Şimdi Ara

3. nesil hybrit lerin kullanıcı tüketimleri? chr, ioniq, prius, yaris vs.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
1
Favori
3.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dizelleri, dizel otomatikleri, direk püskürtmeli düşük hacim benzinlileri, vs. çoğu motorlar hakkında konular açıldı. Ancak hybridler hakkında bir kaç kişinin izlenimi hariç gerçek veriler yok. Malum sitedeki satılık ilan sahiplerini attığım mesajlardan değişik cevaplar geldi. 4.1lt diyen. 7.1 lt diyen. 5.2lt 2.7lt diyen.
    youtube testlerinde genelde 4.0lt denmiş ancak reklam içerikli gibi. otomobil yayıncılığın testinde 6.5lt denmiş. ist ş.içinde. Kullanıcılar varsa bekleriz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oquzdag -- 27 Aralık 2017; 9:13:39 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Aynen dediğiniz gibi. Zaten şuan büyük motorlu hybrid almak ideal. Hemde 1.800 cc ve üzeri bir hybrid araç alırsanız ÖTV teşviği var. Küçük motorlu araçlarda niyeyse bu teşvik yok.Diğer bir arkadaşında yorumunda yazdığı gibi 3.000 cc turbo dizel bir 4x4 SUV alıp, 12 lt/100 km mazot yakıp, bir üst kademeden Mtv ödeyip, sıfırdan yüz km hıza 9 saniye civarı ulaşıp, dizel motorun gürültülü sesini çekmek yerine, 2.500 cc hybrid bir 4x4 SUV alıp, 7 lt/100 km benzin yakıp, biraz daha az Mtv ödeyip, sıfırdan yüz km hıza 8 saniye civarı ulaşıp, ekranda ready simgesi olmasa çalıştığı dahi belli olmayacak kadar sessiz ve çevreci bir araç almak daha mantıklı gibi.
    Öncelikle 9 aydır Chr hybrid dinamon kullanıyorum..17 bin km yaptım bile zaten o yüzden hybrıd aldım.Fakat uzun yolda tırmış gitmezmiş yakarmış dizel daha iyiymiş laflarını kabul etmiyorum.Bundan önceki arabalarımın hepsi dizeldi örneğin corolla dizel 2016model vardı şehir dışı düzceye 3.7 ile gittiğim yolu Chr hybrid ile ( şehir içindeki sürüşte dahil) 2.9 ile gittim o yüzden şehir dışı Tırtmış şehir dışı çok yakarmış falan bunlar bilgisizliğin tecrübesizliğinin söylemleridir.Kullanmayı bileceksin öncelikle arabayı tanıyacaksın.Düz mantık hunharca basarsan saf elektrikli araba bile fazla enerji yiyecektir.Pulse and glide yapacaksın.Daha çok puf nokta varda onları Sudan yazamam.Ben Karadeniz’de oturmaktayım bulunduğum yer çok engebeli ve corolla dizelle aynı ıkamet yerinde şehir içi 7.5 lt sen aşayıya inemedim.Suan Chr hybrid ile 4.6 yı geçmiyorum ;) ayriyetten düzcede 1 ay kaldım üniversitede ders vermek için ( dümdüz engebesiz yollar...) ve hergün 30 km git gel 2.5 ile...son olarak şehir dışı 4ltrenin üstüne nadir çıktım İnanmayanlar varsa çamur atmaya ve dizelleriyle devam etsinler Çünkü bu arabalar sabır ister :) Görüşmek üzere
  • galiba doğru kullanıcıyı etiketledim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _opeth

galiba doğru kullanıcıyı etiketledim.

yaris hybrid de olur.

• Toyota Auris hybrid buyuk ihtimalle bir dahaki arabam olacak, ancak maalesef yakiti-kullanimi halen muğlak...

• Yeni Yaris 1.5 Style X-Trend Multidrive S 89,550
    Yeni Yaris Hybrid 1.5 Hybrid X-Trend e-CVT 103,300

Hybrit ile benzinli arasında 13750 tl fark var.

bu aradaki farkla 2455lt benzin alınabiliyor.

Yarı yarıya ekonomi sağlasa 60 bin km de amorti oluyor yanlış hesaplamadıysam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi legendboxer -- 27 Aralık 2017; 10:6:3 >
  • legendboxer kullanıcısına yanıt
    B sınıfı benzinli araç 90 bin TL bunu ayırdım kenara da hibrit araçlara ötv desteği yok muydu? Neden bu kadar fiyat farkı var?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zeytinbey

B sınıfı benzinli araç 90 bin TL bunu ayırdım kenara da hibrit araçlara ötv desteği yok muydu? Neden bu kadar fiyat farkı var?

