayarla interneti de kom?udan kaçak kullanan biri.Böyle forumlarda desteksiz sallyyor.
    Babasy üniversitedeyken elektrik ?irketi kurmu? ve ?u an lise mezunu.

O adam zatne bo?bele? biri yaf belli ülkede torpil yok bile diyiyor ma?allah o kadarda çok örne?i varki inanamassyn:) Zeki ve Çaly?kan olup bu ülkede haksyzly?a u?rayyp aç kalan adamlarda var her zeki ve çaly?kan haketti?i yerde olsaydy ?u an Dünyayy biz yönetiyorduk,çaly?an insanlary bi gezin kaç ki?i zeki ve çaly?kan allah a?kyna millet yan gelip yatyyor memurluktada böyle özeldede.

Torpil yoksa ben neden bir yere giremiyorum acaba? Belediyeye giren çykan elemanyn hesabyny tutamam.Ancak 1 tane ilan yok, synav yok.
    8 bin verip giren var tanydyk cart curt dolu var.Kpss ile 70 al gerisi kolay diyen var.Benim yakyn arkada?ym girecekti synavdan 70 bile alamady?yndan giremedi.Kuzenim mühendis olarak girdi sa?lam para verdiler.
    Torpil yoksa devlet sadece 100-200 ki?i alarak nasyl i?leri devam ettiriyormu??100 ki?i puanla 1000 ki?i açyktan torpille alynyyor.

Benim ya?ady?ym yerde bizim bi kom?u var çocuk çevre mühendisi uzun yyllardyr i?sizdi,sevdi?imde biri gerçekten iyi biri ama babasy varya ne milletvekilleri araya soktu onu belediyeye aldyrmak için ve en sonunda aldyrdy ayryca çocugun Yüksek lisansyda var ve ?u an belediyede kadrolu ne torpil olmamasy eleman 7 yyldyr i?sizdi sonuçta yüksek lisans yapmy? bi mühendis heralde salak de?ildir.

Pata küte bi yere girenler oluyor ?ansa sonra ba?lyyorlar konu?maya zaten bizim toplumda biri iyi yere geldimi daha allah yardymcymyz olsun ölene kadar etrafyndakileri küçümser durur.ben iktisat okudum askere gittim geldim 1 yyldyr i? bulamyyordum nereye gitsem referans tanydyk sordu A 101 bile ba?vurdum kasiyerlik için alynyrsam e?er oraya gidecem.

Sana bi?ey anlatacam Temizlikçi elemany alynacak tamammy asgari ücrete i?kur bende gittim hafta sonuda tatil dedim git utku Allah büyüktür i? be?enmemezlik yapma içeri bi girdim herkes telefonda birilerini aramy? benim kimsem yok kaydoldum ama artyk allahtan Temizlik elemany olmak için bile torpil bulamadym ya kimse demesin bize i? be?enmiyorsunuz diye yerleri süpürecektim o i?e bile torpil bulamadym Ülkenin gerçek yüzü bu i?te

Alıntıları Göster
    @indigo klavyeden dolayı sesli harfler çıkmadı klavye ilede alakaıs yok aslında ama anlamadım :)

• quote:

Orijinalden alıntı: In God We Trust

quote:

Orijinalden alıntı: Utkuhan

Merhaba Arkadaşlar beni az çok tanıyanınız vardır iktisat okudum askere gititm geldim,umutlarım hayalleirm vardı çok özel sektörde iş değiştirdim ve kpss hazırlanma kararı aldım kpss kursuna yazıldım,düşünüyorumda normalde şu an işimi kurmuş,ailemi kurmuş biri olmam gerekmiyormu acaba ? Genel olarak söylüyorum bunu inanın yazık hemde çok yazık bizim gibi gençlere.

