Şimdi Ara

3 senelik asker kaçaklığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
1
Favori
143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar. Ben 2021 sonunda tecilim bittiğinden beri salgın, babamın kanseri ve asosyallik gibi sebepler yüzünden üç senedir asker kaçağıyım. Sosyal fobim / psikolojik rahatsızlıklarım var, nadir de olsa fazla stresli durumlarda geceleri bağırarak uyurgezerlik yapma hatta saldırganlık gibi durumlarım olabiliyor örneğin üniversite sınavı dönemimde yataktan fırlayıp kapımın camını kırarak elimi kesmiştim. Mümkünse bedelli olarak bile askerlik yapmak istemiyorum.

Şuan psikolojik ve hafif göz sorunlarım dışında fazla kilo alarak muafiyet olasılığımı yükseltebilir miyim? Kilodan muaf olursam veya erteleme alırsam bu durum biriken para cezasını da iptal eder mi?

• Devlet hastanesinde, psikolog heyeti tarafından aldığın raporla gidip başvurursan, çürük raporu alabilirsin.

Ayrıca bu heyet raporu, zaten bütün hayatın boyunca sana kalkan olacaktır. O heyet raporu alınacak. Aksi taktirde yakalandığın an, hiç şansın olmaz.

• İşleri resmiyete dökmeden kimse sizin elverişli olup olmadığınızı bilemez.

Yoklamanızı yaptırmanız lazım. Aile hekimine durumu anlatırsınız o da sizi ilgili doktorlara sevk eder.
    Kararı sağlık kurulu verecek.
    Kilodan muafiyet konusunda 3 sene uğraşma ihtimaliniz de var. Doktoruna bağlı ama ilk muayeneden muafiyet vermeyebilirler. Daha da sağlığınızdan olmayın.

Muaf çıkınca ceza silinir mi bilmiyorum. Bir forumdaşın mesajı vardı bulursam linkini buraya eklerim ona sorarsınız.
    Linki burada
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160274159

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 10 Şubat 2025; 1:34:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://forum.donanimhaber.com/askerlik-yoklama-islemleri-ve-hastaneye-sevk-ile-ilgili-tum-bilgiler--157744721

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.