Şimdi Ara

29 Yaşında kpss hazırlanıyorum bu bizim ülkeye mahsus bişey mi? (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
8
Favori
8.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Nicotinell

quote:

Orijinalden alıntı: BJK

quote:

Orijinalden alıntı: theGodDelusion

quote:

Ülkenin durumu içler acısı, daha da kötü olacak. Hele ki özel sektör berbat ötesi artık. Mühendislere asgari ücret önerenler, teknisyen ya da mühendis diye ilan verenler, işçiyi sömürenler. Tabii bu kadar çok işsizlik olması işverenin işine geliyor, kavun gibi seçiyor.

Eskiden kimse memur olmak istemezdi, şimdi herkes doğal olarak memur olma peşinde, kpss'ye de fesat karıştırdılar. Bakalım bunlar daha iyi günlerimiz gibi gözüküyor.

mühendis dediğin giderde 350 puanla dicle üniverstesini okudu ise bi zahmet asgari ücret olsun her ilde üniverste var hepsi düşük puan adam gibi sayılı üniverste olsaydı herkes onlara girebilmek için çabalasaydı daha iyi olurdu

Mühendis muhendistir. Sen gidip de 4 sene okumuş adama bu parayı teklif edemezsin ya da 2 senelik ile aynı kefeye koyamazsin. Hem böyle zor bir bölümü bitirip 4 sene okuyup sonra da asgari ücret almak düşünülemez

sorun sadece işverende değil asıl suç devlette. Çok aşırı fazla üniversite açtı, dolayısı ile mesleklerin değeri düştü. Bundan 20 sene önce bir mühendise asgari ücret teklif etmeye kimse cüret edemiyordu. İyi paralara işbaşı yapıyorlardı çünkü sayısı azdı. Şimdi zibil gibi

Evet aynen katılıyorum. Kota koymadilar, denetlemediler ve istihdam da olmayınca maalesef işsizlik çığ gibi büyüdü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Utkuhan

quote:

Orijinalden alıntı: mulher7

quote:

Merhaba Arkadaşlar beni az çok tanıyanınız vardır iktisat okudum askere gititm geldim,umutlarım hayalleirm vardı çok özel sektörde iş değiştirdim ve kpss hazırlanma kararı aldım kpss kursuna yazıldım,düşünüyorumda normalde şu an işimi kurmuş,ailemi kurmuş biri olmam gerekmiyormu acaba ? Genel olarak söylüyorum bunu inanın yazık hemde çok yazık bizim gibi gençlere.

Abilere zamanında gitmedim diye hiçbiişe giremedim,abilere giden arkadaşlarım gerçektende her işe girdiler bunu nasıl yapıyorlar anlamıyorum namaz kılıyorsun,güzel şeyler öğreniyorsun tamam güzel bi durum bu ama ya kul hakkı ? En büyük günah kul hakkı ona bakarsanız bizim gibi orta ölçekli aileleirn çocuklarıda eğer abilerede gitmiyorsak ömrümüz bu sınavlarla geçiyor siz bu durum için ne düşünüyorsunuz arkadaşlar ? Ve diğer gelişmiş ülkelerde bu durum naısl 29 yaşına gelen gençler bizim gibi sürünüyormu acaba ?

bu yaştan sonra çok zor şans oyunlarına yönel

Artık yaşamamın anlamı yokmu yani ?

matematik yapabiliyorsan kpss de çok rahat 80 üstü alınabilir. Öteki dersler zeka istemeyen ezber dersler. Çalışma ile alakalı.

• belediyede tanıdık zırto kılıklıları işe alıp kadroya sokup 3500-4000 bin lira maaş verenler var, adamlar bi dilim bostan yan gel osman derdinde. bu maaşı kendi adamlarına verenler memlekette iş çok çalışan yok diye asgari ücretle 3 vardiya 12 saat çalışan adama manâ buluyor.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mulher7

quote:

Merhaba Arkadaşlar beni az çok tanıyanınız vardır iktisat okudum askere gititm geldim,umutlarım hayalleirm vardı çok özel sektörde iş değiştirdim ve kpss hazırlanma kararı aldım kpss kursuna yazıldım,düşünüyorumda normalde şu an işimi kurmuş,ailemi kurmuş biri olmam gerekmiyormu acaba ? Genel olarak söylüyorum bunu inanın yazık hemde çok yazık bizim gibi gençlere.

