Şimdi Ara

3.6Ghz Bulldozer B2 vs 3.6Ghz i7 2600k (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
3.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yaklaşık 1 ay önce B0 revisyonuyla yapılan overclockun vidyosu,herhangi bi test yapılmamış ama bulldozerin overclock performansıyla ilgili biraz olsun ipucu veriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Firaristt

@tz fanliğa gerek yok arkadaşim. i7ler 4gerçek 8sanal çekirdektir. 8çekirdekli gözükmesinin sebebi bu yani. Sonuçlar buysa AMD hiç çikartmasin bdleri p2 lere bassin oc u öyle versin uygun fiyattan... koysun 2çekirdek daha tamam işte bd...

Dolar düşükken bd alacağim.diye şimdiki sistemi almayi erteledim. Orda AMD yapacağini yapti. Bende dolar 1.6civarindayken aldim sistemi bd fln tinlamiyorum artik, nasil olsa bd benim şimdiki işlemcimden ya daha zayif yada eşit olacak. AMD fp oranini yüksek tutsun yoksa işler yaş. Intel pahalli ama performans ihtiyacina gereken cevabi verebiliyor... AMD bd phenom.gibi olacak bence.

Her iki firma aldigi parayi hak ediyor sadece amd biraz saha ucuza suruyor piyasaya amd yi tutmamin sebebi o ha intel e gelince elime bi exon islemci gecse intelden iyisi yok ama turkiyede intel almak bence biraz abartı ama yinede uyardigin icin saol ben i7 iyi 4-4 diye biliyodum megersem 4-8 mis .d

• quote:

Orijinalden alıntı: canerpense

quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

cunku canim kardesim amd nda'yi kaldirmadi, ne gorursek fake demek zorundayiz.nda kalkinca gorecez 200 kusur tdp miymis neymis sonuclar.

NDA kalkmasa ne değişirki canım kardeşim?

Belliki AMD zamanında "aşırı ısınıyor, yeni silikon üretilecek" diye haberi yapılan öncül silikonlu (B2'ydi sanırım) mühendislik örneği işlemci adamların bir şekilde eline geçmiş... Sonrada gidip bununla benchmark yapmışlar.

Ben TDP'sine laf etmiyorum, 200W+ TDP çok absürd olacaktır. CPU-Z'in bunu yanlış raporladığı düşünülebilir ancak işlemciyi algılamış, işlemciye ait diğer bilgiler doğru gözüküyor ve belkide mühendislik örneği olduğundan dolayı bu TDP'ye sahip işlemci. Yani belkide CPU-Z doğru raporluyor. Demiyorumki bu ellerindeki örnek, piyasaya sürülecek işlemci ile aynı TDP'ye sahip... Piyasaya sürülecek silikonu 125W'a düşürmek için bir kaç aydır bekletiyorlar zaten ya bizi...

Nacizane yorumum olarak mimarisi değiştirilip 125W olarak çıksa bile, performans değerlerinin çok değişeceğini düşünmüyorum.

Kaba bir benzetme ile; GTX480(Sorunlu mimari)'in GTX580(Düzeltilmiş mimari)'e göre %5-10 oranında yavaş olduğu örneğindeki gibi.

sana katiliyorum kardesim tdp'yi duzeltecekler ama default performans olarak uc asagi bes yukari 1100 ayarinda bir sey gelecek.oc'yi basarsan 5-5.5 ghz yaparsan belki tadindan yenmez ama trafoya ve 990fx g80 ve 2200 mhz ram'e filan baglamamiz lazim.imzamdaki sistem artik acilirken ups destekli aciliyor demek ki ben bd sistem 5 ghz bir de cf yapsaymisim bu psu hayatta yetmeyecekmis 350 liraya bir de psu alacakmisim.

mesut hocam kars kahvaltisinin incelemesini yapacak. 26'sinda yemin edecekmis askerligi super geciyormus.mesut hocam yerine ben alip gosterecektim sonra beni psu degistirirken cf yapamazken filan gorecektiniz.cf guzel, bd'ye tercih ettigim icin mutluyum.350 psu 384 cf 450 anakart 250 ram artik 700 de bd'ye valla degmezdi.yahudi gibi surekli fiyat yaziyorum hava attigimdan degil bd parasinin daha azina cf yaptim onu anlatmaya calisiyorum.150 anakart, 387 1090, 384 msi 6850 power ed.

bu forumdakiler icki sigara kari kiz meraklisi degil olanlari da vardir ama bizim donanima harcadigimiz para gunah degildir bizim de merakimiz bu.demem o ki bd ciktiginda bir arkadas illa ki bd sistem kuracaktir ve gorecegiz ama ben olmayacam en fanatik amdciyi kaybettiniz ben bundan sonra intel sistem bile kurarim ps4 almazsam.

