Şimdi Ara

2Yıllardır Bekledim Artık Alacam 1800-250TL Arası TV Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yıllardır odur budur bekledik kısmetse ekim ayı başında TV alacam

Lcd teknolojisiyle 7 sene önce Sony hsp74p ile tanışsam da tv almak için yıllardır bekledim hala teknolojisi daha tam oturmasa da artık HD yayın izlemek için TV almaya karar verdim

Receiver Vu+Duo HD 990TL
    Sehpa Sonorous lar iyi gibi 300-350TL (önerisi olan var mı)

Tv de hala alacağım modele karar veremedim

Philips 42PFL7695 i gördüm hoşuma gitti ancak fiyat 2600TL görüntü iyi ancak kasası çok güzel değil ve de philipsi şimdiye kadar lcd de pek beğenmiyordum ancak bu modeldeki görüntü beni etkiledi hoş mağazada hepsi philips di ve bluray dönüyordu ancak hoşuma gitti görüntüsü ve elektrik tüketimi de düşük ambilight özelliği + ve de 15 yıllık 55 ekran philips tv hiç tamir görmedi Ayrıca Philips enerji tüketimi 91W sanırıım bu ortalama değer max kaç tüketir bilemiyorum ama bu iyi bi değer

Sony 40EX500 görüntü ve kasa o kadar etkilemedi ancak PS3 de sony lcdler iyi deniyor iki adet sony lcd monitörümde ölü piksel çıkmış biri olarak sony ye dargınım

Samsung C650 kasa ve görüntü kalitesi çok iyi ancak ekran parlak ekran daha parlak görüntü sunuyor ancak yansıması da cabası mat ekran lcd daha cazip geliyor bana özellikle spot ışık altında gece tv izlerken nasıl yansıma yapar bilemiyorum karanlıkta izlemesi güzel olacaktır kesin (hem parlak hem mat ekran sony lcd monitör sahibiyim)
    Gittiğim samsung bayiye c651 c652 c653 c654 nedir ne oluyor dedim onlar daha üst segment premium bayiler ancak c653-654 satabiliyor dedi yenilenmiş kasalar dedi ? Acaba panel ayağı yazılım vs bunları değiştirmiyor mu? diğer herşey aynı değil mi diye sordum hayır sadece yazılım değil donanımda da eklenti düğme yeri farlılığı vs dedi kafam karıştı

Evet arkadaşlar bu modellere alternatif önerebileceğiniz model var mı?

Dikkat Ettiğim Hususlar:

1)Görüntü kalitesi
    2)Elektrik tüketimi
    3)Marka,malzeme kalitesi,kasa,servis,garanti vs...
    4)Parlak ekran olmasa daha iyi
    5)Min 100 Hz ve mkv altyazı vs oynatırsa daha iyi

• walla hocam bende senin gibi arayış içerisindeyim. fakat bir türlü karar veremedim.

Çoğu kişi ex500 ve c650 ye iyi diyor fakat philipsin hiç bir modeli hakkında yorum yok.

bende ex500 ile pfl7695 arasında kararsız kaldım.
  • bu arada düzeltme yapayım 1800-2250 TL arası TV bakıyorum

herkes bişey diyerek insanın kafasını karışıtırıyor özellikle kendi malını övmek için başka modellere çamur atanlar yok mu

Açıkçası her geçen gün yeni model çıkıyor firmalar bir önceki modeli makyajlayıp makyajlayıp önümüze koyuyor bizde ilk çıkan seri pahalı diyoruz sonraki çıkacak seriyi bekliyoruz sonra fiyat yüksek olarak başlıyor döngü devam ediyor

Yakında da yeni seri samsung sonyler çıkar sanırım yeni seriler ne zaman piyasaya girer bigiisi olan var mı yeni gelecek serilerin özellikleri ne olacak ?

