Şimdi Ara

3 Senem gitti (Keşke babamı dinleseydim)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
571
Cevap
4
Favori
25.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mezunum. İkinci girişim yani. 9.siniftan 11.sinifa kadar kötü bir dindar kolejde okudum, Sbsyi kazanamamistim. Babam da ben düz lisede başıma kötü şeyler gelir, okuldan kaçarım, erkeklerle gezer, alkol alirim falan diye beni daha korumacı bir koleje vermeyi tercih etmişti. MEB kitaplarını bile parayla satan, okul kıyafetini uçuk bi meblagda satan bir güya dindar bi kolej. İsmini vermicem. Bu kolejde öğretmenlerin eğitim umrunda değildi, sınıf derecesi çok düşüktü, çalışma ortamı yoktu, ayriyeten dindar değilim diye kötü muamele gördüm ve dislandim. Liseden hiç arkadaşım yok şu an. Ayriyeten özel hayatımıza karışan bir müdür yardımcısı vardı, ailemin de bu hoşuna gidiyordu. Ben orda ne eğitim gördüm, ne başka bir şey, üstüne üstlük eziyet çektim, ceketini yırtıp dolabimi dağıtıyorlardi. Şimdi üniversiteyi şehir dışına yazmak istiyorum, babam hep yuzluyor bana, ben seni özel okullarda okuttum, sana özel ders aldırdım diye. Ben de vicdan azabı çekiyorum, acaba babam bunları yaptı diye burda mı kalsam, ama bu sefer üstümde hep baskı olucak, babam evden okula okuldan eve bir hayat yaşamamı isticek. Gençlik yillarim kaybolup gitmiş olucak. Napmaliyim sizce? Burda mı kalsam, şehir dışı mı yazsam? Babama karşı vicdan azabı içindeyim.

6 yıl sonra, ayakları üstünde durmaya çalışmış o kızdan gelen EDIT: Arkadaşlar, yorumları teker teker okudum. Ve "keşke babamı dinleseydim" diyorum. Çünkü insanlar, o kadar acımasız ve herkes o kadar menfaat peşinde ki. Aileme vakit ayırmak, onların yanında olmak, her şeyden daha önemliymiş. Bence aile yanında üniversite okunmalı ve iğrenç ortamlara özenilmemeli. Hayat kısa ve ahlâk, edep, iffet, namus, haya, utanma gibi kavramlar, insanlık için çok önemsenmesi gereken kavramlar. Ben, ailemin yanında üniversite okumayı şu anki aklımla hiçbir şeye değişmem. Bu yukarıdaki postu attığımda 18 yaşındaydım, şimdi 25 yaşındayım. Ailenizin yanında olun. O yanında olmak istediğiniz menfaatçi insanlar, size türlü türlü kazık atıp gidiyorlar. Onlar artık yoklar. Ölüm var ve o nedenle o insanlarla vakit geçireceğinize, ailenizle vakit geçirin. Ben deneyimlemiş bi ablanız olarak size bunu öneriyorum. Ve alttaki yorumlarda araştırılıp aleyhime atılan, diğer forumdaki yazı olayından dolayı da çok acı çekiyorum. Gerçekten şu yaşında anlıyomuş insan. Ben yaptığım her şeyin bedelini ödedim. Sizi de uyarıyorum, ailenizin yanında kalın. O gittiğim dindar koleje karşı tutumum değişmedi. Babam orada hatalıydı ama yine de ben üniversite okurken aile yanında olmayı tercih ediyorum. Ailemin de bazı hataları var fakat bunlar, üniversite için şehir dışına çıkmayı gerektirmez. Bir 6 yıl daha yaşarsam, yine editlerim. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zordurumsinyali -- 19 Mayıs 2023; 2:11:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Her şeyi kontrol etmeye çalışmak bir tuzaktır. Baban da seni sevdiği için kontrol etmek istemiş ama bu senin hayatın. Sonuç olarak kaybettiğin lise yılların kaldı elde.
    Sürekli bir yönlendirme altında kişi kendini tanıyamaz. Ya yönlendiren kişinin bir kopyası olur, ya da mutsuz olur. O yüzden vicdanını rahat tut, gidip kendini keşfet.
  • Hangi şehirdesin?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pp_pp

Hangi şehirdesin?

