Şimdi Ara

3 araç için yardım ford focus-astra-megane (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
3.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: coutoup

ben 2003 model megane hb dynamique full+full kullaniyorum ve donanim olarak cok memnunum, sanirim bu ozellikler cok az ford ve opelde vardir: elektirikle katlanan yan aynalar,kartli giris sistemi(yok hicbirinde) elektrikle kararan ic dikiz aynasi, standart olarak sunulan yol bilgisayari,lastik basinc uyari sistemi, yagmur ve far sensoru, konsol uzerinde entegre 6 li cd changer+ kaset +radyo, ve tabi 1,6 benzinli olup 115 hp olmasi da cok onemli, opel astra sanirim 105 hp, ford ise 100 hp diye biliyorum, alman arabalari her zaman daha gucsuz ve verimsiz motorlara sahiptirler, ve her zaman donanimlari daha azdir. saglamliktaysa euro ncap in sitesinden de gorulecegi gibi renault a yetisebilen yok...

ben senelerdir alman arabasına binen birisi olarak kesinlikle sana katılmıyorum çünkü yanlış anlama ama ezbere konuşuyosun...fransız arabası mı almandan daha atak motora sahip ?ayrıca bahsettiğimiz dizel modeller benzinli değil...o zaman bende sorayım megane da elektrikli sürücü koltuğu yüksekliği var mı ya da orjinal sony müzik sistemi o da olmadı elektrikli direksiyon sertlik ayarı...aracınızı tabiki öveceksiniz bişey demiyorum ama yanlış bilgiler veriyosunuz...
    Haa şunu da belirteyim megane ı bende beğenmeye başladım arkadaşımda olduğundan dolayı baya içli dışlı olduk ama alman arabalarına yetişebileceğini hiç mi hiç sanmıyorum...

• Sende bilgi vermiyorsun kususra bakma ama..

Alman arabalarına yetişemez deyip çıkıyorsun. Hangi açılardan yetişemez? Yada başka birşey sorayım Ford, Alman arabası mı? Ford, Alman arabasıysa Mégane Sedanda Türk arabası..

-İki arabayada binmiş biri olarak iç mekan kesinlikle Megane ın daha kaliteli.. Bu karşılaştırmalarda böyle geçiyor zaten
    -Trend donanım seviyesi rezil.. Yol bilgisayarı yok
    - Ghia donanım seviyesinde dahi perde havayastıkları opsiyon. Megane da 6 airbag standart. Bu mu önemli Ghiadaki Sony ses sistemi mi sence?
    -Renault yetkili servisleri, Ford servislerinden genel olarak daha iyi.

quote:

Orjinalden alıntı: pegasuss

quote:

ben 2003 model megane hb dynamique full+full kullaniyorum ve donanim olarak cok memnunum, sanirim bu ozellikler cok az ford ve opelde vardir: elektirikle katlanan yan aynalar,kartli giris sistemi(yok hicbirinde) elektrikle kararan ic dikiz aynasi, standart olarak sunulan yol bilgisayari,lastik basinc uyari sistemi, yagmur ve far sensoru, konsol uzerinde entegre 6 li cd changer+ kaset +radyo, ve tabi 1,6 benzinli olup 115 hp olmasi da cok onemli, opel astra sanirim 105 hp, ford ise 100 hp diye biliyorum, alman arabalari her zaman daha gucsuz ve verimsiz motorlara sahiptirler, ve her zaman donanimlari daha azdir. saglamliktaysa euro ncap in sitesinden de gorulecegi gibi renault a yetisebilen yok...

ben senelerdir alman arabasına binen birisi olarak kesinlikle sana katılmıyorum çünkü yanlış anlama ama ezbere konuşuyosun...fransız arabası mı almandan daha atak motora sahip ?ayrıca bahsettiğimiz dizel modeller benzinli değil...o zaman bende sorayım megane da elektrikli sürücü koltuğu yüksekliği var mı ya da orjinal sony müzik sistemi o da olmadı elektrikli direksiyon sertlik ayarı...aracınızı tabiki öveceksiniz bişey demiyorum ama yanlış bilgiler veriyosunuz...
    Haa şunu da belirteyim megane ı bende beğenmeye başladım arkadaşımda olduğundan dolayı baya içli dışlı olduk ama alman arabalarına yetişebileceğini hiç mi hiç sanmıyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asilx -- 30 Eylül 2006; 22:28:42 >

• Kullanım, konfor
    Megane II yumuşak olmamasıyla "klasik Fransız" tanımlamasından uzaklaştırıp Alman ekolüne yaklaştıran süspansiyon sistemi, yol tutuş kararlılığı ve kabin konforunu çok iyi dengeliyor. Otomobil, hızlı dönülen virajlarda tutunma kararlılığından ödün vermezken bu disiplinde zirvedeki model olan Focus'un başarısına en yakın model gibi görünüyor.

yukarıdaki yazıyı okuyunca zaten neden focusu seçmen gerektiğini anlıyorsun ... yanlız dikkatinizi çekerim bahsi geçen focus eski kasa yenisi daha ileri teknik olarak...

