Şimdi Ara

3.5mm combo jack Realtek sürücüsü tarafından nasıl algılanır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Dün Vatan Bilgisayar'dan Corsair 275R Airflow White kasa siparişi verdim. Kasanın Salı veya Çarşamba günü elime ulaşmasını bekliyorum. En büyük tercih sebebim 3.5mm TRRS combo jack barındırmasıydı.
    Araştırmalarım ve birkaç sistem toplama videosu izlememin sonucunda 3.5mm combo jack anakarta normal Audio kablosuyla bağlanıyor, özel bir kablo yok.
    Lakin Realtek ses kartlarında şöyle bir şey var; siz mesela kulaklık taktığınız zaman Realtek HD Audio Manager size portun nasıl ayarlanacağını sorar. Mesela mikrofon portu için bu geçerlidir. Mikrofon portuna bir cihaz takıldığı zaman portun mikrofon portu mu yoksa kulaklık portu mu olarak kullanılacağını sorar. Bu daha çok bazı gelişmiş anakartlarda 5.1 analog ses için kullanılır. Mesela arka tarafa 3 adet port konulur, kasadaki ön ses portlarının desteğiyle 5.1 analog ses verebilir hale gelir.
    Fakat 3.5mm TRRS bağlantısında 2 ayrı port yerine sadece 1 adet port olduğu için oraya bir kulaklık takıldığında nasıl tepki verdiğini bilmiyorum.
    3.5mm TRRS ses portunu Realtek sürücüsü nasıl algılar ve nasıl tepki verir?

• Selamlar. Güle güle kullan bende 275R carbide modeli var. Ön portta mikrofon kulaklık girişini ayrı konumlandırmışlardı. Can sıkcı bir olay. Yeni modelde bunu düzeltmiş olmaları sevindirici. Anakart açısından bir problem yaşamazsın. Kulaklık takıldığında headset olarak seçersen ikisini de görmüş olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BekirHan

Selamlar. Güle güle kullan bende 275R carbide modeli var. Ön portta mikrofon kulaklık girişini ayrı konumlandırmışlardı. Can sıkcı bir olay. Yeni modelde bunu düzeltmiş olmaları sevindirici. Anakart açısından bir problem yaşamazsın. Kulaklık takıldığında headset olarak seçersen ikisini de görmüş olacaktır.
    Kasa nihayet geldi ve montajı yaptım. Evet sorun yaşamadım fakat Realtek'in sürücüleri maalesef dandik. Kulaklık takınca sanki aynı anda hem kulaklık hem mikrofon portuna cihaz takmışım gibi her ikisi için de soru soruyor ne olarak ayarlansın diye. İkisine de Tamam deyince kulaklık ve mikrofon sorunsuz çalışıyor. Çıkarınca ise "Bir jak çıkarıldı" bildirimi üst üste 2 kere geliyor.

Evet çalışıyor fakat maalesef sürücüler biraz saçmalıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yusuf6554 Y kullanıcısına yanıt
    Maalesef bu problem mevcut. Anakartının modeli ne idi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BekirHan

Maalesef bu problem mevcut. Anakartının modeli ne idi?
    Anakart 8 senelik bir anakart (Asus P8Z77-V LX). Realtek sürücü sürümünü hatırlamıyorum ama 2019 sürücüsü olması lazım (sürüm kodunu tam hatırlamıyorum).

Sizin anakartınız nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yusuf6554 Y kullanıcısına yanıt
    Valla bende MSI x570 Gaming Edge Wifi var ama onda da problem var. 2019 model kart baktığında ama...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.