Şimdi Ara

2si1 'Hareketsiz' Teknoloji ve Oyun Programı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bence gelecekte çoğu insanın yeni bir bilgisayar veya ekran kartına ihtiyacı kalmayacak.Tabletler ve cep tel. ve evdeki tvler yerini koruyacak.

Sebep mi
    internet bağlantı hızlarındaki artış.

Neden mi ?
    sürekli eskiyen ve yenilenen teknolojiye(ekran kartları, işlemciler, anakart ram hızları vs.) insanlar artık kafa ayırmak, para ayırmak istemiyorlar da ondan.

Gerçek bir Örnek mi?

Teraflop seviyesinde kullanabileceğiniz işlemci ihtiyacınızı kendiniz belirleyeceksiniz.Fiziksel sunucuların 2 adet 2 GHz işlemci benzeri sınırlamalarından bağımsız olarak, 1 teraflopluk işlem yaptırmak istiyorum diyerek ihtiyacınız olan kadarını kullanabileceksiniz. Dolayısıyla bulut sunucu alıp onları yönetmek yerine doğrudan işlemci gücü alabileceksiniz.

Nasıl mı ?
    Abonelikle.
    Alımı başvurular üzerine gerçekleştirilebilen bu özel sunuculara abone olacaz.
    Evde bilgisayar taşımak yerine, uzaktaki süper sunucu ekrankartı işlemlerini ssd vs. işlem hızını onlar yapacak.

Ve biz sadece tv ye takılan bir joistick ve ultra hızlı internet ile oynayacaz.

Geçmişte mi ?

Bir zamanlar Televizyonlarda canlı yayınlanan Hügo diye bir oyun vardı. Ve o oyunu telefon tuşlarına basarak oynayanları (kendimiz yerine koyup) izlerdik.

Ticari kısmı mı ?
    Bu işte çok para var.

Kısacası korsan diye bir şey de kalmayacak.
    Abone isen oynarsın, değilsen komşunun evinde oynayanları izlemeye gidersin.
    (Bu bana çocukluğumu hatırlattı :))

• Ne ara başladı bitti anlamadım be

• Hoca kullanıcısına yanıt
    Onliveda bu sistem denendi fakat günümüz net altyapısıyla bu sistem pek verimli değil.Şuan idare eder olan tek stream gaming sistemi ps now sanırım.Gelecekte tamamen bu sisteme geçilmesi ise kaçınılmaz bişey ama ne kadar yakında bilemiyoruz tamamen internetin ne kadar hızlı gelişeceğine ve yayılacağına bağlı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Voidian -- 16 Ocak 2016; 1:21:59 >
  • 14:21 "for academic purposes"

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haftada iki kere olsun artık

• Çok güldüm ya Talha sakın bırakayım deme bu programı sensiz olmaz

• EA nin servisini ilk kez duydum. Aylik 5 dolar olayi guzelmis VPN ile cekeyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: tuilde

Mesut cevik ile mesut cevik'in sundugu...

2si1 'Hareketsiz' Teknoloji ve Oyun Programı

Binbaşım bu ne

• Harikaydı bu bölüm Chrome'da gizli pencerede ne Google tarafından ne de Nvidia tarafından pek sorumluluk kabul eder açıklamalar yapılmaması da ürkütücü. İnternet ortamında gizli kalmak bir hayli zor. Her zaman açık kapı bırakıyorsun.
  • xboxta gold üyelik bitse de verilen ücretsiz oyunları oynayabiliyormuymuşlar? vay arkadaş ya ne güzel bir özellik imrendim şu an. PS3 ve PS4 te plus üyelik bitince illa ki de yeniden plus üyeliği almak şart. ya varya keşke bu özellik PS3 ve PS4 te olsa ah sony ah sony ahh...
  • Keyifli bir program daha. :)

• quote:

Bence gelecekte çoğu insanın yeni bir bilgisayar veya ekran kartına ihtiyacı kalmayacak.

50 yıl sonra belki.

O zaman bile şüpheli çünkü Lan, Pci-e gibi yerel bağlantıların internet bağlantısından hız olarak geride kalması mantıken imkânsız gibi bir şey. E yerel bağlantılar bir adım bile önde olmaya devam ettikçe interneti tercih etmemek için yeterince sebep olacaktır.

O zaman tablet telefon da kalmaz. Herkes gözlük ve projeksiyon/hologram ekran kullanır.

Ayrıca aynı iş lokal olarak da yapılabilir. Kendi serverını kur, güvenlik riski de olmaz, abonelik ücreti de olmaz, korsanı da kullanan öyle kullanmaya devam eder.

Bu işin kârlı hale gelmesi için de uzuuunca bir süre lazım. Şu an bu işten para kazanmak imkânsız.

Lokal kullanımların her zaman bir cazibesi olacaktır. En basit örneği yıllardır şebekeden (nam-ı diğer "grid") elektrik kullanıyoruz ama artık trend kendi elektriğini üretmeye döndü. Bağımsız işlem gücü ihtiyacı ortadan kalksa bile bir süre sonra bu şekilde geri gelmesi mümkün.

• Programın sonuna eskiden ilginç videolar koyuyordunuz neden bıraktınız?

• mesut abi savunma sanayi ürünleri videolarını yapmayı bıraktın mı yoksa üzerinde çalışıyomusun

• Ağzınıza emeğinize sağlık gerçekten talk show tadında bilgi yüklü bir program olmuş teşekkürler.

Bu arada sperm muhabbetine bittim 3 elaman sohbet ediyor birini alıp gidiyor.. Abi hanım aradı gitmem gerek der gibi :P asdjaklnssjklahhahaha

• quote:

Orijinalden alıntı: Fire_67

Bizim üniversitedeki lab pclerinde onboard ekran kartı var solide autocade öyle giriyoruz(programlarda crackli)

ilginç tarafı adamların liselerinde bu pc ler var (bu arada bizim üniversitedede onboard kart var ama i7 4790 işlemciler ve 256gb ssd ile desteklenmiş)

• bizim ünide de caspwe aidata ne kadar çöp varsa almışlar laptop açılana kadar ders bitiyor

• Çok güzel programdı. Talha'nın mimikler fena

• 2si1 'Hareketsiz' Teknoloji ve Oyun Programı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robustt -- 16 Ocak 2016; 23:38:34 >
  • uber ve korsan taksi ?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.