ben hala parlak panel almayayım diyorum gelgelim iki paneli de yanyana görünce parlak panel beni al beni al diye bağırıyor
    çok kararsızım çokkk
    birileri çıksada şu paneli şu yüzden al dese de şu olayı bi karara bağlasak tam da o sırada bi kampanya oluverse ünürü kapıversek

• ambilight şart dğeil dersen sony 40ex 500 derim.bencde ideal bir tv hemen hemen arzulaıdğınız herşey var.ayrıca az yakıyor.ayrıca görüntü kalitesi ve renk derinliği ile bence doğala en yakın görüntüyü veriyor diyebilirim.karşılaştımalarım phlips samsung toshiba sony ve panasonic arasınd aoldu lcd olarak bunu da belirteyim.
    saygılarımla
  • 3 Tv için Elektrik Tüketim Değerleri

samsung 40c650 ELEKTRİK TÜKETİMİ (ÇALIŞIRKEN) 190 W

sony 40ex500 Güç Tüketimi (Mağaza Modu) 170W
    Güç Tüketimi (Ev Modu) 106 W

philips 42pfl7695 Güç tüketimi (tipik): 91 W [max ne kadar belirtilmemiş tipik de ev modu gibi bişey olsa gerek yine de 42inç tv için çok iyi]
  • http://www.hepsisony.com/?urun-detay_1994_Sony_KDL-40EX500_LCD_TV____Aski_aparati_Hediyeli__.html

Bu aralar en cok satılan urun ve Bayram indiriminde kacırılmıcak bır fırsat'da suan
  • quote:

Orijinalden alıntı: sony_urunler

http://www.hepsisony.com/?urun-detay_1994_Sony_KDL-40EX500_LCD_TV____Aski_aparati_Hediyeli__.html

Bu aralar en cok satılan urun ve Bayram indiriminde kacırılmıcak bır fırsat'da suan

arkadaşlar sanırım ex700 serisine yöneldim tv kullanacağım oda ne yazık ki çok büyük değil büyük olsa hiç düşünmeden
    46 inç alırım gönlüm hep 46 dan yana ancak ailem 40 inç istiyor gerçektende 46 odaya çok büyük gelecek
    hoş HD receiver alacam ama bazı ulusal tvler hala sd ne yazık ki
    ve şu an sony ex700 serisine yöneldim

istediğim tüm özellikler var hem de elektrik tüketimi piyasadaki en düşük tvlerden biri
    ayda 4 tl kar ettirse 10 sene kullanımda 480TL yapıyor o yüzden gönlüm artık ex700 serisi düşünceleri buna göre alayım

ist bilişimde 12 ay 3000TL ekime kadar belki bi yerde indirim olursa 2750 TL kadar bütçe çıkacaz artık
    elbette tv sony eurosia garantili almak isterim ancak 46sını alabilirken aynı paraya da 40 inç eurosia garantili diye almam

@sony_urunler sanırım hepsisony size ait
    40ex500 de yapmış olduğunuz güzel indirimi
    40ex700 ya da 46ex700de de yapsanız da bizde tv sahibi olsak :)
    istanbul bilişimden alabiliken sizden o fiyata ancak 40ex700 alınabiliyor

• Arkadaşım sony alma alt yazı desteği yok , bu yeterli bence .

Philipslerin yeni çıkan modellerinde işlemcilerin hızları düşük onu da ele derim.

Samsung ve LG gerçekten başarılı.Tüm özelliklere sahipler.

Eğer cama dönükse LCD parlak ekran alma derim.

Samsungda çok tutulan bir modeldir 40C650 ama parlak ekran olması offsayt.

