Şimdi Ara

3.3v problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, bilgisayarımda kilitlenme problemi var. Özellikle oyunlarda, yani 3D grafik ağırlıklı uygulamalarda oluyor. Ekran kartımdan kaynaklandığını sanmıştım, fakat başka bir ekran kartıyla deneyince
    yine aynısı oldu. Sonra farkettim ki, anakart voltaj değerlerinden 3.3v olması gereken değer 2.78v falan gibi
    düşük değerlerde geziyor. Oyunlara girince daha da düşüyor ve yaklaşık 2.5v gibi bir değere inince bilgisayar
    kilitleniyor ve reset atmak gerekiyor. Eski sistemimde (Pentium 4 1.4 GHz) bu olmuyordu, fakat anakartı ve
    işlemciyi değiştirince (AMD K8N, AMD 2800+) bu voltaj problemi ortaya çıktı. Acaba anakart ile mi alakalıdır,
    yoksa güç kaynağının gücü mü yetmiyordur? Eğer güç kaynağının gücü yetmiyorsa, neden diğer voltaj değerleri normal de, sadece 3.3v olanı düşük geliyor olabilir? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

• gegege

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekin32 -- 28 Haziran 2011; 9:48:13 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: mike124t

Arkadaşlar, bilgisayarımda kilitlenme problemi var. Özellikle oyunlarda, yani 3D grafik ağırlıklı uygulamalarda oluyor. Ekran kartımdan kaynaklandığını sanmıştım, fakat başka bir ekran kartıyla deneyince
    yine aynısı oldu. Sonra farkettim ki, anakart voltaj değerlerinden 3.3v olması gereken değer 2.78v falan gibi
    düşük değerlerde geziyor. Oyunlara girince daha da düşüyor ve yaklaşık 2.5v gibi bir değere inince bilgisayar
    kilitleniyor ve reset atmak gerekiyor. Eski sistemimde (Pentium 4 1.4 GHz) bu olmuyordu, fakat anakartı ve
    işlemciyi değiştirince (AMD K8N, AMD 2800+) bu voltaj problemi ortaya çıktı. Acaba anakart ile mi alakalıdır,
    yoksa güç kaynağının gücü mü yetmiyordur? Eğer güç kaynağının gücü yetmiyorsa, neden diğer voltaj değerleri normal de, sadece 3.3v olanı düşük geliyor olabilir? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

bşka bir kaynağıyla dene.. psu 3.3v'a yeterli güçte akım veremiyor olablir.. buda yük arttıkça verilen voltun azalmasına sebep olablir.. olmadı, anakart diyicem..

• dostum anakartının regülatörlerini yakmadan hemen Power supply ni değiştir derim
  • gegege

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekin32 -- 28 Haziran 2011; 9:47:58 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: snipetr41

dostum anakartının regülatörlerini yakmadan hemen Power supply ni değiştir derim
    [:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi computeron -- 10 Temmuz 2006; 17:40:20 >
  • Anakartın AGP slotu 3.3v kanalından enerji alıyor (ASUS PC Probe programından öğrendim). GeForce MX 400 gibi bir ekran kartıyla denediğimde 3.3v değeri yaklaşık 2.94v falan oluyor. GeForce FX 5200 ile denediğimde, ki bu ekran kartının GPU ve belleği daha hızlı, o zaman 2.78v gibi bir değere iniyor.
    GeForce MX 400 ile denediğimde hiçbir problem yok. Fakat FX5200 den daha güçlü bir kart ile denediğimde yine kilitlenme problemi oluyor. Yani hiçbir zaman 3.3v değeri 3 voltun üzerine çıkamıyor. Eski anakartımda ise (asus P4B) hangi ekran kartını takarsam takayım yine de değer 3.34v civarında oluyordu. Eğer güç kaynağının 3.3v çıkışında bir problem olsa, eski anakartta da problem çıkması gerekmez miydi? Bu arada 3.3v çıkışından maksimum 16A akım geliyor, güç kaynağımın kapasitesi bu. Elimde başka güç kaynağı olmadığı için deneme imkanı bulamadım.
    Cevaplar için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mike124t -- 11 Temmuz 2006; 9:33:18 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    5 GHZ problemi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sana tavsiyem gerçek 300 watt powersupply alman yönünde olacak marka olarakta fsp yi seçebilirsin ancak ekran kartın çok yetersiz görünüyor özellikle yeni nesil oyunlar için eğer upgrade etme şansın varsa onuda yenilemeni öneririm kolay gelsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.