Abilere zamanında gitmedim diye hiçbiişe giremedim,abilere giden arkadaşlarım gerçektende her işe girdiler bunu nasıl yapıyorlar anlamıyorum namaz kılıyorsun,güzel şeyler öğreniyorsun tamam güzel bi durum bu ama ya kul hakkı ? En büyük günah kul hakkı ona bakarsanız bizim gibi orta ölçekli aileleirn çocuklarıda eğer abilerede gitmiyorsak ömrümüz bu sınavlarla geçiyor siz bu durum için ne düşünüyorsunuz arkadaşlar ? Ve diğer gelişmiş ülkelerde bu durum naısl 29 yaşına gelen gençler bizim gibi sürünüyormu acaba ?

Kul hakkıyla ne alakası var?Ben tanıdığım adam varken neden tanımadığımı işe alayım?Kendi suçunu millete atarsan 50 yaşına kadar kpssye devam edersin bence.
    Öncelikle bu yaşlara kadar sabit bir iş sahibi olamamanın sebepleri ; sorumsuzluk,düşünmeden kararlar vermek,sürekli birilerinden birşeyler beklemek,yetiştiriliş şekli,size akıl verecek yönlendirecek birilerinin olmaması,aileniz içindeki mevcut hayat şartlarınız yani kısacası yaşamınızda meydana gelen çeşitli etkenler ancak çevreme baktığımda sizin gibi olan bireylerin çoğu onları yönlendirecek birilerinin olmaması (bu yönlendirmeden kasıt ne yapacağınızı söylemesi değil böyle olursa daha fazla sorumsuzluk getiriyor,size fikirler sunması ve sizin bunları düşünerek doğruyu bulmanız) ve yetiştiriliş şeklinden ötürü bu durumdalar,ben sorumsuzluğun yetiştiriliş şeklinden geldiğine inanmaktayım ancak insan kendi düşünebilmeye başladığı zamanda bu sorumsuzluğu üzerinden atmalı.kısacası ben daha çok fikir alışverişinin önemine değinmek istedim .

abiler olayına gelince ben gitmedim 19 yaşındayım sağlık memuruyum , ben şanslıymışım ki doğru yönlendirildim ama sadece şanslıyım demenin de benim gibilere haksızlık olacağı kanaatindeyim. aileleri,akrabaları öneriler sunarken meslek lisesine git gibi fikirler söylerken onları duymayan arkadaşlarımda vardı bu sebeple insan yaptığı yanlışlardan başkalarını suçlu çıkarmaya çalışmayı bırakmalı.

unutmayalım kararlar bizim kararımız ise sonuçlar içinde başkalarına çamur atmak , bataklıkta çırpınmaya benzer.

• quote:

Orijinalden alıntı: kadirbaba71

Öncelikle bu yaşlara kadar sabit bir iş sahibi olamamanın sebepleri ; sorumsuzluk,düşünmeden kararlar vermek,sürekli birilerinden birşeyler beklemek,yetiştiriliş şekli,size akıl verecek yönlendirecek birilerinin olmaması,aileniz içindeki mevcut hayat şartlarınız yani kısacası yaşamınızda meydana gelen çeşitli etkenler ancak çevreme baktığımda sizin gibi olan bireylerin çoğu onları yönlendirecek birilerinin olmaması (bu yönlendirmeden kasıt ne yapacağınızı söylemesi değil böyle olursa daha fazla sorumsuzluk getiriyor,size fikirler sunması ve sizin bunları düşünerek doğruyu bulmanız) ve yetiştiriliş şeklinden ötürü bu durumdalar,ben sorumsuzluğun yetiştiriliş şeklinden geldiğine inanmaktayım ancak insan kendi düşünebilmeye başladığı zamanda bu sorumsuzluğu üzerinden atmalı.kısacası ben daha çok fikir alışverişinin önemine değinmek istedim .

abiler olayına gelince ben gitmedim 19 yaşındayım sağlık memuruyum , ben şanslıymışım ki doğru yönlendirildim ama sadece şanslıyım demenin de benim gibilere haksızlık olacağı kanaatindeyim. aileleri,akrabaları öneriler sunarken meslek lisesine git gibi fikirler söylerken onları duymayan arkadaşlarımda vardı bu sebeple insan yaptığı yanlışlardan başkalarını suçlu çıkarmaya çalışmayı bırakmalı.

