Şimdi Ara

3 numara gozum bozuk.akdeniz anemisi tasiyicisiyim.askere alirlarmi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
4.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • askerlik yapmak istemiyorum.her turlu yola basvururum.gozler 3 numara bide akdeniz anemisi tasiyicisiyim sizce gidermiyim.amca oglu 0,75 den gitmis askere ...ama bilmiyom

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Allah sağlığına kavuşmayı nasip eder inşallah, konu hakkında anemiyi bilmem de, göz sorun değil kör olsan yine alırlar o derece.

• Gözlerden verirler ama seni askerliğe almayacakları anlamına gelmez. Acemi birliğinde muayene olursun muhtemelen pek iplemezler usta birliğine geçiş yaptığında revirden sevk alır askeri hastaneye gidersin. Gerekli kontrolleri falan yaparlar sonra kurula kalırsın kurulda çok büyük ihtimalle askerliğe elverişsiz der postalar seni. Gitmeden çürük almak sadece siyasilerin ve p*clerinin işi dostum.
  • anemi olayını bilmem ama gözlerden sıkıntı olmaz. gidersin. bildiğim kadarıyla 2 gözün toplamı 11 dereceyi geçiyorsa askere gitmiyorsun.
  • Bunlar askerden kurtulmaya helede gitmeden kurtulmaya yetmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Treth

Bunlar askerden kurtulmaya helede gitmeden kurtulmaya yetmez.

desene pasa pasa askere gidecez..ama devletin benim hayatimin 15 ayimi calmasina izin veremem

• O zaman gitme muayeneye asker kaçağı ol aramıyorlar zaten.

• 130 Kilo Olursan gitmezsin. Tercih senin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bahtsız35

quote:

Bunlar askerden kurtulmaya helede gitmeden kurtulmaya yetmez.

desene pasa pasa askere gidecez..ama devletin benim hayatimin 15 ayimi calmasina izin veremem

15 ay ile bu günlerde rahat yaşamanın verdiği borcu ödüyorsun ha kadınlara kızlara ve homoseksüellere askerlik yapmak zorunlu değil istersen bir düşün ama büyük düşün.
  • Aaa sen ne biçim erkeksin, herkes yaptı sende yapacaksın, korkak, pislik, karı kılıklı seni gidi seni. Patatesler soyulmayı, komutanlar hizmet edilmeyi bekler. Gideceksin kaçarı yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turbulencia

Aaa sen ne biçim erkeksin, herkes yaptı sende yapacaksın, korkak, pislik, karı kılıklı seni gidi seni. Patatesler soyulmayı, komutanlar hizmet edilmeyi bekler. Gideceksin kaçarı yok.

Yaptığın ironu bellliki yaşınla doğru orantılı , patatesler ve komutanlara hizmet etmek normaldir rütbe diye birşey var bu dünyanın her bir yerinde böyle.... Ama oraya onun için değil vatan bütünlüğünü korumak için gidiyor sana bu akılları kim veriyorsa belliki cahil birisiymiş...
  • quote:

Orijinalden alıntı: KURSAD.

quote:

Aaa sen ne biçim erkeksin, herkes yaptı sende yapacaksın, korkak, pislik, karı kılıklı seni gidi seni. Patatesler soyulmayı, komutanlar hizmet edilmeyi bekler. Gideceksin kaçarı yok.

Yaptığın ironu bellliki yaşınla doğru orantılı , patatesler ve komutanlara hizmet etmek normaldir rütbe diye birşey var bu dünyanın her bir yerinde böyle.... Ama oraya onun için değil vatan bütünlüğünü korumak için gidiyor sana bu akılları kim veriyorsa belliki cahil birisiymiş...

Yav he he. Rütbeyle orantılıymış. Adam mecbur mu komutanın ayak işlerini yapmaya, patates soymaya 15 ay boyunca? Nasıl mantıktır bu yahu. Vatanın bütünlüğünü korumak? Hayırdır savaş mı çıktı bizim mi haberimiz yok? Bir bakayım, yok çıkmamış. Bırakın şu vatan borcu goygoyculuğunu.

