Şimdi Ara

29 Yaşında kpss hazırlanıyorum bu bizim ülkeye mahsus bişey mi? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
8
Favori
8.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar iyi kötü saolun hepiniz yorumlarınızda cidden teşekkürler ama şunu söylüyeyim memurlugu haketmiyen dolu insan şu an memur konumunda torpil yok diyiyorlar ama 48 ile atanan gördüm elimden geleni yapacam ama hayatım sadece bi 90 puanamı kaldı peki o an başımız ağrıdı hiçbişey yolunda gitmedi açmı kalacaz,nüfusumuz çok diyiyorsunuz ama bu nüfus dahada çoğalıyor inanın bi kaç yıl sonra 800 milyon maaşı bulamıyanlarda olacazk imkanı olan gerçekten kaçsın gitsin bende bu ülkeden gidip daha zor durumda kalan bi adam görmedim duymadım,bi adam Türkiyede açsa ve Fransa'ya gittiğinde durumu düzeliyorsa sorun demekki ülkede.

Sadece masallara hikayelere inanmayın arkadaşlar bizede 90 lı yıllarda derlerdiki adamın biri peçete satıyordu azmetti yükseldi holding kurdu,yeni yeni öğrendikki zamanında osmanlı bankasından yürüttükleri paralarla böyle zengin olmuşlar.Biz arabesk bi toplumuz severiz öyle şeyleri yok iki olu yoktu doktor oldu,yok çobandı müdür oldu gerçekten bunlara inanıyormusunuz ? 90 al atan ona laf yok ama demek istediğim bumu yani hayatımız 90 alamassak peki ?

• Yurt disinda universtelere bile puanla girilmiyor.
    Fransa'da yasiyorum universteye girmek için gerekli tek sart lise sonundaki sinav. O sinavdan 100 uzerinden 50 almak yeterli oluyor. Tercihler tutturabilecegin puana gore yapilmiyor, ilerde dusundugun meslege gore yapiliyor.
    Türkiye'de ogrencilerin hakkinin yenildigini dusunuyor. Cok agir bir egitim sistemi var.
  • Kpss de Yas sınırı kac arkadaslar ? (Lisans)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir tanıdığım 33 yaşında yeni evli ve aöf işletme 2.sınıfta.Okumanın yaşı yoktur hocam.Devam...
  • seyy@h kullanıcısına yanıt
    Ben abiden medet ummadım.Abiden değil siyasi partiden torpil yapılıyor.Öyle yollara girseydim 70 almam yeterdi.
    2. üniversite ve kpss üçü bir arada zor yürüdüğünden ancak 80 puan aldım açıktayım.Zaten devlete girdikten sonra 2. üniversite gereksiz.Maaşa katkısı yok ki açıköğretimse teknik üst öğrenim olmadığından işe yaramıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozzy_carpe

Kpss de Yas sınırı kac arkadaslar ? (Lisans)

UP!!!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BJK

Ülkenin durumu içler acısı, daha da kötü olacak. Hele ki özel sektör berbat ötesi artık. Mühendislere asgari ücret önerenler, teknisyen ya da mühendis diye ilan verenler, işçiyi sömürenler. Tabii bu kadar çok işsizlik olması işverenin işine geliyor, kavun gibi seçiyor.

Eskiden kimse memur olmak istemezdi, şimdi herkes doğal olarak memur olma peşinde, kpss'ye de fesat karıştırdılar. Bakalım bunlar daha iyi günlerimiz gibi gözüküyor.

mühendis dediğin giderde 350 puanla dicle üniverstesini okudu ise bi zahmet asgari ücret olsun her ilde üniverste var hepsi düşük puan adam gibi sayılı üniverste olsaydı herkes onlara girebilmek için çabalasaydı daha iyi olurdu

• quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

Ben abiden medet ummadım.Abiden değil siyasi partiden torpil yapılıyor.Öyle yollara girseydim 70 almam yeterdi.
    2. üniversite ve kpss üçü bir arada zor yürüdüğünden ancak 80 puan aldım açıktayım.Zaten devlete girdikten sonra 2. üniversite gereksiz.Maaşa katkısı yok ki açıköğretimse teknik üst öğrenim olmadığından işe yaramıyor.

eğitim gereksiz olur mu kardeş, ne kadar okursan o kadar bilgin görgün artar. bence tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: girl_6874

