Şimdi Ara

3 Monitörü tek bir kasada toplamak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
3.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2232bw monitörleri yanyana getirerek 3x1 eyefinity kurulumu oluşturdum.

istediğim şey LCD lerin içlerini sökerek, büyük kasa içinde tüm panelleri toplayarak derli toplu bir görüntü elde etmek.
    bu sayede monitörlerin arasındaki çerçeve farkını da minimuma indirmek istiyorum.

aklıma gelen ilk şey ahşap bir kasa yapıp onu güzelce siyaha boyamak.
    Bunun için iyi bir marangoza ihtiyacım var. Fikirlerinizi bekliyorum.

• hic fena fikir degil monitörler aynı modelmi birde ayak gibi bisey var onu ya yazı masasına yada duvara monte edip aynı hizada durmasını saglayabilirsin
  • Best Fm de görmüstüm. 1 Adet Ayak monte ediliyor. 3 Adet Mönitör bağlantısı sağlıyor . Mönitörler çok düzenli duruyor göz yormuyor. Tabi fiyatı 300 Lira civari düsünürsen GG da bulabilirsin
  • oonun için zannedersen arkadan bağlantı modülü içeren monitörlerden lazım benimkiler uyumlu değil

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wahdet35tr -- 31 Mart 2011; 21:33:54 >
  • komple ahşaptan yapabilirim diye umuyorum.
  • Dun bir arkadasin evinde elektrik kontagindan yangin cikti. cok sukur fazla hasar yok ama elektrikle ahsap bence ne kadar uzak o kadar iyi...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yanacaksa plastik kasa da yanmaz mı?
  • arada ısı deger farkı olusturur ahsap iskelet

• Oldukça meşakkatli bir iş bana kalırsa hiç girişme,monitörlerini satıp,yan çıtası daha ince bir lcd monitörlerden bak
  • arkadaşım bence kasayı aleminyum kulalanarak yap yanma riski yok hemde ekranı sogutmanda yardımcı olcaktır san gerekenler 20x20 aleminyum koşebent arkası kaptmak içince 0.50 mm aleminyum saç yanlız sıya daynıklı izole elektirk bandı kullanman lazım temas edecek veya temas etme riski olan yerleri izole edebilirsin eğer yakınında bir yerde sanayi var ise orada kayayı aleminyum kaynak yaptıra bilir ve sacını büktüre bilirsin en fazla bu elminyum köşebent 10-15 tl saç 10-15- bant 10 tl kaynak 20 tl bukum 10 tl boya 10tl 100 tl yi bulma yapcağın masraf en sağlıklısı bu bence
  • @NIKEmRe video için teşekkür ederim içinden çıkanı görmek iyi oldu. monitörlere acımıyorum açıkcası. üçünü tek kasada toplamak beni memnun edecektir.

@akkuslu_34 tavsiyeler için teşekkür ederim. fakat bu tarz bir işe girişmek için dekopaj aletim bile olmadığından istanbulda bunu bana yapabilecek ekipmanı olan bir ustaya ihtiyacım olacak.
  • Ozaman dostum,demir saç yada aliminyum 3 monitörü alacak şekilde kestirip,monitörleri parçaladıktan sonra panelleri açılı yerleştirmen lazım biraz el işi lazım,ayak yada diger duvara tutturacagın kısmıda demirden yaptırırsın,yanları ve arkası için siyah pileksi kestirip ona uygun yapabilirsin,bölece daha güzel görünecektir AMFİBİ var pileksi ile ilgilenen yapabilir diye düşünüyorum, bir sor istersen tahta yada diger malzemeler kötü duracaktır.
  • konuya zırt diye ortasından dalıyorum idare edin arkadaşlar :P