• quote:

ben bundan sonra intel sistem bile kurarim ps4 almazsam.

Hocam sen İNTEL sistem kurmamak için ne yapar eder alırsın o PS4 ü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

quote:

ben bundan sonra intel sistem bile kurarim ps4 almazsam.

Hocam sen İNTEL sistem kurmamak için ne yapar eder alırsın o PS4 ü.

Bu adama intel demeyin siler vallahi Intel falan toplamaz toplasaydı gidip x6 almazdı

Korkumdan alamıyorum inteli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Humboldt -- 22 Ağustos 2011; 15:45:32 >

• niye oyle diyorsunuz yahu belki cehennemde kar yagar. intel oc yapildiginda serin kalabilen islemci yapar 3d mucde diyorlar ya bu ise yaramiyorsa kalsin.hava sogutma 5.5 bd'leri gorunce kriz gecirecem beni tutun o zaman.
  • quote:

niye oyle diyorsunuz yahu belki cehennemde kar yagar. intel oc yapildiginda serin kalabilen islemci yapar 3d mucde diyorlar ya bu ise yaramiyorsa kalsin.hava sogutma 5.5 bd'leri gorunce kriz gecirecem beni tutun o zaman.

Amd tırt usta ne zaman intelle aynı sınıftaki işlemcileri %10 daha kötü olmaya başlarsa işte o zaman gerçekten rakip geldi diyebileceğim.

4 yıllık i5 750yi zar zor geçen bir x6 1100t için ortalığı yıkan bir amd istemiyorum ben.

He ivyde gelir i5 2500k tarzı birşey 500 olur amd çıkarır bdyi %10 kayıp ama oc vaad eder 400e verir anakartı vs ucuz gelir diye yine amd alırım ama şu bdyi bile zor çıkaran amdden 7 ghz işlemci yaptık deseler bile almam artık kolay kolay

intel akar amd akar ne yazık ki olay bundan ibaret

• bu sonuçlar fake değil,bu tarz sonuçların işlemcinin çıkmasına günler kala artık nete düşmesi normal,sandy bridge zamanındada bu tarz testler çok yapıldı ve testler hiç bir zaman şaşmadı,sonuçlara gelirsek beklentileri karşılamış diyebilriz ancak fiyatı i5 2500k ile aynı ayarda yada biraz yüksek olursa,bide fabrika çıkış frekansı 3.7 ghz sanırım bu işlemcinin overclock yapmayan yada beceremeyen yada tedirgin olan insanların tercih edebileceği bir seçenek...

@Leone-510

Aynı sınıfa koymak için çekirdeklerine değil fiyatına bakmak lazım o yüzden konuşmak için daha erken..Amdnin Phenom II 940 ı 2 ayda 540 Liradan 300 Liraya çektiğini dün gibi hatırlarım...i5 750 çıkalı 4 sene olmadı 2 sene oldu,4 sene olan i7 920,ki intelde bu işlemciyi yani kendi kendini yeni geçti,amd den baskı yok demeyin,intel takvim hatası yapıp nehalemlerden sonra lynnfieldı sürdü yada işlemcinin maliyetini düşüremediği için önce nehalemleri çıkarmak zorunda kaldı,lynnfieldlar nehalemlerle aynı sonuçlara imza attı ancak dual bellek desteği ddr3 ünde pahalı oldugu zamanlarda onları daha alınır kıldı,ddr3 fiyatları oturunca sandy bridge in küçükleri 1155 olarak karşımıza çıktı yada intel takvim hatasını düzeltti,yani LGA 2011 denen soket sandy bridgeleri yerlebir edecek sonuçlara imza atmayacak,bu şu demek LGA 2011 buldozerden kat kat önde olmayacak,arada ki fark conroe ile windsor arasındaki fark değil,belki yüzde 10-15 daha iyi olur hepsi bu,ki bu yüzdelerde kagıt üstünde çok büyük gözüksede çok önemsiz sayılar,puanlar vs vs,bu arada rafa kalkan nehalem hala daha 970,980 ve 990 olarak listenin en üstünde,daha sonra i7 2600K geliyor,bu da ilginç bir durum,yani çıkacak olan LGA 2011 in rakibi 4 sene önce çıkmış olan Nehalemin güncellenmiş 32 NM versiyonu,buda intelin tabiri caizse sandy bridgei bize nasıl itelediğinin kanıtı...

