Şimdi Ara

3.500 TL LİMİT OYUN BİLGİSAYARI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, sahip olduğum birkaç bileşeni kullanmak istiyorum. Sizce şuanda bu parçaları kullanmak akıllıca olur mu ? Şimdilik 3.500 TL lik limitle anakart, işlemci, ram, ekran kartı almayı ve daha sonra PSU'yu 6 yıllık olduğu için değiştirmeyi düşünüyorum. SSD alımını da daha sonraya bırakacağım.

Elimdeki parçalar:
    HDD - WESTERN DIGITAL Caviar Black (WD1002FAEX), 3.5inç, 1TB, SATA 6 Gb/s
    Kasa - THERMALTAKE element G (VL10001W2Z) MidTower ATX (Performansından ve soğutmasından oldukça memnun olduğum ve hiç değiştirmeyi düşünmediğim kasam )
    http://www.thermaltake.com/products-model.aspx?id=C_00001440
    CPU Soğutucu - AKASA Venom Çift Fan
    http://www.hepsiburada.com/akasa-venom-775-1155-1156-1150-1151-am2-am2-am3-am3-uyumlu-islemci-sogutucusu-ak-ccx-4002hp-p-BD100258
    PSU - Raidmax RX-730SS (Hernekadar 6 yıldır hiçbir problem çıkarmamış olsa da 3.500 TL lik sistemi emanet etmeye korkuyorum
    http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16817152036

Almayı düşündüğüm parçalara gelirsek işlemciyi 6500 - 6600 - 6600K ile değiştirebilirim fakat aradaki fiyat farkına değer mi ?

• O ekran kartina 6600 yada 6600k al derim ilerde overclock yapmayi dusunuyorsan. Eger dusunmuyorsan zaten anakarti da z serisi almana gerek yok h serisi alabilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xender_Cage kullanıcısına yanıt
    Overclock yapmayı bilmediğim fakat hep öğrenip uygulamak istediğim birşey aslında. Sağlam bir araştırmadan sonra düşününebilirim. Ohalde 6600K almam daha mantıklı olacak.
  • Ya da overclock falan hiç macera aramadan şu parçalara yöneleyim....

Bu anakartta 2133 MHZ üzeri ramler kullanabilir miyim ve iyi bir model midir? Forumda daha çok MSI BAZOOKA öneriliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: SehRıdo

Ya da overclock falan hiç macera aramadan şu parçalara yöneleyim....

Bu anakartta 2133 MHZ üzeri ramler kullanabilir miyim ve iyi bir model midir? Forumda daha çok MSI BAZOOKA öneriliyor

2133 mhz anakart 2400 mhz hızlı rami 2133 mhz olarak çalıştırır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AhmetRecep1 -- 22 Şubat 2016; 20:43:58 >

• AhmetRecep1 kullanıcısına yanıt
    Bende öyle tahmin ediyordum fakat teknik bilgim biryere kadar, cevabınız için teşekkürler. 2133 MHZ üzeri bir ram alacaksam ki almalı mıyım emin değilim, yine Z serisi bir anakart bakmalıyım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SehRıdo

Ya da overclock falan hiç macera aramadan şu parçalara yöneleyim....

Bence ana kartı Asus H81 M3 gaming alabilirsiniz, birde bütçeniz varsa 16GB Ram'de alabilirsiniz.

• oscar_pc kullanıcısına yanıt
    Anakart için tam link verebilirmisiniz ? Benim bulduğum 1150 Soket, DDR3 diyor..

Ram için daha sonra bir modül daha 8 GB ekleme yaparım diye planlıyorum.
    I5 6600 işlemci 1150 sokete uygun değildir. 1151 soket anakart olması gerekiyor.
    İnsanlık hali hocam
  • İlk başta yanlış yazmışım asus değil msi diyecektim. Msi B150 gaming M3 yazacaktım, bu anakart 1151 soket uyumlu.
  • Kafamdaki alışveriş listesini oluşturdum sayılır.

Aşağı yukarı, R9 390X'e göre %16 Lık bir performans farkı için gtx980'a okadar para vermemeye karar verdim. Tabi birileri tekrar fikrimi değiştirmezse

Çift PCIe slotlu MSI B150 Gaming anakart alıp ileride AMD'nin farklı GPU ları ile crossfire yapma nimetinden yararlanma gibi düşüncelerim oluştu

Lütfen yorumlarınızı esirgemeyin arkadaşlar, bu miktarda paralar kolay kazanılmıyor ki kolay harcayalım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.