unutmayalım kararlar bizim kararımız ise sonuçlar içinde başkalarına çamur atmak , bataklıkta çırpınmaya benzer.

sen iş bulabilecek bir liseye gidip paçayı kurtarmışsın. Millet sağlık meslek lisesini falan küçük görüyor. Ya da polisliği küçük görüyor. Diyor ki ben 4 yıllık okuyup beyaz yakalı olucam falan filan. Türkiye'deki 4 yıllıkların çoğu çöp ve bazen 2 yıllıklar veyahut liseler daha iyi ekmek kapısı açıyorlar. Her zaman bir şeyin fazlası daha iyi değildir. Okumanın da.

Bugün bir haber okudum atanamayan bir öğretmen intihar etmiş. İhtiyacın 2 katı öğretmen adayı alınıyor lys ile sonra bunlar kpss adlı kıyma makinesine giriyorlar.

Suyun başını kesmek lazım ilk baştan. İhtiyaç kadar üniversite olsa bu sorunlar yaşanmaz. 18 yaşındaki adam da ben üniversite kazanamadım kendimi öldüreyim demez, kendine bir hayat kurmanın yolunu arar.

Yazılacak çok şey var ama boşver. Hepsi yanlış politikaların sonucu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

quote:

sen iş bulabilecek bir liseye gidip paçayı kurtarmışsın. Millet sağlık meslek lisesini falan küçük görüyor. Ya da polisliği küçük görüyor. Diyor ki ben 4 yıllık okuyup beyaz yakalı olucam falan filan. Türkiye'deki 4 yıllıkların çoğu çöp ve bazen 2 yıllıklar veyahut liseler daha iyi ekmek kapısı açıyorlar. Her zaman bir şeyin fazlası daha iyi değildir. Okumanın da.

Bugün bir haber okudum atanamayan bir öğretmen intihar etmiş. İhtiyacın 2 katı öğretmen adayı alınıyor lys ile sonra bunlar kpss adlı kıyma makinesine giriyorlar.

Suyun başını kesmek lazım ilk baştan. İhtiyaç kadar üniversite olsa bu sorunlar yaşanmaz. 18 yaşındaki adam da ben üniversite kazanamadım kendimi öldüreyim demez, kendine bir hayat kurmanın yolunu arar.

bundan sonra kolay kolayda sağlık lisesine gidip memur olma olayı olmaz.3-5 sene sonra o da kalkar.

olay şu: odtü kamu yönetimi okuyup bitiren akraban kpss işgörüşmesi vs vs boş yere dolandı durdu.sonra komşunun bilmem nesinin neyinin neyi abdülkadir aksuyu tanıyan adamın bilmem nesini tanıyormuş. şimdi devlette memur. yine allah razı olsun adamdan iş verdi.cemaat böyle iyi ve pislik bişey işte. kpss ile adam almaz ama kendi tanıdığını da böyle destekliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yossi Kohen -- 3 Kasım 2013; 2:57:07 >

• O yasta kpss ye hazirlanmak zor olmaz mi yahu. İns kazanirsin.
  • Bir KPSS uzmanı olara derim ki durum vahim. 2008 KPSS puanı ile 2-3. Atamalarda 70 li puanlar bile atandı. Şu an ise hem memur alım sayısını azaltacaklar hem de 2008 e göre 2-3 kat sınava giren olacak 2014 KPSS de. Yani 2014 kpss de 85 puanın altında alanlar öyle 2. 3. Vs atamaları beklemesin 2016 hazırlansın.

