Şimdi Ara

3 İşlem sorusu bilgisine güvenen gelsin (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
1.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • yıl olmuş 2012, hala bölmeden önce çarpma yapılır diyenler var
  • 502
  • 502.0 Eder beni yeniden uzay hesaplarına bulaştırmayın,

3 İşlem sorusu bilgisine güvenen gelsin
  • 2,05

Eder
  • Bu yazım şekliyle parantez gerekiyor bence.

100/(1*5)+2 = ?

ya da

(100/1)*5+2= ? olmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hashus1099

bunun öğretmenlerle, eğiticilerle alakası yok. buradan o konuya ekmek çıkmaz.
    yani ortaokul çocuğuna, günümüz matematiğinin mantığını nasıl anlatacaksın? o kadar soyut şeyi kurgulayacak beyin yapısında olmuyorlar kesinlikle.
    hemen eğiticilere suç atılıyor. yahu, "bunlar ne işimize yarayacak yeaaaa" demekten başka bir şey yapmayan öğrencilerimize zaten hocalar bir şey veremez ki.

işlemleri şöyle düşüneceksiniz.

5*3/7+6*7*2/5*4-2/5*9

bu işlem 3 ayrı adadan oluşur. toplama ve çıkarma (aynı şeydir), işlem grubunu adalara ayırır. 3 parça var bu işlemde.

(5*3/7) + (6*7*2/5*4) - (2/5*9)

+ veya - gördüğünde orada tek başına bir sayı olduğunu anlarsın.
    parantez yok demek de yanlış, aha orada parantez var aslında. yani paranteze takmışsınız.

bu işlem, aslında şunun genişletilmiş versiyonu:

2,143 + 67,2 - 3,6

yani (6*7*2/5*4) bu işlem grubu, aslında 67,2 imiş, ama biraz cafcaflı yazmışlar sadece. soldan sağa işlemini yapıyorsun sırayla.

mesela, çok taktığınız parantez şöyle bir yerde olsun:

6*7*2/(5*4), o zaman bu ifade 84/20'nin genişletilmiş bir gösterimi olacaktı. temel olarak mantık bu.

la olum ne biton şey yazdın 502 işte

• quote:

Orijinalden alıntı: is_mailbyte

quote:

Orijinalden alıntı: Espa

Böyle bir soru yanlış. Yani YGS LYS gibi sınavlarda varsa hatalı soru olur. Parantez kullanılması gerekir işlem önceliğini belirtmek için.

YA tamam orda kullandın burda yok işte matematiğin tanımında filan varmı bu illa parantez yoksa hatalı diye ?

Derdin ne anlamadım büyük ihtimal kendin uydurdun bunu sazan.avi yapıyorsun. Farklı farklı sonuç bulursun parantez kullanmazsan. Daha farklı bir sonuç istiyorsanhttp://math.mit.edu/people/directory?s=f al buraya başvur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Maedhis

İşlem yapma sırası çarpma, bölme, toplama ve çıkarmadır.
    Buna göre yaptığımızda;
    100/1*5+2
    100/5+2
    20+2
    22

Kardeşim uyarmak istiyorum ki çarpma ile bölmenin herhangibir sırası yoktur hangisi daha önceyse o işlem yapılır yani;

100/1*5+2

100/1=100
    100*5=500
    500+2=502 dir.
  • Nasıl millet bu kadar saçmalayabiliyor anlamıyorum

100 5
    ------ * ---- + 2'dir....=502 bunu yapamıyan bir insan kendini derhal matematik adına bidaha bulaşmamısını tavsiye ediyorum....
    1 1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evapsie -- 20 Şubat 2012; 16:22:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lord0634

quote:

Orijinalden alıntı: Maedhis

İşlem yapma sırası çarpma, bölme, toplama ve çıkarmadır.
    Buna göre yaptığımızda;
    100/1*5+2
    100/5+2
    20+2
    22

Kardeşim uyarmak istiyorum ki çarpma ile bölmenin herhangibir sırası yoktur hangisi daha önceyse o işlem yapılır yani;

100/1*5+2

100/1=100
    100*5=500
    500+2=502 dir.

Ben öyle biliyordum teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: JoiNMeOrDiE

Nasıl millet bu kadar saçmalayabiliyor anlamıyorum

100 5
    ------ * ---- + 2'dir....=502 bunu yapamıyan bir insan kendini derhal matematik adına bidaha bulaşmamısını tavsiye ediyorum....
    1 1

peki ben onun 100/(5*1) +2 olduğunu söylersem ne olur? 100/5= 20
    20+2=22

bu sonuca hatalı diyebilir misin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: b437

quote:

quote:

Böyle bir soru yanlış. Yani YGS LYS gibi sınavlarda varsa hatalı soru olur. Parantez kullanılması gerekir işlem önceliğini belirtmek için.

YA tamam orda kullandın burda yok işte matematiğin tanımında filan varmı bu illa parantez yoksa hatalı diye ?

Derdin ne anlamadım büyük ihtimal kendin uydurdun bunu sazan.avi yapıyorsun. Farklı farklı sonuç bulursun parantez kullanmazsan. Daha farklı bir sonuç istiyorsanhttp://math.mit.edu/people/directory?s=f al buraya başvur.

Kendim uydurmadım öğrencilerime anlatırken aynı bu hataları yapıyorlardı bu tür sıraları anlamaları için araştırma yaparken buldum soruyu

Düzenleme :

Neden sınavda böyle sorulmaayınca soru hatalı diye bir şey yok arkadaşlar soru net neden parantezsiz yapamama gibi bir yargı var ya kedi ulaşamadığı ciğere mundar dermiş hesabı çözemiyorsanız hatalı demeyin !!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi is_mailbyte -- 20 Şubat 2012; 18:49:11 >

• 502
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Kendim uydurmadım öğrencilerime anlatırken aynı bu hataları yapıyorlardı bu tür sıraları anlamaları için araştırma yaparken buldum soruyu

Düzenleme :

Neden sınavda böyle sorulmaayınca soru hatalı diye bir şey yok arkadaşlar soru net neden parantezsiz yapamama gibi bir yargı var ya kedi ulaşamadığı ciğere mundar dermiş hesabı çözemiyorsanız hatalı demeyin !!

100/5*1= 20

100/1*5= 500

mü yani?

• quote:

Orijinalden alıntı: SilverQuasar

quote:

quote:

quote:

quote:

Düzenleme :

100/5*1= 20

100/1*5= 500

mü yani?

Evet öyle yazarsan öyle oluyor ben öyle biliyorum

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.