Şimdi Ara

3 Senem gitti (Keşke babamı dinleseydim) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
571
Cevap
4
Favori
25.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yazdıklarında ciddiysen aşırı iyi niyetli ve güçlü bir karakterin olduğunu düşünüyorum. Bu kadar şeyden sonra senin babana karşı vicdan azabı içerisinde olman yerine babanın sana karşı vicdan azabı içerisinde olması gerekirdi. Bence ailenin yanında kalma. Çünkü sana karşı bu gibi davranışların devamı gelebilir akabinde de bunalım kaynaklı üniversite hayatın yalan olabilir. Ek olarak üniversite birçok insanı değişiyor bunu bizzat gördüm. Senin üzerine düşen şey her nasılsan öyle kalman.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anadolu lisesinde okudum eğitimi iyi olsa da iş sende bitiyor, arkadaş desen üniversite ye başlayınca çoğu ile iletişimin kopuyor zaten,hadi lise hocaların kötü peki özel ders hocalarında mı kötü? Herşeyi başkasından beklememek lazım biraz çabalasan şuan 3 senem boşuna gitti demezdin kaldı ki halen hiçbirşey için geç de değil,

• Şimdi üniversiteyi şehir dışına yazmak istiyorum, babam hep yuzluyor bana, ben seni özel okullarda okuttum, sana özel ders aldırdım diye

Eee yani kardeşim nolmuş bu imkanları sağladıysa hayır yani ne alaka üniyi şehir dışında okumayla

Üni sınavına hazırlanırsın sınavın gelir puanına göre en iyi yeri seçersin

Hayır yani il dışında okuyunca ne oluyor ne kaybediyorsun

• quote:

Orijinalden alıntı: Nideo

Anne babanın dediğinde vardır bir hayır onların istediği büyük ihtimalle senin moda mod yaşayıp onlara boyun eğmen değil, o koleje yollarken de iyi bir eğitim alırsın, düz liselerdeki gibi eğitim açısından yoldan çıkık bir hal almayasın diye yollamışlardır. yaşadığın ildeki üniversite imkanları yeterli değilse çıkman için bir sebep olabilir ve ne annenin ne babanın kalbi kırılır.

Ama sadece şehir dışına çıkmak için belki kendi şehrinde alacağın eğitimden daha kötüsüne razı oluyorsan biraz otur ve düşün derim. Hala vaktin var, kendi eğitimin için en iyi olanı seç, diğer türlü sen şehir dışına çıktığında daha fazla sıkıştırma imkanları da olacak.

Buradaki insanlara , öyle hayatını yaşa, aman kimseyi dinleme , asi ol diyen tiplere de inanma. Kendi kızları olsa inan dizlerinin dibinden ayırmaz :) lafa gelince herkes süpermen.

Ve kendi neslindeki , ben birşey olmalıyım kafasından biraz kurtul, zira bunu sık sık görüyorum. Biraz bekle, üniversiteye bir başla sonra ne olacağını zaten görürsün. Birşey olmak zorunda değilsin, ne çıkarsa bahtına

Ne çıkarsa bahtima deyip beklemek istemiyorum. Yaşadığım şehir İstanbul, istediğim şehir ise Allahın izniyle güzel Ankara, zaten amacım sırf şehir dışına çıkmak değil, iyi de bir Hukuk eğitimi görüp, Hakime hanım olmak insaAllah. Dua edin ve şehir dışına cikmayi, kötü anıları, aile baskısını da bir kenara koyarsak, İstanbul'dan ziyade Ankara'daki Hukuk eğitiminin İstanbul'dan daha kaliteli olduğunu düşünüyorum. Hani derler ya, İstanbul'dan hep avukat, Ankara'dan da hep hakim çıkar diye. Asıl hedefim aslında ilk olarak bu, ama kötü anılar ve aile baskısı diğer etkenler. Hepsi birleşince şehir dışı yönünü ağır basıyor. Teşekkür ederim, vakit ayırdığınız için.