LG almanı öneririm ben 42LD650 aldım yeni.1999 tl .Tüm özellikleri var parlak ekran değil.Bunun bir üst modeli 42LD750 var kampanyada bulursan almanı öneririm.Farkı 200 Hz olması ahım şahım bir fark yok 650 ile.fiyat farkı 400-500 oynuyor ama.
    Tavsiyem fiyat/parformans açısından 42LD650 olur.
  • sony 40ex500 ü beyenmedim zaten slagunundan belli düşük maliyetli diye geçiyo heryerde sonynin reklamı ee bilindiği üzere ucuz etin yahnisi :) alışveriş merkezlerinde saatlerce inceledim o model çok mat goruntu renkler bi garib kasasının tipi 2000 lerden kalma gibi sd yayınlardaki düşük perfonmansınıda bayya millet dile getirmiş soğdum tabi sonynin 3500-5000 tl modellerine sözüm yok!
    samsung c650 nin çok daha + ları var birazcık parlasada okadar kusur hepsinde var lg den daha az parladığı kesin ama..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 7 Eylül 2010; 17:56:33 >
  • mkv altyazı desteği önemli elbet ancak ben Vu Duo+ alacağım için kendisi hem Hd receiver hem bir medya center sayılabiir mkv desteği mevcut herhalde filmleri receiverdan oynatırım
    o yüzden öncelik TV de kalite mkv oynatırsa tr altyazı desteği olursa elbette tadından yenmez LG ler piyasada fiyatına göre verdiği performans iyi ancak LG de sanki diğer markalara göre bi vizyon bi kalite düşüklüğü varmış gibi geliyor marka burada ortaya çıkıyor SONY ye kızgın bile olsam TR de yıllardan bu yana gelen bi SONY yakınlığı var ancak Sony nin TV leri oldukça pahalı 40ex500 ü forumda öven çok ancak benim konumda yazan arkadaşların dediği gibi ex500 ün kasası ve görüntüsünü ben o kadar beğenmedim
    40c650 ise beni al beni al diyor ancak gerçekten parlak ekran alma konusunda çekincelerim mevcut dikkat ederseniz sony lcd lerde parlak ekran sanırım yok

şu anki LG tvleri henüz inceleyemedim geçen sene sanıım 42LH5000 di incelemiştim hoşuma gitmişti

bi kere şuna karar verdim ex500 kesinlikle almayacağım
    Philips için iyi yorum getiren nedense yok ama 42PFL7695 i ben beğendim 15 yıl kullandığım 55 ekran tv tık demedi powevision serisi hatta bu seriyi hala kullanları görüyorum demek adamlar ne tv yapmış tüpü bile bitmek bilmiyor aynı zamanda akrabam arçelik almıştı o kadar problem çıkardı ki şu an ikinci aldıkları bile eskidi

şu an dikkat ettiğim önemli hususlardan biri de hd maç izlerken yayının akıcılığını kaybettirmeyecek bi tv almak PS3 de alırım belki belli olmaz
    şu da önemli 46 almak isteyip yer müsait olmadığından alamıyorum ancak 40 yerine 42 almak hoş olabilir LG tv leridi inceleme fırsatım olursa inceleyeceğim

• quote:

Orijinalden alıntı: serhatly

Arkadaşım sony alma alt yazı desteği yok , bu yeterli bence .

Philipslerin yeni çıkan modellerinde işlemcilerin hızları düşük onu da ele derim.

LG almanı öneririm ben 42LD650 aldım yeni.1999 tl .Tüm özellikleri var parlak ekran değil.Bunun bir üst modeli 42LD750 var kampanyada bulursan almanı öneririm.Farkı 200 Hz olması ahım şahım bir fark yok 650 ile.fiyat farkı 400-500 oynuyor ama.

Alt Yazı Desteği tam açarmısın pek fikir sahibi değilim.. Birde bu özellik tüm sony lerde mi yok yoksa sadece bu modeldemi ? Örneğin ex700 modelinde de aynı mı ?

