Şimdi Ara

3 araç için yardım ford focus-astra-megane

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
3.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • izmirde üniversite ye gitmemden dolayı ailem bana araç almaya karar verdi ve babamın kullandığı ford focus c-max chia yüzünden focuslar hakkında deneyimim var ve pekde memnun olduğum söylenemez çünkü o kapılardeki sesler düzeltilemediği için açıkçası ford otomobillerinden soğudum.bu yüzden megane nıda yazdım çünkü onlarda kapı gıcırtısı filan yok bunların içinde performans bakımından focustan üstün araba yok onuda biliyorum .Fakat yine insan ford tanda vazgeçemiyor

ben sizinde görüşlerinizi almak için bu konuyu açtım alırsak bu otomobillerin düşük versiyonları almayı düşünüyoru (trend)gibi.

sizce bu 3 arabadan hangisini seçmeliyim yaşım 19 model olarak hb yada sedan hangisini tavsiye edersiniz onuda yazarsınız sevinirim.Çok kararsızım

ford focus hb tdcı (trend)
    ford focus sedan tdcı (trend)
    megane 1.5 80bg dci expression sedan
    yeni astra 1.3 cdti 90bg enjoy

yardımlarınızı bekliyorum
    saygılarımla

• öğrenci için en iyi seçim astra olacaktır
  • Aslında megane de ii araba ama astra ve focus arasında tercih yapmalısın. Ve bence donanım ve sportiflik olarak astra enjoy u focus trend e tercih ederim ama ghia focus olursa iş değişir ve şiddetle focusu tercih ederim. Bu iki arabada konfor olarak pek bi fark bulunmasada yol tutuş ve 109 ps lik motor focus için ağır basıyor. Astra nın motorunu kötülemek değil (yanlış anlaşılmasın diye yazıyorum!) ama kışın zor çalışma ve çalışmama problemleri varmış sanırım. Ama fordda varmı bimiorum hiç rastlamadım Ama bu olmayacağı anlamına da gelmez. Tabiki son karar senin ama bence trend focus yerine astra
  • arkadaşlar 2 kişimi düşüncesini yazdı biraz yardım please
  • Saydığın tüm otomobillere bindim ve tartışmasız Focus derim....
  • Arabamı almadan önce tanıdık galericiler sayesinde Opel Astra,Megane2,Fiat marea,Toyata corolla,WV boraya binme,test etme inkanım oldu.Oldukça tereddüt içerisindeydim.Taaki Focusa binene kadar(megane 2 de fena sayılmaz).Yinede kendin dene,test sürüşüne çık derim.Ama Focusun duruşu yeter.Hem yedek parça yönünden diğer rakiplerine nazaran ucuz kalıyor.Kendim ölçemedim ama kıyaslayanlar opel ve VW den az yaktığını söylüyorlar.
  • peki ford focus hb mi yoksa sedanmı desem ve fordun kapı fitillerinden gelen sesleri yaptırabilen varmı (kesin çözüm )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolga_ozkay -- 30 Eylül 2006; 13:24:25 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    opel astra mi ford focus mu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşım focus alacaksan ghia alıcan trend alıcaksan bi genç olarak hiç bakma hem yakıt açısından hem vergi açısından hemde görünüş açısından git astra njoy u tercih et...forddaki kapı sorunlarına kesin bi çözüm bulamıyoruz tam bulduk derken 2 ay sonra tekrar hortluyo...benim kanaatimce Astra Njoy tam bi genç arabası megane içinde dynamic deseydin tavsiye edebilirdim o da gayet güzel bi araç... ama bu saydıkların arasında sana en iyi astra njoy yakışacaktır...
  • pegasuss
    1.3 motor bir sorun çıkarmaz değilmi çünkü bizde c-max varda bu araçtan sonra 1.3 cdti motor performans bakımından eksiklik olurmu

teşekkürler
  • Focus tabi kiKapıdan gelen sesleri merak ettim yaw ,biri ortaya bişi attı herkes onu konuşuyo bee!
  • hayır ben kendi aracımızdan biliyorum bizdede aynı sorunvar c-max de
  • Olsun halledilebilir bişidir büyük ihtimalle,onun dışında focus ,diğerlerini katlar
  • Halledilebilir bişey değil işte yepyeni araçta bu sorunun olmaması lazım...herkeste olan bişey bu hallolması için fitilleri deişmek lazım onunda maliyeti malum...