• Hayat senin hayatın kardeş ailenin ##yazmıym neyse

• Ankarada nereyi okuyacağın önemli, mülkiyede boğaziçi odtü gibi kült olmuş adı olan biryer. Yine mesele kendini geliştirmek, benim arkadaşım konyada okudu veya o civarda bir yerde ve avukatlığa başladığında mülkiyeden gelenlere toz toplattı :) dedim ya be odtülüler gördüm çıktığı üniversiteye güvenip işe başvuruya gelen.

Ankarada mecburiyetten bir ay yaşadım, daha da yaşamam :) deniz yok ki gökyüzünün bile rengi farklı, bir şehrin yüzde 70 memur, 5 ten sonra herkesin yüzü aynı :) tad tuz alamadım ben.

Kolay gelsin şimdiden. Ama diyorum ya, üniversiteye girersin sonra mezun olursun ondan sonra o mesleğin aslında istemediğin şey olduğunu anlayabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Revion

quote:

Orijinalden alıntı: Zordurumsinyali

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Zordurumsinyali

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Frécoß

Her kendi yolunu çizen , baskı altında kalmadan gerekirse yanlışlarını kendi görüp , yaşayıp doğru yolu kendi çizmeye çalışan adam yoldan mı çıkıyor ? Sen iradesizsen , ancak birilerinin kuklası olup yönlendirmesiyle yaşayabiliyorsan herkesi kendinle karıştırma , fikirlerini de kendini sakla. Bir de meslektaşım olacaksın mezun olunca. Yazık o beynine. Vasıfsızın tekisin çünkü.

3 yıllık üniversite hayatımda o kadar çok şey gördüm ki, anlatsam inanmazsınız. benim iradem çok sağlamdır rahat ol. bu da küçük bir örnek olarak gelsin:http://i.hizliresim.com/brk2a8.png bunun gibi bir sürü insan var.

by the way, sözde meslektaş olacağız ama etiket diye bir şey var cbü

O örneği okudum. Her kız şehir dışına çıktığında öyle olacak diye bir kural yok. Zaten sizin boyle demenize karşılık " her halti yedim " yazdım ama herkes onu başka tarafa çekti. Sen de benim üniversiteye gitmeden neler gördüğümü( insansal olarak, hemen başka taraflara çekip laf koymaca oynamayın ) bilsen inanamazsin. Bu kafa yapısıyla da zaten obama bile olsan saygı duyulmazsin.

beni ilgilendirmez zaten, ne yapıyorsan yap kendi kararın. lakin o kız gibi bir sürü insan tanıyorum, gerçekten acınası durumdalar.

Anladım, ama her şehir dışına çıkan kız böyle olacak diye bir şey yok.

niye şehir dışına çıkmak istiyorsun? kendini ne yönden geliştiremeyeceğini düşünüyorsun?

Bunu buralarda defalarca bahsettim ama size bir şeyler anlatmak isterken kendimi herkesin bana kin kustugu bir sayfada buldum neyse, olsun. Mesela ben hiç konsere gitmedim. Babam burada iken buna izin vermez. Hatta bi kere babamla lunaparka gitmiştik. Rock'n Roll vardı, tersine dönen, havaya kalkan o alet. Ona bile izin vermedi korkudan. onun yerine o cocuklain, bebeklerin bindiği atlıkarıncaya bin dedi. ben babama "gitar kursuna gitmek istiyorum" dedim, "nerden çıktı şimdi bu?" Dedi mesela. Yazın çalışıp, kendime araba parası biriktirmek istiyorum, çalışmama izin vermiyor, güvenini kırıyor. Bu manada dedim

• Paramı pavyonlara karılara yedirebilirim ne demek boşver sen o babayı

• quote:

Orijinalden alıntı: mysterious79

Yazdıklarında ciddiysen aşırı iyi niyetli ve güçlü bir karakterin olduğunu düşünüyorum. Bu kadar şeyden sonra senin babana karşı vicdan azabı içerisinde olman yerine babanın sana karşı vicdan azabı içerisinde olması gerekirdi. Bence ailenin yanında kalma. Çünkü sana karşı bu gibi davranışların devamı gelebilir akabinde de bunalım kaynaklı üniversite hayatın yalan olabilir. Ek olarak üniversite birçok insanı değişiyor bunu bizzat gördüm. Senin üzerine düşen şey her nasılsan öyle kalman.

