< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oquzdag -- 27 Aralık 2017; 9:13:39 > < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oquzdag -- 27 Aralık 2017; 9:13:39 > < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
Yeni Yaris 1.5 Style X-Trend Multidrive S 89,550
Yeni Yaris Hybrid 1.5 Hybrid X-Trend e-CVT 103,300 Hybrit ile benzinli arasında 13750 tl fark var. bu aradaki farkla 2455lt benzin alınabiliyor. ![]() Yarı yarıya ekonomi sağlasa 60 bin km de amorti oluyor yanlış hesaplamadıysam. |
Aynen dediğiniz gibi. Zaten şuan büyük motorlu hybrid almak ideal. Hemde 1.800 cc ve üzeri bir hybrid araç alırsanız ÖTV teşviği var. Küçük motorlu araçlarda niyeyse bu teşvik yok.Diğer bir arkadaşında yorumunda yazdığı gibi 3.000 cc turbo dizel bir 4x4 SUV alıp, 12 lt/100 km mazot yakıp, bir üst kademeden Mtv ödeyip, sıfırdan yüz km hıza 9 saniye civarı ulaşıp, dizel motorun gürültülü sesini çekmek yerine, 2.500 cc hybrid bir 4x4 SUV alıp, 7 lt/100 km benzin yakıp, biraz daha az Mtv ödeyip, sıfırdan yüz km hıza 8 saniye civarı ulaşıp, ekranda ready simgesi olmasa çalıştığı dahi belli olmayacak kadar sessiz ve çevreci bir araç almak daha mantıklı gibi.
|
Öncelikle 9 aydır Chr hybrid dinamon kullanıyorum..17 bin km yaptım bile zaten o yüzden hybrıd aldım.Fakat uzun yolda tırmış gitmezmiş yakarmış dizel daha iyiymiş laflarını kabul etmiyorum.Bundan önceki arabalarımın hepsi dizeldi örneğin corolla dizel 2016model vardı şehir dışı düzceye 3.7 ile gittiğim yolu Chr hybrid ile ( şehir içindeki sürüşte dahil) 2.9 ile gittim o yüzden şehir dışı Tırtmış şehir dışı çok yakarmış falan bunlar bilgisizliğin tecrübesizliğinin söylemleridir.Kullanmayı bileceksin öncelikle arabayı tanıyacaksın.Düz mantık hunharca basarsan saf elektrikli araba bile fazla enerji yiyecektir.Pulse and glide yapacaksın.Daha çok puf nokta varda onları Sudan yazamam.Ben Karadeniz’de oturmaktayım bulunduğum yer çok engebeli ve corolla dizelle aynı ıkamet yerinde şehir içi 7.5 lt sen aşayıya inemedim.Suan Chr hybrid ile 4.6 yı geçmiyorum ;) ayriyetten düzcede 1 ay kaldım üniversitede ders vermek için ( dümdüz engebesiz yollar...) ve hergün 30 km git gel 2.5 ile...son olarak şehir dışı 4ltrenin üstüne nadir çıktım İnanmayanlar varsa çamur atmaya ve dizelleriyle devam etsinler Çünkü bu arabalar sabır ister :) Görüşmek üzere
|
|
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi legendboxer -- 27 Aralık 2017; 10:6:3 > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulentcandan -- 27 Aralık 2017; 11:47:34 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jac0B0 -- 27 Aralık 2017; 11:54:20 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zeytinbey -- 27 Aralık 2017; 14:18:4 > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 28 Aralık 2017; 12:43:9 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |