Ben Aralık 96 doğumluyum, tecil sürem bu yıl sonu bitiyor. Normalde herhalde bu ay bedelli başvurusu yapıp 2025'te askere gitmem gerekiyor ancak başvurusu 2025 ocak ayının ilk haftası hemen yapsam çok az bir süre kaçağa düşerek 2026'da bedelliye gidebilir miyim? Ocak zammı + az miktar kaçak parası ödeyerek bu şekilde yapabilir miyim? Kaçağa düşmenin bana herhangi bir sıkıntısı olur mu? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
1 gün kaçağa düşerek bedelliye 2026'da gitmek

-
-
Aralık ayı içinde yoklamanızı yaptırın, aile hekimi muayenesini tamamlayıp bekleyin. Zaten en yakın ihtimal mayısa kadar sivilsiniz. 4 ay içinde bedelli başvurunuzu tamamlarsınız, boşuna kaçağa düşmenize gerek yok.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: a-f-h
Aralık ayı içinde yoklamanızı yaptırın, aile hekimi muayenesini tamamlayıp bekleyin. Zaten en yakın ihtimal mayısa kadar sivilsiniz. 4 ay içinde bedelli başvurunuzu tamamlarsınız, boşuna kaçağa düşmenize gerek yok.Bu ay yoklama yaptırıp muayene de olursam 2025 yılı içerisinde askere gitmek zorunda değil miyim? Sizin anlattığınız şekilde 2026 yılında nasıl askere gideceğim? Benim amacım 2026 yılında bedelliye gidebilmek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi double or nothing -- 2 Aralık 2024; 14:21:41 > -
Er/yedek subay/yedek astsubay bile çıksa (veya sınıflandırmadan önce) bedelliye çevirebilirsiniz.
Bedelli olarak hizmet tercihini yapıp
İlgili bankaya Bedelli ücretini yatırdıktan sonra Bedelli kapsamına gireceksiniz. 1 ocak - 31 Aralık 2025 arası ücretini yatıran 2026 yılında askere gidecek.
Ocak ayının ilk 1-2 haftası memur maaş zam oranı belli olana kadar sistem kapalı kalabilir. Hizmet tercihi veya para yatırma işi yapılamayacak.
https://www.msb.gov.tr/Askeralma/AsalDuyuruListe
Burayı takip edersiniz, sistemin açıldığını bildiren duyuru yayınlanıyor.
Peki bu bedellinin ücretin yatırdıktan sonra tecil ettirme şansımız oluyor mu ? (para yansa bile). Doktoraya kabul alma durumum var ve tecil ettirmek istiyorum. Teşekkürler
Ek olarak bedelliyi yatırdıktan sonra tarihimizi beklerken yurt dışına çıkmada bir problem olmuyor heralde
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asterix -- 3 Aralık 2024; 12:36:19 > -
quote:
Orijinalden alıntı: AsterixPeki bu bedellinin ücretin yatırdıktan sonra tecil ettirme şansımız oluyor mu ? (para yansa bile). Doktoraya kabul alma durumum var ve tecil ettirmek istiyorum. Teşekkürler
Ek olarak bedelliyi yatırdıktan sonra tarihimizi beklerken yurt dışına çıkmada bir problem olmuyor heralde
Yoklama yaptırdıktan askere gidene kadar belli bir süreniz oluyor. Min 2.5-3 ay oluyor.
Yoklamanızı yaptırırsınız
celp tercihini en uzak aydan en yakına sıralarsınız.
en yakın ihtimal mayısa kadar sivilsiniz. Bedelliye para bağlamak şart değil.
Şöyle örnek de var (şubeye sorup teyit edebilirsiniz)
https://forum.donanimhaber.com/bedelli-askerlik-parasini-yatirdiktan-sonra-ertelenir-mi--160073385
Ayrıca yoklama kaçağı veya bakaya olsanız da yurt dışı çıkış yasağı olmuyor.
