Şimdi Ara

3 Sene sonra foruma dönen birinden tavsiyeler (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
9
Favori
3.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ort kasmak onemli midir sence?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SHADOW

hangi bolum, ort kac su an

ort kasmak onemli midir sence?
    elektrik.
    ortalamamın eli yüzü düzgün diyim. top değilim ama çoğu yere ilk adımı atarım gibi.
    ortalama çok önemli.
    en az 3.3 bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-AFCEEC3A4

Memnun musunuz hocam? Kampüs olarak,insan kalitesi olarak,bölüm olarak fikirlerinizi yazarsanız sevinirim.
    cogu ytü lü davutpasayi sevmez ama ben seviyorum, sakin ve baya büyük bi kampus bence

bolum guzel de ilk donem bi garip, tarihin tozlu sayfalarinda kalan pascal kodlama ile basliyosun, ama algoritma mantigini oturtma acisindan onemli, kendi çabana bagli basarin, calismazsan olmaz yani bazi dersler

ama bazilari da var ki az calismayla iyi denebilecek notlar alabilirsin

insan kalitesinden kastın okuldaki ogrenciler ise her turlusu var, zaten belli bi sure sonra kendince bi cevren olusuyo kafana denk olanlarla(not= fazla kiz yok, daha dogrusu cok az var)

• aleynatilki321 A kullanıcısına yanıt
    hocam benim öncelikli amacım 3.8 gpa üstünü yapıştırıp(başka faktörler de var tabi) amerikanın iyi üniversitelerin birinde yüksek lisans yapıp silikon vadisinde kalmak( ingilizcem şu anda c1 seviyesinde. Lisans-yuksek lisans dönemimde ve is hayatımın başlarına kadar ispanyolca,fransızca ve italyanca da öğrenmek istiyorum)

Bunun için onemli olan şeyler ise üniversitenin yurtdışı karizması(?)(ne diyeceğimi bilemedim :D) profesör referans mektubu , yaptığı projeler vb.

Yani hangi üniversitenin yurtdışı olayı daha iyidir ve hangisinin akademik kadro kalitesi daha yüksektedir

bayadir araştirıyorum fakat bi turlü akademik kadro kalitelerini bulamadım

bir de her üniversitedeki genel ögrenci profilini çikartabilir misiniz yani bi genel algı gordum internette odtuye muhendisliklerine girenler hayatinda kafasini kitaptan kaldirmamis, sosyalliği 0 olan insanlardır, bilkente gidenler egolu,zengin bebeleridir vs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cheers darlin -- 12 Haziran 2018; 23:59:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: aleynatilki321

Gireceğin şirketler muhtemelen kurumsal ve multicultural şirketler olacak. Bunlar için de ingilizce yeterlidir. Harcayacağın zaman / alacağın output a bakarsak çok da worth değil

Az önce son olarak dedim ama bu son olsun :D

Her iki mühendisliği de sevdiğimizi ve kendimizi sonuna kadar geliştirmeye çalışacağımızı var sayarsak sence istanbuldaki özel ünilerde ya da düşük puanlı devlet ünilerinde bilgisayar müh. Mü yoksa ytü vs. Yerlerde malzeme müh mü?

Bilgisayar müh. De kendini geliştirdiğin sürece üninin pek önemi olduğunu sanmıyorum. Ama malzeme müh. Vs kendini ne kadar geliştirip yurtdışına çıkabilir misin emin değilim. En azından bilgisayar müh. Göre yurtdışına çıkma oranı daha azdır diye düşünüyorum. Ya da türkiyede kalsak bile iş imkanı vs nedir?

Ayrıca malzeme müh gibi mühendisliklerin sıralamalarının düşük olmasının sebebi nedir? Çok tercih edilmemesi çok popüler olmaması falan mı yoksa türkiyede fazla ihtiyaç olmaması iş bulma oranının az olması falan mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

elektrik.
    ortalamamın eli yüzü düzgün diyim. top değilim ama çoğu yere ilk adımı atarım gibi.
    ortalama çok önemli.
    en az 3.3 bence.