30 yaş - yeni memur olma - bekarlık konusuna gelince...
    Bence bu kalıplardan kurtulun. Mahalle baskısı sonucu oluşan bi durum bu. Asıl önemli olan şey sizin mutluluğunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

haklısın tamamen , bilmiyorum biz geçsek yapar mıyız ama belli bi makama mevkiye gelen insanlar kendi fikirleriyle insanları yönlendirmeye çalışıyor örneğin şuan r.t.e. geçmişte diğer bazıları neden kimse düşünmüyor ki insanlar düşünebiliyo, insanlar düşünme fırsatı bile vermek istemiyorlar . diğer arkadaşın da dediği gibi yakında sağlık meslek'te ölecek işsizlik de artacak gibi bu durumda gittikçe ilerde neler olur kim bilir, benimde en acıdığım zaten o öğretmenler,mühendisler ne umutlarla okuyorlar haddinden fazla almak niye gerçekten ve dediğin gibi söyleyecek şeyler bitmez bu konuda ve de yararsız kim dinler ki bizi ..

• quote:

Orijinalden alıntı: Utkuhan

Merhaba Arkadaşlar beni az çok tanıyanınız vardır iktisat okudum askere gititm geldim,umutlarım hayalleirm vardı çok özel sektörde iş değiştirdim ve kpss hazırlanma kararı aldım kpss kursuna yazıldım,düşünüyorumda normalde şu an işimi kurmuş,ailemi kurmuş biri olmam gerekmiyormu acaba ? Genel olarak söylüyorum bunu inanın yazık hemde çok yazık bizim gibi gençlere.

Abilere zamanında gitmedim diye hiçbiişe giremedim,abilere giden arkadaşlarım gerçektende her işe girdiler bunu nasıl yapıyorlar anlamıyorum namaz kılıyorsun,güzel şeyler öğreniyorsun tamam güzel bi durum bu ama ya kul hakkı ? En büyük günah kul hakkı ona bakarsanız bizim gibi orta ölçekli aileleirn çocuklarıda eğer abilerede gitmiyorsak ömrümüz bu sınavlarla geçiyor siz bu durum için ne düşünüyorsunuz arkadaşlar ? Ve diğer gelişmiş ülkelerde bu durum naısl 29 yaşına gelen gençler bizim gibi sürünüyormu acaba ?

dayım 33 yaşında kpssyi kazandı mesleğini eline aldı biraz para biriktirdi 35 yaşında evlendi şuan baya mutlu huzurlu ama çok çalışmıştı değdi

• quote:

Orijinalden alıntı: İzmirli Muhasebeci

Abilere gidip işe yerleşmeyle ne alakası var orayı çözemedim sen gelmişsin 30 yaşına bir işe girememişsen abilerin ne suçu var türkiyede bi halt olmayıversin suç abilerin hayır bilmemde kim bu abiler ne iş yaparlar ama herkes suçu bu adamlara atıyor ha ben abi olsam eğer dediğiniz gibi şirketlerim holdinglerim olsa tabi ki işe yanıma gelen adamı sokarım seni tanımıyorum etmiyorum neden seni işime alayım ki bunun neresi kul hakkı ben abilerden mesut abi heyırlı günler.

İşe giremeyenler suçu abilere atarak içini rahatlatmaya çalışıyor sanırım. Bizim bir arkadaş da o kadar gitti cemaat evlerinde kaldı, sonra polisliğe girecem dedi giremedi. Hemen diyor cemaat tanıdıklarını alıyor hep torpil

• 4721 Sayılı Türk Medeni Kanunu:
    Madde 6 -Kanunda aksine bir hüküm bulunmadıkça, taraflardan her biri, hakkını dayandırdığı olguların varlığını ispatla yükümlüdür.
    II. Resmî belgelerle ispat

Yani daha basit bir dille; iddia sahibi iddiasını ispat etmek durumundadır. Böyle bir iddianız varsa bunu kanıtlamak zorundasınız. Gerekli mercilere iddianızda geçen şahısların açık olarak isimleri ile beyan ederseniz sizinle ilgileneceklerdir. Özellikle hükümet karşıtı partiler ve guruplar size ellerinden geldiğince yol göstereceklerdir.

