Şimdi Ara

3,7K NELER GELİR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
3
Favori
1.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • say yerlestirme 3702 geldi, tıp istemiyorum. Hangi üni-bölüm kombinasyonları gelir bu sıralamaya?

• Odtü makine, bilkent matematik

• itü uçak

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Temel bilimler çok öne çekmez umarım ya ben biraz paranoyağım gelmeyecek gibi geliyor 4k ya boğaziçi math

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-248FD7843 -- 20 Temmuz 2023; 8:16:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• itü ehb gelirse iyi gayet yazılır odtü aero/makina bilkent mat odtü ie(?) iyte ceng itü kom

• YTÜ ceng olabilir istersen
    İTÜ EHB
    ODTÜ makine

• hacettepe yapay zeka da güzel gibi duruyor , sen ne istiyon tıp mı

• Oha aw odtü ie 3.3k ya mı çekmiş wtf

• Tıp isteseydim gözüm kapalı çapa yazardım

• maceraya gerek yok tıp yaz o sıralamaya

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • RamseyBolton kullanıcısına yanıt

gelse yazardım direkt

• beymen müdavimi kullanıcısına yanıt

11 sene enayi gibi okuyup cengaverlerden az almak istesem yazardım ama maalesef

• gel hocam ytü cenge, sıralamayı ne kadar yükseltir emin değilim ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faithNiel -- 20 Temmuz 2023; 8:53:7 >
  • gtü ceng

• keyfin bilir dostum, ozel sektor bildiginiz gibi bi sey degil. basarılar.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • istanbul istemiyorum gibi ya ama belki isterim hiç görmedim daha

• (Hocam uzun bir yazı oldu ama gecen yil benim durumumda olanlar belki görür ve yarar saglarim diye uzun uzun yazdim, karisik olmus olabilir.) Hocam iyi düşünün benden söylemesi, ben 5k yaptım geçen yıl mühendislik yazdım (bilgisayar) ama tıpa da ilgim vardı ve gerçekten internette yazılanlar, ayrıca tanıtım dönemlerinde gittiğimiz tıp bölümlerindeki hocaların bile tıp yazma demesi beni çok etkilemişti ama bu yıl hazirliktayken iyice düşündüm ve tıpa da ilgi duyan biri bence tıp yazabilir. Hastayla ilgilenme olayı falan fasa fiso eğer sen Tus'ta belli bir puan üzeri alırsan zaten ilgilenmiyorsun hastayla bazı bölümlerde. Mühendislerin kazancını çok sanmayın, top tier ünilerden yeni mezun mühendis 25k-30k alır, 5 yıllık olanı 50k anca alır ve devletin en son memurlara yüzde 50 zammı (yüzde 17,5+seyyanen verilen para ve seyyanen verilen para ocakta direkt maaş olarak yansıyacak büyük ihtimalle yani emekliler de alacak) sonrası teknoloji şirketlerinde büyük kayıplar yaşanacak gibi duruyor hiçbir teknoloji şirketi yüzde 50 zam yapamadı max yüzde 41 yapıldı o da sanırım TÜBİTAK'tı. Yüzde 41 zam yapınca da tabii arada verilen prim ödemeleri kalktı. Bir ee mühendisi için Türkiye'deki en üst şirket ss şirketleridir ve bunların en iyileri yüzde 30 zam falan yaptı. Bir araştırın tercih döneminde ODTU, Bilkent, Boun mühendislerinin kaçı yurt dışına gidiyormuş (yüzde 20'si belki çünkü yurt dışı hafife alınacak bir şey değil ve zaten bu da 30-35 kişiye falan denk geliyor bir tıp fakültesinde sen de yurt dışına çıkmak isteyen mühendis gibi çalışırsan sen de çıkarsın ve ankara tıpta gazi tıpta çıkanlar var) Mühendislikte en iyi para kazananı ve daha rahat diyebileceğimiz olanı bilgisayar mühendisleri, remote çalışmaktan bahsediyor herkes bu kadar kolay bir şey değil, sen top tier uniden mezun ol yine izin vermeme ihtimalleri var adamlar uniye, ortalamaya değil işi bitirebilene bakiyor. Yani diyeceğim o ki hem Türkiye hem dünya şartlarında en yapılabilir meslek tıptır, sakın popülerliğe aldanmayın bu gelip geçici hatta şöyle söyleyeyim benim teyzem geçen yılın ağustos ayına kadar falan doktor olma diyordu ondan sonra her gördüğünde doktor ol demeye başladı, gerçekten şartlar iyileştirildi ve maaşları hafife alma eniştem de doktor, şu an yeni zamlarla minimum 68 civarı kazanacak(3. yılına yeni girecek sanirim). Eğer sen mühendisler gibi yurt dışının peşine düşersen tıpta da çıkarsın onda sıkıntı yok, çoğu doktor Turkiye'de devam etmek istiyor o yüzden çok fazla çıkan yok yeni mezunlardan. Bayağı bir ekleme yaptım dağınık oldu ama şunu da yazayım benim 1k 2k yapan arkadaşların kafasında ben Tesla'da, Microsoft'ta, Google'de... çalışacağım hayalleri var bu hayaller büyük ihtimalle gerçekleşmeyecek (realistik olmak lazım biraz da) bu şirketler yüksek lisans isteyen şirketler ve çoğu da yapmayacak büyük ihtimalle, bu şirketler en iyileri olduğu için Türkiye'de en iyisi dünyada 300.olan ODTU'deki adamı mı işe alacak yoksa ABD Stanford mezunu cengaveri mi alacak, artık Avrupa'da da bazı ülkelerin mühendislikte doyuma ulaştığı söyleniyor ve zaten ABD'de rekabete çoğu kişi dayanamaz çünkü bayağı rekabet olduğu söyleniyor, Avrupa'da da bu durum yakında oluşabilir veya şimdi böyledir bile. Vallaha yazdığım doktorların çoğu doktor olma demisti 2022'de şimdi nöbet sayıları falan düzeltildi bazıları evden nöbet tutuyor zaten uzman olan doktorları biliyoruz hastanede bulunmuyor kendileri asistana bırakıp hasta sayısı üstünden maaş alıyor. Özel muayenesi olanlar ya da özel hastanede çalışanlar ticaret yapan biri gibi para kazanıyor hatta iyi bir özel hastanede halkla ilişkilerde olan yakın akrabamız söyledi özel hastanede hangi gün çalışacağını sen belirliyormuşsun, para dönemi geldiğinde doktorlar birkaç dolu çantayla paralarını alıyorlarmış sanırım nakit olarak veriliyor ayda minimum 300k falan alıyorlar. Sen devlette olsan da sana özel muayene acma imkanı sunuluyor herkes bilir hacettepe üniversitesinin özel bölümünü hiç ilgilenmiyor doktorlar ama randevulari da dolu oluyor ( tabii ki sen böyle olma hastalara ilgili ol :))

• itü ehb

• Netler nasıl? Ben 3.1 ile boun che yazdım geçen sene

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.