+ Hele bir söyle 15 ay boyunca vatanın bütünlüğünü korumak için ne yapıyor bir insanlar, ve kaçı gönüllü yapıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1E1ABE892 -- 29 Kasım 2012; 9:26:32 >

• 30una kadar aöfte takıl sonra bedelli çıkıyor zaten patates soymak isteyenler gidebilir kimsenin tuttuğu yok

• 1 yıla kadar vidani ret yasası kesin çıkacak. şuan bile bakanlar kurulunda zaten. raporla 1 sene uzat sonra zaten gitmezsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uçan Pırasa

Karı gibisiniz nerden kacsam kivirsam diye halinize bakin köpekler guler. Esek gibi alırlar seni anca **** olursun o zaman o karılığı yapar yirtarsin askerden.

halla halla demek karı gibi kıvırıyoz... askerlik yapıp yapmadığını bilmiyom ama BANA BURADA KAÇINIZ BEN ASKERE İSTEYEREK GİTTİM DİYEBİLİR.çıksın la n ortaya...bir tane allahını gösterinki ben askere seve seve gidiyom diye..canını seven biri ailesini seven biri askere gitmek istemeyip karı gibi kıvırıyosarsa askerlikten kurtulmak için. evet lan karı gibi kıvırıyom..askerlikten kurtulmak için herşey yaparım ben anladınızmıııı beni
  • quote:

quote:

quote:

Yav he he. Rütbeyle orantılıymış. Adam mecbur mu komutanın ayak işlerini yapmaya, patates soymaya 15 ay boyunca? Nasıl mantıktır bu yahu. Vatanın bütünlüğünü korumak? Hayırdır savaş mı çıktı bizim mi haberimiz yok? Bir bakayım, yok çıkmamış. Bırakın şu vatan borcu goygoyculuğunu.

+ Hele bir söyle 15 ay boyunca vatanın bütünlüğünü korumak için ne yapıyor bir insanlar, ve kaçı gönüllü yapıyor?

Öncelikle kendi fikrim olarak yapmak istemeyen yapmasın bende bundan yanayım. Yani orada yanımda zorla oraya dikilmiş adam yerine severek yapan bir adamı tercih ederim

Gelelim askerde ne yapıldığı meselesine.. Ben Tunceli 4. Komando Tugayında Dragunov nişancısı olarak görev yaptım. 3 ay manisada 12 ay Tuncelide 3 ayda Bingölde dış görevde bulundum. 38 göreve çıktım. Bu görevlerden 2 tanesinde pusuya düşürülmüş Jandarma tümenine bağlı timleri kurtardık. 8 yada 9 defada sıcak çatışmaya girdik. Bir çok köy baskını ve kaçırılma olayını engelledik bir çok kaçak mal yakaladık ve imha ettik.. Tonlarca yaşamsal malzeme sayısız elektronik eşya ele geçirdik bir çok mühimmat ele geçirdik. Sığınak olarak kullanılmakta olan 100 den fazla mağara yok ettik. Sadece benim timim askerliğim boyunca 24 teröristi canlı olarak ele geçirdi. Benim bulunduğum gibi kaç tim var Bir çok leş aldık kulak kestik hatta aramızda kafa kesen bile oldu.. ( Cephanelik nöbetindeki vurulan er için operasyona çıkılmıştı badisi vurulan teroristin kafasını kesti bunlar pek çıkmaz askeriyeden dışarı..) Vs. Vs..

Kısacası askerde sadece sizin sandığınız gibi patates soyulup rütbelilere hizmet edilmiyor zaten doğuda asker mutfak işi ne bileyim komutanın ayak işleri filan gibi işlere pek koşulmaz genellikle morali yüksek tutulur sürekli göreve gidiyor dağ bayır dolaşıyor yeri geliyor sıcak çatışmaya giriyor yeri geliyor yaralanıyor yeri geliyor hasta oluyor. Bu gençlerin moralinin yüksek tutulması lazım Doğuda rütbelilerle askerler arasında abi kardeş ilişkisi vardır. Tugayın ortasında binbaşı ile er in ben aynı masada içtiklerini gördüm bir çok kez askeriye sizin bildiğiniz gibi bir yer değil.

Askerler hiç bir şey yapmıyor sanmayın. Orada çok şey yaşanıyor. Hayatın söz konusu bir kere oraya gittiğinde... ve siz işinize gelmediği için ne vatan millet meselesi canım bildiğin kölelik filan diye kendinizi kandırsanız da orada bildiğin vatana hizmet ediliyor.

Ama tekrar söylüyorum. Buradan gelmek istemeyen 100 tane asker getireceklerine 1 tane isteyerek yapacak adam gelsin o 100 adamdan iyidir en azından ayak bağı olmaz.