ötv desteği sadece 1.8 motorlu olan hybird lerde. diğerleri normal ötv.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni Honda HRV e-hybrid
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • legendboxer kullanıcısına yanıt
    hybridler yarı yarıya ekonomi sağlıyor mu? bunu bir netleştirsek. Zaten küçük hafif araba yaris. hybrid ne kadar avantaj sağlıyor.? Örneğin rav4 ün benzinlisi 12-13 lt yakacakken. hybriti 7 lt yakar. Ancak yarisde aurisde durum aynı mı? 7-8 lt yakan benzinli aracı 4 lt lere düşürüyormu? gerçekte.

• quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

hybridler yarı yarıya ekonomi sağlıyor mu? bunu bir netleştirsek. Zaten küçük hafif araba yaris. hybrid ne kadar avantaj sağlıyor.? Örneğin rav4 ün benzinlisi 12-13 lt yakacakken. hybriti 7 lt yakar. Ancak yarisde aurisde durum aynı mı? 7-8 lt yakan benzinli aracı 4 lt lere düşürüyormu? gerçekte.

Yarı yarıya yakıtı düşüreceğini sanmıyorum. 5.2 lerden bahsediliyor şehir içi.

• quote:

Orijinalden alıntı: _opeth

galiba doğru kullanıcıyı etiketledim.

Doğru. Teşekkür ederim.

https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?fromMobile=yes&fromZero=yes&m=127722056

tablo içeren resim.

Bu linkte Yaris Hybrid için; rakım farkını da belirterek klimalı/klimasız olarak gerçek yakıt tüketimi verisini verdim. Ortalama hızın bazen ne kadar düşük olduğuna dikkat ediniz. Araç gerçekten yoğun trafikte kullanıldı.

Bunun dışında, trafiksiz düz bir yolda (sahil turu gibi 40-60km/h civarında) tüketim 2.5-3.0lt/100km olabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulentcandan -- 27 Aralık 2017; 11:47:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ort hiz 25km civari kis lastigi ve hava sicakligi 0-7derece arasinda ne olur acaba bu hybrid tuketimi?

Edit:accent blue 1.6crdi dct 7.3lt yakiyor bu ortam kosullarinda, kiyaslama acisindan .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jac0B0 -- 27 Aralık 2017; 11:54:20 >
  • https://forum.donanimhaber.com/karsilastirma-toyota-yaris-1-0-1-33-1-5-hybrid-hangisi-daha-az-yakti--129492723

bu arada benimde şöyle bir konum var karşılaştırma bakımından istenileni verecektir diye düşünüyorum.
  • oquzdag O kullanıcısına yanıt
    Valla hibrit arabanın hakkı 90 bin TL olmalıydı... Toyota hibrit az yakıyor diye bu araçlara dizel otomatik muamelesi çekiyor ama takipteyim eşimde dizel yaris 1.4 d4d var, istanbul trafiğinde karışık tüketim 6 lt /100 km... Yukarıda verilen örneklerde tüketim aracın pili dolu iken kaydedilmiş ancak aracın pili bitip pili şarj etmek için benzinli motoru kullanmaya başlayınca bu tüketim değerlerine ulaşmak mümkün olmayabilir. Dolu pil ile dolaşmanın yolu hybrid plug in...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zeytinbey -- 27 Aralık 2017; 14:18:4 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zeytinbey

Valla hibrit arabanın hakkı 90 bin TL olmalıydı... Toyota hibrit az yakıyor diye bu araçlara dizel otomatik muamelesi çekiyor ama takipteyim eşimde dizel yaris 1.4 d4d var, istanbul trafiğinde karışık tüketim 6 lt /100 km... Yukarıda verilen örneklerde tüketim aracın pili dolu iken kaydedilmiş ancak aracın pili bitip pili şarj etmek için benzinli motoru kullanmaya başlayınca bu tüketim değerlerine ulaşmak mümkün olmayabilir. Dolu pil ile dolaşmanın yolu hybrid plug in...

Pil boş olsa bile (en düşük 2 birime kadar boşalır) pilin tamamını benzin motoru ile doldurmuyor, sadece 3 birime kadar dolduruyor. Bir birim doldurması genellikle 2 dk kadar sürer. Zaten motor soğuk iken bir warm-up süreci var, bu süre kışın 3-5dk kadar sürüyor.