İstanbul

• Her şeyi kontrol etmeye çalışmak bir tuzaktır. Baban da seni sevdiği için kontrol etmek istemiş ama bu senin hayatın. Sonuç olarak kaybettiğin lise yılların kaldı elde.
    Sürekli bir yönlendirme altında kişi kendini tanıyamaz. Ya yönlendiren kişinin bir kopyası olur, ya da mutsuz olur. O yüzden vicdanını rahat tut, gidip kendini keşfet.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Charm

Her şeyi kontrol etmeye çalışmak bir tuzaktır. Baban da seni sevdiği için kontrol etmek istemiş ama bu senin hayatın. Sonuç olarak kaybettiğin lise yılların kaldı elde.

Haklısınız, teşekkür ederim. İyi geldi bu mesajınız. :)

• Baban haklı. Yoldan çıkmak, kullanılıp atılmak mı istiyorsun?

Edit:

Yoldan çıkmış zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A5D1A0F50 -- 23 Mart 2017; 17:30:12 >

• İstanbulda her şey var ama yaşamak zor. Okula gideceksin, en iyi ihtimal günde 3-4 saatin yolda geçiyor. Arada bir olsa sorun olmaz ama sürekli olunca çekilmiyor. Marmara bölgesinde bir yer olsa haftasonu gider gelirsin. Ama ailenin yanındayken üni okumanın da avantajları görmezden gelinemez. Babanın ne hissedeceğini düşünme, nasıl olsa anlayamazsın. Başka yerde de olsan, derslerin iyi olsa ailen onunla mutlu olmasını bilir. Sen ne istiyorsun, hangi bölüme gidince hangi dersleri göreceğini araştır bence. Gitmek istediğin üniversitenin bölümlerinde ne müfredat varsa internet sitelerinde yazar, bence araştır önce bölüm seç sonra üni-şehir falan araştır kafana yattığı gibi yap ki pişman olma. Bir de beklentin ne kadar az olursa o kadar az pişmanlık yaşarsın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Revion

Baban haklı. Yoldan çıkmak, kullanılıp atılmak mı istiyorsun?

Bu mesaja karşılık bir cevap verdim ama herkes yanlış anladı. Ne anlarsaniz anlayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zordurumsinyali -- 23 Mart 2017; 16:19:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pp_pp

İstanbulda her şey var ama yaşamak zor. Okula gideceksin, en iyi ihtimal günde 3-4 saatin yolda geçiyor. Arada bir olsa sorun olmaz ama sürekli olunca çekilmiyor. Marmara bölgesinde bir yer olsa haftasonu gider gelirsin. Ama ailenin yanındayken üni okumanın da avantajları görmezden gelinemez. Babanın ne hissedeceğini düşünme, nasıl olsa anlayamazsın. Başka yerde de olsan, derslerin iyi olsa ailen onunla mutlu olmasını bilir. Sen ne istiyorsun, hangi bölüme gidince hangi dersleri göreceğini araştır bence. Gitmek istediğin üniversitenin bölümlerinde ne müfredat varsa internet sitelerinde yazar, bence araştır önce bölüm seç sonra üni-şehir falan araştır kafana yattığı gibi yap ki pişman olma. Bir de beklentin ne kadar az olursa o kadar az pişmanlık yaşarsın.