Abilere zamanında gitmedim diye hiçbiişe giremedim,abilere giden arkadaşlarım gerçektende her işe girdiler bunu nasıl yapıyorlar anlamıyorum namaz kılıyorsun,güzel şeyler öğreniyorsun tamam güzel bi durum bu ama ya kul hakkı ? En büyük günah kul hakkı ona bakarsanız bizim gibi orta ölçekli aileleirn çocuklarıda eğer abilerede gitmiyorsak ömrümüz bu sınavlarla geçiyor siz bu durum için ne düşünüyorsunuz arkadaşlar ? Ve diğer gelişmiş ülkelerde bu durum naısl 29 yaşına gelen gençler bizim gibi sürünüyormu acaba ?

bu yaştan sonra çok zor şans oyunlarına yönel

Artık yaşamamın anlamı yokmu yani ?

kimsenin ne kadar yaşıyacağını Allah bilir. Demek istediğim şu ki tamam kpss vs hazırlan fakat bi yandan da olmayacakmış gibi (yaşın 18 de olsaydı da) b ve c planların olsun.hayatını bunlara entegre etme (bu ülkede herkes sınav yerleşme standart bi hayat düşünüyor üstün bir fikir adamı vs yok niye yok aha bu sınavlar yüzünden) başka şeylere de yönel hayattan zevk alırısn ve mücadele ruhun olur.Niye şans oyunu dedim nerdeyse olasılıklar eşit :) rakipler çok benden tavsiyeler bunlar mücadele ruhu önemlidir.

• 3 sayfa okudum icim karardi arkadaş. Nasi konu bu böyle

• Valla o kadar acayip ve tuhaf yorumlar varki adamlara devlet içinde devlet diyip işe giremediğine yakınan var.Sen adamı yerin dibine sok sonra niye kendi adamını alıyorda beni almıyor de.Benimde fabrikam işim olsa bende benim görüşümden bana yakın adamı alırım işime.Biz salakmıyız o kadar çalıştık da atandık devlete? Ben memur olmadan önce hükümete ağzına geleni sayıp atanınca göklere çıkaranları çok gördüm.Kedi uzananamadığı ciğere mundar der sizin bahaneler o hesap.Ben sağlık mezunuyum hayatımda matematik fen görmemişim ama adamların umrundamı sanki ister gör ister görme yapacaksın çaresi yok.Nüfus almış başını gitmiş illaki bir eleme sistemi olacak eskiden okuyacak uni yok puanlar çok yüksek derlerdi şimdide okul çok puanlar düşük maaş az diyorlar.Bizim millet nerde üçkağıt nerede katakulli nerede kısa yoldan köşeyi dönme nerden yatarak para kazanma onun derdinde.O yüzden işte biyere gelemememiz her baltaya sap olamayan devlete hükümete siyasal partilere ideolojik ve dini düşüncelere oluşumlara sallayıp duruyor.Ama bir baltaya sap olsa ağzını açıpta bişey demez.Şimdi bende klasik bi laf edicem bu zihniyeti değiştirmek lazım.Popüler tabirle Cehape zihniyeti

• quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

quote:

Orijinalden alıntı: Sorma Kalbim Sorma

quote:

quote:

Abilere giderek iyi bir eğitim almak farklıdır , torpille işe girmek farklıdır.Abilere gitmeyi kul hakkı yemek olarak tanımlayamazsın.Her abilere giden torpille işe girmiyor.
    Başarısızlığımız için başkalarını suçlamak yerine , suçu kendimizde aramak daha isabetli olur.Forumda iş hayatınla ilgili çokça konuna şahit olduk , kursa da gidiyormuşsun , KPSS'den iyi bir puan alırsap güzel bir işe yerleşirsin dert etme bu kadar.

iş türkiyede sorun dostum lam cimi etme saçmalamışsın ortaokul mezunu arkadaşım fransaya kaçtı işsizikten fukaralıktan ordada bir otelde komi çocuk! 5-6 senede evde aldı arabada aldı herhalde burda kalsaydı açlıktan nefesi kokardı gelişmiş ülkelerde herkes iş bulmak için eğitimi başarılı olcak bi ton diploma serfitika alıcak diye birişey yok! o bizim ülkeye ozel! teyzemin oğlu bile askerden sonra 1.5 senedir işsizdi anca torpille biyere soktular 2 yıılık mezun!

