Merhaba, Dün doğalgaz faturamın 2100 ₺ gelmesiyle ilk şoku yaşamışken(7/24 bir ay boyunca 50 derecede yaktığım kış ayında bile ödediğim max fatura 700₺ idi) sayacımdan saatte ne kadar yaktığımı takip etmemle ikinci şoku yaşadım. 3+1 100m2 ev tüm petekler yanıyor, bosch kombi 35 derecede günde 8 saat çalışıyor. Musluklarda sıcak su açık değil, sadece duş esnasında açılıyor. Kombiyi değiştireli 2 yıl oldu hayatımızda ilk kez böyle bir şeyle karşılaşıyoruz bir problem olduğundan kesin eminim fakat problemi tam olarak netleştirmeden hamle yapmak da istemiyorum, fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim. Faturayı gördükten sonra sayacın fotoğrafını çektim bir de yatmadan önce kapattıktan sonra sayacı çektim arada 3 saat var ve sayaç bir önceki ölçümüme göre 3 saatte tam 65 m3 doğalgaz yaktı. Kombi tam ateşlediği anda sayacın yanına gittim fırıl fırıl dönüyor neredeyse, tek ateşlemeye sayaçtaki rakam 7m3 arttı. 35 derecede kullanıyorum kombiyi ve sadece 8 saat açık hatta bu ay bazı günler hiç açılmadı, böyle bir tüketim kesinlikle normal değil 3 saatte 65m3 ne demek? Bir yerde problem olduğu açık. Sorun nereden kaynaklanıyor olabilir? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emple -- 6 Aralık 2022; 8:24:59 > |
3 Saatte 65 m3 doğalgaz tüketimi
-
-
35 derece ne hocam hiç açma daha iyi kombinin psikolojisi bozulmuştur daha cok yakıyordur
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AMC -- 6 Aralık 2022; 10:54:25 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam 35te böyleyse kışın 45-50 de mahvoldum ben. 4k dan aşağı fatura gelmez. Tüketim çok fazla gözüküyor, 3 saatte 65m3 ne? Konferans salonu değil normal ev.
-
valla benim faturam gelmedi tüm petekler açık 50-55 te yanıyor geçen sene 1.200 civarı gelmişti bakalım günahımız neymiş bu sene
Hocam gaz dağıtım şirketine başvurun inceleme yapsınlar. Ya sayaçta arıza var ya da kaçak vs var. En eski teknoloji kombiyi en yüksek ayarda sürekli çalıştırsanız üstünede tüm ocakları açsanız dahi bu tüketim imkansız. Kombi balkonda mı ?
-
litredir o, 65m3 3 saaatte imkansiz. saatte 0.5 m3 yani 450 500 lt yakar genelde.
gecen sene dgaz m3 2 lira idi bu sene 6.5 lira
sanirim kombinin modulasyonu yok veya isiyi olcen bir sensoru arizali. 24kw kombi tam gaz hic sonmese saatte 2.5m3 harcayabilir.
cektiginiz resimleri yuklermisiniz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 26_bbz_26 -- 6 Aralık 2022; 18:56:48 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
3 saatte 65m3 imkansız bir tüketim değilmi ya?
ben kazanı 40c de tutuyorum odaları da 25c'de Dublex daire 16-17 günde toplam 55m3 harcamışım.
Sen sondaki kırmızı alanın içindeki 3lü rakamı m3 olarak okumuyorsundur umarım :)
-
mumkunati yok
10 katli apartman tuketimi o deger.200kw lik cihaz lazim.muhtemelen 650lt dir.
3 saatte 65m3 en sagdaki rakamin saniyede 6 tur(sn de 6lt) yakmasi anlamina gelir.
muhtemelen arkadas en sagdaki rakami m3 saniyor.sagdaki 3 hane litredir ve rengi de farkli aslinda.
65m3 400 lira zaten 2100 ayda geldi diyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 26_bbz_26 -- 9 Aralık 2022; 15:3:45 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
valla bana hocam 68m3 443 tl mi 448 tl mi ne geldi.
-
Kaça ayarlarsan kombi de biraz o ayarladığın derecenin üzerine çıkıyor.
-
Geçen sene ile bu sene arasında birim fiyat olarak 2.5 kat var arkadaşlar. Birim fiyat 1.8 lirayken şuan 4.8. O yüzden geçen yıl gelen faturalarınızı 2.5 kat ile çarpın.
Sayac arizasi var 3 saate max yakicaği 1.5m3 yada 2m3 yukari imkansiz bence inceleme başlat
3 saatte 65m3 yakması imkansıza yakın hocam tüm camları aç 80 dereceye getir o halde bile mümkün değil. öncelikle sayacın önceki ve sonraki resimlerini göndermen lazım. eğer gerçekten 65 m3 fark oluyorsa sayaçta hata vardır.
-
Sorunu çözdük yazmayı unutmuşum, sayacı yanlış okumuşlar gidip düzelttirdim.
-
Sayacı yanlış okumuşlar tamam da siz nasıl 3 saatte 65küp yaktı kanısına vardınız ?
muhtemelen kırmızıları mı okudunuz ?
Aynen
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X