çünki yazı 2003 te yazılmış...
  • Sadece yol tutuşa bakarak araba alınır mı?

Estetik, tip, vergisi, yol tutuş, iç mekan kalitesi, motor,performans daha bir sürü neden...

Bak bu da astranın yol tutuş becerisi hem de kompakt sınıf değil tüm modeller arasında ama dedim ya sadece yol tutuşa bakarak araba alınmamalı...

Normal trafiğin dışında, özel bir pistte de Astra'nın yol tutuş yeteneklerini deneme imkanımız oldu.
    Astra'nın bugüne kadar kullandığım ve yol tutuşu konusunda iddialı 3-4 otomobilden
    biri olduğunu itiraf etmeliyim. 80 km hızla yaptığım Elk (geyik) testinde, önce sağa sonra sola yapılan sert
    dönüşte, otomobilin savrulması sınırlı ölçülerde kaldı. Sürücünün sözünü dinleyen direksiyon, ani hareketlere
    çabuk tepki verdi ve otomobil yoldan çıkmadı.

Alıntı: Hürriyet Otoyaşam

quote:

Orjinalden alıntı: okyaypay

Kullanım, konfor
    Megane II yumuşak olmamasıyla "klasik Fransız" tanımlamasından uzaklaştırıp Alman ekolüne yaklaştıran süspansiyon sistemi, yol tutuş kararlılığı ve kabin konforunu çok iyi dengeliyor. Otomobil, hızlı dönülen virajlarda tutunma kararlılığından ödün vermezken bu disiplinde zirvedeki model olan Focus'un başarısına en yakın model gibi görünüyor.

yukarıdaki yazıyı okuyunca zaten neden focusu seçmen gerektiğini anlıyorsun ... yanlız dikkatinizi çekerim bahsi geçen focus eski kasa yenisi daha ileri teknik olarak...

çünki yazı 2003 te yazılmış...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorele2000 -- 1 Ekim 2006; 0:34:26 >

• sakın sedan alma cunku cok ağır kalıo focus için benm yaş 21 sedan bi araca biniyorum ve kendimi böyle 30 gibi hissediyorum
  • Focus.
  • ghia alabiliyosan focus en iyisi.astrada elegance ve cosmo vardi ben bakarken ikiside iyi megane bana accayip cirkin geliyo onun icin yorum yapmiyorum.focus a gelince ncap te benim icin en önemli test yolcu güvenligi yaya güvenligi fln pek aramam arabamda.küsüratlarda megane almis 80 küsür focus almis 90 küsür(yolcu güvenliginde sinifinin en yüksek puani)ikiside 5 yildiz ama secim senin airbag sayisi hava civa.yol tutus dedinmi focus terardan,ses sistemin sony ve cok cok basarili (suana kadar daha iyisi alfa 147 bose ses sistemi benim gördügüm)icine oturunca malzeme kalitesini kendin görüceksin konforu kendin görücen görsel olarak sana hitab edicek bizim konusmalarimiz bos olur.özetlersem focus sana en iyi yol tutus en iyi ses sistemi ve güven veriyo.konfor dizayn bunlar sana kalmis ben bunlarida cok tatmin edici buldugumdan ford kullanicisiyim.bunlari astrayi kötüleme manasinda yazmiyorum bence astrada cok basarili

• bahsettiğin puanı focus, 6 airbag ile almış olup 4 airbagli hiçbir model 5 yıldız alamamaktadır Euro-Ncap test prosedürleri çerçevesinde

Çünkü perde havayastıkları olmayan arabalar yan direk testine giremiyor..