Kimse gelişmiş ülkelerden iyi durumda olduğumuzu söylemiyor.3 yaşındaki çocuğun dünyayı yeni keşfetmesi gibi bazı şeyleri yeni keşfeder gibi davranmanın anlamı yok.Kimse Fransa'dan Amerikadan daha iyi olduğumuzu iddia etmiyor.Sonuçta bu ülkede çalışıp didinip bir yerlere gelmiş insanlarda var , akıllı insan herşeyden şikayetçi olmak yerine birşeyler yapmaya çalışır.Olmuyor diye birşey yok örnekleri var.

8-9 sendir ozel sektördeyim teknikerim çektiğimi bir ben bilirim maaşımı 4 ay alamadığımı 3 ay kullanılıp kapıya koyulduğumu hatırlarım altı üstü bir araba aldım ve ihtiyaçlarımı karşıyorum anca, allaha dua ediyorum allahtan babadan ev mal mülk var yoksa 1 dk bile düşünmem s.tiri b.ktan ülkeden kurtulmak için elimden geleni yapardım o derece...

Hocam 6-7 ay önceye göre çok radikal değişimler görüyorum düşüncelerinizde

• quote:

Orijinalden alıntı: girl_6874

Yurt disinda universtelere bile puanla girilmiyor.
    Fransa'da yasiyorum universteye girmek için gerekli tek sart lise sonundaki sinav. O sinavdan 100 uzerinden 50 almak yeterli oluyor. Tercihler tutturabilecegin puana gore yapilmiyor, ilerde dusundugun meslege gore yapiliyor.
    Türkiye'de ogrencilerin hakkinin yenildigini dusunuyor. Cok agir bir egitim sistemi var.

Çünkü herkes doktor, hukuk okumak ister ama ülkede genç nüfus fazla tavşan gibi ürüyor millet herkesi istediği yere sokamassın ee o zaman devlet nabıcak sistemi saçma sapan hale getiricek çok az bir kısım istediği yeri alıcak geri kalan kısım İŞ GÜCÜ olarak kullanılıcak çünkü buna ihtiyacı var devletin.Genç nüfus az olsaydı bu sefer Fransa gibi dışarıdan göçmen alırdı işçi için tıpkı bizim Almanya'ya işçi göndermemiz gibi.

Modern zaman kölesiyiz kısaca ben yokum bu saçma işleyişte.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bay çene

quote:

quote:

quote:

quote:

Abilere giderek iyi bir eğitim almak farklıdır , torpille işe girmek farklıdır.Abilere gitmeyi kul hakkı yemek olarak tanımlayamazsın.Her abilere giden torpille işe girmiyor.
    Başarısızlığımız için başkalarını suçlamak yerine , suçu kendimizde aramak daha isabetli olur.Forumda iş hayatınla ilgili çokça konuna şahit olduk , kursa da gidiyormuşsun , KPSS'den iyi bir puan alırsap güzel bir işe yerleşirsin dert etme bu kadar.

iş türkiyede sorun dostum lam cimi etme saçmalamışsın ortaokul mezunu arkadaşım fransaya kaçtı işsizikten fukaralıktan ordada bir otelde komi çocuk! 5-6 senede evde aldı arabada aldı herhalde burda kalsaydı açlıktan nefesi kokardı gelişmiş ülkelerde herkes iş bulmak için eğitimi başarılı olcak bi ton diploma serfitika alıcak diye birişey yok! o bizim ülkeye ozel! teyzemin oğlu bile askerden sonra 1.5 senedir işsizdi anca torpille biyere soktular 2 yıılık mezun!

Kimse gelişmiş ülkelerden iyi durumda olduğumuzu söylemiyor.3 yaşındaki çocuğun dünyayı yeni keşfetmesi gibi bazı şeyleri yeni keşfeder gibi davranmanın anlamı yok.Kimse Fransa'dan Amerikadan daha iyi olduğumuzu iddia etmiyor.Sonuçta bu ülkede çalışıp didinip bir yerlere gelmiş insanlarda var , akıllı insan herşeyden şikayetçi olmak yerine birşeyler yapmaya çalışır.Olmuyor diye birşey yok örnekleri var.

8-9 sendir ozel sektördeyim teknikerim çektiğimi bir ben bilirim maaşımı 4 ay alamadığımı 3 ay kullanılıp kapıya koyulduğumu hatırlarım altı üstü bir araba aldım ve ihtiyaçlarımı karşıyorum anca, allaha dua ediyorum allahtan babadan ev mal mülk var yoksa 1 dk bile düşünmem s.tiri b.ktan ülkeden kurtulmak için elimden geleni yapardım o derece...