Alıntıları Göster
    ben ilk sene 3.0 filan yaptim galiba

2. sene hedef 3.30- 3.40 a cekmek

• Fazlasına gerek yok hocam takılacak kadar olsun yeter.İşte sıkıntı şu 18 bin gibi bir sıralamaya girersem büyük ihtimalle itü elektrik ve yıldız bilgisayar arasında kalacağım tercih döneminde buralarda olursanız bir daha konuşuruz :)

• quote:

Orijinalden alıntı: cheers darlin

hocam benim öncelikli amacım 3.8 gpa üstünü yapıştırıp(başka faktörler de var tabi) amerikanın iyi üniversitelerin birinde yüksek lisans yapıp silikon vadisinde kalmak( ingilizcem şu anda c1 seviyesinde. Lisans-yuksek lisans dönemimde ve is hayatımın başlarına kadar ispanyolca,fransızca ve italyanca da öğrenmek istiyorum)

Bunun için onemli olan şeyler ise üniversitenin yurtdışı karizması(?)(ne diyeceğimi bilemedim :D) profesör referans mektubu , yaptığı projeler vb.

Yani hangi üniversitenin yurtdışı olayı daha iyidir ve hangisinin akademik kadro kalitesi daha yüksektedir

bayadir araştirıyorum fakat bi turlü akademik kadro kalitelerini bulamadım

bir de her üniversitedeki genel ögrenci profilini çikartabilir misiniz yani bi genel algı gordum internette odtuye muhendisliklerine girenler hayatinda kafasini kitaptan kaldirmamis, sosyalliği 0 olan insanlardır, bilkente gidenler egolu,zengin bebeleridir vs
    ikisinde de asosyal ve zengin bebeler var valla sosyallik 0 derken şimdi sosyalliği nasıl tanımladığına bağlı. bölüm hardcore olduğu için mecbur bölüm içinde sosyalleşiyoruz biz. Bu yüzden muhabbetimiz de biraz mühendis muhabbeti oluyor. ama asosyallikten kastın mesela kimseyle konuşmayan vb. ise değil. Zaten üniversitede görürsün en kaliteli sosyalleşmeyi hep en başarılı insanlar yapar. Bilkentte o dediklerinden var fakat genele vuramayız. eminim çok düzgün ve kaliteli insanlar vardır. Zaten üniversitede genelde kendin gibi insanları buluyorsun ondan sonra kalanları çok da bi yerine takmıyorsun

yüksek lisans paraya bakar. doktora akademik başarıya.
    yurt dışı olayı dediğin olay için iki okul da iyidir. başka zaman uzun uzun anlatırım şimdi ifşalık bi şey çıkmasın
    akademik kadroyu karşılaştırmam biraz zor. profesör falan olmak lazım karşılaştırmak için herhalde ya da en azından bir doktora öğrencisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aleynatilki321 -- 13 Haziran 2018; 0:3:55 >

• quote:

Fazlasına gerek yok hocam takılacak kadar olsun yeter.İşte sıkıntı şu 18 bin gibi bir sıralamaya girersem büyük ihtimalle itü elektrik ve yıldız bilgisayar arasında kalacağım tercih döneminde buralarda olursanız bir daha konuşuruz :)
    ben hep buralardayim

her zaman beklerim, pm leşiriz

keyifli forumlar

• quote:

Fazlasına gerek yok hocam takılacak kadar olsun yeter.İşte sıkıntı şu 18 bin gibi bir sıralamaya girersem büyük ihtimalle itü elektrik ve yıldız bilgisayar arasında kalacağım tercih döneminde buralarda olursanız bir daha konuşuruz :)
    edit: benim de zamaninda hedef itü pc idi

fizik lys kaydirinca dedim itu yoksa ytü var kesinlikle arada cok fark oldugunu dusunmuyorum, ytü iyidir iyi

• ben yattım arkadaşlar.
    tatili bitirdim gibi yarın sabah erkenden kütüphaneye gidiyorum, uzun uzun cevaplayacak kadar çok zamanım olmayabilir ama yarın ara ara soruları snipelar cevaplarım

özellikle çok stresli olup ne yapacağını bilmeyen arkadaşlar soru sorarsa cevaplarım çünkü aslında stres olacak bir şey yok.

günde 10 saat çalışın bence
  • Olsun hocam yapacak bir şey yok Ytü de iyidir.Türkiyedeki baba üniversitelerden :)