2017den beri yoklama kaçağı örneği, şuan yurt dışında.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Cevabınız için çok teşekkürler. Ben durumumu şöyle anlatayım
Aynı konu sahibi gibi benimde tecilim bu ayın sonunda (12.30.2024) de bitiyor. Ben askere 2025 yılında gitmek istemiyorum. Bunun haricinde doktoradan kabul alma şansım var ama bu kabul hazıran - temmuz civarı gelebilir. O zaman sizin öneriniz ben bu ay normal askere gider gibi başvurumu yapayım, sonrasında ocak şubat gibi bedelli ücretini yatırayım ve 2026 aralık için sevk tarihi alayım. Doğru mu ? Bu dediğim yapılabilir değik mi ?
-
quote:
Orijinalden alıntı: AsterixCevabınız için çok teşekkürler. Ben durumumu şöyle anlatayım
Aynı konu sahibi gibi benimde tecilim bu ayın sonunda (12.30.2024) de bitiyor. Ben askere 2025 yılında gitmek istemiyorum. Bunun haricinde doktoradan kabul alma şansım var ama bu kabul hazıran - temmuz civarı gelebilir. O zaman sizin öneriniz ben bu ay normal askere gider gibi başvurumu yapayım, sonrasında ocak şubat gibi bedelli ücretini yatırayım ve 2026 aralık için sevk tarihi alayım. Doğru mu ? Bu dediğim yapılabilir değik mi ?
Aile hekimi muayenesine kadar olan kısmı Aralık ayı içinde tamamlayıp
2025 mayıs başına kadar
Hizmet tercihi + Bedelli ödemesi kısmını halledersiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: a-f-hAile hekimi muayenesine kadar olan kısmı Aralık ayı içinde tamamlayıp
2025 mayıs başına kadar
Hizmet tercihi + Bedelli ödemesi kısmını halledersiniz.
Alıntıları GösterTamamdır, yani bu ay içerisinde e-devletten yoklama formunu dolduruyorum, sonrasında sağlık muayenesine gidiyorum ve sonrasında bekliyor muyum ?
-
Yoklama kısmını aralıkta tamamlayıp bekleyin,
Hizmet tercihi ve Para ödeme kısmını 1 ocak sonrasında tamamlarsınız.
Hocam online formu tamamladım, yarın doktora gidip sağlık belgesi alacağım. Sonrasında ne yapayım ? Askerlik şubeye gideyim mi ? Ocakta mı gitmem lazım ? Aserlik şubeye gittiğimde bedelli mi diye soracaklar mı ? Ne demem gerekiyor. Amacım askerliği 2026 aralıkta yapmak
-
E-devlette bir adımda takılmadığınız veya hata almadığınız sürece askerlik şubeye gitmenize gerek yok. Aile hekimi sevk etmezse pazartesi - salı günü muayene onaylanır.
Ocak ayında bedelli hizmet tercihini yaparsınız. Sonrasında ilgili bankalardan birine bedelli parasını peşin yatırırsınız.
Daha sonra 2026 ocak ayında bedelli sınıflandırma sonuçlarını beklersiniz.
Sevk tarihinizden 10 gün öncesine kadar sevk belgeleri edevletten alınabiliyor. Sevk belgesi ve kimlik ile katılış tarihinde birliğe katılış yaparsınız.
24-26 gün kışlada geçirdikten sonra terhis olacaksınız.
Çok sağolun, peki bu şekilde 2026 aralık ayını seçmem mümkün mü ? Bir arkadaşım 2026'nın ilk yarısını seçebilirsin demişti
-
Bedelli celpleri, yıl içinde şubattan aralığa kadar zaten. İstediğiniz gibi celp tercihini yapabilirsiniz.
Hocam nasıl yaptınız halledebildiniz mi?
Şimdi gördüm mesajı. Hallettim. Sadece online formu doldurup sağlık raporu aldım. Mayısa kadar bedelli veya 6 aylık seçme şansım veya tecil ettirme şansım var.
-
Aynen öyle galiba sonra yeriniz belli olduktan sonra bedelliye cevirebiliyorsunuz galiba haberiniz olsun ama yinede tam bilgiyi alın
Benim kurul sevki oldu elverişli çıktı, bedelliye bu sene gidebiliyor muyum, yeni ücretten yatırıp?
Hayir,
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- askerlik durumunuz bedelli askerlik tercihi yapmaya uygun değildir
- bedelli askerliğe giderken alınması gerekenler
- amasya cehennem bölüğü
- bedelli askerlik para iadesi kaç gün
- askere gittikten sonra bedelliye çevirme
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X