Şimdi Ara

3 numara gozum bozuk.akdeniz anemisi tasiyicisiyim.askere alirlarmi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
4.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Sébastian

Hastalıklarda tasiyicilik sadece dişilerde olmuyor muydu lise biyolojisi yalan miydi yani

malesef erkeklerde de var ve çok kötü bi hastalık..ilaçlarla yaşıyom
  • quote:

Hastalıklarda tasiyicilik sadece dişilerde olmuyor muydu lise biyolojisi yalan miydi yani

o sadece X kromozomunda taşınan hastaıklar için geçerli . 46 adet kromozom var
  • Zorunuza gitmesin askerligimide yaptim 29 yasindayim. Askerligi patates soymak saniyosunuz ne guzel. Saglik raporu vereyim dedi gatadaki doktor gitme fmf hastaligim var benim. Kendi istegimle gittim çürük degilim çünkü. Böyle bir hakkim vardi kendime yediremedim gitmemeyi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turbulencia

quote:

Orijinalden alıntı: KURSAD.

quote:

Aaa sen ne biçim erkeksin, herkes yaptı sende yapacaksın, korkak, pislik, karı kılıklı seni gidi seni. Patatesler soyulmayı, komutanlar hizmet edilmeyi bekler. Gideceksin kaçarı yok.

Yaptığın ironu bellliki yaşınla doğru orantılı , patatesler ve komutanlara hizmet etmek normaldir rütbe diye birşey var bu dünyanın her bir yerinde böyle.... Ama oraya onun için değil vatan bütünlüğünü korumak için gidiyor sana bu akılları kim veriyorsa belliki cahil birisiymiş...

Yav he he. Rütbeyle orantılıymış. Adam mecbur mu komutanın ayak işlerini yapmaya, patates soymaya 15 ay boyunca? Nasıl mantıktır bu yahu. Vatanın bütünlüğünü korumak? Hayırdır savaş mı çıktı bizim mi haberimiz yok? Bir bakayım, yok çıkmamış. Bırakın şu vatan borcu goygoyculuğunu.

+ Hele bir söyle 15 ay boyunca vatanın bütünlüğünü korumak için ne yapıyor bir insanlar, ve kaçı gönüllü yapıyor?

Yasin kucuk belliki mantigini calistir bakalim o patatesleri niye soyuyorsunuz orda yemek yemek icin olmasin sanki komutanin kqrisinin kzinin ev isini yapiyorsun adama bak ya

• quote:

quote:

quote:

quote:

Aaa sen ne biçim erkeksin, herkes yaptı sende yapacaksın, korkak, pislik, karı kılıklı seni gidi seni. Patatesler soyulmayı, komutanlar hizmet edilmeyi bekler. Gideceksin kaçarı yok.

Yaptığın ironu bellliki yaşınla doğru orantılı , patatesler ve komutanlara hizmet etmek normaldir rütbe diye birşey var bu dünyanın her bir yerinde böyle.... Ama oraya onun için değil vatan bütünlüğünü korumak için gidiyor sana bu akılları kim veriyorsa belliki cahil birisiymiş...

Yav he he. Rütbeyle orantılıymış. Adam mecbur mu komutanın ayak işlerini yapmaya, patates soymaya 15 ay boyunca? Nasıl mantıktır bu yahu. Vatanın bütünlüğünü korumak? Hayırdır savaş mı çıktı bizim mi haberimiz yok? Bir bakayım, yok çıkmamış. Bırakın şu vatan borcu goygoyculuğunu.

+ Hele bir söyle 15 ay boyunca vatanın bütünlüğünü korumak için ne yapıyor bir insanlar, ve kaçı gönüllü yapıyor?

Yasin kucuk belliki mantigini calistir bakalim o patatesleri niye soyuyorsunuz orda yemek yemek icin olmasin sanki komutanin kqrisinin kzinin ev isini yapiyorsun adama bak ya

Yahu takmış yaşıma. 20 yaşındayım ben. Başka şekilde cevap veremiyorsun herhalde. Tartışmayı bile bilmiyorsun, doğru dürüst bir üslup kullan artık.
    Komutanın karısının kızının işini yapmıyor musun askerde? Arabasını yıkamak, ayak işlerini yapmak vs. sayayım mı git sor askerlik yapanlara. Kaç tanesi vatana yararlı bir şey yapmış askerde. (Sıcak bölgelerde askerlik yapanları ayrı tutuyorum bak) De ki şunu şunu yapmışlar ve vatana katkı sağlamışlar. 15 ay boş beleş yere bir insanı seçme şansı bile tanımadan mahkum tutmanın mantığını bana açıklayamazsın. 15 ay, her şeyi alırsın belki ama zamanı geri alamazsın, kim verecek o 15 ayı o insana. Vatana yararlı mı olmak istiyorsun, git 15 ay bir hayır kurumunda çalış, emin ol daha faydalı olur ki bende bundan yanayım, beni 15 ay boş yere askere göndereceklerine desinler ki 15 ay git bu kurumda çalış, eyvallah derim. Bir amacı var en azından.