Teşekkür ederim, kendimi değerli hissettim. Babamdan bana vicdan azabı duymasını istemem yine de, sadece bundan sonraki kişisel gelişimlerimde bana destek çıksın, güvenini kıracak hareketlerde bulunmasın yeter. Anneme karşı da böyle ve annem de sıkıldı artık bu durumdan. Teşekkür ederim gerçekten, vakit ayırdığınız için.

• quote:

Orijinalden alıntı: Baymakli_Dondurma

Anadolu lisesinde okudum eğitimi iyi olsa da iş sende bitiyor, arkadaş desen üniversite ye başlayınca çoğu ile iletişimin kopuyor zaten,hadi lise hocaların kötü peki özel ders hocalarında mı kötü? Herşeyi başkasından beklememek lazım biraz çabalasan şuan 3 senem boşuna gitti demezdin kaldı ki halen hiçbirşey için geç de değil,

Özel ders hocalarim iyi zaten, son sene gittiğim temel lisedeki öğretmenlerim de iyiydi. Onlardan dert yanmiyorum ki. 3 Senem boşuna gitti derken, ders manasindan ziyade kendi psikolojik olarak durumumdan bahsettim, zenciler bile benim kadar ezilmemistir diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zordurumsinyali -- 23 Mart 2017; 0:19:47 >
  • Verdiğin örnekten kafanın sadece nereye çalıştığı , zihniyetinin ne olduğu çok net ortada zaten. Yazdıklarım da ağır gelmiş olacak ki konuyu değiştirip , beni araştırıp direk okuluma saldırmaya başlamışsın. Bu beni daha da haklı kılıyor , bunu sağladığın için teşekkürler. Okulundan bahsederken "Etiket diye bir şey var" yazmıştın , mesajı değiştirmişsin. Senin için varsa yoksa "etiket". Sözde müthiş aile terbiyesi ve görgüsü almış , müthiş baskılar içerisinde yetiştirilmiş bir insan. Dediğim gibi kişiliğin ve zihniyetin apaçık ortada. Ben senin gibi baba parasıyla altıma bmwler mercedesler çekip özel okullarda okumadım , hala da okumuyorum. Ha böyle bir imkanım olsa bununla övünmezdim , ailemden gördüğüm görgü kuralları buna müsaade etmezdi. Kaldı ki devlet üniversitelerinde (birkaç üniversite hariç) ülkenin doğusundan batısına çok da farklı değiller seviye olarak. Çünkü gördüğümüz çoğu şeyi piyasada kullanmıyoruz. Dolayısıyla eğitim gördüğün okulun , aldığın eğitimin bir önemi yok. Kendini nasıl geliştirdiğin önemli olan. Belki mezun olduğunda ilk 1-2 sene işine yarar okul "etiketi" , baktılar boş adamsın postayı koyarlar. Bunları yazdıklarına alınıp gücendiğim için sana açıklama olarak yazmıyorum. Kale alınacak biri değilsin. Konudaki diğer arkadaşlar da görsün diye yazıyorum. Okulumu da yeri geliyor seviyorum yeri geliyor sövüyorum , orası beni ilgilendirir.

Bunlara ek olarak verdiğin örnekle ilgili bir şey daha söylemek istiyorum. Muhtemelen sen de konudaki arkadaşın tarzında yetiştirilen birisin. Doğal olarak bu da yansımış sana. Eğer yaşadığın bu baskıyı kontrol altında tutamazsan yıllarca gördüğün o baskının verdiği açlık ile örnekteki bahsedilen "erkek tiplemesi"nden daha da kötü bir hale bürünmen olası. Bu ortam oluşursa bunun garantisini verebilirim sana. Sonra "anana , babana yazık olmasın" , benden söylemesi.

Bu sana yazdığım son mesaj olacak , olgunlaşıp gelirsen tekrar konuşuruz , tartışırız , muhabbet ederiz. (Kastettiğim olgunluk yaş değil , anlamamışsındır diye özellikle belirtiyorum.)