Yani bahsettiğin puanı Ghia+güvenlik paketli araç almıştır
    quote:

Orjinalden alıntı: yigit tuna

ghia alabiliyosan focus en iyisi.astrada elegance ve cosmo vardi ben bakarken ikiside iyi megane bana accayip cirkin geliyo onun icin yorum yapmiyorum.focus a gelince ncap te benim icin en önemli test yolcu güvenligi yaya güvenligi fln pek aramam arabamda.küsüratlarda megane almis 80 küsür focus almis 90 küsür(yolcu güvenliginde sinifinin en yüksek puani)ikiside 5 yildiz ama secim senin airbag sayisi hava civa.yol tutus dedinmi focus terardan,ses sistemin sony ve cok cok basarili (suana kadar daha iyisi alfa 147 bose ses sistemi benim gördügüm)icine oturunca malzeme kalitesini kendin görüceksin konforu kendin görücen görsel olarak sana hitab edicek bizim konusmalarimiz bos olur.özetlersem focus sana en iyi yol tutus en iyi ses sistemi ve güven veriyo.konfor dizayn bunlar sana kalmis ben bunlarida cok tatmin edici buldugumdan ford kullanicisiyim.bunlari astrayi kötüleme manasinda yazmiyorum bence astrada cok basarili

• Gene bir marka fanatikliği almış yürüyor. Focusu olan arkadaşlar kapı seslerinden bahsetmişşiniz bu sesler dolayısıyla delirmek üzereydim ki nedeni bulundu. Benim sorunum cam krikolarından kaynaklanmış 3 tanesi değişti şu an hiç bir tıkırtı yok.. arkadaşın sorusuna gelince bence orda en iyi seçim astra olacaktır. 19 yaşında biri için bu saydıklarının arasında daha sporu yok bence. Ben trend sedan focusa biniyorum arabamdan çok memnunum ama ghia almadım diye kafamı taşlara vuruyorum
  • ewet focus nekadar güzel olduğunu bende iyi biliyorum şuan c-max ghia kullanıyorum.Yol tutuşt filan süper
    zaten bir focus var bitane dahamı almalıyız sizce
  • tolga kardeş ben focus derimm neden dersen tdci motoru kullananlar gepçekten çok övüyor bende bindim zaten. astraya gelince yine forumun opel bölümünde 1.3 motorun ağır kaldığı o kadar da az yakmadığı soleniyor kullananlarca yani kasayı tam kaldırmıyor.megane gelince yol tutuşta focusun ggerisinde kalır geç insana yol tutuş lazım. ondan dolayı al sen focus sedan 109 beygir paranın sonuna kadar hakkını al derim ben!!!! FOCUS BİR NUMARAAAA ayrıca unuttum opelinservislerinin ve yedek parça rezillikleri ortada.umarım yardımcı olmuşumdurr ne diim kolay gele
  • quote:

Orjinalden alıntı: asilx

Sende bilgi vermiyorsun kususra bakma ama..

Alman arabalarına yetişemez deyip çıkıyorsun. Hangi açılardan yetişemez? Yada başka birşey sorayım Ford, Alman arabası mı? Ford, Alman arabasıysa Mégane Sedanda Türk arabası..

-İki arabayada binmiş biri olarak iç mekan kesinlikle Megane ın daha kaliteli.. Bu karşılaştırmalarda böyle geçiyor zaten
    -Trend donanım seviyesi rezil.. Yol bilgisayarı yok
    - Ghia donanım seviyesinde dahi perde havayastıkları opsiyon. Megane da 6 airbag standart. Bu mu önemli Ghiadaki Sony ses sistemi mi sence?
    -Renault yetkili servisleri, Ford servislerinden genel olarak daha iyi.

quote:

Orjinalden alıntı: pegasuss

quote:

ben genel olarak alman arabalrından bahsettim fordu işin içine katmadım kıyaslamadan söyledim...eğer ki kıyaslama olacaksada saydığım donanımlarında megane da bulunmadığını gstermek istedim yani her modelde aynı aksesuvar ve donanımlar olmamakta bunu anlatmak için...Evet arkadaş alman motorlarının verimsiz olduğunu söylemiş bunun ispatı nerde de benden kaynak bekliyosunuz?bunu anlayabilmek için çok da zeki olmaya gerek yok zaten fransız ve alman arabalrını karşılaştırısak farkı görebiliriz...
    Bu konuyu polemiğe çevirmek istemiyorum yanlış anlaşılmasın...