• quote:

quote:

kime anlatıyorsunki? bunlar rütbeyi sadece oyunlardan bilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Öncelikle kendi fikrim olarak yapmak istemeyen yapmasın bende bundan yanayım. Yani orada yanımda zorla oraya dikilmiş adam yerine severek yapan bir adamı tercih ederim

Gelelim askerde ne yapıldığı meselesine.. Ben Tunceli 4. Komando Tugayında Dragunov nişancısı olarak görev yaptım. 3 ay manisada 12 ay Tuncelide 3 ayda Bingölde dış görevde bulundum. 38 göreve çıktım. Bu görevlerden 2 tanesinde pusuya düşürülmüş Jandarma tümenine bağlı timleri kurtardık. 8 yada 9 defada sıcak çatışmaya girdik. Bir çok köy baskını ve kaçırılma olayını engelledik bir çok kaçak mal yakaladık ve imha ettik.. Tonlarca yaşamsal malzeme sayısız elektronik eşya ele geçirdik bir çok mühimmat ele geçirdik. Sığınak olarak kullanılmakta olan 100 den fazla mağara yok ettik. Sadece benim timim askerliğim boyunca 24 teröristi canlı olarak ele geçirdi. Benim bulunduğum gibi kaç tim var Bir çok leş aldık kulak kestik hatta aramızda kafa kesen bile oldu.. ( Cephanelik nöbetindeki vurulan er için operasyona çıkılmıştı badisi vurulan teroristin kafasını kesti bunlar pek çıkmaz askeriyeden dışarı..) Vs. Vs..

Kısacası askerde sadece sizin sandığınız gibi patates soyulup rütbelilere hizmet edilmiyor zaten doğuda asker mutfak işi ne bileyim komutanın ayak işleri filan gibi işlere pek koşulmaz genellikle morali yüksek tutulur sürekli göreve gidiyor dağ bayır dolaşıyor yeri geliyor sıcak çatışmaya giriyor yeri geliyor yaralanıyor yeri geliyor hasta oluyor. Bu gençlerin moralinin yüksek tutulması lazım Doğuda rütbelilerle askerler arasında abi kardeş ilişkisi vardır. Tugayın ortasında binbaşı ile er in ben aynı masada içtiklerini gördüm bir çok kez askeriye sizin bildiğiniz gibi bir yer değil.

Askerler hiç bir şey yapmıyor sanmayın. Orada çok şey yaşanıyor. Hayatın söz konusu bir kere oraya gittiğinde... ve siz işinize gelmediği için ne vatan millet meselesi canım bildiğin kölelik filan diye kendinizi kandırsanız da orada bildiğin vatana hizmet ediliyor.

Ama tekrar söylüyorum. Buradan gelmek istemeyen 100 tane asker getireceklerine 1 tane isteyerek yapacak adam gelsin o 100 adamdan iyidir en azından ayak bağı olmaz.

İyi bir üslup ile yazdığın için öncelikle teşekkür ediyorum. Ancak askere giden herkes mi sizin yaptığınız gibi yapıyor? Kaç kişi askere gidipte dağda terörist avına çıkıyor Allah aşkına kandırmayalım birimizi. Çok büyük bir savaş çıkmadıkça askerliğin gereksiz olduğunu ve profesyonel ordunun şart olduğunu düşünüyorum ben. Dediğiniz gibi isteyende gitsin, gönüllü olarak yazılsın askerliğe ve yapsın. İstemeyende gitmesin. Bir insana seçim şansı tanımamak çok büyük bir haksızlıktır.

@serseri006

Diyeceğimi dedim ben yukarıda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1E1ABE892 -- 29 Kasım 2012; 10:15:35 >

• Hastalıklarda tasiyicilik sadece dişilerde olmuyor muydu lise biyolojisi yalan miydi yani

• quote:

İyi bir üslup ile yazdığın için öncelikle teşekkür ediyorum. Ancak askere giden herkes mi sizin yaptığınız gibi yapıyor? Kaç kişi askere gidipte dağda terörist avına çıkıyor Allah aşkına kandırmayalım birimizi. Çok büyük bir savaş çıkmadıkça askerliğin gereksiz olduğunu ve profesyonel ordunun şart olduğunu düşünüyorum ben. Dediğiniz gibi isteyende gitsin, gönüllü olarak yazılsın askerliğe ve yapsın. İstemeyende gitmesin. Bir insana seçim şansı tanımamak çok büyük bir haksızlıktır.

@serseri006

Diyeceğimi dedim ben yukarıda.

Yani ben doğu illerinde yaptığım için oralarda genellikle askerlik bu şekilde ama bir Ankara yada Kıbrıs ta değişebilir malum böyle yerlerde terörist sorunu yok. Orada asker ne yapar eder onu bilmiyorum.

Edit: Aklıma gelmişken profesyonel ordu bence de mantıklı. Dağlarda acemi çocuklar gezeceğine ne yapacağını bilen kişiler gezmiş olur hem şehit oranı azalır hem daha etkili mücadele edilir. Hemde yapmak isteyenler için bir meslek kapısı daha açılmış olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Treth -- 29 Kasım 2012; 10:39:12 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.