yazılanları okudum kafamda tasarlamaya çalıştım kendimce ahşap sağlam olmaz ve tehlikeli ama akkuslu_34 arkadaşımızın dediği daha çok kafama yattı aleminyum ve demir kullanarak kasa yapılabilir ve plexi kaplanabilir hem daha ucuz maliyet hemde daha estetik ve sağlam olur kıyabileceğim 3 monitörüm olsaydı denerdim ama yoook :P yapılabilir mantıklı bir iş yani eğer 3 monitörüne kıyabilirsen iyi bir iş çıkartabilirsin ve bir çok arkadaşımıza örnek olabilirsin bence eğer yapmaya karar verirsen takipteyim...............
  • bugün otomobil tesisatçısı bir tanıdığıma danıştım.
    LDF 'den (MDF değil) yapabiliriz dedi. Yarın ona uğrayacağım, sizin fikirlerinizle birlikte uygun olan bir planlama yapacağız.
  • aynı monütörü bende kulanıyorum eğer dedğinizi uygularsanız valla şimdi gözümde hafif canlandıda çok güzel olur kanımca. Bu arada eğer uygulamaya geçerseniz monütörün içini açtığınız zaman ön yüzeye bi bakarmısınız? ben arkadaşın yolladığı video ya baktım ama tam net seçemedim benim ön panelde bi kaza sonucu cizilme olduda sadece üstündeki pilatik tarzı olan kaplaması cizildi piksellere zarar gelmedi! acaba o kaplama değişebilirmi? yada değişebilicek gibimi duruyo yardımcı olursanız sevinirim
  • Çok güzel olur 3 monitör tek kasada
  • bence hiç deneme hiç edersin güzelim monitörler. :D
  • 3 monitörün kapladığı alanı ölçer biçersin monitor tuş yerlerini unutma çizerek ölçülerini belirt .... git sanayiye tertemiz aliminyum çerçeve kesip yaparlar siyahada boyarlar lcd ekranın oturduğu iç kısımlar ani darbelere karşı bantlanıyor ayaklık düşünmene gerek yok 3 ince ayaklık çizsen sağlam olur başta sonda ortada 150 tl yi geçmez masrafın reklam şirketine yaptırmışlardı böyle 3 monitor çerçevesi yanlız onlar duvara monteledi daha şık oldu :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 31 Temmuz 2011; 3:06:00 >
  • Bazen iyi niyetli olmanıza rağmen biraz düşünmeden konuşuyorsunuz gibime geliyor arkadaşlar, kusura bakmayın. Açık konuşacağım ki düşünesiniz, bilmiyorsanız da öğrenesiniz. Siz hiç hoparlör gördünüz mü hayatınızda? En kral hoparlör kasası ahşap hoparlördür. İçi elektronikle dolu olan milyon tane ahşap kasalı ürün var. Sac, aluminyum, vs. diyorsunuz, bunların tamamı iletkendir. Statik elektrik toplar. Doğru topraklama yapılmazsa ahşaptan milyon kere daha risklidir. Yangının en tehlikeli olduğu yer denizdir. Onca suyun içinde yanarak ölmenin ironisi üzerine çok söz söylenmiştir. Siz hiç ahşap tekne görmediniz mi? Ahşaptan sanki kibrit çöpünden bahsedermiş gibi bahsediyorsunuz. Siz hiç yanma geciktirici vernik diye bir şey duydunuz mu? Biraz olsun sağ duyu sahibi bir arkadaş "abi plastik de yanmaz mı?" diye sormuş yediniz çocuğu arada. Plastik yandığında ortaya çıkan hidrojen siyanid ve benzeri zehirli gazların hiçbiri ahşap yandığında ortaya çıkmaz arkadaşlar. Bu forumda bile 100 tane ahşap bilgisayar kasası yapıldı 1 tanesi yandı mı?

Ahşap, üzerinde çalışması en kolay, en zevkli, en düşük maliyetli ürünlerin başında gelir. İstenen renkte boyanabilir. Mobilyalarla uyum sağlayacak şekilde seçilebilir. Demir kadar sağlamından pamuk kadar yumuşağına kadar çeşit çeşit ahşap seçeneği ile sağlamlıkla hafiflik arasında bir denge kurulabilir. Sağlıklıdır. Tamiri kolaydır.

Projenin sahibi olan sevgili arkadaşım: monitörlerinin ebatlarını bilmiyorum ancak insan gözünün görüş açısı en fazla 120 derecedir. Sana tavsiyem, gözlerinle monitörler arasındaki uzaklığı, 120 derecelik bu açı sınırlamasını ve monitörlerin genişliğini hesaba katarak bir proje çiz kafanda. Elinde yeterince alet varsa kendin de yapabilirsin rahatlıkla. Yoksa marangoza yaptır. Projeni çiz, bu proje üzerinde konuşalım. Böyle bu şekilde konu açtığında gördüğün gibi azotlu bir hal alıyor tartışma. Projeni bekliyorum. Şimdiden kolay gelsin.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.