Astra 1.3 motor olmasına rağmen gayet atak bi araç zaten 90 hp olması belli ediyo kendini...focus kadar olmasada canlıdır fakat biraz fazla sesli motoru var gibi geldi bana bunun dışında gayet hoş bi araba...
    Bende C-max tdci ghia kullanıyorum ama ne c-max ne de focus için trend donanımı çok kel görünüyo birazda ondan sana astrayı tavsiye ettim...yoksa bu kapı gıcırtılarıyla yaşamakla ölmüyo insan 2 ayda bir yağlatıp kullanırım diyosan focus ghia senin için gayet güzel bi seçenek olacaktır...
  • arabami seviyorum ama pegasusunda dediği gibi yok abi halledilmiyor...
    otokoça kaç kere gittim fitilleri değiştirdim bant cektirdim yok gene gelio...
    ama yeni araba alsam yine focus alirim o ayri...

geleyim arkadaşin terciğine...
    eğer trend alicaksan focusu tavsiyem astra al hem daha bir sportif duruyor sadece görunuş bakimindan söyluyorum.(ki bende 24 yaşimdayim)
    hemde 1.3cdti oldukça başarili bir motor ve gayet iyi kaldiriyor arabayi (sonuçta dizel ve ödullu bir mtor)...
    ha tabiki 1.6tdci in yaninda sönuk kaliyor sonucta gunumuzdeki ne iyi 1.6 dizel motor bu motordur ama dediğim gibi focusu ghia alamiyacaksan astranin 1.3 cdti motorunu ve yuksek bir donanim paketlisini alirsan oldukça iyi olur...

sadece tavsiyem budur ama ben yinede arabamdan memnunum her nekadar 5 aydir suremesemde her nekadar halen beni garajda beklesede memnunum

ps:1 ay kaldi sonra gunde 1 depo yakacam serefsizim ilk 1 hafta

• Ford'a yazmayı denemişsinizdir dimi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FullPerfromance -- 30 Eylül 2006; 17:27:38 >
  • bu kapı gıcırtısı meselesi,c-max lerdemi? yoksa normal focuslardada varmı?
  • Görünüm olarak sedan daha güzel bence ,yol tutuşu olarakta Hb iyi diyorlar.Hb park ederkende daha kolaylık sağlıyor sen bilirsin.Birinin tipi diğerinin kullanımı,ha birde evli ve çocuklu isen yada düşünüyor iseniz sedan.Malum bagaj olayı.Çocuk olunca tosba misali evini arabanda taşıman gerekebiliyor.Ancak arkadaşında dediği gibi GHİAsından şaşma.
  • focus
  • ben 2003 model megane hb dynamique full+full kullaniyorum ve donanim olarak cok memnunum, sanirim bu ozellikler cok az ford ve opelde vardir: elektirikle katlanan yan aynalar,kartli giris sistemi(yok hicbirinde) elektrikle kararan ic dikiz aynasi, standart olarak sunulan yol bilgisayari,lastik basinc uyari sistemi, yagmur ve far sensoru, konsol uzerinde entegre 6 li cd changer+ kaset +radyo, ve tabi 1,6 benzinli olup 115 hp olmasi da cok onemli, opel astra sanirim 105 hp, ford ise 100 hp diye biliyorum, alman arabalari her zaman daha gucsuz ve verimsiz motorlara sahiptirler, ve her zaman donanimlari daha azdir. saglamliktaysa euro ncap in sitesinden de gorulecegi gibi renault a yetisebilen yok...
  • toyota coralla hb'de düsünebilirsin. oda fena araba sayılmaz. hem sorun yasatmaz kolay kolay
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.