Şimdi Ara

2x500 Raid mi, tek 1 TB mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Sorunsuz serilerden alırsan HDD'leri, RAID0 öneririm.
  • raid 0 oaln orta seviyeli herhangi bi sisteme xp kurarken 39 dakika yazan bülüm 6 dakikada kuruldu benim gözümün önünde ama tek diskle kurmaya kalakrsan 11 ile 13 dakika arası fark eder raid 0 yüzde 30 ile 40 arası fark ediyor çünkü herşey hdd den okunup yazıldığı için hdd ne kadar sorunsuz ve hızlı olursa pc sin o kadar performanslı olur ister işlemcin p dual olsun ama sistemin raid 0 olsun
  • birtanesi wd 500Gb 32mb cach usb 2.0 harici
    dieri ise maxtor 1Tb 32mb cach usb 2.0 harici

kutuları söktükten sonra pc ye sata olarak bağlamak istiorm eğer mümkünse....işletim sistemi kurulmayacak...ikisi de zaten tamamen dolu arşivlerim var içinde...
    3 adet daha hdd alıcam zaten 2 si arşiv 1 i işletim sistemi için...wd 1tb cavier black X2(arşiv) seagate barracuda 500gb(işletim sistmi)...

bu iki harici diski kutularından söküp kasaya takabilmek benim derdim masaüstü pc de harici hdd kullanmak istemiorm...böyle bişey yapan hiç yok mu forumda???
  • model numaralari filan varsa internetten bak yada en kolay yol kutuyu sok hd kin girisine bak satami ide mi diye
    quote:

Orijinalden alıntı: mirut

birtanesi wd 500Gb 32mb cach usb 2.0 harici
    dieri ise maxtor 1Tb 32mb cach usb 2.0 harici

kutuları söktükten sonra pc ye sata olarak bağlamak istiorm eğer mümkünse....işletim sistemi kurulmayacak...ikisi de zaten tamamen dolu arşivlerim var içinde...
    3 adet daha hdd alıcam zaten 2 si arşiv 1 i işletim sistemi için...wd 1tb cavier black X2(arşiv) seagate barracuda 500gb(işletim sistmi)...

bu iki harici diski kutularından söküp kasaya takabilmek benim derdim masaüstü pc de harici hdd kullanmak istemiorm...böyle bişey yapan hiç yok mu forumda???

• quote:

Orijinalden alıntı: Towarscke

2 adet 500gb harddisk'i ne tip Raid yapacaksiniz? Raid0 mi? yoksa Raid1 mi?

Raid0= simultane dosya ulasimi,
    amac:okuma ve yazma zamanlarindan kazanmak, windows daha hizli acilir, programlar daha cabuk calistirilir.
    kotu yanlari:harddisklerden herhangi biri zarar gorurse belgeler geri getirilemez.. Harddisk omrunu kisaltir.

Raid1= dosya guvenligi saglamak icin harddiski aynalamak
    amac:belgeleri korumak
    kotu yanlari:dosya okuma ve yazma hizlari yavaslar..

Raid0 islemleri oyunlarda cok az etkiye sahiptir; sadece oyunun cabuk kurulmasi ve cabuk baslamasini saglar.. Sinematik yuklemeler ve bolum gecislerindeki yuklemeler hizlanir.. ayrica internetin herhangi bir sekilde hizi artmaz..

Raid islemi icin kullanacaginiz iki tane 500gb harddisk, Windows'da tek 500gb olarak gozukur.. Raid yapmadan 1tb harddisk zaten 1tb harddisk olarak gozukur. Bu sebeple 1tb harddiskin depolama alani daha genistir..

Belki de yanlış anladım ama yanlış anlayabilecekler için belirteyim.

Raid 1 dosya güveliği için. Bir veri iki diske de yazılır. Biri bozulsa bile diğeri sizin işlerinizi aksatmadan yürümenizi sağlar. Mirror yani aynalama görevi yapar. Yazma performansı konusunda pek iyi değildir. Ayrıca aynı veri iki diske de yazıldığı için toplam kullanım alanı en küçük kapasiteli disk kadardır.

Raid 0 hız amaçlıdır. Bir verinin yarısı bir diske diğer yarısı ( Basit anlatımla tabi. Yoksa şak diye dosya ikiye bölünmüyor. ) diğer diske yazılır. Böylece hız teorik olarak ikiye katlanır. Kullanılabilir depolama alanı ise en küçük kapasiteli diskin iki katı kadardır. Yani 2 adet 500GB lık disk ile kullanılabilir alan 1TB olacaktır. Bir disk bozulduğunda her dosyanın bir kısmı birinde diğer kısmı da diğerinde olduğu için tüm veriler kullanılamaz hale gelecektir. Ev bilgisayarında sistem diski olarak kullanılacak ise tercih edilebilir. Sonuçta değerli bir veri yok ise format her zaman atılabilir.

Bir de Raid 0+1 vardır ama onu da arkadaş araştırsın artık. Gerçi adından bile ne olduğu anlaşılır ama.

Kasada yer kaplamasa ben de raid yapacağım ama. Acaba artık hariciye mi geçsek?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 8 Ağustos 2010; 14:25:10 >

• boş ver hariciyi hocam eski yöntem daha yidir derlerya
  • http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=25707

Al bunu hocam.Hiç uğraşma bence.
    Tabi karar senin.
  • dostum imkanın varsa 2 tane ister 500x2 raid 0 yap bide yedeklemen içinde kalıcı ve önemli bilgilerin için bi tanede bütçene göre normal disk al ama raid 0 yap çok fark edicek sanırım benimyazdıklarımı kaile almadın gerçi tercih senindir
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.