• Sanki çok guzel geciyorda omrunuz dolu dolu. 15 ay hesabi yapiyorsunuz maksat kacmak. Gidip gelseniz yasamadiginiz sagdan soldan duyduğunuz konular hakkinda iddali yorumlar yapmayin. Hatta gidin ayrilirken uzuleceksiniz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Yahu takmış yaşıma. 20 yaşındayım ben. Başka şekilde cevap veremiyorsun herhalde. Tartışmayı bile bilmiyorsun, doğru dürüst bir üslup kullan artık.
    Komutanın karısının kızının işini yapmıyor musun askerde? Arabasını yıkamak, ayak işlerini yapmak vs. sayayım mı git sor askerlik yapanlara. Kaç tanesi vatana yararlı bir şey yapmış askerde. (Sıcak bölgelerde askerlik yapanları ayrı tutuyorum bak) De ki şunu şunu yapmışlar ve vatana katkı sağlamışlar. 15 ay boş beleş yere bir insanı seçme şansı bile tanımadan mahkum tutmanın mantığını bana açıklayamazsın. 15 ay, her şeyi alırsın belki ama zamanı geri alamazsın, kim verecek o 15 ayı o insana. Vatana yararlı mı olmak istiyorsun, git 15 ay bir hayır kurumunda çalış, emin ol daha faydalı olur ki bende bundan yanayım, beni 15 ay boş yere askere göndereceklerine desinler ki 15 ay git bu kurumda çalış, eyvallah derim. Bir amacı var en azından.

La olm 20 yasina gelmissin hala bossun adam ol oku 15 ay yerine 6 ay yap ayrica memurluk diyip durma. Sacmaliyorsun asker savasa hazir durmalidir amac odur bilip bilmeden konusma bu konularda. Yada gel bana ben sana ogretiyim
    Yada baskasindan ogren ama bilmeden fikir sahibi olma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KURSAD. -- 29 Kasım 2012; 11:58:22 >

• dostum askerden kurtulman için vurdurucan başka çaren yok :) biz yaptık askerlik sende yapıcan paşa paşa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeanBack -- 29 Kasım 2012; 11:58:20 >
  • Acemi birliğinden geri gönderilirsin bunları söylemesen bile,
  • Talasemi taşıyıcısın ve 3 numara gözlerin bozuk olduğu halde yine de askerlik yaparsın.

Benim kuzenimin gözleri sanıyorum 7-8 numaraydı , o gitmemişti. Talasemi taşıyıcısı olarak bir şey yok zaten , benim kardeşim de taşıyıcı , babamda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uçan Pırasa

Sanki çok guzel geciyorda omrunuz dolu dolu. 15 ay hesabi yapiyorsunuz maksat kacmak. Gidip gelseniz yasamadiginiz sagdan soldan duyduğunuz konular hakkinda iddali yorumlar yapmayin. Hatta gidin ayrilirken uzuleceksiniz.

Kullandığınız cümleye bakın lütfen '' Sanki çok güzel geçiyor ömrünüz, 15 ayın hesabını yapıyorsunuz.'' Nasıl bir cümledir bu, sanki bir kaç saatten bahsediyorsunuz. Ayrıca evet ben dolu dolu yaşıyorum. Geziyorum, dolaşıyorum, çalışıyorum. 15 ayımı boşa harcamak istemiyorum. Zamanın ne kadar değerli olduğunu anlatmama gerek var mı size 29 yaşındasınız dediğinize göre. 15 ay az bir süre midir, 1 yıl 3 aydan bahsediyoruz ve ben 1 yıl 3 ayımı boşa geçirmek istemiyorum. Dediğim gibi en azından bir kurumda çalışsam askerlik yapacağıma, kesinlikle ses etmem, bir işe yaramış olurum çünkü. 1 yıl 3 ay'ımı bunun için harcamışım diyebilirim. Ayrıca yaşamadığımız olsa da duyduğumuz kişiler ağabeyim, arkadaşım vs. gibi yakın kişilerdir. Yaşayan kişilerden duyulan şeylerdir.

