Şimdi Ara

“PRISON BREAK”TE TÜRK MAFYASININ İZLERİ!..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  “PRISON BREAK”TE TÜRK MAFYASININ İZLERİ!..

Dizinin pazartesi günü ABD’de yayınlanan 4. sezon 4. bölümünde, senaryoya Türkiye dahil oldu…

Faili meçhul cinayetler işleyen yeraltı örgütü “Şirket”i çökertmek isteyen dizinin kahramanları, Erol Tabak adında, Birleşmiş Milletler adına çalışan bir Türk konsolosla karşılaştı. Ancak “Şirket” ile bağlantısı olan kişinin Erol Tabak değil, Amerikalı eşi Lisa Tabak olduğu ortaya çıktı. Lisa Tabak’ın korumalarından birinin öldürülmesi için ise, adeta Türkiye-Ermenistan ilişkilerine atıfta bulunularak, “Ermeniler ile ilgili” denildi…

Öte yandan, Erol Tabak’ın arabasının plakasında Türkiye’nin uluslar arası kodu olan “TR”nin yerine “TE” kullanılması dikkat çekti.

Dizinin bu bölümünde, Amerikalı bir oyuncunun canlandırdığı Erol Tabak karakterinin repliği bulunmuyor. Lisa Tabak’ı ise Stacy Haiduk canlandırıyor.

Prison Break’in 4. sezonunda, “Şirket” adı verilen, Türkiye’deki Ergenekon ile benzerlikler taşıyan bir oluşum ile mücadele ediliyor. İşin bir başka ilginç yanı, “Şirket”in başında da “General” kod adlı emekli bir Amerikan subayının bulunması…

Türkiye’de CNBCE ekranlarında yayınlanan, ABD’de geniş bir hayran kitlesine sahip olan Prison Break’de başrolleri Dominic Purcell ve Wentworth Miller paylaşıyor… Senaryo, dizinin yaratıcısı Paul Scheuring’e ait…

• bizde başlamadı 4. sezonu neden acaba?
  • vaybe herif sadece absini hapisden kacircakti konu nerelere geldi
  • nie spoiler verion daha izlemedim

• ay iyiki bi türk bayrağı çıktı hemen havalanıyoz ne alakası var ergenekonla ya yuh
  • TE: Turkish Embassy
  • OHA diyorum artık ya olayları nerelere bağladınız.
    Adamlar öylesine bir ülke seçmiş şansa biz çıkmışız kesin pişman olmuşlardır.
    Ne alaka Ergenekonla, Türk Mafyasıyla. Yahu arkadaşım sen diziyi izledinmi ? O bölümü izleyen kimse böyle bir konu açmaz. Olayların Türkiye ile uzaktan yakından alakası yok yahu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: pew

OHA diyorum artık ya olayları nerelere bağladınız.
    Adamlar öylesine bir ülke seçmiş şansa biz çıkmışız kesin pişman olmuşlardır.
    Ne alaka Ergenekonla, Türk Mafyasıyla. Yahu arkadaşım sen diziyi izledinmi ? O bölümü izleyen kimse böyle bir konu açmaz. Olayların Türkiye ile uzaktan yakından alakası yok yahu.

harbiden koptum kesin pişman olmuşlardır

• bu arada diziyle bi alakam yok hiç izlemedim :)
  • Şirket türk mafyasına calışıyor olm
  • Saniyelik bir görüntü için ne kadar sevindiniz anlamadım
  • İşte bu yüzden gelişemedik.
  • beyler turk diyip gecmeyin turklerin cok kuvvetli oldugu seyler insaat ve doner diger taraftan ise mafya emin olun bu konuda cok kuvvetliyiz
  • quote:

Orjinalden alıntı: joerwill

beyler turk diyip gecmeyin turklerin cok kuvvetli oldugu seyler insaat ve doner diger taraftan ise mafya emin olun bu konuda cok kuvvetliyiz

vaay yaşasın sırtımız yere gelmez artık dünya bizim
  • evet hatta cezayir bayragıyla karıştırılmasıda amerikan cehaletini bir kez daha öne koydu

söz konusu cezayir bayragı

“PRISON BREAK”TE TÜRK MAFYASININ İZLERİ!..

birde şöyle bir sorun var söz konusu ayyıldızlı bayrakların hepsi türk bayrağından esinlenilmişdir.. yani aslını bilmiyorlar, çakmasını gördükleri gibi anlıyorlar.

'Cezayir'in bugün kullanımda olan bayrağı 3 Haziran 1962 yılındaki yasa ile kabul edilmiştir. Bayrağın ana şekillerinin kökeni 19. yüzyıla dayanır. Hilâl ve yıldızın eklenmesi Osmanlı Devleti'ne bağlı özerk bir eyâlet iken olmuştur'

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kespec -- 19 Eylül 2008; 4:19:45 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Hami10

Öte yandan, Erol Tabak’ın arabasının plakasında Türkiye’nin uluslar arası kodu olan “TR”nin yerine “TE” kullanılması dikkat çekti.

Haberi yazan akıllı(!) neden TE yazmışlar diye biraz araştırsaydı da böyle rezil olmasaydı.
    TE yazılmasının sebebi Turkish Embassy yani Türk Elçiliği'nin kısaltılmışı.

Ayrıca yazmadan edemeyeceğim.
    Ne ergenekonmuş be arkadaş. Ocak'ta Lost başlayınca Widmore da ergenekon üyesi ve Dharma ergenekon'un finans kuruluşu çıkarsa şaşırmayacağım artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHI -- 19 Eylül 2008; 4:46:53 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.