Şimdi Ara

2k'dan Hedefi Yüksek Olanlara Tavsiyeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
14
Favori
778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet beyler gerek artık forumda bizim dönemin çekilip yerini yeni dönemlerin alması gerek de bana gelen pm'lerin iyice artmasından dolayı bu konuyu açmaya karar verdim. Dönemin başında yazayım ki şimdiden bu tavsiyeleri uygulama şansınız olsun.

Öncelikle kendimden bahsedeyim. İyi bir fen lisesinin kötü bir öğrencisi olarak 12. sınıfa girdim.İki kere teşekkür aldım ve not ortalamalarım genelde 85 civarındaydı (Bu nasıl kötü öğrenci ulan derseniz haklısınız ama kendi dönemimde not ortalaması olarak son ondaydım, buna dayanarak laflarımı söylüyorum.) 11. sınıfın yazını da sadece YGS kimya çalışarak(bakın çalışarak diyorum,bitirerek değil) geçirdim. Ki çalıştığınızda en fazla 1 haftalık bir ders olduğunu göreceksiniz. Neyse yani 12. sınıfa girdiğimde bildiğim konular 11. sınıf fizik,kimya ve matematiğiyle sınırlıydı. Yani bu konu hiçbir şey bilmeyenlere de ilham kaynağı olabilir. Evet, şimdi tavsiyelerime geçiyorum.

İlk başta benim gibi yazı boşa geçirme aptallığını sakın yapmayın. Sonra yetiştirememe korkusuyla saç baş yolarsınız. Başlamadıysanız hiç ertelemeden bugün başlamanızı öneririm. Peki başladınız ama nereden? Yazın kendi alanınızdan (bu arada bu tavsiyeler MF öğrencilerine yöneliktir) LYS konularına çalışmaya başlıyorsunuz. Yazın çalışmanız gereken konular YGS - LYS matematik, fenden de aşırı ezber gerektiren konular hariç (organik, modern fizik, sistemler vs.) temel konulara bakıp testlerini çözmelisiniz. Özellikle bu konulardan tamamen mantığa dayanan bazıları vardır (mesela kimyada denge, fizikte mekanik) bu konuları bir kere oturtursanız kolay kolay unutmazsınız ve dönem içinde sizi aşırı rahatlatır. Ayrıca geometriden formülleri ezberlemeye başlamanız iyi olacaktır. E ama bu kadar şeyi kısacık yaz tatilinde nasıl yapacağız diyebilirsiniz? İnanın YGS'den sonra günde 5 saat uyuyup konuları yetiştirmeye çalışmaktan iyidir. Unutmayın ders çalıştığınız her an sizi bir adım öne geçirecek.

Yaz bitti ve okul başladı. Burada işler biraz rahat. Çünkü dönem başı olduğu için çalışmaktan bunalmamışsınız , ayrıca sınavlara uzun bir süre var. Ama bu süreyi bodoslama çalışarak geçirirseniz hiçbir işe yaramaz. Bu dönemde yapmanız gereken birkaç kritik şey var.
    1) Okulda 12. sınıf konularını çok iyi dinlemek ve yazılılara çalışmak . Eğer hocalarınız da biraz işinin ehli ise inanılmaz yardımcı olacak ve okulda boşa geçebilen zamanı verimli kılacaktır. Bunu yaparak hiç olmazsa türev,integral,organik,sistemler gibi baba konularda bir temeliniz olacaktır.

2) HER GÜN düzenli olarak sosyal çalışmak , geometri ve paragraf testi çözmek . Bu madde çok önemli . Çünkü geometri ve paragraf aşırı pratik isteyen konular ve bunları böyle geniş bir süreye yayarak çalışmak size hem gereken pratikliği kazandıracak hem de sizi çok yormayacaktır. Sosyal ise YGS'de çok önemsiz gibi görünse de katsayıları LYS'ye aktarınca devleşen bir ders. Yani sosyal sizin gizli silahınız olacak . Ayrıca YGS yaklaştığında sizi 140 bandından 150 bandına sosyal taşır , motivasyon açısından da önemli bir ders yani.

Son bir aya kadar bu çalışmayla gitmenizde bir sakınca yok bence ama tabi o anki psikoloji farklı oluyor ve 1,5 - 2 ay kala bütün ağırlığı YGS'ye veriyor insan. Ama önemli değil şimdiye kadar iyi bir LYS temeli oluşturduk, YGS'nin kilitleri olan sosyal,paragraf ve matematiği hallettik.

YGS sonrası kişiye göre değişen bir afallama süresi olur ama bu süreyi mümkün olduğunca aza indirin çünkü asıl farkı bu ara atacaksınız. Ayrıca YGS sonucundan kesinlikle etkilenmeyin. Eğer iyiyse ve rehavete kapılırsanız çok üzülürsünüz. Kötüyse de bunun gazıyla çalışmaya başlayın .

Artık YGS - LYS arasındaki kısa döneme geldik. LYS konularının çoğu hakkında en azından bir fikrimiz oluşmuştu . Burada YGS ile dershanenin tekrar tempo kazanması arasında bir süre olacak . O sürede diğerleri gibi sınav sonrası rehaveti yaşamadan eksik kalan konularınızı tamamlamaya çalışın. Konu okuma işini olabildiğince erken bitirip test çözmeye başlayın . Bu hem pratik açısından önemli hem de o konuları sonradan okumak çok zor geliyor. Burada verebileceğim küçük ipuçları falan yok . Bodoslama test çözeceksiniz ve ders kitaplarının hepsini hatmedeceksiniz. Şimdi kaynak önerilerine geçeyim.

YGS

TÜRKÇE : Yayın Denizi Soru bankası ve SBT'yi öneriyorum. Paragraf kitabı piyasadan bir tane bulabilirsiniz. Ayrıca Zaman denemelerinin Türkçe soruları baya iyidir . Ben bu yılınkileri değil 2013 - 2014 denemelerini öneririm .

MATEMATİK : Karekök sb , Final sb

FEN: Fende YGS kitabı değil de LYS kitabı çözmenizi öneriyorum . Ama illa çözeceğim diyorsanız dersanenizin (veya ne olduysa artık) verdiği kitabı çözün.

SOSYAL: Bilfen soru bankaları. Özellikle Bilfen tarih soru bankasını öneririm.Bana YGS tarihi 1 yanlış yaptırdı.

LYS

MATEMATİK : Karekök sb ,Fem sb (alıştırma amaçlı çözebilirsiniz),Apotemi türev integral, Apotemi denemeleri, Denge denemeleri , ÜçDörtBeş denemeleri

GEOMETRİ : Karekök sb , Birey B sb , Apotemi ve Denge denemeleri

FİZİK : Güvender Fizik sb (yeni sözel soru tipleri var) , Palme Fizik sb , Fem Fizik sb , Fen bilimleri merkezi sb

KİMYA : Palme kimya sb , Fem kimya sb , Fen bilimleri merkezi sb

BİYOLOJİ : Palme biyoloji sb , Yeşil Final sb , Pembe Fen Bilimleri merkezi sb (Bunların üçünü de çözmenizi öneririm.)

Evet arkadaşlar tavsiyelerim bunlar . Umarım biraz olsun yardımcı olabilmişimdir . Başarılar .

• Tamam.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geç kalınmış ama iyi tavsiyeler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saol tavsiyelerin için o kadar yazmışşsınn.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.