• pegasuss demis ki; Evet arkadaş alman motorlarının verimsiz olduğunu söylemiş bunun ispatı nerde de benden kaynak bekliyosunuz?

motorlarin beygir gucleri bunu acikca ortaya koyuyor;
    megane 2 1,6 115 hp,
    focus 1,6 100 hp,
    astra 1,6 ise 105 hp.

hele konu disi olcak ama tam hatirlamiyorum son birkac aya kadar vectra lar 1,6 100 hp uretiliyordu, hala da aynidir muhtemelen.
  • focus alman arabası deil ama neyse 100 ve 115 lik motorları var ayrıca 109 hp tdci motoru var golfte de 115 hp fsi motor var arada verimsizlik farkı göremiyorum ben ?ayrıca alman ve fransız sadece megane astra ve focus dan oluşmuyor...
  • quote:

Orjinalden alıntı: herby

Gene bir marka fanatikliği almış yürüyor. Focusu olan arkadaşlar kapı seslerinden bahsetmişşiniz bu sesler dolayısıyla delirmek üzereydim ki nedeni bulundu. Benim sorunum cam krikolarından kaynaklanmış 3 tanesi değişti şu an hiç bir tıkırtı yok.. arkadaşın sorusuna gelince bence orda en iyi seçim astra olacaktır. 19 yaşında biri için bu saydıklarının arasında daha sporu yok bence. Ben trend sedan focusa biniyorum arabamdan çok memnunum ama ghia almadım diye kafamı taşlara vuruyorum

herby senin su kapi sesini bi anlatsana nasi bi sesti?

• @yigit tuna

Hocam arabanın sağ ön sağ arkas ve sol ön kapılarda tıkırtı vardı kapıların tam içinden geliyodu. Sürekli tıkırtı şeklinde ince cam tıkırtısı böyle. bizim evin orası baya tozlu. kapının içine giren tozlar cam krikolarını bozmuş dediler ve değiştirdiler şu an hiç bir ses kalmadı şükürler olsun. yoksa kafayı yicektim

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herby -- 1 Ekim 2006; 23:44:58 >
  • Sadece yakış açısından fikrimi belirteyim.
    Benim araba astra cdti değerleri:::

İstanbu şehir içi: Yazın 5.3-5.9 L/ 100 km yakıyor. İstanbul şehir içi demek diğer illerin karma tüketimi

demek çünkü istanbulda 10 km lik bir yolu1 saatde aldığım çok oluyor.

Şehirler arası 2000 devir 105 km hızla 4-4.2 L/100 km yakıyor, Crusie control ile ... 2000 devirde sabitlersen

max torku verdiği sınırlar içinde olduğu için yokuş falan dinlemeden çıkıyor.

İstanbul şehir içi yaz değerleri için 5.5 L/100 km bence çok iyi değer. Anadolunun başka bir ilinde şehir içi 5

L/100 km nin altına kolaylıkla düşer.
    quote:

Orjinalden alıntı: topolojikemre

tolga kardeş ben focus derimm neden dersen tdci motoru kullananlar gerçekten çok övüyor bende bindim zaten. astraya gelince yine forumun opel bölümünde 1.3 motorun ağır kaldığı o kadar da az yakmadığı soleniyor kullananlarca yani kasayı tam kaldırmıyor.megane gelince yol tutuşta focusun ggerisinde kalır geç insana yol tutuş lazım. ondan dolayı al sen focus sedan 109 beygir paranın sonuna kadar hakkını al derim ben!!!! FOCUS BİR NUMARAAAA ayrıca unuttum opelinservislerinin ve yedek parça rezillikleri ortada.umarım yardımcı olmuşumdurr ne diim kolay gele

• quote:

@yigit tuna

Hocam arabanın sağ ön sağ arkas ve sol ön kapılarda tıkırtı vardı kapıların tam içinden geliyodu. Sürekli tıkırtı şeklinde ince cam tıkırtısı böyle. bizim evin orası baya tozlu. kapının içine giren tozlar cam krikolarını bozmuş dediler ve değiştirdiler şu an hiç bir ses kalmadı şükürler olsun. yoksa kafayı yicektim

bende servise bizim c-max i göstereyim ozaman
  • arkadaşlar bugün renault ve ford bayilerine gidip fiatlar öğrendim

ford focus dtcı ghia hb 40.800 ytl
    megane expression 100 bg 39 000 ytl fiatlar uygunmu sizce

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolga_ozkay -- 2 Ekim 2006; 19:33:41 >
  • quote:

@yigit tuna

bende bi aksam çatir çutur sesler gelmisti arkadan bi daha olmadi ama acaba bahsi gecen ses gelme o mu diye merak icindeydim.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.