Şimdi Ara

2l lnb sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • daha önce tekli lnb kullandığımda herhangi birsorun yoktu. fakat komşumla beraber kullanmaya karar verdik ve kendisinin ricasıyle çifli lnb aldık. 1-2 ay gibi süre içinde herhangi bir sorun yoktu. fakat bu aralar bende sinyal yok hatası var. kendisine sorduğumda herhangi bir sıkıntı olmadığını söylüyor acaba bunun sebebi ne olabilir tam olarak ? taratma yapıyor 2 kanal buluyor ve yeni bir kanal bulunamadı diyor. bende sadece 1 kanal gösteriyor. ara sırada tüm kanalları gösteriyor fakat daha sonra yine sinyal yok diyor ve sadece 1 kanal gösteriyor ?
    yardımcı usta ellere ihtiyacım var acilll....

• ????
  • Lnb nin çıkışı bozulmuş olabilir, eğer yapabiliyorsanız, kendi kablonuzu söküp, komşunuzun çıkışı ile deneyin ki sorunun lnb den mi olduğu ortaya çıksın. Kablonuzda problem olabilir, f konnektörleri inceleyin, receiverde sorun olabilir, lnb frekansı 9750/10600 mü? Vs...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LNB de şu anda sorun yok gibi tüm kanallar geri geldi fakat star tv göstermiyor bunun sebebi neolabilir acaba;
    daha önce arama yapıp kayıt ettiğimde star tvde D shopping kanalı vardı onu sildim tekrar arattım fakat şuanda star tv frekansını bulamıyor bunun sebebi ne olabilir ?
  • Öyle bir gidiyor bir geliyorsa vardır bir problem;eğer bu yaz gününde hava bulutlarla kaplı değilse, kaldıki komşunuzda sorun yokmuş. Sizin kısımda bir sorun var gibi neyse.
    Frekans 11054,
    Sembol Oranı 30000,
    Polarizasyon H (yatay)
    Bu frekanstan manuel olarak Star TV'yi aratınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aratıyorum fakat bir türlü bulamıyor star tv yı
    kanaltürk te yok onuda yeni fark ettim iki kanalıda manuel olarak arıyorum fakat kanalı bulamıyor bunun sebebi ne olabilir sizce ? tüm kanallar varken sadece bir kaç kanalı olmaması?TP frekansı ekliyorum aratıyorum fakat kanal bulunamadı diyor ? acaba receiveri fabrika ayarlarıan döndürüp tekrarmı yapmam gerekiyor yoksa tüm kanalları silip baştan mı yapmam gerekiyor bir türlü anlayamadım doğrusu
  • bu arada
    seviye: 80
    kalite 50
    civarında bunun etkisi olabilir mi acaba?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Termostat Sorunu
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sinyal seviyeniz düşük;%10 civarında bir düşüş olsa;yayın,mozaiklenmeye,donmaya başlayacaktır.

Komşunuza sormanızda fayda var,aynı kanallarda sinyal seviyeleri kaç? Çanağın ayarının bozulduğunu buradan bulabilirsiniz.

Bunu 2. mesajımda yazacaktım fakat mobilden ve vs. uzun yazmayı sevmediğimden yazmamıştım.

1) Çıkmayan kanalların TP listesinden frekanslarını tamamen silip,tekrar el ile o kanalların frekanslarını girip aramalısınız.(Çıkmayan kanalların frekanslarını tamamen receiverdan silmelisiniz.)

2) Ya da bütün TP leri silip.11844 V 02222 frekansını ekleyip şebeke aramayı açıp arama yaptırabilirsiniz,

3) Ya da Türksat uydusunu komple silip tekrar uydu ekleden Türksat uydusunu ekleyip 11844 V 02222 frekansından şebeke arama açık halde arama yaptırabilirsiniz.

Yazdığım çözüm yollarını yukarıdan aşağı şekilde uygulayın 1.de çözüldüyse diğerine geçmeyin ki uğraşmayın

• sağ olasın hocam bunları deneyeceğim.
    birde komşuma sorduğumda tüm kanalları çektiğini söyledi. yani onda herhangi bir problem yok.
    bu arada ben tüm TP leri sildiğim halde yine manuel olarak tarattığımda star tv yi bulamıyorum. onu denemiştim. birde uyduyu mu silsem onla bir alakası olabilir mi ?
    bu arada ben hiç yayın yok star tv'yi göstermiyor. ama başka kanallarda herhangi bir sıkıntı yok. (TRT1, fox, kanal d, show vs.)
  • Sizde sağ olun.
    Hocam,Star TV'nin frekansını receiverdan silip,tekrar ekleyip deneyin,yukarda yazdıklarımdan bir tanesi sorunuzu çözmesi gerekir;2.ve 3. yöntemde tüm kanallar gider, kanal sıralaması ile uğraşırsınız.

Birde Mesela Star TV için 11055 frekansını girip deneyin;bunu + - değerler ile deneyin birde.

Komşunuzda sorun yok,fakat sinyal seviyeleri yüksek mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.