Şimdi Ara

3 Sene sonra foruma dönen birinden tavsiyeler (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
9
Favori
3.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aleynatilki321

Sınavlar açıklanınca o duygusal anlarda adminlere sövdüğüm için eski hesabım banlandı 390234 günü kalmış.

Alıntıları Göster
    Bin yıl falan kalmış hocam sabredin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• aleynatilki321 A kullanıcısına yanıt
    13 ay sonra burdayım hocam görüşürüz

• Hocam hangi üni

• sabancı bilgisayardan bildiriyorum(son sınıf olcam artık) ilginiz yoksa gözünüzü seveyim bilgisayar seçmeyin zeki zeki adamlar düşüyor proje gruplarıma bir bktan anlamıyolar sırf matematikleri iyi diye bölümü seçmişler ellerine zerre bilgisayar yakışmıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Last Peony

sabancı bilgisayardan bildiriyorum(son sınıf olcam artık) ilginiz yoksa gözünüzü seveyim bilgisayar seçmeyin zeki zeki adamlar düşüyor proje gruplarıma bir bktan anlamıyolar sırf matematikleri iyi diye bölümü seçmişler ellerine zerre bilgisayar yakışmıyor
    Hocam bilgisayarı seviyorum ama bilgisayar mühendisi olabilecek seviyede miyim onu bilmiyorum bunu nasıl ölçebilirim? Lisedeyken yazın bir iki yerde çalıştım öyle basit format işleri driver yükleme tarzı şeyler yaptım hoşuma da gidiyordu yani. Bir bilgisayar mühendisinde hangi özellikler olmalı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Angry Man

Hocam bilgisayarı seviyorum ama bilgisayar mühendisi olabilecek seviyede miyim onu bilmiyorum bunu nasıl ölçebilirim? Lisedeyken yazın bir iki yerde çalıştım öyle basit format işleri driver yükleme tarzı şeyler yaptım hoşuma da gidiyordu yani. Bir bilgisayar mühendisinde hangi özellikler olmalı?

Alıntıları Göster
    ben de ayni kafayla girdim bölüme

yavas yavas seviyo insan mesela ac bi tane algoritma mantigini anlatan basit video

ya da flowchart cizimlerine filan bak

bunlar ilk ogrenecegin seyler acak cunku

• Hocam bölüm nasıl zor mu? Bu bölüm için belli bir bilgi birikimi ve ingilizce olması sart mı başlarken?

• 3 senedir girmeyince hesabın şifresini unuttun galiba hocam 2018 model hesap falan ama neyse :)

• 3 senedir girmeyince hesabın şifresini unuttun galiba hocam 2018 model hesap falan ama neyse :)

• Reis ben fen öğretmeniyim sana tek bir sorum olacak. Gündüz okuldayız 2. üniversite okumak istiyorsak 2. öğretim bakacağız haliyle. Robotik teknolojiler üzerine düşünüyorum Fırat Üniversitesi'nde 2. öğretim olarak ee, mekatronik, yazılım mühendisliklerinden hangisini okumalıyım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naci_Balkavan -- 13 Haziran 2018; 7:17:42 >
  • Hocam bilgisayar mühendisliğini bana biraz tanıtabilir misiniz? Ben baya kararsızım. (puanlarım fena değil sabancı veya bilkent istiyorum.)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne iklimsin ne çare

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • normalde yazmam da hadi yazayım sen agubugu yaparken biz bu forumdaydık eğer tavsiye istersen sen yaz bize.
    he unutmadan ben bu foruma üyeyken üniversite kazandım bitirdim iş hayatıma girdim bırkaç aya da evlenıyorum belkı seneye coluk cocuk falan aynı anda birkaç iş gitmiyorsa doğru yapamıyorsundur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coh sakat var -- 13 Haziran 2018; 12:3:22 >
  • Şimdi istediğim bölüm gelmeyecek.Günlük 10 saat çalışamıyorum istiyorum ama olmuyor dikkatim dağılıyor sürekli.Sınava az kalmış ben türeve bakıyorum integral duruyor falan filan işte

Bakıyorum da sıralamam 50k bandında gelirse İstanbulda özel bir ünide bilg yazayım mı diye düşünüyorum.Algoritmaya bayılıyorum aslında sıanvdan sonra python çalışcam

Ben çok tembel oldum yoksa hedefim bilken odtü flndı olmadı işte.Mezuna kalmak mı ilk 50kda özel ünide bilg yazmak mı bilemedim

Hocam çok stresliyim var ya.

