Şimdi Ara

299 $ bilmecesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdi arkadaslar exa dakı 299 dolar olan quad core 6600(8mb) (1066 mhz fsb) ile core2duo e 6850 (4mb) (1333 mhz fsb) bırı 2 cekırdeklı bırı 4 cekırdeklı hangısı alsam kararsız kaldım tşk

• keşke bende aynı ikilemde kalsaydım

• ordakı oyun optimizasyonu derken çift çekirdege gore daha mı dusuk perf verıo yanı lutfen parama yazık helpls
  • cevap: o parayi vereceksen q6600 daha az verecem dersen e6750. Kesinlikle e6850 alma
  • BENCE E6750 ALMALISIN EYER 4 CEKİRDEKLİ UYGULAMA KULLANMAYACAKSAN PRAN CÖPE GİDER İLLAKİ 4 CEKİRDEK DERSEN BENCE İNTELİN 45 NM Lİ İŞLEMCİLERİNİ BEKLE DERİM SONRA PİŞMAN OLURSUN
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Honor Magic V3/Vs3 [ANA KONU]
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bencede inteli 45nm leri bekle fiyatlar aşağı cekilsin biraz daha
  • q6600 al 4 çekirdek şimdi işe yaramasa bile ilerde lazım olacagı kesin
  • bende dün aldım exa dan işlemciyi advantage kartla peşin fiyatına 6 taksit 419 ytl üstelik G0 revizyon
  • e6850 gereksiz gibi.. q6600 rev g0 tercih edilmeli inventusta 380 ytl..
  • uçmak istiosan 6850 aynı anda bi sürü işlemi sorunsuz yapayım diyosan 6600
  • BEN ŞUNU ANLADIM

6600 Quad tabiii kiiii

ve exa da pahalı bu mal...

dfs de 280 + kdv = 390 ytl
    invntusta 275 + kdv
  • sabırsızlanıyorsan q6600 al geç en azından 4 çekirdekli güncel bi pc'n or biraz beklerim diosan 45nm lerin çıkmasını bekle fiyatlar düşecektir
  • quote:

Orjinalden alıntı: masques

uçmak istiosan 6850 aynı anda bi sürü işlemi sorunsuz yapayım diyosan 6600

ne alaka aynı anda ben p4 lede işlem yapabiliyorum... çekridek sayısının doğrudan çalıştırdığın uygulama sayısı ile ilgisi yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: cnrtrn

quote:

ne alaka aynı anda ben p4 lede işlem yapabiliyorum... çekridek sayısının doğrudan çalıştırdığın uygulama sayısı ile ilgisi yok

Aslında var.

Sen farketmiyorsun ama aslında senin iki işin aynı anda yapılmıyor. Hatta isteyene gösterebilirim de bunun nasıl olduğunu.

Bilgisayar senin verdiğin komutları sıraya koyar.

Çift çekirdekte ise aynı anda iki komut işlenir diyebiliriz. Tek çekirdekte bir komut un işlenmesi için öncekinin bitmesi gerekir bu da bir hata anında sistemin ktilenmesi demektir. Tıpkı tek şeritli yolda aracın kaza yaması gibi. Oysa çift çekirdekte diğer çekirdek sorunu halleder.

He bunun dışında iki çekirdek ile aynı anda iki uygulama mı çalıştırabilirim dersen tabiki hayır. Zaten biz uygulama değil kod diyoruz. Zira Window un işlemesi için bile binlerce kod devreye sokuluyor. İşletim sistemi kodları sıraya koymasa biz fareyi bile kıpırdatamazdık sanırım.

Arkadaşın bahsettiği aynı anda sorunsuz işlem yapmak. Çift çekirdekli işlemcide bir kaç işlemi yap ve aynı işlemleri aynı işlemcinin tek çekirdeklisi ile yap ve aradaki farkı gör. Tek çekirdete iki işi 1 saatte yapıyorsan, çift çekirdek ile aynı iki işi 30 dakikada yaparsın. Olay bu.

• quote:

Orjinalden alıntı: DigitalWorld

quote:

Orjinalden alıntı: cnrtrn

quote:

Tek çekirdete iki işi 1 saatte yapıyorsan, çift çekirdek ile aynı iki işi 30 dakikada yaparsın.

Bilgi için teşekkürler.
    Zaten mesajımda "çekridek sayısının DOĞRUDAN çalıştırdığın uygulama sayısı" diye belirtmiştim.Benim bildğim kadarıyla eğer o yazılımın çift çekirdekli desteği yok ise çoğu zaman olay tek çekirdek üzerinde gerçekleşiyor.

Aslında benim demek istediğim, çoğu kullancının düz mantık ile "tek işlem yapacaksam tek çekirdek,2 işlem aynı anda yapacaksam çift çekirdek alırım" düşüncesinin yanlış olduğu idi.Hatta bazılarıda varki örnek veriyorum x2-4000=2.1ghz "çift çekirdekli ya 2.1+2.1=4.2ghz bunuda p4 ler ile kıyaslıyorlar.[Bu düz mantığa karşı olduğum için mesaj yazmıştım]

Haklısın bilgi için teşekkürler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.