Şimdi Ara

3.6Ghz Bulldozer B2 vs 3.6Ghz i7 2600k (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
3.842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3.3ghz lik phenom 1100t cinebench de 5.88 puan almış guru3d ye göre
    3.6ghz lik 8 çekirdekli bulldozer 5.92 puan
    aman ne büyük fark
  • bu testler doru deil i7 iye 8 çekirdek olarak göstermiş 4 çekirdek deilmi yahu bir kere 130 w emiyo amd fx testler yanliş inanmayin beyler ! hem doru olsa bile fiyat farki amd yi gine öne sürüyor emin olun amd den şaşmayin !
  • @tz fanliğa gerek yok arkadaşim. i7ler 4gerçek 8sanal çekirdektir. 8çekirdekli gözükmesinin sebebi bu yani. Sonuçlar buysa AMD hiç çikartmasin bdleri p2 lere bassin oc u öyle versin uygun fiyattan... koysun 2çekirdek daha tamam işte bd...

Dolar düşükken bd alacağim.diye şimdiki sistemi almayi erteledim. Orda AMD yapacağini yapti. Bende dolar 1.6civarindayken aldim sistemi bd fln tinlamiyorum artik, nasil olsa bd benim şimdiki işlemcimden ya daha zayif yada eşit olacak. AMD fp oranini yüksek tutsun yoksa işler yaş. Intel pahalli ama performans ihtiyacina gereken cevabi verebiliyor... AMD bd phenom.gibi olacak bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Firaristt -- 21 Ağustos 2011; 10:15:06 >
  • bunu gördükten sonra 2 şey aklıma geliyor.

1.burdaki testler ve ss ler fake.
    2.eğer doğruysa gelen buldozerler foss geliyor demektir.ordaki w değeri cidden aşırı yüksek.inşallah fake dir bunlar.yıllardır buldozer diye beynimizi yedikleri eğer bu çıkacaksa çıkmasın daha iyi.
  • testler fake zaten ama bdyi 2600k'yi alip duvardan duvara vuracak bir sey de beklemeyin.intel 32nmye saglam para harcadi 1156'dan gelme ikinci jenerasyon bu 1155'ler.amd ise bd2'de bombayi patlatacak yine degisik mimari ozelliklerle ama o zamana kadar intel de ivy-e cikaracak.intel amd rekabeti bitmesin biri alip basini gitmesin oyle olursa hic isimize gelmez.
  • Eğer işlemci bu ise henüz piyasada 223 watt çalıştıracak anakart yok. O yüzden pek güvenilir değil bence.
  • 223watt'a takılan arkadaşlar; heyecan yapmayın.. cpu-z hatalıdır, güncelleme gelince doğrusunu yazar

bulldozer hakkındaki tek yorumum; FİYASKO
  • BDnin bir önceki seri i5ler kadar performansa sahip olacağını düşünüyorum. Ucuz olursa hiç de fiyasko olmaz. zira amd anakartlar hep ucuz olmuştur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6.cadde -- 21 Ağustos 2011; 15:54:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: srabonn

AMD Buldozeri gördükçe sinirlerim oynuyor, dolar 1.45 TL iken INTEL İ5 2500K lı bir sistem alma imkanım vardı Buldozer çıksın onu alalım dedik, dolar 1.80 TL oldu Buldozer çıkmadı

.Geçmiş olsun hocam.Bendensiniz.

edit:Birde 223w tdp'den çok canımı cinebench skoru sıktı.Fake olma ihtimali yüksek gibi geliyor ama hadi hayırlısı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feelsgoodman -- 21 Ağustos 2011; 16:08:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

testler fake zaten ama bdyi 2600k'yi alip duvardan duvara vuracak bir sey de beklemeyin.intel 32nmye saglam para harcadi 1156'dan gelme ikinci jenerasyon bu 1155'ler.amd ise bd2'de bombayi patlatacak yine degisik mimari ozelliklerle ama o zamana kadar intel de ivy-e cikaracak.intel amd rekabeti bitmesin biri alip basini gitmesin oyle olursa hic isimize gelmez.