İstediğim bölüm ve istediğim şehir zaten çoktan belli. Tek sıkıntı babama karşı vicdan yapıyor olmam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zordurumsinyali

quote:

Baba evinde de az haltlar yemedim, burda tam tersine yoldan çıktım, ailemin hiç haberi yok ama. :D şehir dışı olunca kendimi geliştirmeye fırsatım olur diye düşünüyorum, burada babam yapılmasında sakınca olmayan şeylere bile karşı çıktığı için.

Yazık anana babana.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Zordurumsinyali

quote:

Baba evinde de az haltlar yemedim, burda tam tersine yoldan çıktım, ailemin hiç haberi yok ama. :D şehir dışı olunca kendimi geliştirmeye fırsatım olur diye düşünüyorum, burada babam yapılmasında sakınca olmayan şeylere bile karşı çıktığı için.

Yazık anana babana.

• "acaba babam bunları yaptı diye burda mı kalsam" demişsin de baban sana iyi bir şey yapmamış ki seni hapsetmeye çalışmış, sana zindan gibi bir lise eğitimi yaşatmış, yerinde olsam ailemi affetmez ***** olup giderdim şehir dışına. Sen bazı haltlar yemiş olabilirsin ama kendin diyorsun "yapılmasında sakınca olmayan şeyleri bile yaptırmıyordu" diye. Öyle anne-baba olmaz. Geçin bu işleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frozzy45 -- 22 Mart 2017; 16:35:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frozzy45

"acaba babam bunları yaptı diye burda mı kalsam" demişsin de baban sana iyi bir şey yapmamış ki seni hapsetmeye çalışmış, sana zindan gibi bir lise eğitimi yaşatmış, yerinde olsam ailemi affetmez ***** olup giderdim şehir dışına. Seni bazı haltlar yemiş olabilirsin ama kendin diyorsun "yapılmasında sakınca olmayan şeyleri bile yaptırmıyordu" diye. Öyle anne-baba olmaz. Geçin bu işleri.

Haklısınız aslında, ama gene de kıyamıyorum ne bileyim. :( Teşekkür ederim yorumunuz için, vakit ayırdığınız için.

• quote:

Orijinalden alıntı: Frozzy45

"acaba babam bunları yaptı diye burda mı kalsam" demişsin de baban sana iyi bir şey yapmamış ki seni hapsetmeye çalışmış, sana zindan gibi bir lise eğitimi yaşatmış, yerinde olsam ailemi affetmez ***** olup giderdim şehir dışına. Seni bazı haltlar yemiş olabilirsin ama kendin diyorsun "yapılmasında sakınca olmayan şeyleri bile yaptırmıyordu" diye. Öyle anne-baba olmaz. Geçin bu işleri.

11 yaşına kadar yani ortaokula geçinceye kadar, 5.sinifa kadar babamın korkusundan dolayı, iki adımlık olan ilkokuluma annem götürdü, getirdi. İki adımlık, yürümesi 5 dakika etmiyor. Ondan sonra kardesim doğdu, annem onla ilgilenmek zorunda kaldı, bende isyan ettim, ortaokula o iki adımlık yere ben gidip gelmeye başladım. 14 yaşına kadar bakkala nadir çıktım, nadir. 14 yaşından sonra hani öküzleri çok tutarsın, sonra salarsin delirirler ya. Bende de öyle oldu, liseye geçerkenki yazda daha yeni dışarı çıktığım için ve ilk defa bir ortama kabul edildiğim için kudurdum bende, bu sefer hızımi alamadım, delilikler yaptım. Ama şimdi çok şükür iyiyim, artık o delilikleri tekrarlamayacak kadar tecrubeliyim.