Yurt disinda universtelere bile puanla girilmiyor.
    Fransa'da yasiyorum universteye girmek için gerekli tek sart lise sonundaki sinav. O sinavdan 100 uzerinden 50 almak yeterli oluyor. Tercihler tutturabilecegin puana gore yapilmiyor, ilerde dusundugun meslege gore yapiliyor.
    Türkiye'de ogrencilerin hakkinin yenildigini dusunuyor. Cok agir bir egitim sistemi var.

genç nüfus çok okul az ülkenin sanayisi kendisi gelişik değil ondan! anca başarılı olanlar biyere gelebiliyor başarısız olanlar ölsün gitisn bu ülkenin vatandaşı değil amele olsun işsiz kalsın banane gibisinden muamele görüyor..ailenin fransaya daha iyi bir hayat istediği için gittiğinden eminim işte neden açık!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 31 Ekim 2013; 22:00:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

quote:

genç nüfus çok okul az ülkenin sanayisi kendisi gelişik değil ondan! anca başarılı olanlar biyere gelebiliyor başarısız olanlar ölsün gitisn bu ülkenin vatandaşı değil amele olsun işsiz kalsın banane gibisinden muamele görüyor..ailenin fransaya daha bir hayat istediği için gittiğinden eminim işte neden açık!

İsviçrede daha yeni referandum yapıldı yetişkin olupta iş bulamıyanlara 2.5 milyar aylık maaş bağlanmış ona rağmen ülkede insanlar yeterince refah değil diyiyorlar heralde biz durumumuzu anlatsak adamlar ülkelerinin topraklarını öperler ve ona rağmen adamlar ülkeleri için hiçbişe yapmıyorlar adamlarda askerlik bile yok ya :)

Bunun biz fakir ülkeyiz demeklede alakaıs yok Dünyanın en zengin ülkelerinden biriydik o kadar çok dolandırdılarki bu hale geldik işin ilginci ülkede orta kesim yok zengin fakir var,fakir ülkeyiz diyiyoruz ama öyle zenginler varki ağzımız açık kalıyor millet nasıl zengin oluyor anlamıyorum ne işler çeviriyorlar,dürüstsen,şerefliysen bu ülkede sana ekmek yok kardeşim.

• quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

quote:

genç nüfus çok okul az ülkenin sanayisi kendisi gelişik değil ondan! anca başarılı olanlar biyere gelebiliyor başarısız olanlar ölsün gitisn bu ülkenin vatandaşı değil amele olsun işsiz kalsın banane gibisinden muamele görüyor..ailenin fransaya daha iyi bir hayat istediği için gittiğinden eminim işte neden açık!

Daha iyi bir hayattan kastin ne bilmiyorum ama okuyan bir insana cok avantajlar saglansa bile is bulma konusunda artik burasida ordan farksiz olmaya basladi.
    Insanlar okumuyor diploma yok diye ise almiyorlar, mastere kadzr okuyorlar yuksek okumussun maasini veremeyiz diye ise almiyorlar. Anlayacaginiz ikisinin arasini bulmak sorun !

Ayrica birde emeklilik yasini yukselttiler ki oda genclere acik cogu kapiyida kapatti... yakinda ayakta duramayan insanlar calismaya devam edecek, genclerde bos gezecek !

Burdaki vergi sistemi artik agir basmaya basladi..

Evet, cok kolay bir sekilde egitimdeki butun yollari acabiliyoruz fakat sonrasi sansa kalmis.. (birde torpillere !)

• quote:

Orijinalden alıntı: theGodDelusion

quote:

Ülkenin durumu içler acısı, daha da kötü olacak. Hele ki özel sektör berbat ötesi artık. Mühendislere asgari ücret önerenler, teknisyen ya da mühendis diye ilan verenler, işçiyi sömürenler. Tabii bu kadar çok işsizlik olması işverenin işine geliyor, kavun gibi seçiyor.