Hocam 6-7 ay önceye göre çok radikal değişimler görüyorum düşüncelerinizde

hocam bunu ülkemi sevmemek anlamında yazmadım sonuçta daha beter ülklerde var en azından rızkımız çıkıyor yalnış anlaşılmasın! türkiyede ozel sektor cidden çok zor yaşayan bilir 3 ay deneme süresi denilip kullanılıp atlılan 1000 lerce insan var çark buna döndü o yüzden %80 ni devlete atmaya bakıyor kendini...eskiden memur olmak sürünmekti şimdi krallık..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 1 Kasım 2013; 1:15:32 >

• 26 yaşında mühendislikten mezun olsam sorun olur mu cidden dostlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: seyy@h

quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

Ben abiden medet ummadım.Abiden değil siyasi partiden torpil yapılıyor.Öyle yollara girseydim 70 almam yeterdi.
    2. üniversite ve kpss üçü bir arada zor yürüdüğünden ancak 80 puan aldım açıktayım.Zaten devlete girdikten sonra 2. üniversite gereksiz.Maaşa katkısı yok ki açıköğretimse teknik üst öğrenim olmadığından işe yaramıyor.

eğitim gereksiz olur mu kardeş, ne kadar okursan o kadar bilgin görgün artar. bence tabi.

Muhtemelen açıköğretim okuyacaksın.Bunun maaşa artısı yok.Bilgi ve görgü konusunda ise oraya vereceğim parayı kurslara verirdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: UsainBolt

Valla o kadar acayip ve tuhaf yorumlar varki adamlara devlet içinde devlet diyip işe giremediğine yakınan var.Sen adamı yerin dibine sok sonra niye kendi adamını alıyorda beni almıyor de.Benimde fabrikam işim olsa bende benim görüşümden bana yakın adamı alırım işime.Biz salakmıyız o kadar çalıştık da atandık devlete? Ben memur olmadan önce hükümete ağzına geleni sayıp atanınca göklere çıkaranları çok gördüm.Kedi uzananamadığı ciğere mundar der sizin bahaneler o hesap.Ben sağlık mezunuyum hayatımda matematik fen görmemişim ama adamların umrundamı sanki ister gör ister görme yapacaksın çaresi yok.Nüfus almış başını gitmiş illaki bir eleme sistemi olacak eskiden okuyacak uni yok puanlar çok yüksek derlerdi şimdide okul çok puanlar düşük maaş az diyorlar.Bizim millet nerde üçkağıt nerede katakulli nerede kısa yoldan köşeyi dönme nerden yatarak para kazanma onun derdinde.O yüzden işte biyere gelemememiz her baltaya sap olamayan devlete hükümete siyasal partilere ideolojik ve dini düşüncelere oluşumlara sallayıp duruyor.Ama bir baltaya sap olsa ağzını açıpta bişey demez.Şimdi bende klasik bi laf edicem bu zihniyeti değiştirmek lazım.Popüler tabirle Cehape zihniyeti

Kendi adamını almak ne demek? O zaman kendi adamını alsın.Ben tüm ülkenin hükümetiyim demesin.Hatta benden vergi almasın ben ona bağlı olmayayım.Vergimi de bana hizmet edecek olana vereyim.
    Körü körüne bağlılık devri geçti.Burası devlet olmaktan çıkar.
    Sen ve senin gibiler kul olmakla demokrasiyi birbirine karıştırmışsınız.İstediğim gibi eleştiririm ve işte isterim.Çünkü bu benim anayasal hakkım.İktidar olmakla padişah gibi ülkeyi yönetemezsin.

• biraz geç kalmışsın ama kendin için doğru olanı yapıyosun utkuhan abi cemaati falan hiç karıştırma bu saatten sonra devlete gireceksin ve orada neler döndüğünü baya iyi göreceksin benim babam savcı olmasına rağmen cemaatzede oldu..
  • teyzemın kızıda 28 filan belki 29 oda her sene öye hazırlanıyor :D
  • @Utkuhan seni tanır olduk artık
    Maalesef bizim ülkeye has. Ben memur olmak istemediğim için yönelmedim o yöne. Mali Müşavir olmak istedim. Zor meslek gerçektende. Ünv. bitirip stajerlik sınavını kazanıp 3 yıl stajdan sonra yeterlilik sınavını kazanmak gerekiyor. Son aşamadayım ama artık bunaldım sınavlardan. Zerre çalışma isteği yok. Çok şükür araya evliliği sıkıştırdık.

