Şimdi Ara

3.Modum Sıfırdan Yeni Kasa BOL FOTO (((GÜNCEL))) 18.10.2012 (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
1
Favori
8.875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cthax

Evvveet Arkadaşlar artık devam edelim değilmi...Murat abimin de dediği gibi bir sürü şeyle uğraşmaktan hiç zamanın olamamıştı ve kaldığımız yerden devam ediyoruummm
    Fakat önce bilmeyenler için kısa bir özet.sıfırdan tasarlamak istediğim kasanın üst levhası alt levhası ve u demiri bitmiş sadece el ile tutup nasıl göründüğünü görmüştük

aynen...
    eee..yeni resimler nerde??? hadi ama...
  • Üretebilmek gibisi yok
  • Arkadaşlar 1cm*1cm kalınlığında aldığım pleksileri iki levha arasına yerleştireceğim amacım aradan bir ışık hüzmesi oluşturup pc çalıştığı zaman hoş bir görüntü vermek

Üstten görünüm

3.Modum Sıfırdan Yeni Kasa  BOL FOTO (((GÜNCEL))) 18.10.2012

Yandan görünüm

Aslında içine mavi led koyacaktım fakat şuan elimde fotoğrafı çekebilmek adına sadece "rgb" led vardı

Buda maviye dönmüş ve asıl istediğim hali

Buda gündüz ışık yanmamış hali

Şimdi önce "u" muzu monte edelim

bu arada "U" da ki vidaları şu yuvarlak şeylerle kapattım bence çok güzel göründü ne dersiniz??

ve ayağı monte ediyorum bu arada belirtmek isterim aslında gene fazla ilerle kaydetmemiş diyebilirsiniz fakat pleksiyi yaptıktan sonra şöööyle bir uzun ara geçip.kasama alıcı gözle bakınca kullandığım vidaları beğenmedim ve hemen hemen hepsini yeni ve değişik vidalarla değiştirdim

YArın mavi led alacağım çankayadan ve zaman yeterse alt levhaya güç kaynağını monte edeceğim hadi bakalım hayırlısı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cthax -- 3 Ekim 2012; 22:24:23 >

• resimlerin devamını bekliyoruz....(hadi bitir şunu artık)
  • Takip
  • geçerken uğradım çok ilginç geldi la merak ettim bak şimdi bende son durum ne ? okumadım sadece resimlere bakıom :)
  • Sonucunu çokça merak ettiğim bir proje.
  • Hocam ortaya güzel bir şeyler çıkacak gibi. :) Takipteyim.
  • Takipteyim..
  • Takip.
  • Evveet arkadaşlar güzel haberelrim var öncelikle şunu belirtmek istiyorum konuyu takip edenler kasamda bir direk olduğunu görecektir fakat yanlış tasarım yüzünden o direği aldım tekrar sanayide kesip biçip iki direk yaptım.
    Şimdi diyeceksiniz ne yanlış oldu;tüm tasarım sürecinde yerini unuttuğum bir cihaz var adı GÜÇ KAYNAĞI bu yüzden tek direk tasarım olduğunda güç kaynağı için yer yoktu çünkü u patçanın ne sağına ne soluna sığıyordu

şimdiki tasarımda ise aşağıda resimde de göreceğininz gibi yeri hazırlanacak artık söz resimlerin fakat unutulmamalı ki hiç bir parça bitmiş değil bugün sanayiden gelince bir heyecanla öylesine parçaları bir araya getirerek üç aşağıo beş yukarı nasıl görüneceğini kestirmek istedim:

Tozların kusuruna bakmayın dediğim gibi dayanamadım

Şimdi peki aerocool gatewatch 2 nerde diyeceksiniz şu an kullandığım pcde takılı merak etmeyin bu pcye hazırladığım zaman transfer edilecek.
    yani DVD nin alt kısmına aslında 2 HDD gelecek üst kısmına ise aerocool gatewatch 2

Resimde Gördüğünüz donanmların hiç biri gerçekte kullanılmayacak hepsi şimdilik temsilidir hatta temsili olsun diye bir adet ide kablosu taktım
    ÜSTTEN GÖRÜNÜM

ÖNDEN GÖRÜNÜM

YANDAN GÖRÜNÜM

işte bu resimde görünen "U" parçanın arkasında kalacağı için güç kaynağı,önden bakıldığında estgetiği asla bozmayacak
    bu arada "U" parçada vidanın kapağını biri açık bıraktım ne olduğu belli olsun diye

ARKADAN GÖRÜNÜM
    Tabi bu resimde arkadan bakıldığı zaman aslında bu kadar boş bir görüntü olmayacak çünkü arkaya güç kaynağı geleceği için görünüm kapanacak

Ve en sonunda alt tabla olarak kullanacağım parçayıda buldum ve öylesine altına koydum tasarımın son hali belli olsun diye

ÜSTTEN GÖRÜNÜM

Üst iki tabla arasında kalan pleksinin arkasına şimdilik bir led attım çünkü biliyorsunuz o pleksiden mavi bır ışık hüzmesi görünecek

Buda biraz loş hali

Arkadaşlar Şimdi yapılacakları anlatıyorum
    1-)HDD leri koyacağım yerlere delikler açılacak krom takozlar yapılacak
    2-)Altta kalan plakaya iki krom bacağın yeni yerleri delinecek ve eskiden tek bacak olan yere güç kaynağı için delikler açılacak
    3-)İki plaka arasında kalan pleksilerin arkasına artık mavi ledler lehimlenip silikonlanacak
    4-)En alttaki saça iki krom ayağın yeri delinecek
    5-)ON/OFF ve Reset Düğmeleri için en uygun yer aranacak
    6-)En Alt saçın altına frenli tekerlek satın alınıp monte edilecek

Yardım:Son iki madde için fikir verebilirseniz sevinirim yani 5.düğmeler nereye gelsin sizce (Bence şu an en mantıklısı en alt saçın sağ ön kısmı) ve 6. madde sice teker yapayımmı kalsınmı

Yani bu hafta sonu bunlarla vakit geçireceğim

• Evet ustamın dediiği gibi konuyu takip ederken hep merak etmiştim power ın yerini ama dikkat etmemiştim

Devamını bekliyoruz...
  • Devamı gelmedi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başını kaçırmışım ama sonunu bekliyorum hocam her modifiyeden bişiler kapmaya bakıyorum
  • Usta naptın
  • Takdir ettim valla. Çok güzel bişey ortaya çıkıyor. Heleki bittikten sonra bakmaya doyamazsın üstad. eline emeğine sağlık Sonucu merakla bekliyorum resimlerle beraber
  • takip
  • Kardeş gayet güzel gidiyor sonunu çok merak ediyorum .Takip .
  • yalan oldu sendeki o gözler benim yalancı yarim
  • iyi çalışma
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.