• walla küçükken çok asi olduğum için ortaokul çağında annem benimle başa çıkamayacağını düşünüp aynı senin durumun gibi dindar bir yatılı ortaokul yani bi nevi imamatip gibi bir yere kayıt ettirmeye çalışmıştı..

mülakata aldılar

soru 1 ; 2*2 kaç cevap 5
    soru 2 türkiyenin başkenti neresi ; cevap İstannbul

tamam anladım istemiyorsun çık anneni çağır.

bana istemediğim bir şeyi yaptırmak çok zordu. yaptıramadadı. o gün o okul fetönün okulu olsaydı ne olacaktı diye sorarım hep..

sonrasında yine haylaz asi biri olduğum için okul hayatım iyi gitmedi ama şu an hayatımdan memnunum açıkçası..

iyikide öyle yapmışım diyorum.

Tek pişman olduğum şey kendi bilincimi oluşturacak iyi bir çevre edinemeyip kendimi geliştirebileceğim en gelişmeye müsait dönemlerimi haylazca geçirmem oldu..

sen bunu farkında olup kendine sürekli, bi donanım ekleme bilincide olda gerisi çok mühim değil. illa su akar yolunu bulur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zupper79 -- 23 Mart 2017; 0:21:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Fire_67

Hayat senin hayatın kardeş ailenin ##yazmıym neyse

Ney? Neyi yazmayacaksiniz, anlamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Find yourself and be that

Paramı pavyonlara karılara yedirebilirim ne demek boşver sen o babayı

hahahah. Buna güldüm işte. Yok ama, o benim birtanecik babam, bosveremem ama yine de ozguvenimi kırmasın yeter.

• quote:

Verdiğin örnekten kafanın sadece nereye çalıştığı , zihniyetinin ne olduğu çok net ortada zaten. Yazdıklarım da ağır gelmiş olacak ki konuyu değiştirip , beni araştırıp direk okuluma saldırmaya başlamışsın. Bu beni daha da haklı kılıyor , bunu sağladığın için teşekkürler. Okulundan bahsederken "Etiket diye bir şey var" yazmıştın , mesajı değiştirmişsin. Senin için varsa yoksa "etiket". Sözde müthiş aile terbiyesi ve görgüsü almış , müthiş baskılar içerisinde yetiştirilmiş bir insan. Dediğim gibi kişiliğin ve zihniyetin apaçık ortada. Ben senin gibi baba parasıyla altıma bmwler mercedesler çekip özel okullarda okumadım , hala da okumuyorum. Ha böyle bir imkanım olsa bununla övünmezdim , ailemden gördüğüm görgü kuralları buna müsaade etmezdi. Kaldı ki devlet üniversitelerinde (birkaç üniversite hariç) ülkenin doğusundan batısına çok da farklı değiller seviye olarak. Çünkü gördüğümüz çoğu şeyi piyasada kullanmıyoruz. Dolayısıyla eğitim gördüğün okulun , aldığın eğitimin bir önemi yok. Kendini nasıl geliştirdiğin önemli olan. Belki mezun olduğunda ilk 1-2 sene işine yarar okul "etiketi" , baktılar boş adamsın postayı koyarlar. Bunları yazdıklarına alınıp gücendiğim için sana açıklama olarak yazmıyorum. Kale alınacak biri değilsin. Konudaki diğer arkadaşlar da görsün diye yazıyorum. Okulumu da yeri geliyor seviyorum yeri geliyor sövüyorum , orası beni ilgilendirir.

Bunlara ek olarak verdiğin örnekle ilgili bir şey daha söylemek istiyorum. Muhtemelen sen de konudaki arkadaşın tarzında yetiştirilen birisin. Doğal olarak bu da yansımış sana. Eğer yaşadığın bu baskıyı kontrol altında tutamazsan yıllarca gördüğün o baskının verdiği açlık ile örnekteki bahsedilen "erkek tiplemesi"nden daha da kötü bir hale bürünmen olası. Bu ortam oluşursa bunun garantisini verebilirim sana. Sonra "anana , babana yazık olmasın" , benden söylemesi.