Abiler için konuşmuşsun. Haklısın böyle bir durum var. Onlara da hak vermek gerektiğini düşünüyorum. Sonuçta insanlar kendi inançları çerçevesinde huzurlu şekilde çalışmak istiyor ve bildikleri adamları alıyorlar. Ben ve eşimin aile çevresi referans olmasına rağmen kurumlarına giremedi. Bu işler birazda nasip işi.

Çocukken haberlerde memurları hep eylemlerde görürdüm. Açız diye ağlıyorlardı hakeza hala öyle maalesef. Gözleri doymuyor. Bende kendi yolumu çizdim. Mesleği öğrendim. Şu an Allahın izniyle işsiz kalmam. Kötü maaşada çalışmam. Çilesi çektik meyvesini yiyeceğiz artık.

• quote:

bence kendini gelistirmekle alakası var. sahsen ben 22 yasındayım suan 1 milyar maas+prim alıyorum ve iyi drecede ingilizcem var seneye de çine gidiyorum. tabii azda olsa türkiyenin etkisi var fakat kendinizi gelistiriseniz bence hertürlü is bulursunuz.

• quote:

quote:

quote:

Ülkenin durumu içler acısı, daha da kötü olacak. Hele ki özel sektör berbat ötesi artık. Mühendislere asgari ücret önerenler, teknisyen ya da mühendis diye ilan verenler, işçiyi sömürenler. Tabii bu kadar çok işsizlik olması işverenin işine geliyor, kavun gibi seçiyor.

Eskiden kimse memur olmak istemezdi, şimdi herkes doğal olarak memur olma peşinde, kpss'ye de fesat karıştırdılar. Bakalım bunlar daha iyi günlerimiz gibi gözüküyor.

mühendis dediğin giderde 350 puanla dicle üniverstesini okudu ise bi zahmet asgari ücret olsun her ilde üniverste var hepsi düşük puan adam gibi sayılı üniverste olsaydı herkes onlara girebilmek için çabalasaydı daha iyi olurdu

Mühendis muhendistir. Sen gidip de 4 sene okumuş adama bu parayı teklif edemezsin ya da 2 senelik ile aynı kefeye koyamazsin. Hem böyle zor bir bölümü bitirip 4 sene okuyup sonra da asgari ücret almak düşünülemez

sende her üniversteyi aynı kefeye koyamazsın adam köpek gibi çalışacak ıtü ye girecek odtü ye girecek sende onu dicle üniverstesine girenle aynı kefeye koyacaksın çok saçma zor olması zaten 350 puanla girilen üniverste zor olması düşünülemez bile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lykke.. -- 1 Kasım 2013; 17:15:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

quote:

Orijinalden alıntı: ozzy_carpe

quote:

Orijinalden alıntı: ozzy_carpe

Kpss de Yas sınırı kac arkadaslar ? (Lisans)

UP!!!

yas sınırı yok B kadrolarında. (merkezi atama kadrolarında)

A grubunda 35 (uzmanlık müfettişlik falan)

Tesekkur ederim hocam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

sende her üniversteyi aynı kefeye koyamazsın adam köpek gibi çalışacak ıtü ye girecek odtü ye girecek sende onu dicle üniverstesine girenle aynı kefeye koyacaksın çok saçma zor olması zaten 350 puanla girilen üniverste zor olması düşünülemez bile

Tabii ki her üniversiteyi de bir tutamazsın, zaten öyle bir şey olsun demiyorum. Ama örneğin birine 1500 - 2000 lira veriyorsan, diğerine de 1200-1400 verirsin, asgari ücret verilmez. Bunu demeye çalışıyorum. Asgari ücret ancak vasıfsız, kalifiye olmayan işçiye verilen ücrettir. Orada da işi öğrenip vasıf kazandıkça maaşı artar. Ama üniversite mezunu bir kişinin bu piyasada bir rayici olmalı, bu da kesinlikle asgari ücret olamaz.

• quote:

Kul hakkıyla ne alakası var?Ben tanıdığım adam varken neden tanımadığımı işe alayım?Kendi suçunu millete atarsan 50 yaşına kadar kpssye devam edersin bence.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.