Eskiden kimse memur olmak istemezdi, şimdi herkes doğal olarak memur olma peşinde, kpss'ye de fesat karıştırdılar. Bakalım bunlar daha iyi günlerimiz gibi gözüküyor.

mühendis dediğin giderde 350 puanla dicle üniverstesini okudu ise bi zahmet asgari ücret olsun her ilde üniverste var hepsi düşük puan adam gibi sayılı üniverste olsaydı herkes onlara girebilmek için çabalasaydı daha iyi olurdu

Mühendis muhendistir. Sen gidip de 4 sene okumuş adama bu parayı teklif edemezsin ya da 2 senelik ile aynı kefeye koyamazsin. Hem böyle zor bir bölümü bitirip 4 sene okuyup sonra da asgari ücret almak düşünülemez

• quote:

Orijinalden alıntı: Kam Sagu

Bir akrabam 40 yaşında artık son kez girme hakkı varken girdi. Kazanamadı. Elbette bizim ülkeye özel. Ben sözel bir meslek lisesinden çıktım, sonra 2 yıllık radyo tv okudum, sonra açıköğretim 3. sınıf maliye bölümünden devam ediyorum, şimdi hayatımda ilk kez matematik fizik kimya öğreneceğim ki mühendislik okumak için. Ancak buldum yolu Dinci ikiyüzlülüğü de her yerde evet. Din falan bahane zaten bunlar devlet içinde devlet. Birbirlerinden alışveriş yapar, birbirlerini okutur, işe sokar, zengin eder, bir de acındırırlar kendilerini tam bir mason yapılanmaları vardır ve diğerleri umurlarında değildir.

dostum dediğine göre 2+3 5 yıl kaybın var. Üniversiteye yerleşene kadar daha da artacak. Mühendislikte yaş faktörü önemli yeni mezun için. Sen mezun olana kadar yaşın 28'i falan bulacak, zor, o yaşta bir mühendisin iş bulması. Ki muhtemelen iyi okulları da tutturamayacaksın. Ya kpss puanı düşük bir bölüm oku (ki maliye sanırım iibf sayılıyor ve 80 puanla atanıyor) yahut yaş faktörünün daha az önemli olduğu sağlık sektöründe bir bölüm oku.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

quote:

Bir akrabam 40 yaşında artık son kez girme hakkı varken girdi. Kazanamadı. Elbette bizim ülkeye özel. Ben sözel bir meslek lisesinden çıktım, sonra 2 yıllık radyo tv okudum, sonra açıköğretim 3. sınıf maliye bölümünden devam ediyorum, şimdi hayatımda ilk kez matematik fizik kimya öğreneceğim ki mühendislik okumak için. Ancak buldum yolu Dinci ikiyüzlülüğü de her yerde evet. Din falan bahane zaten bunlar devlet içinde devlet. Birbirlerinden alışveriş yapar, birbirlerini okutur, işe sokar, zengin eder, bir de acındırırlar kendilerini tam bir mason yapılanmaları vardır ve diğerleri umurlarında değildir.

dostum dediğine göre 2+3 5 yıl kaybın var. Üniversiteye yerleşene kadar daha da artacak. Mühendislikte yaş faktörü önemli yeni mezun için. Sen mezun olana kadar yaşın 28'i falan bulacak, zor, o yaşta bir mühendisin iş bulması. Ki muhtemelen iyi okulları da tutturamayacaksın. Ya kpss puanı düşük bir bölüm oku (ki maliye sanırım iibf sayılıyor ve 80 puanla atanıyor) yahut yaş faktörünün daha az önemli olduğu sağlık sektöründe bir bölüm oku.

Seni biliyorum fakir bi kız seviyordu seni noldu o kız ya Bu arada hocam çok çok haklısın benden geçti ama okuyanlara yaşı geçmemişlere tavsiyem sağlık okuyun hem ataması kolay hemde özelde iş bulma sorunu yok bi mesleğin var maaşın harika döner sermaye ortam çok süper hastane ortamlarını az çok biliyorum sağlıkcı arkadaşlarım var valla hayatları on numara bide sağlıkcı kız alıyorlar eve nerdeyse 5 milyar para giriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Utkuhan

quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

quote:

Seni biliyorum fakir bi kız seviyordu seni noldu o kız ya Bu arada hocam çok çok haklısın benden geçti ama okuyanlara yaşı geçmemişlere tavsiyem sağlık okuyun hem ataması kolay hemde özelde iş bulma sorunu yok bi mesleğin var maaşın harika döner sermaye ortam çok süper hastane ortamlarını az çok biliyorum sağlıkcı arkadaşlarım var valla hayatları on numara bide sağlıkcı kız alıyorlar eve nerdeyse 5 milyar para giriyor.

öys'de ilk 5000'e girip tıpların çoğuna girebilecekken mühendislik yazıp hayatını karartan ve çok pişman olan birisiyim. Mühendislikte istediğim güzel işler bulamadım. İyi yerlere gelen var ama pişman olan da çok. Sanırım hayatımın en büyük hatası tıp yazmamış olmak.

