Şimdi Ara

3 boyutlu çizimler için sistem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar ... yeni bir sistem almak için araştırmlarım sonucunda
    intel i7 950 ....... gigabyte ga ex58-ud3r ........ ocz gold edt. 3*2(6) gb 1600 mhz ............. zotac 275 gtx parçalrıyla bir sistem kurmak istiyorum
    fakat forum da yaptıgım araştırmada anakarttın ram desteğinin olmadığını gördüm . siz bu sistem için ram ve anakart olarak ne tavsiye edersiniz . ayrıca anakarttın 1600mhz oc la çalıştıgı yazılmış . oc hakkında çok fazla bir bilgim yok ama 3d renderları iyi sonuçla alabilmek içi 1600 mhz ram almak istiyorum .. bu konuda bana yardımcı olrsanız çok sevinirm... bu sırada anakart ram için farklı seçenekleri olan varsa bu konuda da fikir almak isterim .. ne de olsa daha araştırma safasındayım

• Bildiğim kadarıyla OCZler pahalı oluyor diğer markalara göre o yüzden G.SKILL filan tercih edebilirsin. Anakart konusunda da Asus P6X58D-E öneririm. En ucuz da Vatanda bulursun sanırım indirimden dolayı. Tabi bugün bitiyor.
  • Bende autocad çizimleriyle uğraşmaya başlayacağım ama böyle yüksek bi sistemim yok (laptop) böyle bi sistem olmadan çalışamaz mıyım
  • ocz fiyat dışında anakartla olan bir sorunu var forumda yazılanlardan anladığım kadarıyla ama anakartın ram uyumluluk listesinde kingston 3*2 1600 hyprx modeli oldugunu gördüm şuan ki düşüncem kinston ama dediğin gibi o markayıda araştırıcam...... autocad çizimlerinde sorun olmaz 3ds max render esnasında daha iyi sonuçlar almak için böyle bir sistem kurmayı düşünüyorm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batil -- 30 Ağustos 2010; 11:10:07 >
  • Eğer oyun filan oynamayacaksan ve de çizim işini profesyonel anlamda (render vs) yapacaksan quadro ekran kartı almanı tavsiye ederim
    quote:

Orijinalden alıntı: batil

merhaba arkadaşlar ... yeni bir sistem almak için araştırmlarım sonucunda
    intel i7 950 ....... gigabyte ga ex58-ud3r ........ ocz gold edt. 3*2(6) gb 1600 mhz ............. zotac 275 gtx parçalrıyla bir sistem kurmak istiyorum
    fakat forum da yaptıgım araştırmada anakarttın ram desteğinin olmadığını gördüm . siz bu sistem için ram ve anakart olarak ne tavsiye edersiniz . ayrıca anakarttın 1600mhz oc la çalıştıgı yazılmış . oc hakkında çok fazla bir bilgim yok ama 3d renderları iyi sonuçla alabilmek içi 1600 mhz ram almak istiyorum .. bu konuda bana yardımcı olrsanız çok sevinirm... bu sırada anakart ram için farklı seçenekleri olan varsa bu konuda da fikir almak isterim .. ne de olsa daha araştırma safasındayım

• quote:

Orijinalden alıntı: khaos

Eğer oyun filan oynamayacaksan ve de çizim işini profesyonel anlamda (render vs) yapacaksan quadro ekran kartı almanı tavsiye ederim
    quote:

Orijinalden alıntı: batil

merhaba arkadaşlar ... yeni bir sistem almak için araştırmlarım sonucunda

khaos kesinlikle dogru diyosun ama şu aşamada bu sistem parçalrını ekran kart dışında alıp . sonrasında ekran kartı için bir araştırma yapmak istiyorum. biliyosun bu ekran kartları kaliteli ekran kartları ve ücret olarakta uçuk versiyonları var...

• batil bende 3d max için bi sistem topladım yakın zaman önce. Bende bu ram sorunu yüzünden ASUS un P6T SE x58 anakartını almak zorunda kalmıştım. Hem de GIGABYTE'tan pahalı ve eski teknolojilere sahipti. İlk başlarda ASUS ile mutluydum, özellikle de EPU Engine diye bir yazılımına bayılıyordum. Fakat kartım bu gün cortlamış bulunuyor hemde elle tutulur bir neden olmadan. Asus bir kaç kere daha bana problem çıkartmıştı başka modellerde ve ancak markayı değiştirerek sorunu çözebilmiştik, o yüzden güvenimi kaybettim. Bu ram mevzusuna gelince de forumda pek çok arkadaş GIGABYTE ın o serilerde problem çıkarmayan markalar saptamış bunlardan biriside Corsair Dominator serisi. Bende onu kullanıyorum. O yüzden eğer para iadesi söz konusu olursa GIGABYTE'ın X58A-UD5 kartını almayı düşünüyorum. Sana da bu anakartı öneririm.
    Ekran kartına gelirsek ise şunu söyleyebilirim; amacın profesyonellikse kesinlikle Quadro almalısın. Her türlü oyun kartı 1.5 milyon polygonda neredeyse kilitlenecek noktaya gelir (Çift ekran kartı olan sistemler dahi!!!). Deneyimlerimle sabitlenmiştir. Bende şu an Quadro FX 3800 var. Daha önce GTX 260 vardı. Direk en az 2 katı performans farkı var 3Ds Max'te. Ki asıl farkı Max 2010da yaşanıyormuş özel sürücüsüyle fakat henüz ilaçlı düzgün çalışan edinemediğim için deneme fırsatım olmadı. Ayrıca Quadroda oyun oynayamazsın diyen arkadaşları da Quadrolar kovalasın diyorum. Çünkü kurduğum her oyunu Very High da oynuyorum. Hatta dün Batman Arkham Asylum u bitirdim bu gün makine göçtü Şahsi tavsiyem Quadro alacaksan FX 1800 den aşağısını alma. Test imkanım olsamasada araştırmalarım ve kağıt üzerindeki özellikleri 1800 den aşağısının vasat olduğunu gösteriyor. Ayrıca RAM in render a değil modelleme sırasındaki polygona etkisi vardır. Hızlı olması da silme-yükleme-çoğaltma işlemlerine yararı olacaktır. Render ı etkileyen ise CPU dur. İşlemcin gayet doğru bir seçim olmuş bu konuda. Eğer çok polygon kullanmam dersen sıfırdan bir farkı bulunmayan GTX 260 kartımı satıyorum istersen özel mesajdan görüşebiliriz.Bana sorarsan ekran kartını sıfır almanın hiç bir mantığı yok,ben bunu anladım zamanla Kartın GTX 275 ten bir farkı neredeyse yoktur eğer ki amaç 3d max ise oyun kartı aldıktan sonra kartın modeli çokta fark etmiyor söylemedi deme. Ama GTX 260 ile en son Resident Evil 5 i Silent Hill 5 i ve Prince Of Persia yı en full ayarlarında hiç bir takılma olmadan oynayıp bitirdim
    Harddisk olarakta SSD ye sakın yönelme. ne 3ds Max te ne de Autocad de hiçbir performans farkı yaşamadım çalışma veya save esnasında. Sadece hızlı açılıyor program.
    v.demiralp autocad için iyi özelliklere sahip bir pc ye ihtiyacın yok. Sınıfımdaki bütün herkese Autocad kurduğum için biliyorum ki son derece tırt laptoplarda bile sorunsuz çalışıyordu 2009. Ama 2010 için bişi diyemeceğim
    Not: Quadro nın en büyük etkisini max 2009 ve üstü ile yaşıyorsun Win7 de bunuda göz önünde bulundur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.