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

La olm 20 yasina gelmissin hala bossun adam ol oku 15 ay yerine 6 ay yap ayrica memurluk diyip durma. Sacmaliyorsun asker savasa hazir durmalidir amac odur bilip bilmeden konusma bu konularda. Yada gel bana ben sana ogretiyim
    Yada baskasindan ogren ama bilmeden fikir sahibi olma

Üslubunuza hayranım gerçekten tebrik ediyorum. Okumayacağımı nereden çıkardınız zaten okuyacağım. Benim tepkim boş bir şey olmasına, 6 ayda olsa boşa gidecek.
    Asker savaşa hazır olmalıdır diyorsunuz, ülkede ki her erkek asker mi olmak zorunda? Ha olması pek mümkün görünmese de, tüm ülkenin savaşa katılması gereken bir durum olduğunda, hazırlıklı olunması lazım derseniz çözüm zor değil. O zaman herkese 2-2,5 aylık bir silahlı eğitimi verilir, bu sorunda çözülmüş olur. ( Savaş zamanı değil tabi ki, askerlik yerine getirilebilir ) Sizden öğrenecek bir şeyim yok benim, ama sizin öğrenmeniz gereken çok şey olduğu açık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1E1ABE892 -- 29 Kasım 2012; 12:10:33 >

• asker arkadaşlığı başka bir şeydir. SIrf onun için bile askerlik yapılabilir.
  • O zaman oku gezecegine 6 ay yap. Damarlariniza vermisler zehri bir kere kurtulamazsinuz gerçi ne desen bos.

• quote:

Orijinalden alıntı: tkzkn

quote:

o sadece X kromozomunda taşınan hastaıklar için geçerli . 46 adet kromozom var

Benim biyolojim kötüydü zaten x te taşınanlardan sonrasını okumadım

• quote:

O zaman oku gezecegine 6 ay yap. Damarlariniza vermisler zehri bir kere kurtulamazsinuz gerçi ne desen bos.

Hayır anlamıyorum benim okuyup okumamam neden bu kadar sorun oldu hep bir ağızdan oku da 6 ay yap diyorsunuz. Ben 6 ay'da yapmak istemiyorum ki, burada olay ne kadar yapıldığı değil nasıl yapıldığı. Yazdıklarım tamamen kendi görüşümdür, kimsenin aklıyla hareket ederek yazmadım, sadece düşündüm ve böyle yorumlar yaptım. Sonuna kadarda arkasındayım.
  • herkes gitsin sen gitme adama bak ya
  • Gitmeyin arkadas gitmeyin tamam oturun siz biz bakariz.

• quote:

Orijinalden alıntı: SworderDante

"Hayatımdan 15ayı çalmasına izin veremem mi ?"
    Biz Askerde Millete hayırlı olup gerekirse kanımızı dökmeye ölmeye razı olalım adamlar 15 aydan bahsetsin ben ömrümün kalanını veriyorum 15ay az gelir.Her şehit haberinde her milli bayramda "Vatan Millet Sakarya" diye dolaşanlar sonra böyle diyor.
    Yönetimi beğenmiyorum diye Ülkemi de beğenmiyorum değil.Elimden gelse Türkiyeden gidecek olmam Sevmediğim anlamına gelmez.

Her askere giden dağda adam mı avlıyor acaba sormak istiyorum? Ayrıca ölmeye niye bu kadar heveslisiniz onu da anlamış değilim. Kolay bir şey değildir zira. Ortada bir savaşta yok. Kurtuluş Savaşı gibi bir savaş olsa, ülken büyük tehdit altında olsa ve savaş kaçınılmaz olsa elbet o zaman hepimiz savaşmalıyız ancak savaş yok. İç çatışma var. Bu da nasıl çözülmüyor onu bende anlamış değilim, yıllardır var ortada bir şey, yıllardır birileri ölüyor ama ne terör bitiyor ne bir şey. Ülkeler savaşır, bir birine girer, ama bir sonu gelir ve bir sonuç çıkar ortaya ama yok bu şey bitmiyor... Ayrıca bir tane de görmedim ki milletvekili oğludur, efendime söyleyeyim zengin birinin oğludur, yok. Bunu da anlamadım ben. Sürekli ölüyor birileri, hepsi vatandaşın çocukları. Niye ölüyorsunuz, ölmeyin, yaşayın, yaşadıkça bir şeyler yapabilirsiniz, ölünce değil. Öldükten sonra yapacakları bir merasimdir, şehitler ölmez vatan bölünmez denir, haberler biter ve bugün ne giysem başlar. Kimse umursamıyor emin olun. En azından ben umursandığını hissetmiyorum.

quote:

Gitmeyin arkadas gitmeyin tamam oturun siz biz bakariz.

Peki öyle olsun, öyle diyorsanız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1E1ABE892 -- 29 Kasım 2012; 12:54:36 >

• Tetik parmağının sinirlerini kes, asla almazlar
  • Bu yeni nesil ne bok yediğini neyin ne sonuç doguracagini bilmiyor gerçekten. Keyfinize bakin paşam siz.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.