Şimdi Ara

3 DEVİ KARŞILAŞTIRDIM(LUMİX-FİNEPİX-SİGMA) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yalnız hocam elindeki makinalara baktım da fujinin elindeki hariç hiç bir dslrsi pek de iyi sonuç almamış dpreviewdan. Özellikle s2den sonra çıkan s3 modeli tam bir hayal kırıklığı olmuş. Bu arada s3 ile ilgili bir anımı anlatayim : ben ilk canon 400d mi aldığımda çektiğim(makinayı tanımaya başladığım zamanlar) fotolardan bir çıktı almaya gittim. Fotoğrafçı fotolara baktı belliydi bir kompaktla çekilmediği. Makinanın markasını sordu bende 400d dedim. Sonra işte çektiğim fotolara verip veriştirdi yok efendim kendi makinası ile de aynı yerde çektiği fotoyu göstererek fuji daha iyi canonun bir tek markası var falan filan bende tabi makinayı yeni almış biri oalrak hevesim kırıldı. Neyse bir daha çıktı almaya gittim(makianayı artık tanıyordum). Gene makinanın markasını sordu (adamda da balık hafızası var) bende fuji s5 dedim.(Fotoların dosya isimlerini değişstirdim tabi) Bak işte dedi muazzam foto yakalamışsın falan dedi. Ben bile böyle foto çekemedim hangi ayarları kullandın falan dedi. Bende abi sonra geleyim işim var dedim. Tamam dedi. Bu arada alın size o s3 ün değerlendirilmesi:http://www.dpreview.com/reviews/fujifilms3pro/page26.asp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi General Daimos -- 2 Nisan 2008; 0:44:19 >

• @yavkaysaw dostum şimdi olmadı ama anın komik hoşuma gittide fotoğrafçılara ayıp ettin şimdi unutmaki burada herkes fotoğrafçı ..yada profesyonel yani fotoğrafhane sahibi şekil1a>(ben deniz)...ezik falan olmuyo düzeltirsen sevinirim..saygılar
    quote:

Orjinalden alıntı: yavkaysaw

Yalnız hocam elindeki makinalara baktım da fujinin elindeki hariç hiç bir dslrsi pek de iyi sonuç almamış dpreviewdan. Özellikle s2den sonra çıkan s3 modeli tam bir hayal kırıklığı olmuş. Bu arada s3 ile ilgili bir anımı anlatayim : ben ilk canon 400d mi aldığımda çektiğim(makinayı tanımaya başladığım zamanlar) fotolardan bir çıktı almaya gittim. Fotoğrafçı fotolara baktı belliydi bir kompaktla çekilmediği. Makinanın markasını sordu bende 400d dedim. Sonra işte çektiğim fotolara verip veriştirdi yok efendim kendi makinası ile de aynı yerde çektiği fotoyu göstererek fuji daha iyi canonun bir tek markası var falan filan bende tabi makinayı yeni almış biri oalrak hevesim kırıldı. Neyse bir daha çıktı almaya gittim(makianayı artık tanıyordum). Gene makinanın markasını sordu (adamda da balık hafızası var) bende fuji s5 dedim.(Fotoların dosya isimlerini değişstirdim tabi) Bak işte dedi muazzam foto yakalamışsın falan dedi. Ben bile böyle foto çekemedim hangi ayarları kullandın falan dedi. Bende abi sonra geleyim işim var dedim. Tamam dedi. Bu fotoğrafçılarda içten içe var bir eziklik. DSLR görünce adamlar sizi rakip görüyorlar. Bu arada alın size o s3 ün değerlendirilmesi:http://www.dpreview.com/reviews/fujifilms3pro/page26.asp

• Hocam sözüm meclisten dışarı elbette. Genelleme zaten yapamam yanlış olur. Ama böyle fotoğrafçılarda var yani. O sözü düzelttim
  • eyvallah sağlıcakla kal
    quote:

Orjinalden alıntı: yavkaysaw

Hocam sözüm meclisten dışarı elbette. Genelleme zaten yapamam yanlış olur. Ama böyle fotoğrafçılarda var yani. O sözü düzelttim
  • biraz daha örnek foto ekleyebilirseniz sizin çektiklerinizden sevinirim..
  • henüz fotoğraf denebilecek kareler çekemedim iş güç..bunlar şimdilik
    quote:

Orjinalden alıntı: istanbuli

biraz daha örnek foto ekleyebilirseniz sizin çektiklerinizden sevinirim..

3 DEVİ KARŞILAŞTIRDIM(LUMİX-FİNEPİX-SİGMA)

• pazar günü çekmiştim bu sayılabilir...biraz düffiseglow falan verildi...
    not:bir üst mesajımdaki kareler öylesine test amaçlı çekildi..hepsi elde düşük ışıkta ve o.i.s açık..
    makinenin en hoşuma giden tarafı >deklanşçr anında ayna ve hemen peşinden gelen film varmış gibi motor devir sesi..+ menü ler çok basit ulaşım için kısayol düğmelri var function 1 ve 2 buradan tüm herşeyi programlayıp 3 farklı custom ayarına hemen ulaşabiliyorsunuz...20 çeşit film ayarınada(her ayarda her film için değişik sharp...contrast...saturation..nois..ayarları yükleyip kaydedebiliyorsunuz

• Ben de baktım valla süper makineymiş bilsem böyle olduğunu acuner in aldığı makine şuan bendeydi biraz detaya in muratacuner böyle olmuyo menülerin ve makinenin yakın plan detaylarını çekip ekle buraya bu nasıl inceleme
  • acuner's Digicams misali diyosun
    quote:

Orjinalden alıntı: thunderace

Ben de baktım valla süper makineymiş bilsem böyle olduğunu acuner in aldığı makine şuan bendeydi biraz detaya in muratacuner böyle olmuyo menülerin ve makinenin yakın plan detaylarını çekip ekle buraya bu nasıl inceleme

• Elbette steve's de kimmiş yanlız bi tane mmm maskotu bulman lazım şart
  • mmm nedir gardaş
  • Sigma için çok üzülüyorum... Faveon gibi harika bir fikirleri var ama sanırım gelştirecek paraları yok. açıkçası geliştirebilseler 5 sene içinde tüm D-Slr piyasasını domine ederler. sd-9 ve sd-10'daki o kusurları Sd-14'e de taşımışlar. Yazık, bu algılayıcı arada yok olup giderse yazık... Panasonic çok kaliteli bir marka. Vatandaşı Sony gibi değil en azından. Sony Zeiss gibi bir objektifi heba ederken, Panasonic Leica'yı sonuna kadar kullanıyor. Kesin bir fikrim yok ama, firmalarla anlaşmalarında bir fark mı vardır, nedir. Hatta Leica Panasonic'in pazarlama ve servis ağından faydalanıyor da olabilir. Daha önce L1 hakkındaki başlıkta da benzeri birşey tartışıldı, panasonic makineler feci şekilde Leica kokuyor, Hatta değiştirin isimleri tam birer Leica. Vestel-Regal, Arçelik-Beko-Aygaz gibi komik bir benzetme yapacağım ama Leica-Panasonic ihtimali gözardı edilecek gibi değil.
    Fujiye gelince, belirli ayarlarda harikalar yaratan makina bence biraz gizli kompact gibi. Demek istediğim ayarlar değişince dramatik farklara şahit oluyoruz.

• dikkat----duyurulur-----------edit
    hayır sigmaya üzülmeye gerek yok ..çünkü :....
    aslında daha önce bildirmeliydim ama topic uzamayınca bende unuttum neyimi:
    üstteki sigma fotoğrafını yanlışlıkla programında jpeg konvört ederken half sıze seçmişim yani düşük resulation kaydetmişim
    oyüzden aynı oranda croplar yapınca sigma zavallınınki dağılma yaptı tamamen benim hatamdır kusura bakmayın
    sonuç sigmada pixel dağılması falan yok muhteşem bir makine faveon bence vaz geçilmezim oldu...
    ------------------------------------duyurulur--------------------------
  • quote:

Orjinalden alıntı: muratacuner

mmm nedir gardaş

Anlaşılan fazla takılmamışsın stevesdigicam e takılsan mutlaka bilirdin
    biraz araştır anlarsın

ayrıca çözünürlük meselesini söylemiştim biraz yukarı bakarsan göreceksin, taaaaaa sen daha uyanmadan

• jpeg cekerken kameranin algoritmasiyla katilan cok sey var, renk degisimi, kontrast ayari, keskinlik, noise reduction gibi, bunlarin ersdeger oldugundan emin miydiniz?
  • onlar hepsinde dengelenmişti tone-sharp-contrast v.s
    @thunderace...steve bizim gafulun idrisun in uşağıdır tanimam olirmi
  • bütün incelemelerinde örnek resimlerde kullandığı üzerinde M olan bi maskot vardır bilirmisin? kırmızı renkli işte mmm odir uşağum
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.