Şimdi Ara

3 adet klima alacağım, ustalardan tavsiye bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Birçok benzer mesaj var, fakat insan ister istemez akıl alma ihtiyacı hissediyor.
    Ben Bodrumda oturuyorum. Evim dubleks.
    1-) Alt katta salonum 40 metrekare, birde yukarıya açık bir şekilde merdiven çıkıyor. Toplam alan 50 metrekare civarı. Yalıtım iyi durumda, cephe olarak doğu, batı ve güney cepheli. Salonum için ısıtma önemli. Sanırım en az 24000 btu luk bir klima gerekiyor. Aklımda hep mitsibushi electric veya heavy serisi var. Ortalama kışın günde 10 saat, yazın 3-4 saat çalışacak.
    2-) Üst katta ise iki oda var. Birisi 14 metrekare, diğeri ise 12 metrekare. Buralara da 9000 btu luk klima düşünüyorum. Bunlarında mitsibushi olmasını istiyorum. Yalıtım iyi, bu odalar için ise soğutma önemli. Yaz kış ortalama 3 saat civarı çalışacak.

Yukarıdaki klimalar yaklaşık 8000-8500 TL civarına mal olacak gibi. Klimalara bu kadar para vermek sizce mantıklı mı? Ben 7000 civarı bütçe ayırmıştım. Alım peşin olacak. Salon ısıtması çok önemli. Kesinlikle inverter klima istiyorum.
    Forumda onlarca sayfa okumama rağmen karasızlığım bir miktar devam ediyor. Sizce alarko carrier almak daha mı mantıklı olacak. (fiyat olarak birazcık daha uygun)
    Özellikle fikirlerine saygı duyduğum ustalardan fikir beyan etmelerini istiyorum. (kocausta, mbirol usta ve araştırma yazılarını zevkle okuduğum 9köy ve isimini unuttuğum ustalar)

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi awos -- 6 Temmuz 2012; 21:28:43 >

• Öncelikle şunu söyleyeyim Marka şartlanması ile klima almaya çıkan bir kullanıcıya başka bir markaya yönlendirdiğiniz zaman her zaman sıkıntı çıkmıştır.Farklı bir markayı kullanmaya başladığında hep o malı sorgulamaya başlıyor,en küçük bir ses veya arızada (ki markası ne olursa olsun arıza riski vardır,önemli olan arızanın kullanıcıyı üzmeden kısa sürede çözülmesi yani kaliteli servis hizmeti) ilk söylediği şu oluyor kullanıcının

'' Bak Mitsubishi alsaydık böyle olmazdı'''

Bu tecrübemi ben Mitsubishi Elect. takarken bile yaşadım. 1996 da Mit.Elec. piyasaya yeni girmişti O tarihte neredeyse İzmirdeki tüm Mit.Elec. benim ekibim takıyordu.Piyasada o güne kadar Temsa (şu anki İklimsa) yıllarca Mit.Heavy satmış ve Mitsubishi klima adı Temsa ile özdeşleşmişti.Mit.Elec. klimaya ise Çakma,sahte,taklit gibi yakıştırmalar yapılıyordu.Tabi bayiler satış yaparken hep Mit.Hy. den daha iyi,kaliteli olduğunu lanse ederek satış yapıyorlardı.En küçük bir sorun oldumu müşteri hemen bize ''bak Sabancı nın klimasını almadık bu geldi başımıza'' derdi.

Yani dostum öncelikle markaya takılıp takılmama sana kalmış.Eğer bu bir saplantı ise sen git Mit.Elec. al.Bodrumda Tuğcan abi var Mit.Elec. bayi (eski Temsacıdır) işinin erbabı,zaten şuan fiyatlar dip,sana tek tavsiyem Mit.Elec. alacaksan HC serisi alma.G serisi al.Zaten HC sadece 9-12 de var. Yani 24 luk G olacak ,9 luklarıda G al.

Ha dersen ki tavsiyen nedir.Zibro S 6564 salona-odalarada 2 tane 6526 al,6300 TL lere biter iş.
    http://www.sanalpazar.com/dukkan/Klimaciniz__u535056
    AC de orta seğment makinalar oda olabilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.