@.45ACP

Hocam öncelikle hayırlı olsun,ancak ddr2 anakartla o işlemciye yazık ediyorsun :)) bellek okuma yazma hızların çok düşük oluyor o şekilde NB yi köklemeninde bir esprisi kalmıyor...

• AMD'nin daha çok çalışması lazım...

http://www.anandtech.com/bench/Product/203?vs=47

Neredeyse 3 sene önce çıkan i7 920'e bakın, daha senesi doldu dolacak X6 1100T'ye bakın, ister mimari farklı densin ister çekirdek bilmem nesi desinler kim takar bunu, herşey f/p değildir...

Para vermiş insanlar parasının karşılığını almaya bakıyor, bu iş bu kadar basit. Intel'in sürekli soket değiştirmesi yada pahalı olması sağladığı performans ise buna göre gayet yerinde, Amd soket değiştirmiyorda ne oluyor çok mu performanslı işlemci çıkarıyor...

AMD Phenom II X4 980 B.E 3.7GHz 8MB --- 415 TL
    INTEL Core i5 2400 3.1GHZ 6MB --- 400 TL

O.C'siz;

http://www.anandtech.com/bench/Product/362?vs=363

Amd hep geriden geliyor, savunulacak bir durumu da yoktur, BD haberleri çıkalı kaç sene oldu unuttum açıkçası, bu saatten sonra çıksa ne olur yani...

• @Cose Turche

senelerle aram pek iyi değil ve biraz abartmışım belki de i7 den dolayı i5i 3-4 yıl önce çıktığını düşünmüş olabilirim ama genel olarak amd hep geriden geliyor tamam iyi güzel yaptığı işlemciler yarı yolda bırakmıyor ama kendisini geliştirmeli kullanıcıyı düşünüyor ediyor güzel birşey ama bilgisayar kullanıcısı hele de forum takipçisi olursanız o zaman işler değişiyor açgözlülük başlıyor

i5 750 x6 1100tden her şekilde iyi ve 2 yıl öncesi işlemcisi zamanında

i5 750 + p55 alacağım diyen bir adama dur onu alma 600 tl eder gel sana şuradan 790gx-fx verelim yanına phenom 9950 al sonra phenom2 çıkınca yenilersin böyle yaparsan 450 tl masraf edersin olaylarında aslında mantık hatası oluyor

i5 750 + p55 alan adam bir kere 600 tl verdi 2011e geldi hala cayır cayır x6 1100tden iyi performans alıyor stok halde hemde 3.5 - 4 ghz yapan adamın değme keyfine
    790x bilmem ne alıp phenom 9950 alan adam hmm ph2 çıktı dur bir tane x4 955 alayım yok bunu begenmedim x6 1090-1100t alayım diye diye masrafı nerden baksanız 2.el alım satım olayıyla birlikte 700-800 tlye varıyor. Ne anladım bu işten?

Teknolojiyi takip ettirmek adına kullanıcısı için amd elinden geleniyor yapıyor ama kendisi bir türlü tam olarak teknolojik rakibi inteli yakalamak için birşeyler yapamıyor. Bulldozeri amd bedava verse almam o derece soğudum 1 yıldır çıktı çıkacak nedir bu iyice şamaroğlanına çevirdiler insanı mayısta gelecek dedik ertelendi haziran dedik ertelendi ağustos dedik ertelendi ekimde gelecekmiş. Bir söz var da şimdi ekimli onu söylemeyeyim kullanan birkaç üye oldu.

200 fazla verir intel alırım sistemden 2 yıl sonrada çok değer kaybetmeden 2.elde satarım. 1 yıl önce 350den satılan 965ler 2.elde 200e zor gidiyor q6600ler hala 180-220 arası alıcı buluyor.