• 1 hafta önce aldığım lg42le5300'ü öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: balerefone

1 hafta önce aldığım lg42le5300'ü öneririm.

herkes kendi kullandığı cihazı övüyor neden önerdiğinizi kısaca açıklarsanız çok memnun olurum
  • quote:

Orijinalden alıntı: xdreamerx1

quote:

herkes kendi kullandığı cihazı övüyor neden önerdiğinizi kısaca açıklarsanız çok memnun olurum

aynen katılıyorum herkeze kendi malı tatlı geliyo alıncada kusurlarını piskolijikman örtüyoo o modelide gordum lg siyahlarda başarılı değil resmen füme parıldıyo artı yarı ledler kısmen sorunlu teklonijik olarak yarı ledmi asla....led istiyosanız fullunu alın yeni çıkanları yada fiyatının düşmesini bekleyin..mağzalarda araştırmam devam ediyor hala c650 onde :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 8 Eylül 2010; 21:40:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

quote:

quote:

aynen katılıyorum herkeze kendi malı tatlı geliyo alıncada kusurlarını piskolijikman örtüyoo o modelide gordum lg siyahlarda başarılı değil resmen füme parıldıyo artı yarı ledler kısmen sorunlu teklonijik olarak yarı ledmi asla....led istiyosanız fullunu alın yeni çıkanları yada fiyatının düşmesini bekleyin..mağzalarda araştırmam devam ediyor hala c650 onde :D

ne alakası var ?? 42le5300 sakızdan "kazandınız tebrikler" diye çıkmadı. c650 , ld750 modellerinden 100 200 tl daha fazla verip aldım. ayrıca yeterince araştırdım gittim gördüm 3 tv yi yanyana izledim öyle karar verdim.

elbetteki aldığım tv yi önereceğim sonuçta ben bunu araştırarak aldım ve 10 gündür kullanıyorum herhangi bir kusurunu görmedim. görende tv ithalatı yapıyoruz sanacak. ben sadece aldığım modeli yazdım bakarsın netten gider görürsün beğenirsen alırsın beğenmezsen almazsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

quote:

quote:

acaba 40ex700 ü test ettiniz mi? oda led aydınlatmalı

• quote:

Orijinalden alıntı: Mert 29

quote:

Orijinalden alıntı: serhatly

Arkadaşım sony alma alt yazı desteği yok , bu yeterli bence .

Alt Yazı Desteği tam açarmısın pek fikir sahibi değilim.. Birde bu özellik tüm sony lerde mi yok yoksa sadece bu modeldemi ? Örneğin ex700 modelinde de aynı mı ?

Tüm modelleri çok araştırmadım doğrusunu söylemek gerekirse.Merak ettiğin modeli teknoloji marketlerindeki satış danışmanlarına veya sony bayilerine sorabilirsin.Yalnız bi kaç tanesine sor derim çünkü bazıları sırf tv yi satabilmek için evet destekliyor falan diyor.
    Ama genel olarak Sonylerde alt yazı desteği yok diye biliyorum.Hele ki türkçe alt yazı desteği hiç yok.

Almak istediğin tv modelini bu forumdan 2-3 adete düşürebilirsin.Herkes çok yardımcı olmuş.2-3 modele düşürdükten sonra git yerinde incele , birebir sor derim.Ben sonyleri beğenmedim açıkçası.Electroworlddeki bilgi sahibi olan bir arkadaşım philipsin yeni modellerinin işlemci hızının düşük olduğunu söyledi.bu da aklında kalsın.
    Bir ara parlak ekran olmadığı için 40c630 alcaktım.Onu sordum onu da işlemci hızından dolayı tavsiye etmedi.Eğer cama bakıyorsa 42ld650 veya 750 , cama bakmıyorsa 40c650 önerebilirim arkadaşım.Listene yaz bunları .

Kolay gelsin

• 40c650 yi bende genel olarak beğendim
    iki eksisi var
    birincisi elektrik tüketimi daha düşük olabilir
    ikincisi de parlak ekran olması
    onun dışında fiyat olsun kasa olsun görüntü olsun mkv altyazı vs istediğim özellikler mevcut
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.