modem ve telefon hatlarına sahip iki bilgisayar arasında interneti kullanmadan network kurulması nasıl olur? bu kurulu networkten internet paylaşımı ve dosya transferi sağlanması nasıl olur?
Arkadaşlar forumda çok aradım ama bulamadım. Başka sitelerde de tam olarak istediğimi bulamadım.
Sorumun detayı şöyle.
evdeki bilgisayarımı kullanarak (modem ve telefon hattı mevcut ancak internet olanağı yok) iş yerindeki bilgisayara (modem ve telefon hattı mevcut, 2. modem ve telefon hattı takılabilir) dosya paylaşımı (remote da olabilir) ve de internet paylaşımı yapmak istiyorum. (bir çeşit wan bağlantısı)
işletim sistemleri win xp. Ayrıca iş bilgisayarı network kartı ile ufak network e de bağlı (server yok peer-to-peer).
bir yolu da bu olabilir mi bilmiyorum. ama deneyip detayını da göremedim. iş bilgisayarından "network connections" dan "new connection wizard" ile "advanced connection" dan "accept incoming connections" ı seçip modem i seçip vpn e izin vermeyerek kullanıcıları da ayarlayabiliyorsun. daha sonra da ev bilgisayarından gene "advanced connection" dan "connect directly to another comouter" i seçmem gerekiyor herhalde. ama dediğim gibi deneyemedim. deneyen ve ya nasıl olduğunu bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum.
dediğim gibi bu yol benim yukarda belirtiğim ihtiyaçlarımı karşılıyor mu onu da bilmiyorum yani başka yol da önerin lütfen.
Teşekkürler.
pc anywhere kullan. Telefon hattından bağlanırsın. Araya kimse giremez. Mesela evdeyken işyerine bağlanırsın, işyeri hatıı açar girersin içine. Ama pratikte zannedersem 10K gibi bi hızı var. Tam emin değilim. Geçmiş seneler.
Arkadaşım emin misin pc anywhere ile telefon hattı üzerinden bağlanabildiğine ? benim bildiğim o da internet üzerinden ip adresi ile bağlantı sağlıyordu? söylediğim gibi bağlanmaya çalışma sebeplerimden biri zaten host daki interneti user a paylaştırmak. çünkü user da internet bağlantısı mümkün değil.
eğer eminsen (denediysen) "pc anywhere" i indirebileceğim bir adres biliyor musun? (ftp olmayan) (nette yarım saattir arıyorum bulamadım)
Her ikisini de kullandım her ikisi de oluyor.
General her ikisini de kullandım dan kastın benim anlattığım yöntem ise bana bu konuda biraz daha detay yazabilir misin?
tam olarak ayarların nasıl olması gerekiyor. iki taraftada kullanıcının olması gerekiyor mu? (bağlantıyı kabul etmek için) username şifre falan konuluyor mu? ya da o seçtiğimiz user ın bilgilerini mi giriyoruz. onu gateway olarak kullanıp internete de girebilir miyim? gateway e girerken iş bilgisayarının ip hangi ip olarak girmem gerekiyor ve nasıl öğrenirim.
gibi.
yardımcı olabilirsen çok sevineceğim.
şimdiden teşekkürler
quote:
Orjinalden alıntı: General
Her ikisini de kullandım her ikisi de oluyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme