Şimdi Ara

3 Senem gitti (Keşke babamı dinleseydim) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
571
Cevap
4
Favori
25.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Boşver aynı şeyleri bidaha yap rahatlarsın.
  • Şu postu bi erkek atsa gömer dururdunuz bide ciddi ciddi yazmislar sizli bizli konuşmuşlar bu yaşlarda kız kızların çoğu zaten babasının hareketlerini abartir onu kötü gösterir bide utanmadan her haltı yedim diyor böyle bir kızın anası babası napsin ? Bide demişler git başka şehire gitsinde iyice çıksın yoldan bide inancım çok kuvvetlidir demiş senin inancın falan kuvvetli degil sen sıkışınca Allah a sığınıp sonra agzina almayacak ergen bı loser sın

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fortescue

Ne kadar yobaz düşüncelere sahip insanlar var. Tamam kız babası olmak zor onun için endişelenirsin koruman gerekir. Ama korumakla özgürlüğünü hayatını kısıtlamak arasında çok fark var.

Bir kızı ne kadar yasaklar kapatırsan yapmasını istemediğin şeyleri o kadar çok yapar. Eski kız arkadaşlarımdan defalarca tecrübe ettim.

Kızı BİLİNÇlendireceksin. Neyin kötü olduğunu öğreteceksin. Ama nihayetinde o bir insan ve her şeyi yaşayarak öğrenecek. İnsanlar hatalarıyla deneyim kazanır ve tüm yanlışlarla rağmen yaşamayı öğrenir.

Sen ailenden uzak bir yerde üniversite okursan kendini tanır kendine dair yeni şeyler keşfedersin. Sorumluluk alırsın. Kendi hayatına sahip çık ve mutlu olacağın yolu seç bence

Haklısınız, cok haklısınız. Evet ya, sorunuma cozum aramaya kalkıştım, ona bile ne yorumlar geldi. İnsanlara güvenmemek gerektiğini bir kez daha tecrübe edinmiş oldum. "hayatına sahip cık" evet, beni benden alan cumle. Ben de sehir disinda kendimi daha iyi tanıyacagımı dusunuyorum, daha sosyal olacagima inanıyorum. Vakit ayırdıgınız icin tesekkur ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Zordurumsinyali kullanıcısına yanıt
    Kendin için iyi olanı seçeceğini düşünüyorum, karar verme aşamasında konuşmak istersen; üniversite, sonrası ve iş hayatı dahil tecrübeli kısmımı paylaşmaktan mutlu olurum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bagwell486

ailenden uzaklaşmak sana iyi gelir, kendine gelirsin. şehir dışı yaz kesinlikle.

Bende oyle dusunuyorum, tesekkur ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Petegrus

Boşver aynı şeyleri bidaha yap rahatlarsın.

Ne alaka? Ben aynı seyleri tekrarlamayacak akla sahibim su anda.

Benden sana tavsiye üniversitede sosyal olmak istiyorsan şimdiden bi enstrüman çalmayı öğren. Ben bu yolla çok güzel ortamlara girdim çok güzel arkadaşlarım oldu hep çok iyi anılar bıraktı bende

Artık ne yolu seçeceğini de biliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: DarK BrotherS

Şu postu bi erkek atsa gömer dururdunuz bide ciddi ciddi yazmislar sizli bizli konuşmuşlar bu yaşlarda kız kızların çoğu zaten babasının hareketlerini abartir onu kötü gösterir bide utanmadan her haltı yedim diyor böyle bir kızın anası babası napsin ? Bide demişler git başka şehire gitsinde iyice çıksın yoldan bide inancım çok kuvvetlidir demiş senin inancın falan kuvvetli degil sen sıkışınca Allah a sığınıp sonra agzina almayacak ergen bı loser sın

Ben babamın hareketlerini abartmıyorum, olan seyleri soyluyorum. "Her haltı yedim" dememdeki sebep bana "Üniversiteye sehır dışına gidince yoldan cıkarsın" diyenlere ithafendi. Yani zaten sehir dışına cıkmadan da olabiliyor, artık akıllandım, Şehir dışına gitme sebebim kotu seyler değil demek içindi ama siz her zamanki gibi bu dediğimi baska yerlere çektiniz. İnancımın kuvvetli olup olmadığını da sen belirleyemezsin, Allah bilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: babadol

Kendin için iyi olanı seçeceğini düşünüyorum, karar verme aşamasında konuşmak istersen; üniversite, sonrası ve iş hayatı dahil tecrübeli kısmımı paylaşmaktan mutlu olurum.

Evet, tesekkur ederim. ihtiyacım olursa söylerim.

• Klasik kızımı koruyorum bahaneleriyle bir insana baskı kurmak onu dinlememek hayatını mahvetmek. Tavsiyem evden gitmen yeni bir yaşam kurman iş bul gerisi gelir boş ver baban seni koruyor diyenleri böyle koruma olmaz hayata 1 defa geliyoruz düşün bunu
  • quote:

Benden sana tavsiye üniversitede sosyal olmak istiyorsan şimdiden bi enstrüman çalmayı öğren. Ben bu yolla çok güzel ortamlara girdim çok güzel arkadaşlarım oldu hep çok iyi anılar bıraktı bende

Ben Üniversiteye gitmeden Önceki yaz cello calmayi hedefliyorum. InsaAllah başarabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zordurumsinyali

quote:

Akılla alakası yok :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cinemaximum2016

Klasik kızımı koruyorum bahaneleriyle bir insana baskı kurmak onu dinlememek hayatını mahvetmek. Tavsiyem evden gitmen yeni bir yaşam kurman iş bul gerisi gelir boş ver baban seni koruyor diyenleri böyle koruma olmaz hayata 1 defa geliyoruz düşün bunu

Evet, korumayı gecti babamın yaptıgı. İnsaAllah, hedefim de o zaten, tesekkur ederim vakit ayırdınız.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Zordurumsinyali

quote:

Akılla alakası yok :)

Tamam

Çok iyi çalmana gerek yok sevmen ve istemen yeterli. Kendi başına öğrenmeye çalış. Ayrıca çello da iyi seçim bi kıza en çok yakışan enstrüman

• Benim de bir tanıdığım var. Babası hep özel ders aldırmış. Lise başından beri. Çocuk yine de çok başarılı sayılmaz. Ben neredeyse hiç özel ders almak istemedim, bir nevi zorla aldırdılar diyor. Normal şartlar altında bu kadar özel ders alan birinin iyi yerlere gelmesi lazım. Ama çocuk özel dersi alıyor, sonra bilgisayara geçip oyun oynuyordu. Öyle bir tipti yani. Tahminen babası bunun çocuğa faydalı olabileceğini düşünüyordu. Düz mantıkla bakarsak evet doğruydu. Ama sen bu dersleri tekrar etmediğin sürece hiçbir faydası da dokunmazdı.

Yani demek istediğim şu. Ailemiz bizim için tabii ki en iyi şeyi düşünürler. Ama düşündükleri şeyler her zaman en doğru şey değildir. O yüzden bence nasıl istiyorsan o şekilde davranmalısın. Şehir dışına gitme tarafının ağır bastığını düşünüyorum. Ben olsaydım ben de ailemle kalmazdım. Yoksa ailen sana çok sıkı bir yönetim yapacak. Sıkı yönetimin olduğu her yerde de mutlaka sıkıntılar çıkar, insanlar bir yerden sonra bunalır ve kuralları çiğnemek isterler. Çoğu insanın genlerinde vardır bu.

Babanın tarafından bakınca, baban da "aman kızım kötü yollara düşmesin, ona kötü şeyler olmasın" diye bu şekilde yetiştirmiş. İşte düz mantıkla doğru gibi duruyor ama yukarıda da dediğim gibi "ailemizin bizim için istediği şeyler her zaman doğru şeyler değildir. Yaklaşık 19 yaşında olmalısın. Artık kendi kararlarını rahatlıkla verebilirsin. "Baba ben bunun daha doğru olduğunu düşünüyorum ve iyi ile kötüyü sanırım ayırt edebilirim artık, çocuk değilim" Ben neden kendime kötü bir şey yapayım ki" gibisinden tepkilerini koymalısın bence.

Yazdıklarına baktığım zaman da vicdan yapmanın pek sağlıklı olmadığını düşünüyorum. Dediğim gibi artık neyin doğru neyin yanlış olduğuna karar verecek kişi sen olmalısın. Sırf vicdandan dolayı istemediğin bir yerde durmanın pek de bir güzelliği yok.

