Şimdi Ara

29 Yaşında kpss hazırlanıyorum bu bizim ülkeye mahsus bişey mi? (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
8
Favori
8.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Indigo

quote:

Orijinalden alıntı: ThE GaSeS

quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

90 alıp da atanamadın mı? hayır
    atanamayınca kılıf bulması kolay oluyor. çalışın elinizden geleni yapın ondan sonrası zaten Allaha kalmış. sen elinden geleni yaptığına inanıyor musun? benim çalıştığım yere birsürü atanan oldu hiç kimse de cemaatten falan değil öyle sallamak ile olmuyor bu işler

sorun o değil. 80 hatta 70 alıp atanan adamlar var. üstelik aynı branştan. Torpilli alımlar olmasaydı merkezi alımdaki taban puanlar düşerdi zaten, 90 almaya da gerek kalmazdı.

Şimdi yüzde 80'i torpilli olan sözleşmelilere kadro da verdiler. Bunun kaçınılmaz sonucu olarak seneye memur alımları yarı yarıya azalacak. Kendileri açıkladılar.

Biz buna hak yeme diyoruz. türkiye kuruldu kurulalı bu düzen hep böyle gitti.

aynı branştan 90 alan atanamıyor da 70 alan mı atanıyor? biri istanbulu biri vanı seçerse tabiki biri atanır diğeri atanmaz bundan doğal ne var?
    her sene binlerce mezun olan ülkede taban puanlar düşmez kimse kendini kandırmasın
    sözleşmeliler olayına hiç girmiyorum. ama çoğu teknik eleman ve işi bilen kişiler. arasında hiç torpilli yok demiyorum ama yan gelip yatmaya kimse alınmıyor sonuçta devletin parası bu hak var hukuk var

teknik eleman alınırken tecrübeli kişiler alınıyorsa o zaten torpilli alım olmuyor pek. Genelde bilişim alanında alım yapılırken bu yola gidiyor devlet. Ki zaten bu şartları taşıyan teknik adamların özel sektörde iyi işleri oluyor. Adam devlete muhtaç değil.

Ama yeni mezun tecrübesiz adam alınırken sözleşmeli şekilde alınıyorsa işte o apaçık torpildir kimse aksini iddia edemez.

şu anda gelinen noktanın Türkiye tarihinin en iyi hali olduğunu unutmamak gerekiyor
    eskiden kpss falan yoktu tamamen torpile dayalı sistem vardı. şuan kadronun zaten belli bir bölümü sözleşmeli oluyor. bir de şu açıdan düşün kadrolu kişiler yerim sağlam diyerek ona göre hareket ediyor. ama sözleşmeli olan kişi işine her zaman gerekli özeni vermek zorunda ki sözleşmesi devam etsin...
    devlet hala gerekli özeni vermiyor ki memuruna tabiki kalifiye kişiler özel sektörde kalacak. zaten memur olanın mantığı belli. düzenim olsun kurulu sistemim olsun diyen memur olmak istiyor. zaten girişimci olan kişi memur olmaz

kpss yi getiren kişi ecevittir. Sanırım torpil var dememizi hükümeti eleştirmek olarak algılıyorsun, o yüzden muhalefet ediyorsun. Bu forumda siyaset konuşmak zaten yasak o yüzden bu konuya girmeyeceğim, ama torpil bu ülkenin bir gerçeğidir ve ortadan kaldırılabileceğine inanmıyorum hangi parti gelirse gelsin. Kpss sınavı olsa bile bir açığını buluyorlar sözleşmeli vs şeklinde.

ben daha öncelerden bahsediyorum zaten kpss şuan geldi demedim
    sonuçta kpss ile alınan personel sözleşmelinin kaç katı bi bak istersen
    torpil her zaman vardı şuan da vardır, işe girerken olabilir ama kişi gereken hizmeti vermek zorunda artık. eskiden olduğu gibi yan gellip yatma yeri değil hiç bir kurum bunu çok iyi biliyor ve yaşıyorum

Kpss ile alınanlar açıktan atama veya sözleşmeliden daha az.Belediye alımlarından diğer her türlü alıma kadar kpss ile olsun bakalım puanlar kaça düşüyor.Kpss alımlarında bile üçkağıt var.B grubu memurlukta çaykur kpds A sertifikası istedi.A sertifikası olan adam düz memur olur mu?Kişiye özel bir kadro bu.
    Torpil ise apaçık ortada kuzenim su ürünleri mühendisi bayağı bir para verdiler belediyeye girdi.Bazı devlet memurlarının zaten sınavsız sorgusuz işe alma yetkileri var.
    Kalifiye eleman olmak bile torpille bu memlekette.Üniversiteyi bitirdin tecrüben yok kim alır seni? Kim yetiştirecekte kalifiye olacaksın?Ben bulamadım 3.40 ile okul bitirdim arkadaşlarım 2-2,5 ile bitirdiler.Bakıyorum girdikleri yerlere süper.Şu an beni mesleki ve tecrübe olarak geçtiler.Sanki iş ilanı gördümde ben mi başvurmadım.İlan yok ki tanıdık eş dost aracılığıyla iş bulunuyor.

puanlar falan hiçbirşeye düşmez hala anlamadın. belediyeye 87-90 puan arası mühendis alımı oluyor. seninle birlikte 900.000 kişi sınava giriyor. her sene mezun olan sayısı belli. 3,4 isen 3,5 olan binlerce kişi var. benim arkadaşların 2,2 ile gayet güzel yerlerde çalışıyor özelde bu iş ortalamaya değil kişiye bakıyor. sınavsız sorgusuz alma yetkisi diye birşey yok sadece özel kalem de görevlendirme yapıp belli bir süre kalması gerekiyor o da 1 kişi sadece alınabiliyor. kpds girilmeyecek bir sınav değil, belki iletişim amaçlı alıyor o memuru olamaz mı? herşeyin altında birşey aramayın. kuzenin kime para verdi çok merak ediyorum çünkü başkanın falan senin kuzeninin verdiği paraya ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. ama oraya girerek yatacaksa vebal de onun 70 milyon un hakkı var. biz de o yollardan geçtik Türkiyede iş okul ve bölüme bağlı. ben de mezun olunca 15 gün içinde 25 görüşme yaptım kafama en yatan şirkete girdim. şuan hiçbir arkadaşım boşta değil. öyle ki arayıp inşaat müh var mı tanıdık derler bende yok abi herkes çalışıyor şansına küs derim...

• quote:

seninle birlikte 900.000 kişi sınava giriyor.

vay arkadaş, her sınava katılandan 20-30 tl alsalar bütçe açığı biraz kapanır.

umut tacirliği de iyi para kazandırıyor devlete.

Bu arada kpss ye filan hazırlanan arkadaşlar için ;

dindar hükümetimizin dindar vekillerinden birinin icraatı ;

quote:

AKP Ordu milletvekili Fatih Han Ünal Polis alımlarında ismini verdiği kişilerin kabul etmesini Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Meslek Eğitim Merkezleri Eğitim Daire Başkanı Metin Varol'dan istedi.

29 Yaşında kpss hazırlanıyorum bu bizim ülkeye mahsus bişey mi?

Hep şunu yeri geldiğinde belirtirim.

Söz konusu para olduğunda herkesin dini aynıdır.

29 Yaşında kpss hazırlanıyorum bu bizim ülkeye mahsus bişey mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pleksiglass -- 15 Kasım 2013; 17:36:33 >

• annem 46 yaşında 2.üniversiteyi okuyor açıktan ben 22 yaşındayım daha yeni okuyoruz düşünün hazırlanıyoruz daha doğrusu
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.