Şimdi Ara

3. Derece Fonk. Daima Artansa Türevinin Diskriminantı küçük sıfır mı küçük eşit sıfır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
4.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3. Dereceden fonksiyon daima artansa türevinin diskriminantı küçük eşit sıfır mı, küçük 0 mı?
    f(x)=x3-3x2+mx-11
    fonksiyonu daima artan olduğuna göre m'nin alabileceği en küçük tamsayı değeri kaçtır? (cevap 4 diyor, bence 3 olmalı)

• Kucuk esit ayni hatayi bende yaptim ozellikle sordum hocaya kucuk esit

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kedikli34

Kucuk esit ayni hatayi bende yaptim ozellikle sordum hocaya kucuk esit
    evet küçük eşit olmalı, diskriminant = 0 olduğu yerde ekstremum nokta bulunmaz. fonk daima artan olduğu için ekstremumu yoktur diye bir mantık geliştirdim doğru muyum yekta? son gece uykuları kaçırttın
  • quote:

Orijinalden alıntı: dursun1071

evet küçük eşit olmalı, diskriminant = 0 olduğu yerde ekstremum nokta bulunmaz. fonk daima artan olduğu için ekstremumu yoktur diye bir mantık geliştirdim doğru muyum yekta? son gece uykuları kaçırttın

Alıntıları Göster
    Bence de küçük eşit.Sonuçta f(x)=xküp daima artan.Deltası 0 :)

Bir de şu riemann toplamı hadisesi var.Onun anlatımı bir yerde var mı? Sorarlarsa bakakalırız.Meb kitabında ayrıntılı anlatmış.

• Küçük eşit

• quote:

Orijinalden alıntı: yekta_simsek55

Bence de küçük eşit.Sonuçta f(x)=xküp daima artan.Deltası 0 :)

Bir de şu riemann toplamı hadisesi var.Onun anlatımı bir yerde var mı? Sorarlarsa bakakalırız.Meb kitabında ayrıntılı anlatmış.

iyi hatırlattın ya meb kitabına bakacaktım daha, o konuya da bakayım bir
  • Dogrusu kucuk esit ama meb kitabinda kucuktur aliyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    0 herşeye tam mı bölünür
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Forbes kullanıcısına yanıt
    Kardeş sayfa kaç

• Nası alınıyo bunun diskriminantı? :D

Edit: Turevinin diskriminantıymış bende 3.derecenin sandım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Never Be Complete -- 14 Haziran 2014; 0:02:55 >
  • 97 oysde buna benzer bi soru gelmis orada kucuktur 0 alinmis ama siklarda kucuk esit yok. bence yine buna benzer sorarlarsa siklarda ikisinden biri olur rahat olun.

• quote:

Orijinalden alıntı: ismety öz

Kardeş sayfa kaç

Apotemi turevde not olarak yaziyor.Dogrusu delta kucuk esittir 0 mis ama osym ve meb delta kucuk 0 aliyormus bizimde meb ve osymyi dikkate almamiz gerekiyormus

• quote:

Orijinalden alıntı: Forbes

quote:

Orijinalden alıntı: ismety öz

Kardeş sayfa kaç

Apotemi turevde not olarak yaziyor.Dogrusu delta kucuk esittir 0 mis ama osym ve meb delta kucuk 0 aliyormus bizimde meb ve osymyi dikkate almamiz gerekiyormus

Alıntıları Göster
    küçük eşit olması durumunu ben anlayamadım ya türev o zaman bir noktada eksene teğet olacak yani türevin türevi bir noktada 0 olacak, o noktada yine artan mı oluyor fonksiyon?

• quote:

Orijinalden alıntı: bu konu için üye oldum

küçük eşit olması durumunu ben anlayamadım ya türev o zaman bir noktada eksene teğet olacak yani türevin türevi bir noktada 0 olacak, o noktada yine artan mı oluyor fonksiyon?

daima artan ya da azalan olmasi icin turevinin surekli + ve sonlu sayida 0 a esit olmasi gerek. yani 1 kere sifir olsa yine de surekli artan ya da azalan olur.

• yagmur adam kullanıcısına yanıt
    anladım mantığı, peki gelirse ne alıyoruz 2 si de gelmez heralde?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yagmur adam

quote:

Orijinalden alıntı: bu konu için üye oldum

daima artan ya da azalan olmasi icin turevinin surekli + ve sonlu sayida 0 a esit olmasi gerek. yani 1 kere sifir olsa yine de surekli artan ya da azalan olur.

Alıntıları Göster
    tamamda sıfır olursa türevi, en az iki noktada bir değere gitmesi gerekir.. buda sürekli artmasını engeller. fonksiyon azalmayan fonksiyon olur yanlış mı düşünüyorum?

• Beyler eskiden sadece kucuk aliyorlarmis 2005 te mi 6 da mi bir ingiliz matematikci cikmis ve kucuk esit oldugunu ispatlamis ama ben hocaya sordum dedi sormazlar osym boyle tartismali seyleri sormuyormus

• quote:

Orijinalden alıntı: rivoluzione

Beyler eskiden sadece kucuk aliyorlarmis 2005 te mi 6 da mi bir ingiliz matematikci cikmis ve kucuk esit oldugunu ispatlamis ama ben hocaya sordum dedi sormazlar osym boyle tartismali seyleri sormuyormus
    Riemann toplamı sayfa kaç mebde?
  • quote:

Orijinalden alıntı: avatar78

Riemann toplamı sayfa kaç mebde?

Alıntıları Göster
    abi riemann toplamı bildiğimiz alan toplamı farklı birşeyi yok sadece adını koymamışız biz. Apotemi türev bende de var osym nin delta<0 ı kabul ettiğini söylüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ewildanger

abi riemann toplamı bildiğimiz alan toplamı farklı birşeyi yok sadece adını koymamışız biz. Apotemi türev bende de var osym nin delta<0 ı kabul ettiğini söylüyor.

Alıntıları Göster
    Riemann için şuna baktım da ağır geldi biraz

https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=forums&srcid=MTQ3NzM2NDQ1MTAxNzY3MTA0OTABMDAwMzgwMzY3NTg3MDg3NDc1OTMBM0IwZ0FPa29JSzhKATAuMQEBdjI

• Ösym'nin bununla ilgili sordu?u bir soru var. Orada e?itlik yok kabul etmi?. Ama do?ru olany e?itlik olany.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.