• quote:

Çok iyi çalmana gerek yok sevmen ve istemen yeterli. Kendi başına öğrenmeye çalış. Ayrıca çello da iyi seçim bi kıza en çok yakışan enstrüman

Evet zaten internetten videolardan ogrenebildigim kadarı ile yetinmek zorunda kalacağım, ben de cellonun bana yakısacagını dusunuyorum ama maksat kendimi geliştirmek tabii ki, tesekkur ederim size. :)

• Hocam yukarıda annelik duygum falan dediğinize göre kadın olduğunuzu anlıyorum.

Açıkçası yazdıkların bakımından baban gibi düşünmeye çalıştım ve babanın tedirgin olmasını haklı buldum (nedenini biliyorsunuz ne kadar Özgecan olayları yaşanıyor dünyada) ama tek haklı bulduğum kısım o. Dediğinize göre kötü dindar bir okula gitmişsiniz belki düz liseye göndermek istemez anlarım ama onun yerine en azından düzgün bir özel okula gönderseymiş keşke.

Bence başka bir şehirde okuman daha hayırlı olur diye tahmin ediyorum.

Edit: düzeltme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uchanqeqo -- 22 Mart 2017; 23:6:8 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: babacan0903

Benim de bir tanıdığım var. Babası hep özel ders aldırmış. Lise başından beri. Çocuk yine de çok başarılı sayılmaz. Ben neredeyse hiç özel ders almak istemedim, bir nevi zorla aldırdılar diyor. Normal şartlar altında bu kadar özel ders alan birinin iyi yerlere gelmesi lazım. Ama çocuk özel dersi alıyor, sonra bilgisayara geçip oyun oynuyordu. Öyle bir tipti yani. Tahminen babası bunun çocuğa faydalı olabileceğini düşünüyordu. Düz mantıkla bakarsak evet doğruydu. Ama sen bu dersleri tekrar etmediğin sürece hiçbir faydası da dokunmazdı.

Yani demek istediğim şu. Ailemiz bizim için tabii ki en iyi şeyi düşünürler. Ama düşündükleri şeyler her zaman en doğru şey değildir. O yüzden bence nasıl istiyorsan o şekilde davranmalısın. Şehir dışına gitme tarafının ağır bastığını düşünüyorum. Ben olsaydım ben de ailemle kalmazdım. Yoksa ailen sana çok sıkı bir yönetim yapacak. Sıkı yönetimin olduğu her yerde de mutlaka sıkıntılar çıkar, insanlar bir yerden sonra bunalır ve kuralları çiğnemek isterler. Çoğu insanın genlerinde vardır bu.

Babanın tarafından bakınca, baban da "aman kızım kötü yollara düşmesin, ona kötü şeyler olmasın" diye bu şekilde yetiştirmiş. İşte düz mantıkla doğru gibi duruyor ama yukarıda da dediğim gibi "ailemizin bizim için istediği şeyler her zaman doğru şeyler değildir. Yaklaşık 19 yaşında olmalısın. Artık kendi kararlarını rahatlıkla verebilirsin. "Baba ben bunun daha doğru olduğunu düşünüyorum ve iyi ile kötüyü sanırım ayırt edebilirim artık, çocuk değilim" Ben neden kendime kötü bir şey yapayım ki" gibisinden tepkilerini koymalısın bence.

Yazdıklarına baktığım zaman da vicdan yapmanın pek sağlıklı olmadığını düşünüyorum. Dediğim gibi artık neyin doğru neyin yanlış olduğuna karar verecek kişi sen olmalısın. Sırf vicdandan dolayı istemediğin bir yerde durmanın pek de bir güzelliği yok.

18 yasındayım, Haziran ayında 19 oluyorum InsaAllah. Yazdıklarınız o kadar dogru ve güzel ki. Evet, Şehir dışı tarafım agır basıyor. Ve babama aynı sizin kurduğunuz cümleyi kuracağım "ben neden kendime kotu bir sey yapayım ki?" vicdan yapmıyorum evet, buradaki bazı yorumlar benim icimi rahatlattı. Sizin yorumunuz da onlardan biri. Tesekkur ederim vakit ayırdınız.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.