Şimdi Ara

3 ciddi problem... lutfen yardım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1.bilgisayar acılır acılmaz"kayıt defteri düzenleme, yöneticiniz tarafından devreden çıkarılmıştır"diyor. ve calıstıra gelip regedit yazarsam aynı mesajı veriyor.. dolayısıyla kayıt duzenlemeye giremiyorum..
    2. bilgisayar basladıktan sonra "blue32.mtf8.biz öğesinden siz(veya bir program) bilgi istediniz. hangi bağlantıyı kullanmak istiyorsunuz." diye bi iletişim penceresi acılıyor. bu neden cıkar nasıl yok edilir.. bu programı sistemde aradım boyle bi program yok.. spybot ve adaware kullanıyorum.. zone alarm firewall kurulu.. norton antivirüste bişey gorulmuyor..
    3. alt+ctrl+del tuslarına basınca işlemler menusunde svchost.exe diye bi exe calıstıgını gordum. bundan alt alta 3 tane birden war ve kapattıgım taktirde sistem autorty 59 saniye sonra bilgisayarı kapatıyor.. aynı blaster solucanı gibi. blaster ı ve daha bicok solucanı aradım yok.. scvhost.exe yi internette aradın internettv.gen.tr de scvhost.exe yi bi trojanın yarattıgı yazılıydı.
    -bu ciddi bi problem değil kanımca ama 4. olarak ".ax" uzantısı nedir.. yuklediğim bazı programlarda ve codeclerde .ax uzantılı dosyaları yuklemiyor ve bunu yoksayı secmem gerekiyor..
    bu konularda bilgisi olan arkladaslardan yardım pls..
    not: sistemde yazdıgım 4 programlada arama yapıyorum ama bi anormallik yok gorunuyor.. mesela hiçbi trojan internete baglanmak icin izin istemiyor.. yada bi virüss bulunamıyor.. yada adaware veya spy ware yok gibi gorunuyorr..

• Dostum topiği taşıdım.

Amma velakin bu sorunun kaynağı kurduğun bir güvenlik programı olabilir.
  • Merhaba
    scvhost.exe hakkında gerekli bilgiyi buradan alabilirsin.http://support.microsoft.com/?kbid=314056
    XP için gerekli olan bu "scvhost.exe" hizmetlerin listesini oluşturmak için kayıt defterinin hizmetler bölümünü denetler. GEREKLİ
  • svchost işletim sisteminin bir parçasıdır.
    ax uzantılı dosyalar ise, activex ile ilgilidir. Bunlarla virüs yayılımı gibi sorunlar olduğu için güvenlik yazılımları bazen engelleyebiliyorlar. Ayarlarına girip activex'leri ellememesini sağlayabilirsin.
    Regedit için gpedit.msc'yi kullanarak sanırım sorununu çözebilirsin. Yönetim şablonlarında bulabilirsin sanırım.
    blue32.mtf8.biz bir internet adresi gibi görünüyor. Başlangıç klasöründe herhangi bir kısayol olup olmadığına bakarsan belki oraya bir program tarafından atılmıştır.
  • dostum topiği ilk olarak teknik yardımda actım 1 gün boyunca mantıklı cevap alamadıgım için donanım bolumune yazmak zorunda kaldım kusura bakma..
    svchost.exe ve .ax uzantılı dosyalar sorununu anladım tesekkur ederim..
    gpedit.msc ile kayıt defterinin yeniden kullanılabilir hale gelmesini nasıl saglayacagımı ise anlamadım.. calıstıra bunu yazdım ama pek bişey ANLAMADIM. gpedit ne için kullanılır genelde bu konuda bilgi verirsen sevinirim kaya..
    yardımınıza tesekkurler.
    1 sorum daha olacak bilgisayarı baslattan normal sekilde kapatıyorum. her seferinde kapanma duruyor ve "mpqq32.exe işlemi sonlandırılırken bekleyin"diyor.. ve iletişim penceresinin altındaki şimdi sonlandır dugmesini tıklayarak kapatıyorum.. bu sorun neden olabilir tesekkurler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XanaX -- 17 Ağustos 2004, 16:38:39 >
  • Windows'unu güncelleştir, sorun kalkacaktır.
    Başlat menüsünden "Windows Update'yi" seç, Update sitesine bağlanacaksın.
    Şayet Kayıt Numaran tamam ise bütün güncellemeleri tarayıp yükleyebilirsin.
    Öncelikle Kritik güncellemeleri yükle daha sonra eklentileri.

Not: Update kısmına girdiğinde sertifika penceresi açılacaktır, ona mutlaka EVET demen gerekir. Kolay gelsin.
  • XanaX : Gpedit'ten önce şunu deneyelim. Çalıştıra msconfig yazıp, başlangıç tabının resmini buraya koyar mısın? Sanıyorum, gereksiz yere tomarla yazılım arka planda çalışmakta ve bunları etkisiz hale getirirsen sorunların çözülebilir...

Olmazsa benim başlangıç tabının resmini koyuyorum, bir fikir oluştursun diye...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Garip bir sorun yardım lütfen
    9 yıl önce açıldı
    İos 14.3 hatasi Lütfen yardım
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kaya dostum ben batmısım one ole ya.. bende bi liste var allah versin yalnız basında bulunan centikleri kaldırdım tanıdıklarımın ama yinede 11 tane kaldı.. ve bsında ki centiği kaldırdıklarım yok olmuyo sende sadece secili öğeler kalmıs... bu windows la ilgili hiç bişey bilmiiyorum galiba .. hatta print sreen le alınan fotolar newre gidiyo onu bile bilmiyorum.. malesef benim kini yollayamadım yardımın için sağol sanırım senın kine benzetmem lazım ama. bundan daha ciddi problemler war gordugun gibi.. anlamadıgım programlar kapatılıyo yada calıstırılıyor :) bakalım boyle giderse bi format gerekecek..
  • Çentiği kaldırdığın öğeler yok olmaz elbette, sadece yüklenmez sonraki açılışta. Sebebi ise, daha sonra tekrar işaretleyip yüklenmesini sağlayabilmek içindir; hata sonucu kaldırılması durumları düşünülmüştür. Yani çentiği kaldırınca olay tamamdır, kayıtların orada görünmesi doğal. Benim resimde gördüğün kayıtların sadece 3 tanesi microsoftla ilgili. Biri ofis, diğeri power toys ve 3. sü de işletim sistemiyle ilgili. Geri kalanlar ise norton antivirüs ve firewall ile driver ve çeşitlki yazılımların kayıtlarıdır. Yani gerçekten gerekli olan bir ya da iki tanedir.

Her neyse, sorunları tespit edip halletmek uzun sürebilir. Eğer format sorun yaratmazsa, yedekleme yapıyorsan ve tüm driver'lara sahipsen, ben de format sonrası temiz bir windowsu öneririm. Çünkü bu şekilde bir çözüm en fazla 2 ya da 3 saatini alır. Kolay gelsin.
  • Kayıt defteri için de başka bir arkadaşa yazdığım şu çözümü önerebilirim:
    http://forum.donanimhaber.com/m_985606/mpage_1/key_//tm.htm#987986
  • format iyiki warsın..
  • XanaX Arkadasım msconfig`de calısan panellelin uzantularınıda gorebılıyorsun ıstemedigini o uzantıdan kaldıra bılırsın..!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.