Bu sana yazdığım son mesaj olacak , olgunlaşıp gelirsen tekrar konuşuruz , tartışırız , muhabbet ederiz. (Kastettiğim olgunluk yaş değil , anlamamışsındır diye özellikle belirtiyorum.)

kendi seviyendekilerle konuş kardeş. 200 puan alıp artislik yapma bana. buraya 450 küsür puanla girdim.

kimse de postayı koyamaz benim kim olduğum hakkında en ufak fikrin yok. sırf okulundan dolayı giremeyeceğin firmalarda işim şimdeden hazır.

• quote:

Orijinalden alıntı: iamsonasty

Kesinlikle şehir dışı, tartışmasız. Konuyu bu kadar yobaz, milletin hayatına karışmaya bayılan ve okuduğunu anlamayanlarla dolu bir yerde paylaşmakla hata yapmışsın, gerçi öyle olmayan bir yer bulmak da çok zor. Eğer sen istemediğin halde seni gönderdikleri okulu senin başına kakıyorlarsa onların yanında kaldıkça busefer başına kakacak daha fazla şey biriktirecekler, bu neden evde kalmanın mantığı olmadığının göstergesi. Şehir dışında daha özgür hareket edebilirsin doğru insanlarla muhattap olduğun sürece(burası önemli), ama unutmamalısın ki bu özgürleşme bir amaç değil araç. Oleey özgürüm diye çorap değiştirir gibi sevgili değiştirmenin veya ortamdan ortama koşmanın bir mantığı yok (istersen yine gidersin ama hayatın bundan ibaret olmasın, bu şekilde boşa geçen çok hayat görüyorum). Araç olarak görmekten kastım, artık kendi kararlarını almaktan sorumlu olmaya başlaman: vaktini ve paranı nasıl harcayacaksın, işe girecek misin, sorumluluk alacak mısın, kendini geliştirmek için uğraşacak mısın...

Edit: Mümkünse İstanbul tercih etmeni öneririm.

Konuda saatlerdir insanlara maalesef bunu anlatmaya çalışıyorum, "her halti yedim eskiden" cümlesini de bu yüzden yazdım, yazmaz olaydım amacım zaten bi kere erkek değil, benden geçti aşk işleri, o kısımdan ağzımın payını çoktan aldım. Yani normal erkek arkadaş olur, sevgili olmadan ama daha ilerisi olmaz diye hedefim var, evlilik olarak da evlenmeyi dusunmuyorum, benim 8 yaşında bir kız kardeşim var, o benim çocuğum gibi, bütün her şeyim onun olsun, sadece onun, kendime yatırım yapacağım ne varsa onun içindir bu. Gelecegimde, planlarimda kişi olarak bir tek o var. Ben de sizin dediklerinizi istiyorum zaten, sorumluluk duygusu, parayı yönetme, kendi işlerini kendi yapma, özgüvenli olma, kendini korumayı öğrenme, kendini geliştirme vs. İnsaAllah olur.

• mevzu iş değil gençler..

önce sağlam hayat görüşü..

ben çok güzel işleri olan ama sağlam ir hayat görüşü bile olmayan çok insan tanıyorum.

çocoukları robot gibi yetiştirip tek amaç iyi iş iyi bir maaş hedefiyle yönlendirmekte doğru değil.

mevzuu iş olsa survivorda serhat akından örnek vereyim.. deli gibi vurmuş paraya ama adam çöp..

sağlam bir hayat görüşün yoksa en iyi ihtimalle mutluluk bakımından sert inişleri çıkışları olan bir hayatın olacaktır kesinlikle. önce sağlam bir hayat görüşü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zupper79 -- 23 Mart 2017; 0:31:37 >
  • quote:

quote:

Verdiğin örnekten kafanın sadece nereye çalıştığı , zihniyetinin ne olduğu çok net ortada zaten. Yazdıklarım da ağır gelmiş olacak ki konuyu değiştirip , beni araştırıp direk okuluma saldırmaya başlamışsın. Bu beni daha da haklı kılıyor , bunu sağladığın için teşekkürler. Okulundan bahsederken "Etiket diye bir şey var" yazmıştın , mesajı değiştirmişsin. Senin için varsa yoksa "etiket". Sözde müthiş aile terbiyesi ve görgüsü almış , müthiş baskılar içerisinde yetiştirilmiş bir insan. Dediğim gibi kişiliğin ve zihniyetin apaçık ortada. Ben senin gibi baba parasıyla altıma bmwler mercedesler çekip özel okullarda okumadım , hala da okumuyorum. Ha böyle bir imkanım olsa bununla övünmezdim , ailemden gördüğüm görgü kuralları buna müsaade etmezdi. Kaldı ki devlet üniversitelerinde (birkaç üniversite hariç) ülkenin doğusundan batısına çok da farklı değiller seviye olarak. Çünkü gördüğümüz çoğu şeyi piyasada kullanmıyoruz. Dolayısıyla eğitim gördüğün okulun , aldığın eğitimin bir önemi yok. Kendini nasıl geliştirdiğin önemli olan. Belki mezun olduğunda ilk 1-2 sene işine yarar okul "etiketi" , baktılar boş adamsın postayı koyarlar. Bunları yazdıklarına alınıp gücendiğim için sana açıklama olarak yazmıyorum. Kale alınacak biri değilsin. Konudaki diğer arkadaşlar da görsün diye yazıyorum. Okulumu da yeri geliyor seviyorum yeri geliyor sövüyorum , orası beni ilgilendirir.

kendi seviyendekilerle konuş kardeş. 200 puan alıp artislik yapma bana. buraya 450 küsür puanla girdim.

kimse de postayı koyamaz benim kim olduğum hakkında en ufak fikrin yok. sırf okulundan dolayı giremeyeceğin firmalarda işim şimdeden hazır.

450 puanla girmen zeki olduğunu ya da herhangi başka üstün özelliğe sahip olduğunu göstermez ki. 200 puan alan senden daha zeki de olabilir ya da kendini senden daha iyi geliştirip senin o 450 puanını sana yediredebilir. Zaten bana ilk yazdığın o "baban haklı, kullanılıp atılmak mı istiyorsun?" Cumlenden belli, zaten adama "okulundan dolayı giremeyecegin" diye küçümser havasında konuşmandan 450 puanlık misin, yoksa 200 puan misin, yoksa 10 puan bile etmez misin :)

• quote:

Orijinalden alıntı: zupper79

walla küçükken çok asi olduğum için ortaokul çağında annem benimle başa çıkamayacağını düşünüp aynı senin durumun gibi dindar bir yatılı ortaokul yani bi nevi imamatip gibi bir yere kayıt ettirmeye çalışmıştı..

mülakata aldılar

soru 1 ; 2*2 kaç cevap 5
    soru 2 türkiyenin başkenti neresi ; cevap İstannbul

tamam anladım istemiyorsun çık anneni çağır.

bana istemediğim bir şeyi yaptırmak çok zordu. yaptıramadadı. o gün o okul fetönün okulu olsaydı ne olacaktı diye sorarım hep..

sonrasında yine haylaz asi biri olduğum için okul hayatım iyi gitmedi ama şu an hayatımdan memnunum açıkçası..

iyikide öyle yapmışım diyorum.

Tek pişman olduğum şey kendi bilincimi oluşturacak iyi bir çevre edinemeyip kendimi geliştirebileceğim en gelişmeye müsait dönemlerimi haylazca geçirmem oldu..

sen bunu farkında olup kendine sürekli, bi donanım ekleme bilincide olda gerisi çok mühim değil. illa su akar yolunu bulur.

Evet, bende bunun farkindayim, kazık yiye yiye anlıyorum bunu, neyse. Hiçbir şey için geç değil. :) Teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: zupper79

mevzu iş değil gençler..

önce sağlam hayat görüşü..

ben çok güzel işleri olan ama sağlam ir hayat görüşü bile olmayan çok insan tanıyorum.

çocoukları robot gibi yetiştirip tek amaç iyi iş iyi bir maaş hedefiyle yönlendirmekte doğru değil.

mevzuu iş olsa survivorda serhat akından örnek vereyim.. deli gibi vurmuş paraya ama adam çöp..

sağlam bir hayat görüşün yoksa en iyi ihtimalle mutluluk bakımından sert inişleri çıkışları olan bir hayatın olacaktır kesinlikle. önce sağlam bir hayat görüşü.

Evet ya, bunu bana en çok amcam der. Haklısınız.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.