İntel fanı değilim amd düşmanı da değilim ama kullanıcı olarak intelin fiyat politikası amdnin de kullanıcı dostu ayaklarına sinir oluyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Humboldt -- 23 Ağustos 2011; 4:31:58 >

• amd olayin iyice cilkini cikardi,islemcileri halen mazide kalms core 2 quad dan bile iyi degil(p2).bd cikcakmis ee kardesim nerde kaldin kac senedir.intel resmen tekel olcak yakinda mazide kalcak amd efsanesi galiba..
  • Ciddi ciddi 223W'yi tiye alan arkadaşlarımız var. Allah akıl fikir versin...

Belli ki cpu-z sapıtmış. Daha bunu konuşmanın ne anlamı var. SS'ler fake olsa o kadar test sonucu paylaşan adam 223w'yi mi düzeltemeyecek ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metallurgy -- 23 Ağustos 2011; 5:48:41 >
  • Cose Turche

anakarttan kurtariyorum hocam, 785 asusta 7.4 alan ramler simdi 7.6 aliyor gunluk 2600 nb voltajsiz kullaniyorum.harbici kardesimin 1600 cl11-evet biliyorum salak- ramleri de 7.6 aliyor.fsb 3.6 yapmaya karar verdim sadece voltajlari ayarlamam lazim.

Leone-510

ivy dedikleri sb'nin 22nm olani ama daha az isinabilir 3d transistor dalgasina.amd'nin de uretim dalgasini degistirmesi lazim.islemci aldik 6. cekirdegi 3.8'i gecmiyor ama gerisi 4.4 yapiyor x5 mi kullanayim yani nedir.bd'de de boyle olacak o 5.5 yapanlari gordukce millet alacak ama herkes yapamayacak.ben bu isi yapabilen adamim ama dandik cekirdek dekgeldi c'est la vie..
  • fazla takılmayın şu win7 nin puanlamasına..7.9 verse ne olur??..neye göre verdiği belli değil........ test programlarını kullanarak değerlendirme yapmanız, çok daha doğru bir tercih olur......
  • kuzey koprusune gore ram performansi degisir ben 760 770 785 790gx ve fx'de denedim ayni ramleri.aida ram testine gore konusuyorum gx ve fx'de en iyi ddr2'de.ddr3'te 990fx guzeldir mesela da pahali dolardan dolayi.
  • Arkadaşlar X6 1100T denen işlemci İ5 750yi ancak multi core de geçebilir.Onun dışında İ5 750 ile karşılaştırmamak lazım.X6 1100T;core 2 quad mimarisini(belki daha da zayıf) kullanıp 6cekirdekli işlemci yapmış.Gidiyorlar İ7 2600K ile performans olarak bir ediyorlar anlamıyorum.
    Ekran kartında başarılı olan bir firma nasıl işlemci pazarında bu kadar zayıf olabilir anlamıyorum.
    Bulldozer konusuna gelince şahsen ben pek birşey beklemiyorum performans olarak.
    Core i7 3000 serisi geliyor Bulldozere büyük fark atıcaklardır.
    Ardından İvy Bridge gelicek.Bulldozer II ile iyi olacağınıda zannetmiyorum o zamana İvy Bridge Extremlerde büyük farkla geçicektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: armonix241

fazla takılmayın şu win7 nin puanlamasına..7.9 verse ne olur??..neye göre verdiği belli değil........ test programlarını kullanarak değerlendirme yapmanız, çok daha doğru bir tercih olur......

aynen bende tek kart ile 7.8 grafik/oyun skoru veriyo. CFyi açınca yine 7.8 grafik/oyun skoru veriyo.
  • 2012'ye giricez hâlâ intel oc yapıldığında ısınıyor diyenler var ilginç..
  • quote:

Orijinalden alıntı: War Ensemble

2012'ye giricez hâlâ intel oc yapıldığında ısınıyor diyenler var ilginç..

di mi ayip artik intel ya ocye gerek kalmayan ya da ocde 83 derece gormeyen islemciler yap artik.

6.cadde

windows puanlamasinda cf kullanilmiyor.790/1000 6850 785 anakartta 7.7 alirken 860/1100 6850 790fx anakartta 7.8 aldi.
  • O TDP'ye çok takılmayın ya benim işlemciyi bi ara AMD K10 gösterdi TDP'ye de 1400W yazdı frekansa da 5555MHz yazdı ben coştum ama cpu z hatası olduğunu da anlıyor insan
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.