Bu arada samimiyetinize hayranım gerçekten.İnşallah daha da başarılı olursunuz hayatınızda
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angry Man

Hocam bölüm nasıl zor mu? Bu bölüm için belli bir bilgi birikimi ve ingilizce olması sart mı başlarken?
    ilk sene algoritma mantigini oturtmak icin alistirma yapmaniz gerekiyor denebilir, eger benim gibi alistirma yapma onem vermezseniz biraz zorlar, daha 2 sinifa yeni gectik biz de bakalim neler olucak(not= 2. sinif 2. donemden bir ders verdim üstten alip)

belli bilgi birikiminden kastiniz programlama bilerek gelmek galiba, ben bolume baslarken programlamanin p sini bilmiyordum yani oyle "abi hicbisey bilmiyom napcam ben" kafasina girmeyin ama biraz biseyler bilip gelenler biraz daha rahat oluyor, mesela siz daha pascalda yazmaya calisirken adam gidiyo "knk ben bunu c de yazdim calisti" vs seyler duyabiliyorsunuz ama moral bozmaya gerek yok tabi ki calismaya bakiyor

ama yazın biraz c calisip video serisi izleyip gelirseniz ve biraz da alistirma yaparsaniz baya faydasi olur ilk sene icin

ingilizce konusunda ise; ben hazirlik okudum ama az da olsa isime yaradi benim, cunku temelim zayifti ve pek iyi gramerim yoktu, eger seviyen hazirligi gecmeye yetiyorsa sinavdan gecmeni tavsiye ederim, 1 sene rahat takilayim diye hazirliga kalanlar oluyo da bence cok sacma

bolum %30 ing oldugu icin donemde 1 ders ingilizce isleniyo onlari da pek anlayamiyosun ama bi sekilde hallediliyor.

Simdilik bunlari yazdim baska soru varsa pm atabilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: Apple_M1

Gunde 10 saat nasil calisabilirim nasil alisabilirom bu calisma duzenine

12 ye gectim TM yim temelim iyi Ama Mattan nasil zevk alabiliriz
    aslında çok basit.
    dediğim gibi gençlik triplerini ve online oyun zımbırtısını bırakırsanız zaten günde 12-13 saat boşluğunuz olacaktır. bu boşlukta oturuyorsunuz, okumaya ve çalışmaya başlıyorsunuz. bu kadar basit. bahane üretmezseniz zaten çok zamanınınız olur. online oyun yine oynayın da gamer olmayın yani.

size bi sır vereyim, matematik sevmeyen insanların ortak noktası matematiği yapamıyor olmalarıdır. matematiği yapabilen adam o zevki tadan adam zaten matematik aşığıdır. bunun için de biraz popoyu sıkıp günde 3-4 saat matematiğe ayırıp çalışmaktır, belli bir seviyeye gelmektir. ben matematiği 11. sınıfta öğrendim. 9 ve 10. sınıfta 2 getirdim matematiği. sonra dedim bu olaylar nasıl işliyor acaba. oturdum çalıştım, hiç öyle doğuştan falan değildi yeteneğim. lysde de 48 1 1 yapmıştım.

• quote:

Orijinalden alıntı: 4JustiesKlein

Hocam sınav senende Lol tarzı oyunlar oynadın mı

Birde aselsan da çalışmak istiyorum sence üni çok önemli mi ya da sen daha iyi bilirsin girebilmek için nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olursan sevinirim
    Not : Bilgisayar müh. İstiyorum
    arada bir aram girerdim. 10. sınıfın sonuna kadar acayip gamerdır. DP ile maç finalde karşılaşmıştık 2013 Go4LoL turnuvasında (elimize .. ). O derece oynardım. O stomaged, crystal vb. hep rakibimdi. ama 11. sınıfta çok oynamadım.

aselsana girmek için okul önemliydi herhalde, ösym puanına göre ilk 5 okulu kabul ediyolar muhabbeti var sitesinden de görebilirsin. ama aselsanı boşver hele bilgisayar mühendisisin. ülkene hizmet etmek istiyorsan daha iyi yolları var.
    aselsan muhabbetine çok girmiyim ama bence bir google, microsoft olsun hedefin aselsan değil.ya da kendi start-up ını kurmak vb.

• quote:

Orijinalden alıntı: ebecogi

Çok teşekkür ederim cevabınız için. Maalesef olimpiyat gibi bir deneyimim yok ama Gerçekten de işe yarayacak olduğunu bilsem severek öğrenirim. Ama yararıo lmayacaksa o kadar da sevmeyecegimden dolayı öğrenmem. Sizin olimpiyatci tanıdığınız var mı üniversitede çok işine yarayan.?
    var olimpiyatçılar.
    olimpiyat demek lise seviyesinden çıkmış, bilime adım atmış insanlar demektir. millet test çözerken adamlar işin çekirdeğine girdiği için üniversitede çalışma olayına daha iyi adapte oluyorlar. olimpiyat gibi bir hedefin varsa temel bilimlere de ilgin var demektir sanırım. temel bilimleri düşünmelisin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Abdülhak Hamit Tarhan

Peki hocam 11. Sınıftan 12. Sınıfa geçmek üzere olan biri için tavsiyeniz ne olurdu ?

Düzenleme : Bölümüm sayısal.
    yazın trigonometri limit türev integrali bitirmek. fizikten de mekanik elektriği bitirmek. türkçe yazım kuralları dil bilgisini bitirmek.

ben 12 ye geçerken limit türev integral ve trigonometriyi günde 5-6 saat çalışarak öğrenmiştim. kullandığım kitap MY MATEMATİK ti.
  • Hocam 12ye geçtim 11de çalıştım sadece fizik eksik diğerleri tam gibi, yazın ne yapmamı ve kaç saat çalışmamı önerirsin

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.