Eğer bunu yapmazsan bu düzen böyle devam edecek ve sen devam etmemesi için şimdi bir şeyler yapmazsan daha fazla konu açma ve bu konuyu da kapat gitsin.
  • beni mi tarif ettin? ama ben 30 yaşındayım? iktisat değil işletme okudum?
  • kaç dil biliyorsun bilmiyorum ama iktisat okuyup ingilizce bilmen gerekiyor zaten, onun yanınada 2dil daha almanca arapça veya rusca bu 3ünden 2sini daha katsaydın. Şuan kpss sınavına çalısmak yerine, bir şirkette yönetici yardımcısı pozisyonunda olabilirdin. Tavsiyem kpss ye çalıs ve memurken dil öğren. En kötü ihtimalle dil tazmınatı alırsın

Bir çok tanıdıgım var iktisat işletme vb bölümlerden, akıllı adam 4yıllık üniversite hayatında 2dil öğreniyor, mezun olduktan sonrada 1yıl kurslarla 3.dili öğreniyor. Zaten mezun oldugunda iyi bir maaşlada işe başladıgından 3.dil sonrasında çok iyi yerlere gelmiş oluyor. Ben bilgisayar müh. ve iktisat okuyorum. Şahsen iktisat o kadarda zor bölüm değil, bir mühendislik öğrencisine göre dil öğrenmek için vaktiniz kalıyor. Ben 2bölüm okurken sınavlara vs çalısırken, şuan ingilizceyi toefl sonucumda garantilemiş, yanına almanca b1 seviyesinde öğrenmiş hala almanca eğitimim devam ediyor, almancayıda c2 seviyesine çıkardıktan sonra yanına japonca veya rusca alıcam. Yaşım daha 20 önümde 4yıl var. 4yılda almancayı adam akıllı öğrenirim, diğer 3.dili ise orta seviyede öğrenmiş olurum. Mezun oldugumda bilgisayar müh. olarak işsiz kalıcamı sanmıyorum, iktisatı hobi olarak okuyorum zaten borsa vs ile ilgili oldugumdan. Maaş ilk başta iyi bir şirkette 1500+ versinler yeter, yeni mezuna kimse 5bin tl vermez. Deneyim elde ettikten sonra ben zaten 5-6yılda 6-7bin+ alırım düşüncem var, çünkü bir şirkette yönetime geçmek için çok dil ve saha bilgisi gerekiyor.

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    torpil için ispata gerek yok sözleşmeli alımların hemen hepsi torpildir zaten.

Sadece, yazılım tecrübesi gibi şeyler isteyen sözleşmeli alımlar hariç.

Onun dışında tecrübesiz eleman alınırken sözleşmeli olarak alınıyorsa kesinlikle torpildir o
  • quote:

Onun dışında tecrübesiz eleman alınırken sözleşmeli olarak alınıyorsa kesinlikle torpildir o

Valla herkes torpil yok diyiyor ne kültürlü ülkeyiz herkes 3 dil biliyor,herkes kendini geliştirmiş bi ben geri kalmışım demek,yada biz başka bi yerdemi yaşıyoruz acaba bizim ülkeden bahesdiyot değilmi torpil yok diyenler ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: marmix

4721 Sayılı Türk Medeni Kanunu:
    Madde 6 -Kanunda aksine bir hüküm bulunmadıkça, taraflardan her biri, hakkını dayandırdığı olguların varlığını ispatla yükümlüdür.

Yani daha basit bir dille; iddia sahibi iddiasını ispat etmek durumundadır. Böyle bir iddianız varsa bunu kanıtlamak zorundasınız. Gerekli mercilere iddianızda geçen şahısların açık olarak isimleri ile beyan ederseniz sizinle ilgileneceklerdir. Özellikle hükümet karşıtı partiler ve guruplar size ellerinden geldiğince yol göstereceklerdir.

Eğer bunu yapmazsan bu düzen böyle devam edecek ve sen devam etmemesi için şimdi bir şeyler yapmazsan daha fazla konu açma ve bu konuyu da kapat gitsin.

torpilin ve şikenini kanıtı olmaz. belki gizli bir ses kaydı yaparsın. o da hukuksuz olduğundan kabul edilmez.