• Gunde 10 saat nasil calisabilirim nasil alisabilirom bu calisma duzenine

12 ye gectim TM yim temelim iyi Ama Mattan nasil zevk alabiliriz

• Hep LYS Kasan Adam kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim.Yarın mezuniyetim var😄

Ben de lisede her ne kadar sayısal okusamda matematikten pek hazzetmezdim. Ama ünide öyle saçma sapan dersler varki matematik dersi gördüğümde havada kapar oldum😄Gayette zevkli gelmeye basladı ve kaldığım bir matematik dersi hatırlamıyorum. Yani demem o ki lise ile üniversite bambaşka. Matematik derslerinde pratik olmana gerek yok ayrıca. Mantığını kavradığında halledersin zaten coğu formüllere dayanıyor. Pratik olmak sana zaman kazandırır doğru ama daha fazlası değil.

Son olarak seçimini yapmadan önce iyi düsün arkadasında dediği gibi kodlama algoritmasını falan az cok bilmen gerek ve ya bayağı ilgin olmalı. Diğer türlü 2. Sınıfta sıkılırsın kod yazmaktan.

Keza elektrik müh desen onda da işin gücün devreler olacak.

Makine zaten en zorlarından biridir.

Diperleri hakkında pek bilgim yok.

Yardımcı olabildiysem be mutlu , iyi çalışmalar :)

Hocam sınav senende Lol tarzı oyunlar oynadın mı

Birde aselsan da çalışmak istiyorum sence üni çok önemli mi ya da sen daha iyi bilirsin girebilmek için nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olursan sevinirim
    Not : Bilgisayar müh. İstiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4JustiesKlein -- 13 Haziran 2018; 0:31:08 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Insaat muhendisligi hakkinda ne dusunuyorsunuz gardaslarim?

Çok teşekkür ederim cevabınız için. Maalesef olimpiyat gibi bir deneyimim yok ama Gerçekten de işe yarayacak olduğunu bilsem severek öğrenirim. Ama yararıo lmayacaksa o kadar da sevmeyecegimden dolayı öğrenmem. Sizin olimpiyatci tanıdığınız var mı üniversitede çok işine yarayan.?

• Peki hocam 11. Sınıftan 12. Sınıfa geçmek üzere olan biri için tavsiyeniz ne olurdu ?

Düzenleme : Bölümüm sayısal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abdülhak Hamit Tarhan -- 13 Haziran 2018; 0:57:46 >
  • quote:

işi gücü bırakıp ders çalışmak gerekiyor bence.
    3.04 kurtarılmayacak bir şey dğeil kötü bir ortalama da değil. ortalama yükseltmek için en önemli şart alttan ders alıp AA'lamak. bence dönem başına bir tane daha iyi yapabileceğine inandığın yoklama ve ödev sorunu çok olmayan bir dersi tekrar alabilirsin.
    makinenin 3. sınıfı gerçi baya zor sanırım. Yazın çalışmaya başlayabilirsin bir dersi. Dönem başladığında da ilk 7 hafta çok önemli. İlk 7 hafta asıl derslere.

benim taktiğim mesela 6 dersim varsa 2-3 tanesini ana dersim haline getirip onları AA yapmak kalanları da düzenli olarak ama diğerleri kadar kasmadan çalışmak.

Alıntıları Göster
    Hocam aslında tüm bölüm dersleri b veya b- bi tane ff var elective almıştım lanet olsun almayaydım keşke 5ectslik kaldım ortalamayı mundar etti. Türkçelerde b ve b- zaten saçma sapan dersler ortalama düşürüyor. Sanırım yazın çalışmam lazım gerçekten çünkü daha seneye bide üstten ders alma planım var olabilirse. Nerdeyse 45 kredilik ders alıcam sanırım her iki dönemde. Bu yaz zaten bu moralle stajada gitmedim istediğim yerler dönmedi, bide akademik olarak yetersiz hissediyorum kendimi. İnşallah planladıklarımı yaparım

• quote:

Sınavlar açıklanınca o duygusal anlarda adminlere sövdüğüm için eski hesabım banlandı 390234 günü kalmış.

Alıntıları Göster
    Bin yıl falan kalmış hocam sabredin

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.