Şimdi Ara

3 aydır bu sorunla uğraşıyorum. COMPANY OF HEROES - NAT Hatası

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Asus P5KC Anakart - Intel Core2Duo 3.00MHz İşlemci - Asus 8800GT DDR3 Ekran Kartı - 4GB 800MHz Kingston RAM - 320GB Harddisk - Windows 7 Home Premium SP1 orjinal ve tam güncel

Sorun tam anlamıyla şu, online Company of Heroes oynuyorum ve lobide ki %90 kurulu oyunlara bağlanamıyorum.

Bundan 3 ay öncesine kadar bilgisayarımda XP Profesyonel SP3 kuruluydu ve hiç bir sorun yoktu. Windows 7'ye geçtikten sonra da bir sıkıntı yoktu yalnız 2 hafta kadar sonra bu sorunla karşılaştım. Sorunu bayağı bir araştırdım, zaten hep yabancı sitelerde çözüm önerileri var, hemen hemen hepsini denememe rağmen hala sorunu gideremedim. 2 kere modem değiştirdim şuan üçüncü modemimi kullanıyorum ve sıfır. Şuan ki modemim Huwaei EchoLife HG521. Bu NAT sorununu çözümünde en çok gelen öneriler PORT açma ve Company of Heroes için önerilen 3 port adresi var bunlar; 6112 - 30260 - 9100

Burada açtığım portlarım resimi, eğer bir yanlışım varsa düzeltin;

Company of Heroes için açmamız gereken port'lar 6112 - 30260 - 9100 Protokol: UDP (Biz işimiz garanti olsun diye TCP/UDP yapıyoruz)

Şimdi gelelim açtığım port'ların testine.http://www.canyouseeme.org/ vehttp://www.whatsmyip.org/ports/ Sitelerinden kontrol ediyorum.

Port açma ayarları yukarıda ki resimdeki gibi iken port tester'imiz hiç bir port'u görmüyor;

Protokol ayarını, hepsini UDP yapınca da hepsini TCP yapıncada portlar açılmış görülmüyor.

Sonuç itibariyle çözüm önerilerinden biri olan PORT açmayı yapamadım bu konuyla ilgili yardım ederseniz çok sevinirim arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seugma -- 28 Haziran 2011; 21:13:10 >

• valla ben de çok merak ediyorum bu sorunun nasıl çözülüğünü. bende o kadar fazla olmuyor genelde bağlanabiliyorum ama bazen bazı arkadaşlarla bereaber oynamak istedğimizde bu hatayı veriyor. garip olan aynı kişilerle her zaman vermiyor bazen veriyor. anlamadım bir türlü ne şekil bir saçmalık var bu olayda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eturkmarmara

valla ben de çok merak ediyorum bu sorunun nasıl çözülüğünü. bende o kadar fazla olmuyor genelde bağlanabiliyorum ama bazen bazı arkadaşlarla bereaber oynamak istedğimizde bu hatayı veriyor. garip olan aynı kişilerle her zaman vermiyor bazen veriyor. anlamadım bir türlü ne şekil bir saçmalık var bu olayda.

Hacker oldum çıktım sırf şu NAT pisliğine ya, denemediğim şey kalmadı
  • 30260 portunu da yönlendirirsen sorun çözülecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deepb

30260 portunu da yönlendirirsen sorun çözülecektir.

Sorun zaten orada, port açılmıyor
  • Merhaba portların açık olup olmadığını port detective diye bir program var onu indirip onunla yapmanı tavsiye ederim. O siteler yanlış gösteriyor. Birde ben airties rt 205 marka modem kullanıyorum ve bu modem sadece 192.168.2.2 ipsine portları açıyor. Örneğin 80 portunu açıcam modemden pcye 192.168.2.4 ipsini aldım, port nosunu ve 192.168.2.4 ipsini yazdığımda port açılmıyor illa 192.168.2.2 ipsini bilgisayar alacak ve illa bu ipye port açıcam. Bunu deneye deneye buldum senin modemdede böyle birşey olabilir.

http://www.portdetective.com/ programın linki bu. Program açıldğında menuden add port diyerek sana lazım olan numaraları kontrol ettirebilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bajo

Merhaba portların açık olup olmadığını port detective diye bir program var onu indirip onunla yapmanı tavsiye ederim. O siteler yanlış gösteriyor. Birde ben airties rt 205 marka modem kullanıyorum ve bu modem sadece 192.168.2.2 ipsine portları açıyor. Örneğin 80 portunu açıcam modemden pcye 192.168.2.4 ipsini aldım, port nosunu ve 192.168.2.4 ipsini yazdığımda port açılmıyor illa 192.168.2.2 ipsini bilgisayar alacak ve illa bu ipye port açıcam. Bunu deneye deneye buldum senin modemdede böyle birşey olabilir.

http://www.portdetective.com/ programın linki bu. Program açıldğında menuden add port diyerek sana lazım olan numaraları kontrol ettirebilirsin.

Çok sağol hocam hemen deniyorum. Benim IP'im normalde 192.168.1.3 port açmadan önce sabitliyorum zaten, bunun dışında hangi IP'yi ve DNS'i önerirsin?

• Sorunun tam olarak bir çözümü var mı?Biz de arkadaşlarla oynarken sürekli bu sorunla uğraşıyoruz.Port açarak çözebilir miyiz kesin?
  • işletim sistemin türkçe mi?
    çeviri hatası olabilir Nat hatası yani Not hatası olabilir. örnek vermek gerekirse i am not playing. yani olumsuz anlamında not. bozuk pc kaldırmıyo olabilir.
  • sorun internet bağlantısından kaynaklanıyor ve oyun içindeyken düzeliyor kendiliğinden.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.