• quote:

quote:

Valla herkes torpil yok diyiyor ne kültürlü ülkeyiz herkes 3 dil biliyor,herkes kendini geliştirmiş bi ben geri kalmışım demek,yada biz başka bi yerdemi yaşıyoruz acaba bizim ülkeden bahesdiyot değilmi torpil yok diyenler ?

Alıntıları Göster
    Torpil yok diyen bu ülkede yaşamıyordur herhalde.Yıllar önce bir zabıta alımı görmüştüm 23 yaşındaydım ilanda yaş sınırı 22 idi.22 yaşından büyük adamı almıyorlardı.Belediye ve sözleşmeli kadrolara torpil dışında girenler kimmiş ortaya çıksın.
    Bir de bahane bulmuşlar tanımadığını niye alsın diye.Tanımadığın adamdan oy istemeyi biliyorsun ama.Oy isteyeceksen tanıdıklarından iste bize gelme.Gençliği meslek edindirmek yerine üniversitelere yollarsan sonuç böyle olur.Bir sürü üniversite + aöf + yurtdışında okuyanlar fabrika gibi mezun çıkarıyor.Bu gençlere verecek işin yoksa niye buraya yönlendirdin? Lisede veya liseden sonra meslek sahibi etseydin en azından tutacak bir işleri olurdu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

quote:

Orijinalden alıntı: marmix

4721 Sayılı Türk Medeni Kanunu:

torpilin ve şikenini kanıtı olmaz. belki gizli bir ses kaydı yaparsın. o da hukuksuz olduğundan kabul edilmez.

Öncelikle beni yormadan sen beni engelliler listene alsana.

Sonra Tarsusta bir okuldan bahsetmiş konu sahibi. Böyle bir durum varsa gerekli yerlere başvurulur bahsi geçen devlet memurlarının kpss puanlarına bakılır. Bir kanunsuzluk varsa üstüne gidilir.

Ayrıca tercih önceliği diye bir durum söz konusu olabilir. Hani demiş ya 80 alan arkadaş atanamadı aynı yere 70 alan cemaatçi adam atandı diye falan. Kpss ile ilgilenmediğim için tam olarak kurallarını bilmiyorum fakat ösymde tercih öncelliği diye bir kavram var. Mesela ben öss ile bilgim olduğu için ondan örnek vereyim. Meslek liselilerin tercih önceliği var. Örneğin Marmara üniversitesi Anestezi bölümüne 250 puan yapmış bir sağlık meslek liseli yerleşebilirken, 500 puan (yani soruların tamamını yapmış biri) yapmış düz liseli bir öğrencinin oraya yerleşmesi imkansızdır. Çünkü meslek liseleri orayı hemen dolduruyor.

Ayrıca bazı kamu görevlilerinin kpss aramaksızın personel alma yetkisi vardır.

Son olarak bir tane adam biliyorum anadoluda bir üniversiteden elektronik müh. mezunu oldu hala cemaat evinde ve kendi başına özel sektörde iş aryor.

• Marmıx Ne hukugundan bahsefıyon kardesım bı kıza 12 kısının tecavuz edıp serbst bırakldıgı bı yerdeyz torpılı kım tınlar hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • seyy@h kullanıcısına yanıt
    Hocam yaşım 20 bende kpss kursuna gidiyorum önlisans bitirdim sen hangi bölümü bitirdin nereye atandın düz memur olarakmı kendi alanındamı biraz açarmısın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muhibbi-

Hocam yaşım 20 bende kpss kursuna gidiyorum önlisans bitirdim sen hangi bölümü bitirdin nereye atandın düz memur olarakmı kendi alanındamı biraz açarmısın
    90 alıp da atanamadın mı? hayır
    atanamayınca kılıf bulması kolay oluyor. çalışın elinizden geleni yapın ondan sonrası zaten Allaha kalmış. sen elinden geleni yaptığına inanıyor musun? benim çalıştığım yere birsürü atanan oldu hiç kimse de cemaatten falan değil öyle sallamak ile olmuyor bu işler
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.