• baştan hata yapmışsın,kendi yolunu çizmen gerekir,birilerinin itelemesiyle hayat geçmez,sen isteyeceksin sen gideceksin,sen yapacaksın,senin hayatını baban yaşamayacak sen yaşayacaksın,bunu babana sert olmacayak şekilde belirt,asla geri çekilme,hatta daha hoşuna gidecektir hem senin hemde babanın bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: geranimo486

baştan hata yapmışsın,kendi yolunu çizmen gerekir,birilerinin itelemesiyle hayat geçmez,sen isteyeceksin sen gideceksin,sen yapacaksın,senin hayatını baban yaşamayacak sen yaşayacaksın,bunu babana sert olmacayak şekilde belirt,asla geri çekilme,hatta daha hoşuna gidecektir hem senin hemde babanın bence.

Ben istedim, bizim burada bir duz lise vardı, çok direttim ama babam gene de diretmeme rağmen beni o kötü koleje verdi. Haklısınız, teşekkür ederim.

• bu memleketin yarısının çocukluğu böyle geçiyor diğer yarısını da şımartarak büyütüyolar.çoğu sosyal problemin temelinde de yanlış çocuk yetiştirme var bence.asıl demek istediğim birgün çocuğun olursa en doğru şekilde yetiştir.

senin soruna gelirsek bence gönlünden geçeni yap ama kendine hakim olmayı öğren yoksa ne baskı altında ne de hür iradenle mutlu olamazsın

• quote:

Orijinalden alıntı: texa

bu memleketin yarısının çocukluğu böyle geçiyor diğer yarısını da şımartarak büyütüyolar.çoğu sosyal problemin temelinde de yanlış çocuk yetiştirme var bence.asıl demek istediğim birgün çocuğun olursa en doğru şekilde yetiştir.

senin soruna gelirsek bence gönlünden geçeni yap ama kendine hakim olmayı öğren yoksa ne baskı altında ne de hür iradenle mutlu olamazsın

Haklisiniz. Çocuk yapmayı düşünmüyorum, kendi annelik duygum, zevkim için yeni bir hayatın acı ve eziyet çekmesini istemem.

• Hocam ben bir erkek olarak kadının idealist; erkeğe, toplum baskısına boyun eğmemesinden yanayım. Evet her baba kızının yanında okumasını ister ama nereye kadar devam edecek bu durum. Kadınların da kendi ayaklarının üstünde durması gerek. Ne güzel demiş M. Kemal Atatürk:
    “Kadınlarımız için asıl mücadele alanı, asıl zafer kazanılması gereken alan, biçim ve kılıkta başarıdan çok, ışıkla, bilgi ve kültürle, gerçek faziletle süslenip donanmaktır. Ben muhterem hanımlarımızın Avrupa kadınlarının aşağısında kalmayacak, aksine pek çok yönden onların üstüne çıkacak şekilde ışıkla, bilgi ve kültürle donanacaklarından asla şüphe etmeyen ve buna kesinlikle emin olanlardanım.”
    İleri hocam ileri önemli olan sizin isteğiniz tabii babanızı kırmadan yapmak gerek bunu da.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tarık__Bugra

Hocam ben bir erkek olarak kadının idealist; erkeğe, toplum baskısına boyun eğmemesinden yanayım. Evet her baba kızının yanında okumasını ister ama nereye kadar devam edecek bu durum. Kadınların da kendi ayaklarının üstünde durması gerek. Ne güzel demiş M. Kemal Atatürk:
    “Kadınlarımız için asıl mücadele alanı, asıl zafer kazanılması gereken alan, biçim ve kılıkta başarıdan çok, ışıkla, bilgi ve kültürle, gerçek faziletle süslenip donanmaktır. Ben muhterem hanımlarımızın Avrupa kadınlarının aşağısında kalmayacak, aksine pek çok yönden onların üstüne çıkacak şekilde ışıkla, bilgi ve kültürle donanacaklarından asla şüphe etmeyen ve buna kesinlikle emin olanlardanım.”
    İleri hocam ileri önemli olan sizin isteğiniz tabii babanızı kırmadan yapmak gerek bunu da.

Haklısınız. Güzel yorum. ben de artık iyi manada kendimi geliştirmek istiyorum ama baba evinde zor.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.