Şimdi Ara

2tb 256mb önbellek vs 4tb 128mb önbellek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

4tb olan bu acaba önbellek çok fazla "hız" fark eder mi? Fiyat farkı 200tl hiçbişey.

Seagate Constellation ES.3 ST4000NM0053 3.5" 4 TB 7200 RPM 128 MB SATA 3 7/24 HDD 825,00 TL yerine 700,00 TL

https://www.n11.com/urun/seagate-constellation-es3-st4000nm0053-35-4-tb-7200-rpm-128-mb-sata-3-724-hdd-1325405?magaza=gamyxbilgisayar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Diğeri bu;

Seagate Barracuda ST2000DM008 3.5'' 2 TB 7200 RPM 256 MB SATA 3 HDD 803,00 TL yerine 503,00 TL
    www.n11.com
    Seagate Barracuda ST2000DM008 3.5' 2 TB 7200 RPM 256 MB SATA 3 HDD Fiyatları ve Özellikleri
    https://www.n11.com/urun/seagate-barracuda-st2000dm008-35-2-tb-7200-rpm-256-mb-sata-3-hdd-858262?magaza=guneysuteknoloji

Siparişi veremedim bi türlü 4tb fiyatlarına bakınca neden olmasın dedim de... Fark baya az ya.

• hız senin için önemliyse neden ssd almıyorsun?

• ozbey08 kullanıcısına yanıt

SSD 240 vardı 480e çektim baya boşluk var ama yine oyun indiricem film dizi vs de tutuyorum o yüzden hızlı ve kapasitesi büyük HDD de lazım o kapasitede ssdlere para verilmez bilirsin .d

• Bildiğim kadarıyla Constellation serisinin son revizyonu 2013'de piyasaya sürüldü yani üretimi durmuş bir HDD, ciddi bir fiyat avantajı yoksa bu kadar eski bir model almak pek mantıklı değil. DM008 serisi ise şüpheli bir seri, yıllar önce 3TB DM008'lerin bozulma oranlarının çok yüksek olmasından dolayı Seagate'e dava açılacaktı sonrasında ne oldu bilgim yok. RAM kaşesi düşük boyutlu dosyalarda biraz fark eder fakat büyük boyutlu dosyalarda pek farketmez. Hepsini geçelim zaten disk doldukça ve zamanla yavaşlayacak yani bu detayların çok önemi yok.

• poko001 P kullanıcısına yanıt

Zamanla dediğin bi 5-6 sene en fazla %5-6 farkeder 10 seneye falan olur dimi sözünü ettiğin "ciddi" farklar... Diye düşünüyorum. Ve seri bu kadar eskiyse soğumam için yeterli 2tb modeli alır devam ederim. Ne dersiniz hocam?

• Aydinölü kullanıcısına yanıt

Hayır, disk'in yavaşlaması disk'in ne kadar dolu olduğu ve ne kadar çok yazma ve silme işleminin yapıldığı ile alakalı. Örneğin 2000 GB disk'in 1900 GB'sini dolu kullanırsanız disk sürekli geriye kalan 100 GB'lik bölüme yazma silme yapar ve o bölümde yavaşlama hızlı olur. Eski model disk almanın biraz riski var fakat bu demek değil ki o ürün düzgün çalışmayacak, eski ürünlerin refurbished (hasarlı disk'in fabrikada tamir edilip yeniden satılması) olma ihtimali yükseliyor fakat bir sorun olursa ve tamir edemezlerse size yeni model bir ürün vermek zorunda kalacaklar. Yeni teknolojiyi tercih etmek daha mantıklı fakat yazdığım gibi Seagate markasını güvenilmez bulduğumdan, 2 adet 3TB DM008 HDD'nin garanti sürelerinin bitiminden 1-2 ay sonra bozulmasından, Skyhawk'ın sürekli I/O hataları vermesinden, tek düzgün çalışan Seagate'in Iron Wolf olmasından dolayı şahsen Seagate önerebileceğim bir marka değil. WD'lerin de Ultrastar serisi hariç disk'lerini başarılı bulmuyorum Toshiba'lar performans açısından Seagate'ler kadar olmasalar da istatistiklere göre daha güvenilir görünüyorlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.