Şimdi Ara

3-4 sene goturecek bir laptop icin TAVSIYE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    3 sene oncelaptop aldigimdam bilgilerim pek taze degil. Bu sefer alacagim laptopin sadece cpu gpu hdd ram performansina bakmicam. Benim icin onemli problem isinma. isinmadan dolayi eski laptopi kirma durumuna kadar geldim. Hatta parcalarini tek tek saticam ve birdaha ATI ve DELL urunlerinden uzak duracagim.

Suan ki butcem 3000-3500 arasi. Cok fazla bir oyun oynamiyorum. Oynadiklarimda FM, COD ve NFS. Bolcana mkv izliyorum.Diger yapacaklarim daha cok programlamaya yonelik ( database kurup , kodlama vs... )

Aradigim ozelikler;
    3.nesil CPU,128 GB SSD + 500 veya uzeri HDD, 8-16 GB Ram , 192 bit veya uzeri bir nvidia ekran karti, 1920*1080 cozunurluk , MAT ekran ve kesinlik kusursuz bir sogutma.

Sonuc olarak
    Asus ve MSI gaming laptoplarin bana uygun oldugunu dusundum. Fakat Asuslarin SSD modelini goremedim ve normal baktigim G75 serileride MSI ile kiyaslanica pahali.
    MSI GE60 2OE-048XTR modeli bana uygun geldi. ( ekran karti 128 bit olabilir ). Fakat sogutma sistemleri ile hic bir bilgim yok.

Deneyim ve tavsiyelerinize ihtiyacim var. Baska laptoplarda olabilir herturlu oneriye aciyim

simdiden herkese cok tesekkur ederim ve herkese iyi pazarlar

• Kimsenin onerecegi bir laptop yokmu ? :)
  • Ben size ASUS N56VZ serisi bir ürün tavsiye edeceğim. Ve bence SSD'yi kendiniz alın takın size inanın daha ucuza gelecektir.
    Çok fazla oyun oynamıyorum demeniz nedeniyle biraz da bu modeli önerdim. Tam bir multimedia notebook diyebilirim. FullHD ekran (üstelik MAT) ve üzerinde de ayrıca bir subwoofer hoparlör hediyesi ile geliyor ki inanın bu sesi başka bir notebook'da elde edemezsiniz müthiş bir deneyim...
    FullHD isteğiniz de çok iyi anlıyorum çünkü kodlama yapanlar aynı anda ekranda fazladan pencere açmak gibi bir ihtiyaç duyarlar ve 1366x768 gibi bir ekran ile de ciddi çile çekerler. Benzer şekilde gözler fazla yakına gelince de pikseller bir müddet sonra sinir etmeye başlar.

ASUS'un bu modelinin şu sıra 2 modeli var.
    ASUS N56VZ S4283 ve N56VZ S4400D.

Bunlardan birincisinde BlurayDVD okuyucu, 16 Gb ram ve Windows8 işletim sistemi var.
    Diğerinde ise Ram 8Gb freedos ve Blueray yok... Ki zaten üzerine SSD takacaksanız Blueray'i sökmek zorundasınız ve bu yüzden de extra para ödemenize gerek yok diye düşünüyorum.
    İşletim sistemi olayını da zaten herkes kendisi çözüyor biliyorsunuz.
    Son olarak RAM konusunda da şunu söylemek isterim. Hiçbir upgrade bir SSD değişiminin yerine geçmez ve bu nedenle bence hiç düşünmeden S4400D modelini tavsiye edeceğim size...

Ürünleri aşağıdaki siteden inceleyebilirsiniz.
    http://www.indirimkenti.com/Products-URUN2565101-asus-n56vz-s4283h-core-i7-3630-240-ghz-16-gb-1-tb-4-gb-vga-156-windows-8-blurayfull-hd.html
    http://www.indirimkenti.com/Products-URUN2565113-asus-n56vz-s4400d-i7-3630qm-24ghz-8gb-1tb-156-full-hd-led-4gb-vga-dos-cam-usb-30-blt.html

• @aknar394 @sentetik5
    onerileriniz icin tesekkur ederim. MSI GE60 0ND-602XTR almaya karar verdim. Aklimda tek soru kaldi msi parcalari kasasi malzemesi falan kaliteli midir? cunku bu ozellikteki bir laptopi 2100 tl olmasi tuhaf geliyor.
  • @aknar394 @sentetik5
    msi 60 ne serisi ile ilgili forumda turbo boost ve wifi adaptor ile ilgili problemler okudum. hatta bios guncellemesinin msi tarafindan yayinlamadigi falan yaziyordu.
    Asus 56NV lerde cok pahali.

leonovo - Y500 serisi hakkinda bilginiz var mi? oyun oynarken isinma, kapanma, bozulma , servis agi vs hakkinda ?
    is bilgisayarim t410 serisi ve genel olarak is icin yeterli.

Ozelikleri:
    CPU Intel Core i7 3630QM
    NVIDIA GT650M
    1 TB HDD + 16 GB msATA
    8GB Ram
    15,6" 1920*1080

http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/lenovo-59-352499-y500-notebook-core-i7-8gb-16gb+1tb-2gb-156-win8-tasinabilir-bilgisayar/productdetails.aspx?I_ID=64360

• Asus N550 ve Lenovo Y510p modellerini bekleyin,eğer zamanınız varsa.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    16 yil okul biraz fazla degil mi
    geçen ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • @Sacramental
    evet zamanim var arastirmalara ve okumalara devam ediyorum. iki urunun linki var mi acaba
  • işlemcisi bakımından bunu tavsiye ederim

https://www.notebookadresi.com/31865msi_ge60_2oe-047xtr_notebook
  • @wonderlands msi sogutmada bios problemi yasaniyormus. birde malzeme kalitesi yonunden sikinti yasamaktan korkuyorum. Genel olarak problemli bir laptop algisi olustu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.