Hocam duvardan duvara beklemiyoruz tabiki ama aynı mimariye sahip olmalarınıa rağmen 8 izlekli bir işlemciyle yakın puanlar almayı bırakın 1100t ile aynı klasmanda gözüküyor.FAKE!
  • Bulldozerler zaten sb leri geçse bile fazla fark olmayacak performans olarak ama bu sonuçlar doğru ise gerçekten durum iyi değil.8çekirdek performansı böyleyse 6 ve 4 çekirdek olanları napıcak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ONERİNG67 -- 21 Ağustos 2011; 17:42:04 >
  • Sonuçların FAKE olduğu nerden belli onu anlayamadım ben; heleki Cinebench testi 2 kere yapılmış ve çok az bir puan farkı gözüküyorken?

Neden "doğruda olabilir sahtede" değilde direkt olarak "fake"?
  • cunku canim kardesim amd nda'yi kaldirmadi, ne gorursek fake demek zorundayiz.nda kalkinca gorecez 200 kusur tdp miymis neymis sonuclar.
  • Gerçek test sonuçları gelsede görsek çok merak ediyorum umarım İ7 2600K dan daha iyi olur yoksa amd çok zor durumda kalıcak Core i7 3000 seriside geliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Foxbat

Yine Bulldozer spekülasyonu:)

Geçen ay da başka bir sitede B0 revizyon fx8ooo işlemcisi i7-990x'e burun farkıyla geçilmişti. Daha önce de 2600k'ya tur bindiren fx'lerin haberleri yayınlanmıştı.
    Bulldozer'i Mesut Çevik'in elinde görmediğim sürece çıkan hiçbir habere artık inanmıyorum.

mesut çevik askerde şubata kadar beklemen gerekebilir. İşlemci piyasaya sürülüp testler yapılmadan bende inanmam bu testlere.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: x_tol

quote:

Geçen ay da başka bir sitede B0 revizyon fx8ooo işlemcisi i7-990x'e burun farkıyla geçilmişti. Daha önce de 2600k'ya tur bindiren fx'lerin haberleri yayınlanmıştı.
    Bulldozer'i Mesut Çevik'in elinde görmediğim sürece çıkan hiçbir habere artık inanmıyorum.

mesut çevik askerde şubata kadar beklemen gerekebilir. İşlemci piyasaya sürülüp testler yapılmadan bende inanmam bu testlere.

Bende inanmam Bir arkadaşın bulldozer alıp sonucu buraya koyması lazım inanamam için
  • quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

cunku canim kardesim amd nda'yi kaldirmadi, ne gorursek fake demek zorundayiz.nda kalkinca gorecez 200 kusur tdp miymis neymis sonuclar.

NDA kalkmasa ne değişirki canım kardeşim?

Belliki AMD'nin zamanında "aşırı ısınıyor, yeni silikon üretilecek" diye haberi yapılan öncül silikonlu (B2'ydi sanırım) mühendislik örneği işlemcilerinden biri adamların bir şekilde eline geçmiş... Sonrada gidip bununla benchmark yapmışlar.

Ben TDP'sine laf etmiyorum, 200W+ TDP çok absürd olacaktır. CPU-Z'in bunu yanlış raporladığı düşünülebilir ancak işlemciyi algılamış, işlemciye ait diğer bilgiler doğru gözüküyor ve belkide mühendislik örneği olduğundan dolayı bu TDP'ye sahip işlemci. Yani belkide CPU-Z doğru raporluyor. Demiyorumki bu ellerindeki örnek, piyasaya sürülecek işlemci ile aynı TDP'ye sahip... Piyasaya sürülecek silikonu 125W'a düşürmek için bir kaç aydır bekletiyorlar zaten ya bizi...

Nacizane yorumum olarak mimarisi değiştirilip 125W olarak çıksa bile, performans değerlerinin çok değişeceğini düşünmüyorum.

Kaba bir benzetme ile; GTX480(Sorunlu mimari)'in GTX580(Düzeltilmiş mimari)'e göre %5-10 oranında yavaş olduğu örneğindeki gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chembond -- 22 Ağustos 2011; 12:06:59 >

• quote:

Adamı askerde de rahat bırakmıyorsunuz. Kışlada inceleme yaptıracaksınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÇILGINÖMER

223w nedir be elektirik faturası patlar

aynen
  • Walla yetti artık ya!!! Basıcam Dresden'deki GF fabrikasını, alıcam iki-üç tane Fx!!! Adam gibi test yapıcam

Ne Bulldozermiş kardeşim!! Hülya Avşar'ın bile bu kadar dedikodusu yapılmıyor
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.