Şimdi Ara

2TB WD BLUE SAĞLIK DURUMU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, bir arkadaşımdan 2. el wd blue alacağım. Fiyatı 300 olarak anlaştık. Hd tune bad sector testine 1 adet bad sector tespit ettik (uzun test yaptık). Şimdi size hem hd tune hem de hard disk sentinel sonuçlarını paylaşacağım. Bana alıp almamamı söylerseniz çok müteşekkir olurum. Ya da fiyatı şu kadar yapın, ikinci el şöyle bir model bakın ya da 0 şu ürünü alın tavsiyesinde bulunabilirsiniz. Şimdiden teşekkür ederim.

Not: write testlerinde hata aldığımdan yapamadım sebebini anlayamadım. 2TB WD BLUE SAĞLIK DURUMU 2TB WD BLUE SAĞLIK DURUMU 2TB WD BLUE SAĞLIK DURUMU 2TB WD BLUE SAĞLIK DURUMU 2TB WD BLUE SAĞLIK DURUMU 2TB WD BLUE SAĞLIK DURUMU 2TB WD BLUE SAĞLIK DURUMU

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Bu arada başlıkta da belirttiğim gibi 2tb wd blue. Ürünün fotoğraflarını dileyen olursa yükleyebilirim, şuan hali hazırda takılı olduğundan çıkarmak istemedim.

• Net olarak almayın.
    CRC yani kablodan dolayı vs hata olsa alınabilir ama CRC hatası dısında hata varsa net almayın.
  • huso kullanıcısına yanıt
    Hocam peki neden almamalıyım? Beni aydınlatabilir misiniz?

• Hocam aynı hataları veren bende de 2 disk var.Satısa bile koymuyorum.Cunku nerede ne zaman ölecegi belli degil bilg. 1 kere gormedi diskleri sonra gordu.Arsiv icin kullanıyorum.
    Bu HDD e guvenip Windows kuramazsın.Kurarsın ama sorun yasayabilirsin.Guvenli verilerini ustunde saklayamazsın.Ne zaman fisi cekecegi belli degil ayrıca kullanırken donma,yavaslık,icindeki verileri gormeme ya da okumama mesela film varsa seyredememe gibi sorunar yasayabilirsin.

Ama yok ben illa alacagım sorun cıkarırsa da onemli degil,gittigi yerde cope atarım diyorsanız alın.
    Anladım hocam peki bu kanıya nasıl vardınız ben onu anlamadım. Hangi sonuçlar bunu gösteriyor. Bad sector hatası mı? Seagate barracuda 1tb 290tl şuan. Onu mu almam daha mantıklı olur bu durumda?

Bilgisayarımda 256gb nvme m2 ssd var. Buna windows kurulu. Yanına bir tane 1 ya da 2 tb'lık hdd düşünüyorum. Oyundur, programdır, fotoğraftır atmak için. Windows harici her şeyi buraya koymayı planlıyordum. Eğer bana sıkıntı çıkaracaksa almayayım çünkü ileride böyle saçma salak şeylerle uğraşmak istemem.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    WD Black SN850 1 TB SSD
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Deneyimlerinden dolayı soyluyorum.
    HDD fiyatları pahalı olabilir itirazım yok.Sıfır alın da demiyorum sadece %100 Saglıklı olan bir disk alın diye tavsiye ediyorum.
    Ben illa da alacagım diyorsanız buyrun alın.

Sıfır alacagınız disk de su avantajınız var sorun yasadınız elektirkler gitti geldi voltajduzensizligi oldu HDD kafa vurdu ve bad sector oldu diyelim.2 ya da 3 yıl garantiniz var.Verirsiniz diski size yenisini verirler.

2. EL Saglam bir disk alıp senelerce sorunsuz kullanabilirsiniz de bu da bir ihtmal ama zaten sorunlu bir diski almanın bence anlamı yok.
    Hocam peki bu diski garantiye verebilir miyim? 3 yıl önce alındı sanırsam.

• Faturası varsa Garanti suresi dolmadıysa verirsiniz.Ama dolduysa yapacak birsey yok.Bozuldugu anda cop...
    Peki garanti olmadı diyelim. Bana ne önerirsiniz? Sahibinden'den 1-2tb'lık 2. el sıfır ya da sağlık durumu 100/bad sectorsüz p300, wd black, barracuda mı? Yoksa dediğim gibi internetten 290tl'ye seagate barracuda mı?

• 1Tb WD Caviar Green 320TL sanırım
    2 TB Hitachi 7200 346TL HB idi

2. el alacaksam da WD Black sorunsuz bulursam onu alırım.
    barracuda şuan sıkca önerilen bir hdd diye biliyorum özellikle yabancı forumlarda sıkça görüyorum. wd green hakkında bir fikrim yok, hiatchi de aynı şekilde. beklentim performanslı bir hard disk. bu arada 2. el wd black'in sorunsuz olması için gerekli şartlar nelerdir?

• Hocam sart belli HD Tune vb testlerde %100 Saglıklı olması sorunu olmaması

HDD icinde istediginizi alın ben Hitachi yi cok uygun fiyatlı buldugum icin 2TB olarak tavsiye ettim.

Seagate ben cok sıcak bakmıyorum.Ama gonlunuzden gecen oysa alın.
    Teşekkür ederim değerli yorumunuz için.

• Hocam 2.el hdd almayın. Hele hele sorunlu harddisk kesinlikle almayın. Seagate barracuda veya wd blue modellerine bakabilirsiniz. Wd black almaya gerek yok. Diğerlerine göre biraz daha performanslı olsa da hdd sonuçta. Öyle fiyat farkı vermeye değecek bir performans farkı yok ortada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keremec -- 1 Mayıs 2020; 10:48:26 >
  • 12 bin saat çalışmış bir de satıyor mu onu uzak dur kesinlikle
  • B-2 Spirit kullanıcısına yanıt
    Yok hocam ben teklif ettim alabilirim diye, arkadaş dediğim kuzenim şuan ps kullandığından pc'si boşta.

• diskin bastan 2-4 gb arasi bir kisminda cok buyuk ihtimalle bad sector var. 100 liradan fazla verilecebilecegini sanmiyorum.

eger ucuza alirsaniz bastan 10gb kismi unallocated birakip geri kalan kismi kullanabilirsiniz. fiziksel bir sorun varsa ileride daha da buyuyebilir bu hatali kisim. onun bir garantisi yok malesef.
  • oguz298 kullanıcısına yanıt
    yorumunuz için teşekkür ederim, fiziksel olup olmadığı nasıl anlaşılır?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.