Sürüş esnasında algoritma pili gerek motordan, gerekse rejeneratif frenden doldurmaya çalışıyor. Bu süreç çok dinamik gerçekleşiyor. Bazen pil tam dolabiliyor, bazen 2-3 birim arası dolu kalabiliyor. Tamamen sürüş şekliyle alakalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: jac0B0

Ort hiz 25km civari kis lastigi ve hava sicakligi 0-7derece arasinda ne olur acaba bu hybrid tuketimi?

Edit:accent blue 1.6crdi dct 7.3lt yakiyor bu ortam kosullarinda, kiyaslama acisindan .

Yaris Hybrid ile 0-15C sıcaklıklarda, İzmir trafiğinde son 10 günlük 4.7lt/100km benzin tüketmişim. Biraz daha sakin kullansam 4,5lt/100km altına sarkabilir. Benim güzergahta rakım fark var. 100-150m deniz seviyesine iniş çıkış şeklinde.

Pek fazla dikkat etmeden bile yokuşlu güzergahlarda 5-5,5lt/100km tüketim sergiler diye düşünüyorum.

• Toyota RAV4 hybrid 2.5 premium 4x4 SUV yakıt tüketimi 6.3 lt/100 km. Bu son 2100 km ortalaması. Günlük sakin kullanımda tüketim 0.0 lt/100 km bile olabiliyor tabi. Misal evden çıktınız markete gittiniz geldiniz. Tamamı şehir içi 50-60 km/h hızı geçmeyecek şekilde 10 km yol yaptınız yakıt tüketimi sıfır. Araç sadece elektrik tüketerek hiç yakıt harcamayarak gidebiliyor. Tabi bunun yanında tamamı şehir dışı 140-150 km/h süratle hızlı ve agresif bir kullanım sonunda 40 km bir mesafeyi 8.5 lt/100 km yakıt tüketimiyle tamamlayabiliyorsunuz.

• 2013 1.5 yaris hiybrid yazın 3,8-4 lt arası, kış latikleri takıldıktan sonra 4,3 lt, havaların iyice soğuduğu şu günlerde 5 lt yakıyor şehir içi.
  • ulkemizde hybrid arac sahibi olmanin dizel karsisinda hic bir ekonomik avantaji yoktur. PlugIn Hybrid olmadigi surece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 28 Aralık 2017; 12:43:9 >
  • Vergi avantajı olmadığı müdtetce plug-in de kurtarmaz;ioniq hibrid;130.000tl.Plug-in olan modelinin bataryası en az üç kat daha büyük çarp,%60 ötv artı %18 kdv=150-160.000tl.kim alır.(en azı)Tam elektrikliden başka çare kalmadı.Boşa hibrid falan heveslenmeyin,Yüksek hacimli motorların hacimini aşağı çekerek vergi avantajı sağlamak için ideal ama.Örn:Aracımız,3000 c.c. olsun,eğer aynı kasayı;2000c.c. ile yürütebiliyorsan,1000 c.c. yerini doldurabilecek elektrik motorlarını koyarsın.Toplamda 3000 c.c.nin verdiği tork ve beygiri 2000 c.c +100 kwa(elektrik motor gücü(1000 c.c.eşdeğer diyelim).alabiyorsan ki bu mümkün.Niye insanlar eşdeğeri varken,daha yüksek hacimli araç alsın ki.NOT:100 KWA=1000 C.C.-Farazi dir,ince bir hesap ile tam rakam bulunabilir.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: shikarikichi

Toyota RAV4 hybrid 2.5 premium 4x4 SUV yakıt tüketimi 6.3 lt/100 km. Bu son 2100 km ortalaması. Günlük sakin kullanımda tüketim 0.0 lt/100 km bile olabiliyor tabi. Misal evden çıktınız markete gittiniz geldiniz. Tamamı şehir içi 50-60 km/h hızı geçmeyecek şekilde 10 km yol yaptınız yakıt tüketimi sıfır. Araç sadece elektrik tüketerek hiç yakıt harcamayarak gidebiliyor. Tabi bunun yanında tamamı şehir dışı 140-150 km/h süratle hızlı ve agresif bir kullanım sonunda 40 km bir mesafeyi 8.5 lt/100 km yakıt tüketimiyle tamamlayabiliyorsunuz.

Sizin araçda güçlü elektrik motoru olduğundan avantajı artıyor. Küçük araçlarda ağırlık sorun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.