Sen de 2 yıllık ya da 4 yıllık sağlıkla ilgili bir bölüm okuyabilirdin, işletme bi halta yaramıyor. Tek yaradığı şey kpss yapabilirsen memur olmak.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: theGodDelusion

quote:

Mühendis muhendistir. Sen gidip de 4 sene okumuş adama bu parayı teklif edemezsin ya da 2 senelik ile aynı kefeye koyamazsin. Hem böyle zor bir bölümü bitirip 4 sene okuyup sonra da asgari ücret almak düşünülemez

sorun sadece işverende değil asıl suç devlette. Çok aşırı fazla üniversite açtı, dolayısı ile mesleklerin değeri düştü. Bundan 20 sene önce bir mühendise asgari ücret teklif etmeye kimse cüret edemiyordu. İyi paralara işbaşı yapıyorlardı çünkü sayısı azdı. Şimdi zibil gibi

• quote:

quote:

Kpss de Yas sınırı kac arkadaslar ? (Lisans)

UP!!!

yas sınırı yok B kadrolarında. (merkezi atama kadrolarında)

A grubunda 35 (uzmanlık müfettişlik falan)
  • kpss de torpil şu şekilde işliyor. Örneğin makine mühendisi alınacak. Merkezi alımla alsalar 85 puandan aşağısı kurtarmaz. Ama kurum sözleşmeli alıyor. En çok belediyeler yapıyor bunu. Diyor ki en az 80 alanlar başvurabilecek

Sonra 100 kişi başvuruyor. Diyelim 10 kişi alınacak, bunların çoğu torpillilerden seçiliyor zaten.

Mülakat olayı olunca işin içinde torpil kaçınılmaz.
  • quote:

Merhaba Arkadaşlar beni az çok tanıyanınız vardır iktisat okudum askere gititm geldim,umutlarım hayalleirm vardı çok özel sektörde iş değiştirdim ve kpss hazırlanma kararı aldım kpss kursuna yazıldım,düşünüyorumda normalde şu an işimi kurmuş,ailemi kurmuş biri olmam gerekmiyormu acaba ? Genel olarak söylüyorum bunu inanın yazık hemde çok yazık bizim gibi gençlere.

Abilere zamanında gitmedim diye hiçbiişe giremedim,abilere giden arkadaşlarım gerçektende her işe girdiler bunu nasıl yapıyorlar anlamıyorum namaz kılıyorsun,güzel şeyler öğreniyorsun tamam güzel bi durum bu ama ya kul hakkı ? En büyük günah kul hakkı ona bakarsanız bizim gibi orta ölçekli aileleirn çocuklarıda eğer abilerede gitmiyorsak ömrümüz bu sınavlarla geçiyor siz bu durum için ne düşünüyorsunuz arkadaşlar ? Ve diğer gelişmiş ülkelerde bu durum naısl 29 yaşına gelen gençler bizim gibi sürünüyormu acaba ?

bu yaştan sonra çok zor şans oyunlarına yönel

• quote:

Orijinalden alıntı: mulher7

quote:

Merhaba Arkadaşlar beni az çok tanıyanınız vardır iktisat okudum askere gititm geldim,umutlarım hayalleirm vardı çok özel sektörde iş değiştirdim ve kpss hazırlanma kararı aldım kpss kursuna yazıldım,düşünüyorumda normalde şu an işimi kurmuş,ailemi kurmuş biri olmam gerekmiyormu acaba ? Genel olarak söylüyorum bunu inanın yazık hemde çok yazık bizim gibi gençlere.

Abilere zamanında gitmedim diye hiçbiişe giremedim,abilere giden arkadaşlarım gerçektende her işe girdiler bunu nasıl yapıyorlar anlamıyorum namaz kılıyorsun,güzel şeyler öğreniyorsun tamam güzel bi durum bu ama ya kul hakkı ? En büyük günah kul hakkı ona bakarsanız bizim gibi orta ölçekli aileleirn çocuklarıda eğer abilerede gitmiyorsak ömrümüz bu sınavlarla geçiyor siz bu durum için ne düşünüyorsunuz arkadaşlar ? Ve diğer gelişmiş ülkelerde bu durum naısl 29 yaşına gelen gençler bizim gibi sürünüyormu acaba ?

bu yaştan sonra çok zor şans oyunlarına yönel

Artık yaşamamın anlamı yokmu yani ?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.