uçmak istiosan 6850 aynı anda bi sürü işlemi sorunsuz yapayım diyosan 6600
BEN ŞUNU ANLADIM
6600 Quad tabiii kiiii
ve exa da pahalı bu mal...
dfs de 280 + kdv = 390 ytl invntusta 275 + kdv
sabırsızlanıyorsan q6600 al geç en azından 4 çekirdekli güncel bi pc'n or biraz beklerim diosan 45nm lerin çıkmasını bekle fiyatlar düşecektir
quote:
Orjinalden alıntı: masques
ne alaka aynı anda ben p4 lede işlem yapabiliyorum... çekridek sayısının doğrudan çalıştırdığın uygulama sayısı ile ilgisi yok
quote:
Orjinalden alıntı: cnrtrn
quote:
ne alaka aynı anda ben p4 lede işlem yapabiliyorum... çekridek sayısının doğrudan çalıştırdığın uygulama sayısı ile ilgisi yok
Aslında var.
Sen farketmiyorsun ama aslında senin iki işin aynı anda yapılmıyor. Hatta isteyene gösterebilirim de bunun nasıl olduğunu.
Bilgisayar senin verdiğin komutları sıraya koyar.
Çift çekirdekte ise aynı anda iki komut işlenir diyebiliriz. Tek çekirdekte bir komut un işlenmesi için öncekinin bitmesi gerekir bu da bir hata anında sistemin ktilenmesi demektir. Tıpkı tek şeritli yolda aracın kaza yaması gibi. Oysa çift çekirdekte diğer çekirdek sorunu halleder.
He bunun dışında iki çekirdek ile aynı anda iki uygulama mı çalıştırabilirim dersen tabiki hayır. Zaten biz uygulama değil kod diyoruz. Zira Window un işlemesi için bile binlerce kod devreye sokuluyor. İşletim sistemi kodları sıraya koymasa biz fareyi bile kıpırdatamazdık sanırım.
Arkadaşın bahsettiği aynı anda sorunsuz işlem yapmak. Çift çekirdekli işlemcide bir kaç işlemi yap ve aynı işlemleri aynı işlemcinin tek çekirdeklisi ile yap ve aradaki farkı gör. Tek çekirdete iki işi 1 saatte yapıyorsan, çift çekirdek ile aynı iki işi 30 dakikada yaparsın. Olay bu.
quote:
Orjinalden alıntı: DigitalWorld
quote:
Orjinalden alıntı: cnrtrn
quote:
Tek çekirdete iki işi 1 saatte yapıyorsan, çift çekirdek ile aynı iki işi 30 dakikada yaparsın.
Bilgi için teşekkürler. Zaten mesajımda "çekridek sayısının DOĞRUDAN çalıştırdığın uygulama sayısı" diye belirtmiştim.Benim bildğim kadarıyla eğer o yazılımın çift çekirdekli desteği yok ise çoğu zaman olay tek çekirdek üzerinde gerçekleşiyor.
Aslında benim demek istediğim, çoğu kullancının düz mantık ile "tek işlem yapacaksam tek çekirdek,2 işlem aynı anda yapacaksam çift çekirdek alırım" düşüncesinin yanlış olduğu idi.Hatta bazılarıda varki örnek veriyorum x2-4000=2.1ghz "çift çekirdekli ya 2.1+2.1=4.2ghz bunuda p4 ler ile kıyaslıyorlar.[Bu düz mantığa karşı olduğum için mesaj yazmıştım]
Haklısın bilgi için teşekkürler.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme